Thursday, March 31, 2011

My heart Your Heart Our Heart

Pernah x kita terfikir...selalu kan kita ckp kt diri kita sendiri...buat pe nk jaga hati orang lain, baik aku jaga hati  aku sendiri..orang lain x jaga pn hati kita..lantak lah orang lain..yang penting aku happy..,

Tapi kita pernah x pikir, ada tak kita singgung perasaan org lain..kita nk jaga hati kita..ada x di luar kesedaran kita kita buat org lain terasa hati..kita asyik pikir orang lain yang singgung perasaan kita..kita x tahu hati org lain terguris sbb kita nk jaga hati kita je..

kekadang a simple words can hurt other people, but sometime our action can speak louder than words...hati manusia semua x sama..ada yg sensistif, ada yg hati batu..ada yg ├Ąda aku kisah?'' or maksudnye selfish la..kita semua ada hati masing2..bagi saya kalau kita nak org lain respect diri kita, kita kena respect diri kita sendiri dulu..if nk people cherish you, you need to cherish yourself first..so, maksudnye, kalau nk org lain jaga hati kita..kita kenalah jaga hati org lain sbb kalau kita jaga hati org lain,org lain akan jaga hati kita..

xpelah kalau org buat kita pn sbb saya percaya cara terbaik untuk menyedarkan seseorang ialah menggunakan cara yg lembut n halus...kalau x sama la mcm perumpamaan beza ajing ngan manusia,kalau anjing gigit manusia,manusia gigit balik anjing tu,so sama je la manusia tu ngan anjing...

so,better if we just dont be so selfish and just think about us only...maybe that way we can be more happy..

Firefly out..

Rimasnye..please la..

apa la yg dirimaskan ek...he...ada la...saya xle share kan sini sbb nanti ada org terasa...hahaha...tp seriusly please n sudah2 la...kalau first time,xpe lagi...ni da lebih 3 kali kot..ni sudah lebih2 ni...rimas di buatnye tau x...lagipun x malu ke org lain tengok..x pelik ke..kalau saya,hmm pepaham je la kan..so, stop doing that, be creative and inovative ok..move forward..

dah saya nak tido sbb esok nk keje lak...

firefly out...