Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday # 6 :Annoyed!!



Firefly out

Tuesday, February 28, 2012

Dilarang menganjing

i got this pic from FB(credit)...Nice one...hahahaha...


nk meng"gong"gong"duk jauh2 la....
he...alamak nk kena samak ke x blog ni...hu..
firefly out..nk layan MCR..


Sunday, February 26, 2012

Reduce, Reuse, Recycle-inside the box?




Yeah!! Reduce!!, Reuse!!,Recycle!!..he..dah mcm duta environment kan..poyo...he..ada org cakap dia kumpul duit dari kecik untuk beli barang mahal..ehem..so,pe lagi..jom menabung..but i guess..da kira lambat la kan...he..jadi la..sikit2 lama2 jadi bukit yg juta-juta rupiah..he..mak saya cakap saya ni boros..xde menyimpan duit...he...so, akan Ude buktikan kan Mak..hehe..ok, cut the crap...jom tido, esok kena keje..

Firefly out..psst, agak2 sesape yg murah hati leh la derma masuk tabung recycle saya ni ye..he..

Friday, February 24, 2012

whatever


Firefly out

New housemate

New housemate by zufik_ita
New housemate, a photo by zufik_ita on Flickr.

Firefly out.

Thursday, February 23, 2012

New daily routine!

New daily routine! by zufik_ita
New daily routine!, a photo by zufik_ita on Flickr.

new daily routine!i wish i can double it up.fighting!firefly out.

Monday, February 20, 2012

Biar sampai ke bintang

once again...dissapointed..huh...malas da nak cakap...hati dah tawar ok...lets see what next...nak mimpi sampai ke bintang...dengan mimpi adalah impian...berusaha untuk masa hadapan...fighting!!



Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita

Lagu: Biar Sampai Ke Bintang 
Artist : Asmidar 
Komposer : Ajai 
Lyrics : Transformers Malaya

Monday Blues yang sejuk & mengantuk..



hua...lamanye masa berlalu hari ni...biasa la kan monday blues..tapi kan...mata sangat ngantuk..hu..zzz...tadi waktu rehat tengahari dapatlah tido setengah jam..tapi mata still ngantuk..hu...hujan n sejuk lak tu dikala ni..hmmm...cpt2..kul 5.30 datang..balik ni nak jengah Ilham anak Kak Hernee sat..kesian dia demam...he..


cepatla masa berlalu..sigh..

Firefly out..

Saturday, February 18, 2012

We are Young!!!

Which one that yo guys prefer..



I choose both...boost up your energy..

Give me a second I
I need to get my story straight
My friends are in the bathroom
getting higher than the empire state
my lover she's waiting for me
just across the bar
My seats been taken by some sunglasses
asking 'bout a scar
and I know I gave it to you months ago
I know you're trying to forget
but between the drinks and subtle things
the holes in my apologies
you know I'm trying hard to take it back
so if by the time the bar closes
and you feel like falling down
I'll carry you home 

Tonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter 
than the sun

Tonight
we are young
so let's set the world on fire
we can burn brighter
than the sun

And I know that I'm not
all that you got
I guess that I
I just thought maybe we could find a ways to fall apart
But our friends in back
So let's raise a toast
Cause I found someone to carry me home 

Tonight
We are young
So let's the set the world on fire
we can burn brighter
than the sun

Tonight
We are young
so let's set the world on fire
we can burn brighter
than the sun

Carry me home tonight
Just carry me home tonight
Carry me home tonight
Just carry me home tonight

The moon is on my side
I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight
The angels never arrived
but I can hear the choir
so will someone come and carry me home 

Tonight
We are young
So let's set the world on fire
we can burn brighter
than the sun

Tonight
We are young
so let's set the world on fire
we can burn brighter
than the sun

So if by the time the bar closes
and you feel like falling down
I'll carry you home tonight

Firefly out..

Heejun Han American idol 11

I am falling in love with this man...hahahahaa....i mean his voice...aiyoo...melting, melting...Heejun Han..





Awesome kan...melting melting..really hope he can get thru to Top 12...made from Asia tu..tumpang bangga..he..

Ok...Firefly out..

Friday, February 17, 2012

BMW tu

BMW tu by zufik_ita
BMW tu, a photo by zufik_ita on Flickr.

he.nk beli kereta bmw memgla x mampu lg kn.dpt calender bmw free jadila kan.kui3x.firefly out.

Thursday, February 16, 2012

Hello




Sangat suka Hello version Glee ni...he..sgt sweet suara Jesse..he..

enjoy..

I've been alone with you inside my mind
And in my dreams I've kissed your lips a thousand times
I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you're looking for?

I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted, (and) my arms are open wide
'Cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much, I love you

I long to see the sunlight in your hair
And tell you time and time again how much I care
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello, I've just got to let you know

'Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely, or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying, I love you

Hello, is it me you're looking for?
'Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying I love you


Firefly out

Wednesday, February 15, 2012

made up your mind

if you have made up your mind..there will be no truning back...think wisely.think straight..No regrets..

firefly out..

Monday, February 13, 2012

New housemate

New housemate by zufik_ita
New housemate, a photo by zufik_ita on Flickr.

Firefly out.

Saturday, February 11, 2012

The most embarrassed night of my entire life!!

hu..seriously, my mak dah 2 malam x le tido sbb kebas kaki katanya..so,tadi masa keluar jap ngan mak g maidin singgah farmasi tepi maidin tu...memula dah g da before masuk maidin, nak beli syringe untuk ubat insulin mak...da byr, terus masuk maidin...check duit..alamak ada RM60 je..mcm mana nk shopping semua kan..mak pun x bawak duit banyak sbb takut nak bawak duit banyak2..he..dah amik2 barang secara budget..g kaunter..he..RM57...nasib baik...tetibe teringat, mak dah pesan suh beli ubat kebas kaki..g balik kt farmasi tu..masuk je abang farmacist tu senyum je...saya ckp ngan dia nk ubat kebas kaki..dia bg dua ubat satu untuk saraf,satu ubat kebas kaki...then dia ceramah la mcm doktor pasal diabetic...hu...saya pun angguk je...g kaunter tetibe teringat..alamak..mana ada duit dah..tanye kt akak kaunter tu, boleh guna debit card x?dia ckp above RM50 je boleh...sudah...macam mana ni...xkn x jadi kot..malunye...so, saya pun terkial-kial mengorek duit yg ada...kebetulan saya pegang beg mak saya, check dlm purse mak punxde duit..sudah...korek2 duit seringgit ngan duit syiling..lama gile duk kt depan kaunter tu cari duit..hu..last2..finally..cukup!!!huargh...dengan perasaan malu..bayar..then terus blah...g kt mak..mak tanye kenapa lambat sangat..ckp xde duit...hahahahahaha....sekali mak cakap kt dalam beg mak tu ada duit je...tapi bkn dlm purse...huargh.....mcm mana leh x jumpa....huargh...malu malu malu...x mau g farmacy tu lagi...huargh!!!!!

okla..end of story...saya malu...hu...firefly out...

Thursday, February 9, 2012

Drama Queen : The Moon That Embrace The Sun & Wild Romance

sambung kisah Drama Queen..he...sekarang ni saya tengah follow 2 cerita korea yg bagi saya best la kan ..org lain saya x tahu la kan..he...

First drama, The Moon that Embrace the Sun,





Sinopsis:

The Moon Embracing The Sun tells a love story between King Lee Hwon and a female shaman named Wol. Wol was born from a noble family and became the crown princess, but she was entrapped and faced execution. Finally, she lived as a shaman.(Dramacrazy)

tgk sinopsis mcm cerita historical kan..cite lelama..he..mmg pun..tp siyes best..nak tahu 2 sebab kenapa kita patut tgk drama ni?he..

1. sbb Kim Soo hyun ada.sape kim soo hyun?ala, tengok tak cerita Dream high?kalau tengok mesti konpem kenal Kim Soo Hyun ni...yang menarik tentang Kim Soo Hyun ni bagi saya ialah dialect/slang korea dia..he..lain dari yg lain la...mcm cute je kan...he..

2. sbb Han Ga In. ish cantik betulkan dia ni..jeles betul saya tgk dia..dari dulu mmg jeles tul ngan kecantikkan dia..he..

3, cerita ni romantik dia lain macam sikit.

Drama kedua, Wild Romanace,





Sinopsis:

This drama tells a love story between a baseball player and a female guard who is a former judo athlete.(Dramacrazy).Everything starts on the birthday of Eun Jae's dad. Eun Jae ran into Park Moo Yul, who is the 2nd baseman of 'Green Dreamers', when she is drunk. Eun Jae who is a fan of 'Blue Seagulls', starts a fight with Moo Yul who led the 'Green Dreamers' to victory. The next day, internet is on fire with the video called 'Humiliated Park Moo Yul'. Because of this video, career of both Moo Yul and Eun Jae, who recently got a job as a bodyguard, are in danger. In the end, they decided to put on a show against the public! They lie that Eun Jae is Moo Yul's private bodyguard and the video was recorded when Eun Jae was giving a self-defence demonstration to Moo Yul. Like this, Eun Jae becomes real bodyguard of Moo Yul. It seemed like everything worked out just fine, but the problem is that they can't stand each other's existence...(mysoju)

cerita ni pun best..he..nk tahu 3 sebab kita kena tengok drama ni?

1. mestila sebab Lee Dong Wook ada kan...ala Hero cite yg gile hot dulu..my girl..ingat x...ish3x..hensem betul saya tengok dia dalam cerita ni...cair..

2.sbb lee si young...kenal x perempuan ni?yg berlakon cerita Naughty kiss tu..tapi bukan heroin tau dalam cerita tu...he..saya suka betul tengok Lee Si Young ni berlakon..kelakar dia leh bawak, anggun pun boleh...mmg pelakon berbakat la..

3. sbb rambut Lee si Young dalam cerita ni mcm rambut Hafiz awan Nano nano nano..rambut tu mesti pergh....he..

ok tu aje...so, kalau rajin leh la klik link2 yg saya dah bagi kt atas tu untuk tgk..opss lupa nk bgth..both of the dramas still sedang ditayangkan kat korea..skrg baru episode 11..x sabar nk tgk cerita ni sampai abes kan..

Trailer
 


okla firefly out..ada cerita best nanti saya share lagi..

Drama Queen is back!!

hai..mood rajin menaip dah datang..al maklumlah..cuti seminggu kan..he...rasa bebas betul otak ni duk kt rumah je...kan best dapat mcm ni selalu..kui3x..Zuritah, jangan mimpi la...he..ok back to the title...just nk share something..he..aktiviti Selasa malam rabu saya...he..as you guys know, saya kan Drama Queen..suka tengok drama...so, sekarang ni, setiap Selasa malam Rabu mmg la saya selalu confuse..kalau dulu malam rabu saya akan stay tgk 8TV sbb cerita mmg best mcm desperate housewife,ugly betty, gossip girls, vampire diaries...semua my fav shows...tapi skrg ni lagi confuse...sbb kt tv3 ada cerita hangat Vanilla coklat, kt tv9 ada cerita best Ariana Mikhail n kt tv astro ria ada cerita novel bicara hati...he..kalau kt rumah JB xde Astro so, Bicara hati mmg selalu tgk online la kan...sekejap2 kena tukar tv...last2 semua cerita saya tengok online je...dengan internet celcom nerukband yg sgt slow..terpaksa la men"tabah" kan hati ye dok..he...ok tu je nk cerita...saya tengok kt internet pun dah banyak link untuk download vanilla Coklat, download bicara hati n Download Ariana mikhail...ok la kan...kalau rasa rajin nk tunggu, download, kalau malas nk tunggu tapi kena tunggu gak..buffer la video online...he..next saya nk cerita pasal cerita korea yg saya tgh follow skarg ni...he..

til then, Firefly out..

Wednesday, February 8, 2012

Yang lebih baik

Salam...dah lama x mengupdate secara betul2 kan kt sini...kinda busy la this lately...keadaan hati pun x berapa bagus nk menulis sesuatu yg best...he..masih x terlambat nk ucapkan Salam maulidur Rasul kepada semua umat Islam di dunia ni..Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..begitu besar pengorbanan, perjuangan dan kasih sayang baginda terhadap umat-umat akhir zaman ni...terasa begitu kerdilnya saya bila saya mula terasa hati dengan ujian2 kecil yg Alah S.w.t berikan kepada saya...kalau nk dibandingkan ujian2 yg menimpa Baginda Rasulullah...Ya Allah..bertapa berdosa nya hamba-Mu ini...saya perlu belajar mengawal emosi dan perlakuan saya...istighfar istighfar....Islam itu Indah, seindah kasih sayang Nabi Muhammad s.a.w kepada umatnya..seindah syurga yg Allah s.w.t ciptakan untuk hamba2-Nya..

kita sebagai manusia terlalu angkuh dengan apa yg kita ada...kita terlupa ini semua pinjaman sementara di dunia..yang hakiki itu hanyalah Allah s.w.t..banyakkan muhasabah diri..itu yg terbaik..jgn sesekali persoalkan apa yg kita ada dan apa yg kita tiada..bersyukur..itu yang terbaik..jika kita alpa..istighfar...itu yg lebih baik...semoga kita diberkati di dunia dan di akhirat kelak...InsyaAllah..semua yg berlaku ialah rahsia Allah, sebagai hamba kita berusaha, ikhtiar dan tawakal...



Album :
Munsyid : Qatrunnada
http://liriknasyid.com


Ya Allah Engkau Tuhanku
Tiada Tuhan melainkan Engkau
Engkau cinta Agungku
Nabi Muhammad pesuruh-Mu

Ya Allah Engkau sumber bahagia
Engkaulah Sumber keselamatan
Ya Allah Engkau sumber keamanan
Engkaulah segalanya

Ya Allah Engkaulah pelindungku
Engkaulah sumber rizkiku
Di waktu sakit Kau sembuhkan
Di waktu lapar Kau beri makan

Ya Allah Engkau Cinta Agungku
Cintaku haraplah dibalas
Ya Allah Engkau Cinta Agungku
Janganlah cintaku tidak dibalas

Jangan biarkan ku tanpa pimpinan
Pimpinlah aku ke jalan yang benar
Kepada Engkaulah harapanku
Janganlah hampakan perasaanku


Salam..
Firefly out..

Wordless wednesday #6

Wordless wednesday #6 by zufik_ita
Wordless wednesday #6, a photo by zufik_ita on Flickr.

Acap wif nini.firefly out.

Friday, February 3, 2012

Soalan cepumas

pagi2 dah ada soalan cepumas...


"Akak, dah kawen?"


uhuk...tersedak nk jawab..


muka dah nampak tua la kan gamaknya....




Sedang ada dan dimana by Sammy Simorangkir


dulu selalu ada waktu untuk kita
kini ku sendiri
dulu kata cinta tak habis tercipta
kini tiada lagi (lagi)

sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani janji hati kita
sedang apa dan dimana wooo

sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani menjalani menjalani janji hati kita


Source: http://liriklaguindonesia.net/sammy-simorangkir-sedang-apa-dan-dimana.htm#ixzz1l5xFQqEU


Firefly out..

Thursday, February 2, 2012

PLASTIC!!

apa itu plastic?

according to Wiki:


A plastic material is any of a wide range of synthetic or semi-synthetic organicsolids that are moldable. Plastics are typically organic polymers of high molecular mass, but they often contain other substances. They are usually synthetic, most commonly derived from petrochemicals, but many are partially natural

more info: http://en.wikipedia.org/wiki/Plastic


rasa kalau makan plastic mesti bahaya kan...

ok..itu aje...saya penat...the harm has been done..firefly out..

Wednesday, February 1, 2012

mak saya mintak..

pagi2 conversation between a daughter with her lovely mak,

Daughter:mak tengah watpe?masak?
Mak : Haah...Bonus da masuk?
Daughter : dah.
Mak : berapa?
Daughter : RM........kenapa? mak nk peti ais baru ye?
Mak : haah..


lepas talian tamat, Daughter think, pergh..my mak asked for peti ais..bkn peti ais seribu du ribu tau..dia nk yg mcm bukak tingkap tu mcm dalam gambar ti...he...so, this year, i will try to make my mak happy...he...ada rezeki lebih, kakedang kena la bagi mak kita rasa...kan...kata sayang mak...

Firefly out