Monday, May 16, 2011

Adik's convocation

Yeah..sampai gak akhirnya rumah...lupa nk bgth ari 2...sorry la tak larat nk update blog dua tiga hari ni..saya ke Dungun Terengganu untuk majlis konvokesyen  diploma adik saya jumaat mlm sabtu mcm biasa, saya drive dari JB-KL..sampai je rumah angah suruh terus siap2...nk g rumah along..so mlm tu ktrg semua berkampung kt rumah along...rasa mcm duk kt hotel lak...al maklumlah..rumah along saya kt tingkat 12..memalam best sbb leh nmpak permandangan KLCC n KL tower..cantik je kan..he...

kitorang bertolak pergi Dungun sabtu mlm ahad..lepas maghrib baru bertolak..sampai nk kul2 kot..nasib baik da booking chalet..tapi hu..agak menyesal la book kt situ...memula mmg da book n bayar for 2 nights tau..tapi bila tengok keadaaan chalet tu...mmg x sanggup la kan nk duk situ lelama...harga dia agak mahal gak la..da mcm hotel 3 bintang..tp semua xde..dengan x berkemaas ye..tuala xde, water heater xde, tong sampah xde...x tau la...sbb tengok dlm picture ok...sekali..hampeh...lepas ktrg sampai2, si danial senior ngan danial junior da mcm org kampung masuk bandar..hahaha...seronok betul drg...da la da tengah mlm..he...bebudak kan..last2 pagi esok nya..ktrg diskus2 ckp nk check out awal...sbb ktrg plan after konvo adik nk g kuala terengganu..so,saya mesej akak tmpt chalet tu tanye leh refund balik x untuk satu hari sbb ktrg nk check out awal..nasib baik akak tu ok...ikut hati saya, saya nk je complaint tmpt dia teruk...tp xpela..sbb akak tu suara dia ok n mcm baik je..xpela..tp sumpah xnk duduk kt situ lagi kalau  pergi terengganu da..he..

nasib baik majlis adik ptg..lama gak saya tunggu majlis konvo tu nk start..apala...dlm itinerary start kul 2, nk dekat kul 2 lebih kot baru start..nk masuk dewan pun parents kena tunggu sampai kul 2...ramai gile parents dari kul 12 setengah da sampai sbb ingat dpt masuk dewan kul 1 kan..dengan panasnye kt tepi pantai...hu...tensen..yang saya xle blah,drg leh jual bunga mati ngan bear kecik sampai RM80...xde yg bawah RM50 la bunga..cekik darah betul ek...hu..amik kesempatan tul...kalau tahu baik beli bunga awal2 kt KL je..lagi murah kot...bunga hidup lagi...

He..dalam dewan saya ngan mak duk depan sekali...semangat terlebih..makcik sebelah saya da mendung hujan da...x start lagi dia da wat drama hindustan..he...banjir la...maybe ni anak first dia kot konvo tu yg terharu..sbb masa saya konvo dulu pn,angah ckp mak saya menangis..he...

Oh..ada part 2 tau..nanti saya cerita...ada cerita tragik yang terjadi masa adik saya konvo and gambar2 sekali..he...skang ni da penat..esok nk drive blik JB lak...hu..

firefly out