Sunday, January 3, 2010

What a weekend


hmm...da lama x tulis kt cni...hu..minggu ni mcm2 yg jadi..

1st...kereta housemate saya a.k.a kenderaan pergi n pulg keje saya terjebak dengan kemalangan...fortunately, the driver was safe n not injured.But da car need to be send to the workshop..nkk memendekkan kan cerita,ktrg 1 umah xde kenderaan g n blk tempat keje..ari isnin pagi 2 ktrg call la taxi g tempat keje...n nk dipendekkan cerita gak..waktu tgh makan tengahari kawan satu department saya yg bernama Ijal..mempelawa untuk tumpang dia...so rasa berterima kasih sangat la..(Credit for ijal) tp selama 1 week je...hujung minggu dia nk blik kmpg dia n pulgkan blik kete 2,, so next week a.k.a esok kenala ktrg naik taxi blik...n benda ni x tau la bila nk settle sbb empunya kereta 2 ckp,lmbat lg kereta dia nk siap..hmm..mintak2 kami jumpa alternatif lain....

2nd...Kena marah..nk tahu kna marah ngan sape..ngan pakcik2 yg kt tingkat atas ofis saya...geram tul..sbnrnye saya tolong org buat keje dia...org 2 tgh on leave yg sgt panjang..(kaki dia kna operate tp bkn kna potong tau) n org 2 leh je jln2 seperti org biasa...(saya jumpa dia tgh shopping,dia siap g Kl)maksudnye dia ok la kan.tp maybe atas "nasihat doktor", dia pn amik cuti yg panjang..x tau la sampai bila..lamntak la...AAk?...tp disebabkan saya ni trainee lg kt company ni...saya rasa x dihargai...slalu kna marah x tentu pasal oleh org yg x berkaitan...say mmg la dari kecik x suka kna marah n herdik..sbb 2 saya terkenal dengan panggilan cengeng kt umah..tp nk buat mcm mana da mmg saya ni sensitif ckit..rasa nk nangis pn ada..tp saya siam je..sekali kna marah xpe la...ni da masuk kali ke-3..hu..x tau la..

3rd..saya kena keje pada hari tahun baru..hu...seumur hidup saya duk kt selangor..x pernah2 saya kn ag keje or kelas waktu tahun baru..tp kt JB ni lain ckit..drg x amik cuti tahun baru...amik cuti awal muharram je...kt selangir amik dua2 cuti leh je...membuatkan saya rasa nk blik je selangor...

4th....mak saya demam panas...hu..ikutkan hati mmg nk blik je umah ari jumaat 2.tp saya takut blik last init..tiket xde..yela org ramai cuti..mestila tiket bas abes..so saya x berani nk amik risiko...sorry mak...ikutkan hati ude mmg nk sgt blik..hu...jenguk mak...minggu ni Insya-Allah ude nk blik..he...tp smalam saya da call akak saya ckp mak saya da ok...so..Alhamdulillah..

5th...saya bagi pinjam my pink broadband kt kwn saya..nk dijadikan kisah...dia lupa nk pulagkan kt saya ari jumaat 2..hu...ni pn saya terpaksa pinjam kt kawan saya broadband dia...saya xle hidup tanpa internet...saya x kisah kalau x g mana2 terperap dlm umah asalkan internet ada..rasa geram 2 mmg la ada kan..xle nk tipu la kan..tp da terubat ckit dgn broadband replacement ni..he...

2la benda yg terjadi kt saya sepanjang minggu ni...org ckp tahun baru permulaan baru dlm hidup..tp saya rasa miserable btul minggu ni...ye la org kata what a life without challenges...

tp saya sempat nk annouce kt cni azam tahun baru saya...

1. Nk dapatkan keje permenant n kalau bleh b4 traning saya kt PTP ni abes iaitu b4 30/3/2010...kalau boleh gak saya nk dapatkan keje yg saya minat...iaitu chemist...doakan saya ek!!!
2. Saya nk kumpul duit untuk bawak mak saya g haji...mak saya asyik tye saya bila nk g..so saya berazam nk kumpul duit at least rm 50 sebln ntuk temankan mak saya g haji...walaupn amount 2 ckit..tp saya yakin sikit2 lama2 jadi bukit..
3. Saya nk dapatkan lesen kereta..saya kesian kt angah saya..saya nk pegi mana2 mesti suh dia anta..kekdg saya tau dia penat..so saya nk dpatkan lesen kt JB ni...nxt week Insya-Allah 8/1/2010 saya nk g daftar kt kelas memandu...sekali lagi doakan saya ek..
4.Saya nk sambg master in environment...kt Uitm...saya akan apply untuk intakr\e bln 7 ni...saya da start survey2 kt laman web...he..Aja Aja fighting!!!
5.dan disebabkan umur saya da meningkat ke 23,saya rasa saya kna cari bf la...he..gatal sungguh..tp x berharap sgt la...sbb saya yakin jodoh di tgn Tuhan..kalau ada jodoh x kemana..
5.Nk g vacation la ngan kawan2...rindu kt dorg..he

buat masa ni..2 je yg saya dpt pikir..sbnrnye byk lagi..tp 2 je yg besar2 setakat ni..so saya mintak restu semua...