Thursday, June 30, 2011

Me n Family at Pulau Ketam, Ikano

Aktiviti last weekend...last weekend saya spent ngan family tercinta saya ..he...
Hari Ahad, kitorang satu family g mkn kt Pulau Ketam yang terletak kt Ikano,Damansara..
And this time, Along yang belanja..
sbb dia tengah kaya...hehehe...
saya memang dari ari tu teringin sangat nak makan steamboat..tapi xde kawan..
so, masa Along offer nak belanja..saya ajak la dia makan steamboat..he..
memang puas hati la kan..sbb banyak..
tapi mak saya kurang sikit steamboat ni..
dia kata makan x kenyang..
he...
tapi dah anak2 dia makan..
dia pun makan je la kan..
really had fun la that day..
abes je makan...
saya pun pergi mencari Durian Pancake
da lama x makan..
x sempat nak amik gambar, adik da penyekkan sbb dia g letak dlm beg..hampeh tul..
Dah dapat durian pancake,
ktrg singgah Toy r Us lak.
saya da janji nk belikan hadiah untuk Danial..
belikan dia Drum,
bawak balik rumah,
try mula2 ok..
tetibe x leh bunyi..hmm..
apa lagi terpaksa la bungukus balik untuk pulangkan..
nasib baik leh pulangkan..drg bagi voucher since takde da kat situ..
oklah..tengok gambar la pulak..
penat nak cerita lebih2..he..
Firefly out..









Hang Tuah Vs M.Nasir






M.Nasir?
Hang Tuah..
M.Nasir kan..
Hang Tuah..
hahaha...comel gila la iklan kit kat ni..i like...
comel sangat la...he...
he..da lama x mkn kit kat..rasa mcm teringin nak makan lak lepas tengok iklan ni...he..


Firefly out..

Tanya sama pokok



Lagu ni dalam betul maksudnya..
kena hayati bebetul liriknya
and seriously lagu ni memang sedang elok je kalau saya nak tujukan kt seseorang 
Tapi kepada seseorang yang lain,
kalau awak rasa saya ni perli awak je...
awak ingat apa?
my life just revolving around you?
kalau nak tahu, bumi ni berputar mengikut paksinya..
itu pun x tahu ka?
pleasssssssssseeeeeeeeeeeeelah...
Ko tak mentioned nama aku pun aku tahu ko tujukan kat aku
Aku x buta untuk melihat, x pekak untuk mendengar, tak bisu untuk bercakap and aku bukan x de akal untuk berfikir..
Ada aku kisah...
jangan asyik nak syok sendiri ye..
nak touching2 over sensitip lak..
tak layan la..
and lepas ni x payah la nk hipokrit sangat ngan aku..
ni pun aku x de selera la nak layan..
harsh word for harsh people..
Nice word for nice people..
Jangan nak cabar2 aku.
ko kalau da over sangat aku melenting, ko jgn nk wat muka kesian lak..
budget aku la yang buli ko...
ko wat mcm tu memang betul la sangkaan aku tentang ko...
ko konon2 da pilih jalan sendiri kan...so ko hidup lah ngan jalan yang ko ingat betul tu..
aku ngan hidup aku x terjejas pun..


Enjoy semua...
Pokok by MUH feat Hazama..





Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam


Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh


Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh


Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada


Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

btw,saya nak ingatkan..saya bkn kipas susah mati Hazama ye,,,al maklumlah, da 2 post lagu dia je..saya suka lagunye aje...he...

Firefly out...