Tuesday, April 19, 2011

kepala ku di""berakki tahi burung..

adush..tension tension..masa kt pasar mlm tadi ada peristiwa yg mengharu birukan..hu...saya tengah jalan2 ni dengan laju nya kt pasar malam..yela,konon2 nk cari barang masak dapur la kan...bawang,sayur,ayam semua..tengah jalan2..tetiba saya rasa ada benda jatuh atas kepala saya..uik...tahi burung...cis..kuang asam punye burung..dlm byk2 kepala kt pasar malam tu leh lak dia berak atas kepala saya..geli tu...uwek...kalau aku dapat tangkap burung tu..aku sembelih wat goreng rempah..hu..sadis tak..saya pn terus x jadi nk cari barang lain,terus balik..hu...dapat beli bawang n minyak je..hu..apa la malang nasib gue ari ni ek...da la dari pagi rasa mcm nk demam,maybe sbb saya melantak makan rambutan malam tadi..hu...gusi belakang ni pn rasa mcm bengkak je..hu...macam2...kesimpulannya hari ni mcm hareeemm...tensi...lepas tu saya dibuli oleh kak Hernee En Nazam ngan Capt Akashah hu...Dunia x adil..he..gurau je..pis2 kacang pis...otak da weng..rasa nk tido je terus..hu...gud nyte semua..have a nice dream...

Firefly

Me n Sushi yang bergolek di atas tanah

sekali lagi gambar yg sama..he,,
Sebelum g makan tengahari..nak cerite sikit...kan daripada last week saya teringin nak makan sushi...memula nak tahan gak, xnk ikutkan sangat tekak ni..sekali saya tengok TV...saya tengok cerita singapore ada org mkn sushi, tengok cerita lain pn ada, yang paling tak boleh nk tahan da tengok Jalan jalan cari makan ahad lepas...hu...meleleh air liur...saya pun tekad..ari ahad malam tu,g JUSCO nak cari sushi..hu...sushi kan Jusco je la kan..nak g sushi king,leh brankrupt la kan..lain lah kala da dapat gaji..he..nak dijadikan cerita..da g beli la ni..otw balik..saya ni da x sabor2 nk tunggu sampai rumah baru makan..saya pn dalam kereta buka cover plastik sushi tu..terus menelan sambil driving..he...mintak maaf pakcik polis...saya da terhingin sangat...dan di pendekkan cerita..sampai kt tempat parking rumah tu, saya pn angkat barang2 lain..(saya ada beli bahan masak lain gak)..al maklumlah nak belajaar masak konon..)..masa angkat tu..saya pegang la sushi yang lebih tak sempat nk masuk mulut lagi(tinggal separuh la,tapi yang saya tinggalkan tu semua yg mahal2 n sedap2..yang telur ikan, sotong,tuna...) sekali..pelepek..uik...entah macam mana boleh lak terlepas bekas sushi tu dari tangan saya..so sushi2 tu pun tergolek-golek di atas tanah..hu...hampa...sedih sangat...sebab satu saya teringin kedua sbb yg jatuh tu semua yg sedap2 n mahal2 yang ketiga sbb membazir je rasa g jauh2 nk beli...tak berbaloit..hu....xpe la bukan rezeki saya kot..hu..

Ok firefly out nk g mkn..da kebuluran..hahahaha..

Me n Cooking!!

Seriously this entry is supposed to be post yesterday...tapi x tahu la kenapa tetiba malas nk menaip..he..semalam? what a busy day..separuh hari je da di abeskan ngan contractor's audit..ptg lak ada meeting ngan jabatan kesihatan..balik rumah masak...Masak?biar betul..Zuritah memasak ke?he...saya tengah try2 belajar masak...semalam masak simple je, mee hoon tom yam...tu pun amik resipi kat internet..nk call mak nanti mak just ckp.."ala, masuk kan je semua..nanti jadi la"..hu...nak tanya angah lak nanti kena gelak..so cara paling selamat, saya masak ikut resipi kat internet..tu pn mintak sikit2 idea ngan kak hernee...he..outcome ye..nak kata sedap mcm kt kedai or my mum's punya tu takde la kan..tp ada la rasa..walaupun tekak makan rasa ada benda x cukup...al maklumlah tekak demand..da biasa makan sedap mak masak or kedai masak..bila sendiri masak rasa lain..tu yg kata rasa pelik...he..so,ari ni saya tengah pikir2 nak masak apa...rasa nk mkn roti je..sbb badan rasa nk demam..semalam malam saya leh membantai makan rambutan...yg best nye,leh siap letak kt dalam peti ais dulu...bagi sejuk...baru makan...bangun pagi tadi badan rasa semacam je..tekak rasa perit..tadi dah pergi kedai beli panadol...lepas breakfast nanti baru saya nk makan..oh ye..pagu ni saya bawak bekal breakfast, housemate saya, mmg rajin dua org tu selalu bawak bekal g keje...drg masak Nasi goreng..tinggal kan saya...so saya masukkan dalam tupperware(he...bukan brand tupperware tau sebenarnye..bekas plasik putih yg murah je..), panaskan tom yam yg ada lagi sikit tu..masuk gak dlm tupperware..angkut g keje...he..ni tengah melantak sambil menaip la ni...btw,mana la semua org ofis ni sampai skang..ofis ni still kosong..tau la bapa kucing xde...bapak tikus ngan anak tikus pn semua x dtg2 lagi..hm...

ok la firefly out...nak bekerja...he...