Friday, December 31, 2010

Me n Azam 2011

sekejap je masa berlalu kan..last year,saya kat gelang patah masa new year because Johor x cuti..nasib baik tahun ni new year hari sabtu so cuti la kan..many things happen in 2010..so, kita kena tutup buku lama then buka buku baru la kan...


perkara2 besar yang berlaku dalam hidup saya 2010:


1.bekerja..(azam 2010 tercapai)
2.dapat anak saudara baru, muhammad asyraf Danial..
3. dapat lesen kereta(azam 2010 tercapai)
4.Princess(my car) from my mum..
5.Angah konvokesyen
6.Still solo and single..(azam 2010 tak tercapai)
7.Ada blog..
8.dan lain2..x ingat lak..


so..Azam baru...


for 2011..


1. nak beli laptop baru...he...yang ni kena tengok ada budget ke tak dulu...he..he..nak beli sony viao la rasanya..he..
2.Nak beli handphone paling canggih..iphone 4 ke..samsung galaxy tab ke...he..ni pun budget gak ni..
3.nak buat budget gaji yang betul..every month mesti simpan duit paling kurang RM 50 untuk masa depan..
4.Nak belajar memasak..he..x le blah sunggh azam ni...akhir2 ni suka lak tengok orang memasak so nak belajar menu2 yang simple..
5.nak kurangkan or elakkan terus makan fast food,kfc mcd and etc...sekali sekala takpe kot..tapi betul2 nk quit..
6.Nak amalkan hidup yang sihat..he..drink plenty of water,eat veg and fruit, no carbonate drinks..junk food too..
7. nak kurangkan berat badan 7 kg..sbb da gemuk sangat rasanya..ni kena set time line..before July kena kurang 7 kg..every month 1 kg..he..jom berusaha!!
8.sambung master(azam 2010 yang tak tercapai)....kena sambung gak..bila lagi kan nk sambung..next year da 24 years old..
9.nak cari pakwe kaya hensem dan tak kedekut..he...berangan je la yang ni.(azam 2010 yang tak tercapai)
10. hoping everything will be fine for 2011..my career,my family,my friends, my follower and semua yang kenal saya..wish you guys good luck and all the best for 2011..




ada bayak lagi..tp tahun ni azam saya x besar sangat kan macam tahun lepas..sbb xde idea lak..nanti kalau ada tambahan pagi esok saya bgth..mana tahu dapat petunjuk dlm mimpi..nge..


supposely untuk berazam..kita kena more specific..so senang nak achieve macam yang saya buat last year..so tips of the day kepada semua...better kalau nk buat azam, be specific ok..(T_T) da nak 24 tahun...sekejap masa berlalu..Selamat tahun baru semua..new decade..2011..jom berusaha sama-sama yeah!!


firefly out..


and for now


Muda by Hujan..


Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2009/04/lirik-muda-hujan.html#ixzz19hEWPHPO

Art n talent

he..saya nak tunjuk hasil sulaman my angah, Zuraina A.Kadir a.k.a Buyau..he..my sis ni memang creative sikit tau...memang dari kecik la...masa ktrg kat sekolah dulu,dia ada satu sketch book..ada byk baju yang dia sketch..tp da problem with her dia ni low profile sikit...buat untuk suka2..dulu adik saya punya lukisan pun dia yang tolong buatkan..he..tp adik saya pun da terer da sekarang...he...ok x nk celoteh banyak..check this out..btw, kalau nak tempah..bgth saya ek..tapi angah saya tak buat banyak2 tau..dia buat suka2 je ni...tapi kalau berkenan saya leh tolong..nge...






Okla..firefly out..malam kang nk wat post azam tahun baru..yeah!!2011..moving forward.

Home Sweet Home

he..terasa sangat bahagia dapat mengupdate blog dari rumah..recently, i've been busy with my job..nk update blog memang x sempat..hu..nk blik KL pun lagila kan...hu...sebenarnye saya memang da apply Annual leave for today tau..so kalau PM x bg cuti pn saya tetap cuti..sbb saya rasa penat..hu...sepanjang tahun banyak perkara yang berlaku..ngan kerja ye..hu...memang penat la..

pagi tadi tolong mak siat ayam untuk meehoon sup,mak ada mengadu cerita x best....dia cerita ada orang memerli dia..al maklumlah..adik saya kan dpt masuk U sambung degree..dia leh ckp"ala, belajar tinggi2 tp x bekerja buat apa" mak saya maybe terasa sebab angah saya kan tengah dalam process mencari kerja..salah ke kalau mak saya berusaha bagi semua anak-anak dia berjaya dalam pelajaran?pada pendapat saya, orang yang berfikiran sempit je fikir macam ni...sorry to say la kan..i do respect you coz u definately older than me..but the way u think make me sick..so, if you are not able to achieve my mum's achievement, don't you dare to talk rubbish to my mum..selagi mak mampu nak bagi anak-anak berjaya...biarlah kan..dah anak you malas tak nak belajar,nak buat macam mana..if i said that u son/daughter are s&*^$% kang u melenting..so lantak lah..selagi kitorang x kacau u..jgnlah nak kacau family ktrg..i wish to see how far that your son/daughter can go..ceh siap ckp..x pe la kalau x belajar tinggi,asal pandai buat duit..hmm..we'll see..

oklah..enough for this morning..oh damn..how could i maki orang on the last day of the year..hu..

Firefly out..