Sunday, July 4, 2010

Singapore!!

Minggu yang sangat penat n happening...

Byk benda yg berlaku minggu ni...ada yg best,happy,ada yg x best sedih.....
minggu ni ada training for 2 days..2 yg penat 2..hu..tp training ni kn bgus untuk meningkatkan kekurangan pada diri kan..so kira sgt bermanfaat la bg saya yg masih terkapai-kapai ni..he..
Lpas 2..biasala kerja pn sedikit sebanyak tertangguh sbb ada training kan..hu
mlm sabtu lak lpas blik kerja mlm 2,ktrg satu umah g mkn ikan siakap kt restoran damai(kot...x ingat la nama dia..)..boleh la tahan sedapnya..(tp xla sedap2 sanagt2 tau..)hu..memang melantak tul la..sampai masa otw,saya leh tertido dlm kete dgn nyenyaknye..yg bestnye,rupa2nya masa otw blik ada road block,si anis n afzan(housemate saya) cakap drg kna berhenti(pakcik polis suh bg ic n lesen..)drg ckp pakcik 2 senyum je tgk saya tido lena sgt...hu...malu gak..tp nk buat mcm mana da mmg ngantuk gila..

Esoknya paginye lak bgun awal..sbb nye..he..g buat passport..he...akhirnye terbuat gak pasport ...he..2 pn anis n afzan bising suh buat kalau x malas gak...nasib baik x ramai sgt org...g kul 7,dlm kul 9 da siap...blik je ruma apa lagi terus masuk selimut la..yg best nye ari 2 hujan lak sepanjang ari..kul 2 lebih,afzan kejut suh mkn..hu..susah gak nk bukak mata memula...tp disebabkan perut lapo bgn la kejap..lpas 2 leh sambung tido blik...tetiba terbangun da kul 6 lebih..lama gila tido..x perasan lansung..mlm nye lak kitorg g lepak kt jusco...g mkn auntie anne's ..hu ktrg da ketagih ngan pretzel..hu..
Pagi td lak...ktrg g orchard road singapore..yeah!!memula huru hara la gak sbb x tahu jln semua..nk naik MRT pn punye la batak..he..kelako tul..tp skrg da terrer da..lpas ni g da tahu mcm mana nk jalan..he...yg serononknye singapore ni....he..ramai laki cina yg hensem2...2 x termasuk org puteh lai..seronok tul sekodeng n cuci mata..he..lain kali nk ajak my family lak g...he...btw,nasib baik spore x banjir..hu..kalau x lagi la huru hara...

apa yg x best minggu ni...first..so sad yg park yong ha(yg berlakon winter sonata 2) da mati sbb bunuh diri..hu...entahla.kekadang saya x paham kenapala drg leh amik jalan pintas mcm 2...ingat leh selesai ke masalah...kesian tau kt org2 yg drg syg,kna tinggal n derita..saya pn x paham..dia da la hensem,berjaya lak 2..muda lagi..entahlah..nk ckp lelebih pn xle..

and yg x best berlaku pada diri saya...hanya saya je yg tahu..maybe da masanye saya mulakan hidup baru..tiada dia..maybe ni pertunjuk dari Allah..saya nk cuba biasakn diri..even mmg sedih n sakit sangat hati ni...biarla..lelama mesti ok...

i thinks that's all for today...my feet sgt sakit sbb byk sgt jln..n really tired..hu...

firefly out..

and for today..

hati yang telah kau sakiti..

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku


Karena kini kau telah membaginya

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu

Karena hatiku slalu kau lukai

Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa



Ku menangis… membayangkan

Betapa kejamnya dirimu atas diriku

Kau duakan cinta ini

Kau pergi bersamanya



Ku menangis… melepaskan

Kepergian dirimu dari sisi hidupku

Harus slalu kau tahu

Akulah hati yg telah disakiti



Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu

Karena hatiku slalu kau lukai

Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa



Ku menangis… membayangkan

Betapa kejamnya dirimu atas diriku

Kau duakan cinta ini

Kau pergi bersamanya



Ku menangis… melepaskan

Kepergian dirimu dari sisi hidupku

Harus slalu kau tahu

Akulah hati yg telah kau sakiti



Ku menangis…

Harus slalu kau tahu

Akulah hati yang telah….

Kau sakiti…