Tuesday, August 30, 2011

Happy Birthday Merdeka Raya!!

Yeah!!its Bezday Merdeka Raya today..he...x sangka 1 Syawal tahun ni jatuh pada 30 August...he...its my bezday!!!mcm x percaya kan...he...So, dikesempatan ni saya nk wish Selamat Hari Raya maaf Zahir dan Batin...jikalau ada saya ada tersalah cakap...tersalah bahasa...Minta maaf ye...Moga Syawal tahun ni memberi seribu makna buat kita semua..Salam Eidul fitr....Hari kemenangan untuk semua umat Islam..Have fun guys!!!ooohhhhhhh sangat terlupa...Selamat Hari merdeka juge....

Firefly out..
and Happy Bezday to me and thanks for my lovely mak...Luv you mak...

Friday, August 26, 2011

Raya sick!!!

Hua..sedey...semua org dah start bercuti hari raya...dan dah plan untuk pulang ke kampung masing2..saya?hari Isnin masih berkerja..hu...seperti tahun lepas, saya bekerja hingga la hari terakhir Ramadhan..dan seperti tahun lepas juga, mlm raya baru saya menjejakkan kaki ke rumah bonda tercinta..oh kejamnye dunia....dan yg membuatkan diri bertambah sedih ialah, saya demam dihujung hujung Ramadhan yang mulia ini..adush x larat sungguh rasanya...ni semua penangan si kambing...hua...x mau la raya2 demam kan...dah la bukan selalu dapat cuti raya lama...x bg can betul la..hu...badan oh badan tolong la sihat before Isnin ye...mcm mana nk drive blik KL kalau demam...hu...pelissssssssssssssssss....
Buat kekawan yang nk balik kampung berhari raya tu..hati2 ye di jalan raya...
Firefly out.



Album :
Munsyid : EdCoustic
http://liriknasyid.com

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar

Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu


Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku

Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Wednesday, August 24, 2011

Count on Me

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends

Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you


Kambing Aiskrim

Salam Ramdhan ke 24...wa..sekejap je kan..da leh start wat countdown nk raya dah ni...apapepun, kita kenalah sentiasa bersyukur dengan segala rahmat yang Allah beri..Alhamdulillah..

Hari ni saya kurang sihat..tekak sakit..sakit dada...kahak banyak...hmm...al kisah, semalam dapat jemputan makan berbuka kt Hotel Puteri Pan Pacific JB...dekat Restaurant Arab..saya x ingat nama dia...nak dipendekkan cerita..da restaurant arab kan..so hidang semua makanan Arab la kan...n of coz..KAMBING..adoi ai...saya ni x mkn Kambing....tapi sbb smlm dah takde makanan sangat saya pun makan la...hu...mmg pelik je rasa....saya mkn mmg sikit gile la..mmg x masuk ngan taste saya...otw blik rumah..saya teringin makan ais krim Oreo Mc Flurry..g singgah McD Bukit Indah Drivr thru jap...dah beli...terus mkn...hu..

so keadaan saya yg kurang sihat ni confirm sbb,


PLUS


SAMA DENGAN


 Hu...

oit kambing senyum2 lak..grrrr...


Selain tu, badan pundah naik gatal2 dah ni...hu..apala nasib...malam ni pun ada jemputan berbuka lagi...hmm...
Zuritah jangan merungut, just ckp ALHAMDULILLAH...

PS:smlm kete housemate saya incident, x teruk lah..tp mmg sakit hati tul ngan pakcik n anak2nya tu..agak2 la...anak ko wat salah tp xnk mengaku n nak bg ceramah kt ktrg pulak...memang sakit hati tul saya..serius saya tahu statement saya ni jahat tp kan padan muka kereta anak dia calar..kereta anis xde pape..hahahaha..geram...kalau wat salah at least u should say sorry la kan...apada...Budi bahasa kan budaya kita..
ces..

Firefly out..




Monday, August 22, 2011

Me n Bunga Oren

he...cantik x header sya...nampak oren kan...he..hari jumaat lepas saya kerja separuh hari je..sbb dapat msej angah cakap mak kena tahan ward,kena masuk air,kencing manis tinggi katanya...hu..saya dah x senang duduk..ingat teruk la kan..sekali balik rumah tengok mak tengah masak..nmpak sihat..he..Alhamdulillah..xde pape sebenarnye..saya je over react..al maklumlah..ni la bahana duk kerja jauh dari family...hu..

back tu bunga oren kt atas tu..saya sampai je pagi tadi bunga oren tu dah ada kt meja saya..according to my colleague, Capt Chong yg letak petang jumaat tu..hahahaha....Bunga dia dpt dari hamper dia letak kt meja saya...he...tapi bila tengok pagi tadi mcm cantik je bunga tu kt situ..ecehcehceh.. saya pun dengan jones nye suruh la En Nazam amik gambar saya dengan pose saya yg sama je tu kan..he...cantik gak..so saya terus edit letak kt header..he...cantik x?cantik kan kan kan...hahahaha...rasa terharu lak dapat bunga dari capt chong..hahaha...walaupun bunga plastik n bunga recycle dari hamper..tapi ada aku kisah?ko ade?hehehehe..

Hu saya tertinggal Princess 2 kt rumah..hu..boring la...smlm dah sampai Simpang Renggam baru Angah call ckp beg tu tertinggal..xkn nk patah balik kot...hu....keboringan la kt umah...hu..

okla firefly out nk g amik bubur lambuk free company bagi..lalalalala..

original pic credit to en nazam photographer x bertauliah...hahahaha



Sunday, August 21, 2011

Sayonara Capt Chong Lai Poo

hua...sekejap je dah hari ahad kan..dan Alhamdulillah hari ni da hari ke-21 kita berada di bulan Ramadhan..sekejap je masa berlalu..smlm saya g jln2 kt chow kit nak cari baju raya..Alhamdulillah da dpt 2 pasang(walaupun lagi satu kena alter kot sbb x muat),,hahaha,,terasa diri sangat gemuk sekarang..hu...kalau x le alter gak alamatnye kena la pass kt adik..hmm...dapat beli spesang untuk mak jugak...he...dah puas berbuka n bersahur bersama family, mlm ni kena bertolak balik Gelang patah balik..hu...boringnya..da la drive sorg2...tabahkan lah hati ye cik Zuritah...

Credit pic to Kak Hernee

Credit pic to Kak Hernee


Tapi...balik je GP kali ni ada perubahan da kt ofis..mulai besok saya da x jumpa sesorang tu dah..kalau dulu,sampai je ofis,muka dia la yang pertama saya nampak..but this time around da xde..hu...buat pengetahuan ssemua..boss pertama \saya dah resign..hu...Capt Chong lai Poo...dia dapat offer lagi better,so dia pun meninggalkan kami semua..ktrg yg kena tinggal ni pulak dah mcm anak hilang bapak...maybe sbb dah lama dia ngan ktrg..rasa x biasa bila dia xde..hu...serious mmg sedih la nk let him go since he was my first boss..sepanjang 2 tahun saya ada kt PTP ni bayak benda yang saya belajar dari dia..frankly speaking, dia lenih kepada mentoring saya tau daripada be my boss..so, mmg tipu la ckp x sedih kan..
tapi pape pun ktrg sentiasa doakan kejayaan dia...tak kira la kat mana dia pergi kan.good luck and goodbye to capt chong and thanks for everything that you have taught me..really appreciate..
thanks again CLp.yuo;ll be missed..

Last Thursday, ktrg ada wat mkn2 buka puasa kt Mallay Village...tanda perhargaan ktrg...abes mkn g test suara kejap..hahahaha...x kusangka..CLp layan gak nk nyanyi2 ni...sepanjang dua tahun, first time saya dengar dia menyanyi..walaupun lagu pilihan agak bosan...tu la padahnye kalau selalu ngan org2 yg da berusia..he..pis pis kacang pis..ok la..
firefly out..

Credit pic to En Nazam

Credit pic to En Nazam

Tuesday, August 16, 2011

Cinta dan Benci



Saya pernah dengar pepatah yang cinta itu umpama kentut, nak dilepas malu, kalau ditahan sakit..
suka lihat and tengok orang bahagia..
terasa nk bahagia jugak..
so wildan firdaus saya, cepat la cari saya ye....
he..saya tunggu awak...


Bagaimana cara membuatmu bahagia

Nyaris ku menyerah jalani semua
Tlah berbagai kata ku ungkap percuma
Agar kau percaya cintaku berharga


Tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku

Namun kau begitu saja, tak pernah merindu




Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa


Apa kau mengerti ku sedih sendiri

Tanpa ada kamu ku merasa sepi


Tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu

Setengah hati mencinta, ku sakit karenamu


woo ooo ku sakit karenamu

Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa

Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci


Sungguh aku tak bisa membenci dirimu

Sesungguhnya aku tak mampu
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa

Firefly out..

Tuesday, August 9, 2011

Harga zakat fitrah kawasan Johor

Assalamualaikum...
hari ni hari ke 9 ramadhan
sekejap je masa berlalu kan
pejam celik pejam celik dah seminggu lebih..
so dah seminggu puasa ni..
saya nak share info pasal pembayaran zakat..
zakat fitrah..
InsyaAllah saya akan bayar zakat ni kt tempat kerja saya je,
Alhamdulillah pihak kelab keluarga tempat saya berkerja akan menjemput amil dari masjid kampung berdekatan untuk bukak satu kaunter zakat kt sini..
senang sikit..
so saya ngan housemate dah plan nk bayar 22-25hb nanti..InsyaAllah kalau xde aral melintang..
wat kekawan yg duk kt Johor,leh refer kat pengumuman kt bawah ni untuk harga..dan disebabkan saya dah bermaustation kt JB ni, so saya kenalah bayar kat JB..he..
kekawan yg lain jgn lupa bayar jugak ye..
jgn wat muka x malu suruh parents bayar lagi..korg tu dah ada pendapatan sendiri..
so bayar la sendiri...he..
lebih indah jika rezeki yang Allah kurniakan kepada kita, kita share kan bersama org lain especially kepada org2 yg kurg mampu..
jgn sekali kita lokek dengan harta kita kerana sebenarnya ianya hanya pinjaman semata-mata
Bersyukur dengan apa yg ada..
Alhamdulillah..Alhamdulillah...Alhamdulillah..
InsyaAllah ada tempat buat kita di Akhirat kelak..InsyaAllah Amin..
Firefly out..

PENGUMUMAN Zakat Fitrah 1432H / 2011M
Kadar Fitrah
Majlis Agama Islam Negeri Johor telah menetapkan kadar zakat fitrah bagi tahun 1432H bersamaan 2011M pada kadar RM5.00 & RM7.50 bersamaan satu gantang beras.

Panduan Kadar Fitrah
Harga Fitrah RM 5.00
Harga Fitrah RM 7.50
Umat Islam di Negeri Johor yang makan beras gred/jenis super tempatan 15% hancur (beras nasional) sahaja yang berharga RM1.80 sekilogram
Umat Islam di Negeri Johor yang makan beras gred/jenis selain daripada beras super tempatan 15% hancur (Beras Nasional).
Panduan Pembayar
  • Umat Islam yang bermukim di Negeri Johor wajib menunaikan zakat fitrah di Negeri Johor
  • Bayaran fitrah hendaklah dibayar kepada amil bertauliah dan mempunyai kad kuasa amil daripada Majlis Agama Islam Negeri Johor.
  • Pastikan setiap bayaran Zakat Fitrah mendapat resit rasmi Majlis Agama Islam Negeri Johor.
  • Anda digalakkan menunaikan Zakat Fitrah di awal Ramadhan bagi membolehkan agihan kepada fakir dan miskin disempurnakan sebelum Hari Raya. 

And for now, 

Alhamdulillah..

disaat waktu berhenti...kosong
dimensi membutakan mata,memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri


ult li albi bissaraha (I'm opening up my heart with honesty)

hayya nab'idil karaha (Let's avoid the hated and hatred)
syakkireena a' kulli ni'ma (Let's remain thankful with what we have)
ba' ideena anil fattana (Let's avoid all lies and sins)

merenungi luar jendela,mengagumi kebesaran yang Maha Esa

ku menilai kehidupan dari sudut berbeza
tak memadai hanya kecapi rasa selesa
maukan harta yang mampu beli 1 semesta
berpesta ke pagi botol bergelimpangan
kekasih muda bukan takat berpegang tangan
harta dan jamuan nafsu tidak berkekalan
bila menjelang tua bukan itu jadi bekalan
dan jangan puisi ini disalah tafsir pula
bukan berkhutbah cuma betuli diri jua
ingin hidup sempurna aset nilai berjuta,
saling tukar wanita,senyum dan mati tua
bakat dikurnia jangan disalah guna
jangan kufur nikmat yang diberi percuma
guna kelebihan untuk hikmah bersama
jagalah nama hidup penuh pementasan dan drama
ada berisi ada yang kurus,ada melencong ada yang lurus bukan semuanya tulus
ada sempuna ada kurang upaya ada yang jadi buta hanya bila sudah kaya
sebesar rumah bermula dengan sekecil bata,boleh hilang dalam sekelip mata
ucaplah alhamdulillah bukannya sukar, kerna semua nak kaya atau besar
tetap Allahuakbar!!!

jadikanlah ku tentera Fisabilillah yang tertera di kalimah harap memanduilah

entah apabila persimpangan tiba,hidup penuh rintangan harus kuhadapinya
harapku tidak terlupa diri bila gembira,dan cuma mula mencari kau disaat hiba
ku cuma manusia penuh dengan kesilapan tapi bisa membezakan cahaya dan kegelapan
tabah bila dihalangan duri onak dan cobaan
teguh bila dicobakan keruh kuasa dan perempuan
sentiasa legar diminda,dikejar dan dipinta dari zaman bermula hingga ke akhirnya
ku mengerti siapa ku tanpamu disisi dan apa guna posesi juga posisi
sementara ini cuma hanya puisi,nukilan tulisan dan bisikan isi hati
mencari keterangan,menjiwai peranan menepati pesanan janji juga saranan
alhamdulillah atas kurniaan rezeki,moga tidak terleka dalam perjalanan ini

aku yang memandang di dalam lubuk hati,mencari-cari zat rahsia yang katanya tersembunyi

aku yang melihat alam meliputi wujud menyertai lalu ku pindahkan alam ke dalam mata hati
aku hakiki,aku mengerti segala yang terjadi di langit dan di bumi
gunanya tiada fantasi, pelik dan benar,qada' dan qadar kau berilah ku kekuatan
agar dapat ku hindarkan segala kesesatan
usah kau biar nafsuku terliur dari pandangan majazi ini,
aku yang hodoh lagi hina amat benar merindui
moga cahaya lailatul tak membutakan mataku,semoga segala puji tak ku meninggi diri
moga segala janji dapat juga ku penuhi,moga dapatku hadapi tikaman dari belakang
lidah setajam pisau, ku tidak akan risau dengan cabaran sepanjang perjalanan
ku pasrah ku akur 7,8,6 Alhamdulillah Syukur...

sujudku pun takkan memuaskan inginku

'tuk hanturkan* sembah sedalam kalbu
adapun kusembahkan syukur padamu ya Allah
untuk nama,harta dan keluarga yang mencinta
dan perjalanan yang sejauh ini tertempa
alhamdulillah pilihan dan kesempatan
yang membuat hamba mengerti lebih baik makna diri
semua lebih berarti akan mudah dihayati
Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah....
 

Sunday, August 7, 2011

Love You Like A Love Song by Selena Gomez & The Scene


Such a catchy song to hear and to sing..
so madly deeply in love with this song right now..hahaha..
i never thought that i would like Selena Gomez's song..
but yeah, shes definitely better than britney spears, hillary duff,miley cyrus and Linsay lohan...
Enjoy

It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of them
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are... And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you...like a love song... 

Firefly out..


I need a doctor-sakit lutut!!

Ramdhan hari ke tujuh..kedinginan hujan amat terasa..berkat rezeki di pagi Ramadhan ke 7..Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas..bulan ramadhan ni rasa sangat mencabar..nak tahu kenapa?yela firstly sbb kena puasa jauh dari my lovely family la kan..tapi Alhamdulillah sbb dah tujuh hari ni x pernah lagi saya bersahur,berbuka n berterawih sorg lagi....Alhamdulillah..even xde family disiis, housemate saya still ada..he...so ktrg dah mcm 3 musketeers la kan...he...
Secondly, lutut kiri saya mcm x beberapa sihat..sakit lak...terasa betul nk naik tangga..kalau berjalan.kalau nk duduk antara dua sujud memang terasa sangat...housemate saya siap ckp nk bagi saya kerusi masa ktrg g terawih..hampeh tul si afzan n anis ni...dah mcm org tua kan..tapi x tahu kenapa..saya ada google2 baca sbb2 sakit lutut..since saya still muda kan(muda ker?..hahahah..) so of coz la saya a little bit risau...one of my concern saya punye peningkatan berat badan...saya takut lutut saya ni sakit sbb x larat nk tampung berat badan baru ni..hu...kalau time sejuk2 mcm pagi ni..lagi la terasa...am i kekurangan kalsium..i think i better start to drink Anlene la...he...nk tambah kalsium..org kata kalau mkn ikan pun bagus untuk protein nk kuatkan tulang..saya ni asyik makan daging ngan ayam je...karbohydrat da terlebih..he...tu yg protein n kalsium kurang..
buat masa sekarang saya try mkn buah-buahan everyday during sahur...maybe i really should start to think about healthy life..so..fighting!!!he...


Firefly out,,


And for now..(i guess its been a while xde lirik kan...he..sbb saya malas nk google..)


I need a doctor by Eminem..(one of my fav song)..
(Credit to:Eminem I Need A Doctor lyrics found on http://www.directlyrics.com/eminem-i-need-a-doctor-lyrics.html)
Im about to lose my mind
You’ve been gone for so long
I’m running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to life
I told the World one day I would pay it back
Say it on tape, and lay it, record it
So that one day I could play it back
But I don’t even know if I would leave it when I’m saying that
Ya’ll start to creep in, everyday its so grey and black
Hope I just need a ray of that
Cause no one see’s my vision when I play it for em
They just say its wack
They don’t know what dope is
And I don’t know if I was awake or asleep
When I wrote this,
All I know is you came to me when I was at my lowest
You picked me up, breeding life in me
I owe my life to you
Before the life of me, I dont see why you dont see like I do
But it just dawned on me you lost a son
See this light in you, it’s dark. let me turn on the lights and brigthen me and lighten you
I dont think you realise what you mean to me
Not the slightest clue
Cause me and you were like a crew
I was like your sidekick
You gon either wanna fight me when I get off this f-cking mic
Or you gon hug me
But I’m not an option, theres nothing else I can do cause…
Im about to lose my mind
You’ve been gone for so long
I’m running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to life
It hurts when I see you struggle
You come to me with ideas
You say there pieces so I’m puzzled
Cause the shit I hear is crazy
But your either getting lazy or you don’t believe in you no more
Seems like your own opinions, not one you can form
Cant make a decision keep questioning yourself
Second guessing and its almost like your begging for my help
Like I’m your leader
Your susposed to be my f-cking mentor
I can endure no more,
I demand you remember who you are
It was YOU, who believed in me
When everyone was telling you dont sign me
Everyone at the f-cking label, lets tell the truth
You risked your career for me
I know it as well as you
Nobody wanted to f-ck with the white boy
Thats why I’m crying in this booth
You saved my life, now maybe its my time to save yours
But I can never repay you what you did for me is way more
But I aint giving up faith and you aint giving up on me
Get up Dre, I’m dying I need you, for f-cks sake
Im about to lose my mind
You’ve been gone for so long
I’m running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to life
Bring me back to life
Bring me back to life
(I need a doctor, doctor
To bring me back to life)
It literally feels like a lifetime ago
But I still remember the shit like it was yesterday though
You walked in, yellow jump suit
Whole room, cracked jokes
Once you got inside the booth, told you, like smoke
Went through friends, some of them I put on
But they just left, they said was riding to a death
But where the f-ck are they now
Now that I need them I dont see none of them
All I see is Slim
F-ck all you fair-weather friends
All I need is him
F-cking backstabbers
When the chips were down you just laughed at us
Now you bout to feel the wrath of aftermath, faggots
You gon see us in our lab jackets and ask us where the f-ck we been?
You can kiss my indecisive ass crack maggots and the crackers ass
Little crack a jack beat making wack math,
Backwards producers, Im back bastards
One more CD and then I’m packing up my bags and as I’m leaving again
I’ll guarantee they scream Dre don’t leave us like that man cause…
Im about to lose my mind
You’ve been gone for so long
I’m running out of time
I need a doctor
Call me a doctor
I need a doctor, doctor
To bring me back to life
Bring me back to life
Bring me back to life


Friday, August 5, 2011

happy Bezday to Norazilah Bt A.Kadir


He...4 Ogos 2011...sepatutnye wish semalam la kan..tapi saya x larat lak rasanya nk update blog semalam...so lambat sehari la...jadi la kan...semalam bezday Adik saya..satu-satunya adik saya...he...actually ktrg satu family dah smabut bezday dia awal ari tu before puasa...saya belanja mkn...ala belanja kecik2 je...(kt kedai mkn biasa)...he..jadila kan...kalau nk belanja besar2 kena la tunggu 15hb nanti..erk?ada apa ngan 15hb..hahahaha...biarlah menjadi rahsia saya...hihihihi...lupa nk amik gambar waktu mkn tu..so terpaksa guna gambar yg mkn kt Seoul Garden tu..

Buat adik ku yang hitam lagi menawan...Happy Bezda dik, moga panjang umur dan dimurahkan rezeki..may all your dreams come true..(ayat wish kt FB..agagagagaga)...belajar pandai2..jangan main2..jaga diri, jaga maruah diri dan keluarga..ok...love u much,,,

firefly out..

Thursday, August 4, 2011

Aktiviti waktu rehat di bulan Ramadhan...

Crdit selendang to:Kak hernee..he..curi jap..
Aktiviti waktu rehat di oifs semasa bulan puasa...he..
Firefly out..