Wednesday, May 11, 2011

Me n My Day

just a short update about my day...he..coz i forgot to include how was my day today in my previous update..haha..boleh lak ek..da kena sampuk menaip ke apa minah ni.?he..today, semua berjalan mcm biasa..work?of course la kan berlamabak..kalau saya berhenti keje pn,keje tu ttp x abes2 just there will be another person untuk wat keje2 saya kan..stress tu da mcm pengiring kerja saya...hu...tapi biasala..ada ke keje x stresse, i believed kalau saya full housewife pn saya stressed gak kt duk rumah...yela nk jaga anak2,masak lagi kemas rumah lagi..erk..bercakap macam org da kawen ek..hahaha...kartun tul...so, apa lagi saya wat hari ni?hmm..ari ni saya cuti masak...sbb housemate saya raajin nk wat kebab ayam tadi..he..so saya jadi tukang mkn je ari ni...lepas tu...saya tukar profile pic FB saya...he...entah kenapa saya tgk gambar tu nmpak mcm saya kurus sikit lak..hahaha...siap up status kt Fb ckp da kurus sikit..hahaha..xle blah betul...and as i said before,saya kembong angin ari ni..tak tahu salah mkn ape..he...lepas tu saya mkn buah harumanis, bebdk praktikal marine bagi ktrg kt ofis semua..sedap...jauh dari perlis tu...then, i believed tomorrow will be a hectic day..pray for me la kan...adush..hope tomorrow will be just fine...fighting!!

he..cant wait for Friday,cause im going home!!!and cant wait to attend my sister's convocation at Dungun this weekend..

Firefly out...

Kembong angin..

Adush..hari ni penuh angin..hu...badan masuk angin la..nak kata x mkn, tipu la kan..saya mkn je...tp entah..maybe pasal kopi smlm kot..hu..parah2...rasa nk terkeluar la semua isi perut ni...adoi..susah cegini..esok lak ada keje kena kt yard....hmm..mcm mano ni...kenalah berusaha dengan gigihnya...adeh..

Sebenarnya mata saya ni da rasa ngantuk..badan pn rasa penat sbb angin kan..sape yg x pernah rasa, x tahu kot...rasa dia xle nk describe tau...dengan perut kembung nye..sakit perut nye...nk muntah pn ada, pening pn ada, rasa mcm kentut xle keluar pn ada...mcm ada angin pusing2 dlm perut..ish susah la nk bgth...hu..so, at the end,mmg akan rasa sangat2la letih..hu..

Tapi esok bezday kawan baik saya..so,saya nk tunggu kul 12 sbb nak wish kat dia..hmm..walaupun sekarang ktrg mcm da renggang...saya sms dia x reply, call dia x angkat, nk jumpa lagi la kan..kekadang nak ckp saya x terasa tu mmg tipu la kan...kekadang bila saya nk ckp sgt ngan dia or bila saya nk share problem saya, dia mcm ignore...mesti la sedih kan..tapi saya faham, dia ada kehidupan dia skang, so maybe dia busy ngan keje lagi kan..saya wat2 paham je la...semua org da ada kehidupan masing2...tapi kekadang saya rindu gak kekawan baik saya...ni da hampir 3-4 bln kot x bercakap...xpela...nanti drg rindu saya drg cari la saya kan..ye dak?hidup ttp kena teruskan..alamak terbuat entri touching lak...supposedly wat la entry ceria ek..hahaha....adush nk bertabah wat lagi satu entry untuk wish bezday...adeh...

Firefly out..nk mandi..hahaha..dari tadi busuk x mandi..he...shhh..jgn bgth org lain ok...

Oit..makcik belakang rumah...

hua..tersangat la mengantuk dan senak perut hari ni..maybe sbb smlm saya x mkn pagi, tengahari lak x mkn nasi...lpas tu minum lak kopi ais..balik rumah rasa mcm kembung je perut penuh ngan angin..hu...saya sapu minyak mustajab..dlm kul 12 lebih baru saya leh tido..saya ni kalau angin mmg sakit la satu badan...nak tido pn susah..hu...smlm nasib baik la leh tertido..tapi tengah sedap2 tido, dlm kul 3 pagi mcm tu saya dengar bunyi bising sangat...mcm ada bunyi lori..kuat sangat tau..dalam hati saya ckp..sape lak mlm2 ni..xkn la org kutip sampah..tetibe teringat kt Princess1...alamak,org nk curi kereta ke..mati la...nak jengah kt tingkap tp saya takut..saya ckp tawakal je la...xde pape kot..sekali saya dengar lagi bebetul, dengar suara org berckap-cakap..aik..lelama saya fikir punye fikir, baru saya perasan sebenarnya tu bukan bunyi lori, tapi kan bunyi mesin parut kelapa..tetibe teringat makcik belkang rumah yg masak sedap ni, dia kan berniaga..saya pun fikir..adush..mesti makcik ni parut kelapa..agak2 la makcik,kul 3 pagi parut kelapa...kalau kul12 or 1 boleh maafkan lagi..da la bilik saya dekat je ngan dapur drg..rasa nk pecah kepala saya..sampai kul 4 baru la leh tido balik..tu pun saya paksa diri..amik bantal tutup telinga..hu...kalau dulu kul 4,5 pagi makcik tu da start masak, saya leh terima la sbb dengar bunyi kuali berlaga ngan sendk je...ni parut kelapa?adush..tensi2...so, sekarang ni, saya sangat mamai dan sakit kepala...hu...redha je la...

hopefully malam ni xde la makcik tu parut kelapa lagi..hu..

Firefly out..