Monday, May 30, 2011

How i spent my weekend

Last weekend saya spent kan dengan 3 orang budak praktikal marine..he...housemate saya balik kampung tinggal saya sorg2..and atas sbb2 terterntu,saya x berani nak duk rumah ni sorg2..hu...jadi saya angkut budak2 bertiga ni duk rumah saya..dah 3 mlm da ni dorg berkampung kt sini..he..kejam x..kesian bebdk ni da mcm hidup nomad da.

Credit pic to kak Hernee



Hari first saya bawak dorg mkn steamboat kt sebelah dataran JB...he..da lama x perkena bakso kt sana...so, tertunai la hajat tekak yg mcm ular ni...lepas da kenyang,saya angkut bebdk ni g bazar JB...punya la pusing2 nk cari parking x dapat...maybe da start cuti sekolah..ramai la org kan jalan2...dah pusing kali keempat baru dpt tempat parking..he..saya x beli pape pun..si zira n ada semangat nk beli jersi MU..almaklumlah si Zira ni kipas susah mati MU...nak lak Capt Akashah ajak dorg g tengok kt kedai..lagi la semangat kan..

Hari Sabtu, tengahari baru kitorang semua bangun..he..saya sempat gorengkan nasi goreng cili padi untuk bebudak ni..he..padahal kitorg da di jemput untuk mkn spagetti kt rumah Kak Hernee..he..so,lepas semua da siap..lepas zohor, kitorang g serbu rumah Kak Hernee..da lama x mkn spaghetti..he..TQ Kak Hernee yang Baik hati..lepas da kenyang,kitorang pun g City square..sebenar2nya kan..kitorang plan nk tengok wayang je..yang lain2 ni semua plan tiba2..he..tengok cerita Nur Kasih The Movie..pergh..first time la saya g tengok cerita Malaysia kt Panggung rasa x rugi..memang puas hati..5 star la saya bagi..he..over lak..balik singgah mkn, saya ada beli novel..saya ingat nk cari novel cerita Kasih yang suci ala yang tengah diadaptasi dalam cerita NORA ELENA kt TV3 tu...tu yang excited nk baca..sbb byk gak novel saya da baca..entah kenapa entah novel ni x pernah baca lak..hu...esok nk try cari kt pasar malam...he..

Hari ahad tengahari baru la bebudak tu balik rumah..tu pun ada kawan dorg ajak tengok wayang lagi..memang penuh la scheduled bebduk 3 org tu hujung minggu lepas..he..saya lak menghabeskan tengahari ahad saya dengan tido..hahahaha...bangun pun nk dekat kul 4...mandi siap2 g amik baju kt dobi n bayar duit kereta..masa otw nk g tu,saya mcm pikir,berani ke saya nk tido sorg2 kt rumah mlm ni..hu...saya terus mesej bebudak 3 org tu..n dorg yang baik hati pun sanggup datang balik rumah saya and teman saya tido..nge~~..GEDIK X?hahaha..yang paling best, masa jalan2 ngan dorg org panggil kitorang adik..uish..i terasa muda ok...hahahah..

saya sebenarnya da x sabar2 nk tunggu hujung minggu ni sbb nak balik KL...he...nak sabut bezday anak saudara saya yang comel..Muhammad Asyraff DAnial..da setahun da dia..sekejap je rasa..buat i rasa tua je tau...hahahaha..nk belikan hadiah ape ek?hu...tgk la nanti..

Comel x acap..he..

Ok la firefly out..

Thursday, May 26, 2011

American Idol 10 Finale Result-Scott

Selepas penantian yang lama, akhirnya, American da choose the new American Idol 10 dorg iaitu Scott Mccreery won the title...seriously,saya mmg da expect between top 2 finalise mmg scotty yang menang...so ni kira penyayi country yang ketiga la dapat title American Idol selain Carrie Underwood untuk season yang ketiga ngan taylor untuk season yang kelima..ada lagi x?xde kot..tu je kot kan...

Tahun ni special sikit sbb dua org finalis,finalis termuda yg pernah ada kt American Idol..he...Saya expect JAmes ngan Casey yg ada kt final..mesti gempak kan...or casey and james, or james ngan haley...tapi drg semua da tersingkir lak..so antara scott ngan lauren..of coz la saya pilih scott kan..sbb bagi saya, suara lauren x cukup matang n kuat lagi nk comparekan ngan scott...so, yeah..Scott deserves to win...





Ok tu je..mengulor time kerja lak..he..
Firefly out..

Tuesday, May 24, 2011

Doakan saya!!

adush..2 days x update blog...sebenarnya still x beberapa sihat lagi...batuk selsema...suhu badan sekejap panas,sekejap berpeluh-peluh...hu...smlm mcm da ok...ni da lemau balik..rasanya sbb tadi saya duk berjemur kt yard..damn betul la..nk berurusan ngan org yang mcm penyangak kan...buat sakit haati je...saya ngan tak sihat ni,x pasal2 kena turun yard waktu panas terik...WT# tul la penyangak tu..kalau macam ni la gaya memang x sihat2 la..tadi sempat g klinik amik ubat je...tu pun saya amik ubat batuk ngan selsema je..x amik pn ubat demam sbb tadi mcm da ok...geram betul la..suara ni mcm segan2 je nk kuar...Kak Hernee bising suh MC..tp saya pikir keje yg berlambak saya tahan gak..lagipun ada org lain kisah saya demam?semua wat selamba je...nak tak nak kena tahan je la...

Ok la firefly out..

Doakan saya cepat sembuh...

Dikesempatan ni, saya nak ucapkan Salam Takziah kepada Kawan saya yang baru kehilangan Abah tercinta beliau mlm semalam, semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang soleh..Al Fatihah..
Buat En Kamarul Ariffin Hj Abas, tabahkan hati ye...ni semua dugaan...doakan yang terbaik untuk beliau..sesungguhnya doa anak soleh ialah harta terbaik untuk ibu bapa di dunia,di alam barzakh dan Insyaallah di akhirat kelak...

Sunday, May 22, 2011

Minggu yang x beberapa sihat

hmm..after one and half year been here(Gelang Patah), xpernah2 demam, this weekend leh lak demam...hu...tu la asyik mintak2 je...bila da x sihat ni rasa nk sihat lak..x bersyukur btul ek...pagi tadi kul 3 terjaga, sakit betul rasa tekak ni..perit nk telan air liur..nk tido blik pn susah...paksakan jugak tutup mata...hu..nk kata badan panas tak la sangat..pening pun xde sangat..tp rasa badan lemah je...tekak sakit..hidung kekadang berair kekadang x...sekarang ni tengah berusaha peluhkan diri sbb nk bg demam kebah..tp walau da berpeluh bagai nk rak pun tetap rasa x sihat lagi...selalu teknik yang sama saya gunakan ok,ni x jalan lak...hopefully mlm ni da ok sbb esok minggu depan ni banyak kerja yang saya kena sihat,kalau saya tak sihat boleh pitam la saya kot...hu..kalau mlm ni x ok gak,terpaksa la saya g klinik...hu...banyak plan minggu ni terpaksa saya cancelkan...ingat nk p basuh princess yang da berkilat tu,ngan bilik x berkemas,nk g ofis pn mcm x jadi, nak gi cari mesin basuh pun da xde tenaga da..duk tido je kt  rumah 2 hari ni...hu...

Okla saya nk mandi, da rimas sangat ngan bau peluh..

Firefly out..

Friday, May 20, 2011

Me n Rabbit

Perhatian,perhatian..

Kepada sesiapa yang ada terjumpa rabbit ini, sila2 lah kabar kt cek ye...hu..da la pendrive gantian...leh lak saya hilangkan...saya x tahu mana saya tercicir kan si rabbit ni..hu...so, sesape ada jumpa roger2 saya ek...he..


Firefly out..

Convocation Adik Norazilah Bt A.Kadir



Setelah sekian lama menunggu,akhirnya impian mak saya tercapai jugak akhirnya..Alhamdulillah,seorang lagi anak mak saya berjaya mendapatkan segulung diploma, Arwah Abah mesti berbangga dengan semua yang berlaku kepada anak2 abah sekarang..berharap Arwah abah masih ada untuk menyaksikan semua ni..Al-Fatihah buat beliau yang sangat kami rindui..

Setelah berhempas pulas adik saya belajar kt UiTM Chendering Kuala Terengganu,akhirnya Ahad lepas adik  telah berjaya abeskan orang ckp tradisi dalam dunia Universiti la kan...he...as my previous update, kami anak beranak telah berkunjung ke UiTM Dungun untuk majlis konvokesyen ni..
saya ngan mak siap duduk baris depan lagi dalam dewan..hahaha...semangat terlebih, terus terang rasa nk nangis gak tengok adik naik pentas amik diploma dia...rasa berbaloi saya ketuk2 n paksa2 dia belajar..he...tp semuanya atas usaha adik gak..Tahniah dik..
Tapi ada kisah disebalik majlis ni..Angah saya cakap.."This is my tragic story"..he..kesian adik saya, bangun pagi masa ari konvo tu mata dia bengkak kena gigit semua(chalet yg saya ckp x bagus tu ada semut banyak)..bengak betul mata dia...adik saya kan mata besar, so kalau mata bengkak nmpak ketara sbb mata sebelah jadi kecik..tu pun ktrg sempat suh dia tuam guna air batu,kurang la sikit..kelakor ada,kesian pun ada...takpelah dik,nanti waktu konvo degree wrapping la mata before tido,takut kena gigit semut lagi..nge3x..
So kt bawah ni ada la beberapa keping gambar,kalau gambar tu nampak kabur..ampunkan saya penghuni gua, al maklumlah,x reti duna camera DSLR..hu...main tibai je..gambar semua hancus..he...Enjoy..




















Firefly out..

psst:lepas ni ada la manusia2 pendengki yang jeles ngan kejayaan mak saya mendidik anak2 beliau...nk wat mcm mana..anak mak saya nk ckp pandai,xde la pandai sangat..tp semua nye bergantung kepada kerajinan..da kalau anak anda malas, nk wat mcm mana kan...redha je la...yang penting jgn nk meredah rumah2 org n maki2 org..mcm org xde XXXXXXX..xle nk tulis, nanti rumah kena serang lagi..opps...terlebih sudah..

Oh ye...blog saya ni hak peribadi saya,suka hati saya nk tulis apa..kalau x puas hati wat la blog sendiri...saya just meluahkan perasaan saya...sekian terima kasih..

Thursday, May 19, 2011

Get it Right!!

Get it right

What have I done? I wish I could run

Away from this ship goin' under

Just tryin' to help, hurt everyone else
Now I feel the weight of the world is
On my shoulders
What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right
To get it ri-igh-ight
Can I start again with my faith shaken?
'Cause I can't go back and undo this
I just have to stay and face my mistakes
But if I get stronger and wiser
I'll get through this
What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
[ From: http://www.elyrics.net/read/g/glee-cast-lyrics/get-it-right-lyrics.html ]
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right
So I throw up my fist
Throw a punch in the air
And accept the truth that sometimes life isn't fair
Yeah, I'll send down a wish
Yeah, I'll send up a prayer
And finally, someone will see
How much I care!
What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many it times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right
To get it ri-igh-ight






Just a lovely song to sing and so inspired...
enjoy you guys..


Firefly out.

tengah mencari mood untuk upload cerita majlis konvo adik..

Tuesday, May 17, 2011

Happy Birthday to kak Hernee & Selamat Hari guru..

Get it right

What have I done? I wish I could run

Away from this ship goin' under

Just tryin' to help, hurt everyone else
Now I feel the weight of the world is
On my shoulders
What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right
To get it ri-igh-ight
Can I start again with my faith shaken?
'Cause I can't go back and undo this
I just have to stay and face my mistakes
But if I get stronger and wiser
I'll get through this
What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
[ From: http://www.elyrics.net/read/g/glee-cast-lyrics/get-it-right-lyrics.html ]
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right
So I throw up my fist
Throw a punch in the air
And accept the truth that sometimes life isn't fair
Yeah, I'll send down a wish
Yeah, I'll send up a prayer
And finally, someone will see
How much I care!
What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many it times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right
To get it ri-igh-ight






Just a lovely song to sing and so inspired...
enjoy you guys..


Firefly out.

tengah mencari mood untuk upload cerita majlis konvo adik..

Monday, May 16, 2011

Adik's convocation

Yeah..sampai gak akhirnya rumah...lupa nk bgth ari 2...sorry la tak larat nk update blog dua tiga hari ni..saya ke Dungun Terengganu untuk majlis konvokesyen  diploma adik saya jumaat mlm sabtu mcm biasa, saya drive dari JB-KL..sampai je rumah angah suruh terus siap2...nk g rumah along..so mlm tu ktrg semua berkampung kt rumah along...rasa mcm duk kt hotel lak...al maklumlah..rumah along saya kt tingkat 12..memalam best sbb leh nmpak permandangan KLCC n KL tower..cantik je kan..he...

kitorang bertolak pergi Dungun sabtu mlm ahad..lepas maghrib baru bertolak..sampai nk kul2 kot..nasib baik da booking chalet..tapi hu..agak menyesal la book kt situ...memula mmg da book n bayar for 2 nights tau..tapi bila tengok keadaaan chalet tu...mmg x sanggup la kan nk duk situ lelama...harga dia agak mahal gak la..da mcm hotel 3 bintang..tp semua xde..dengan x berkemaas ye..tuala xde, water heater xde, tong sampah xde...x tau la...sbb tengok dlm picture ok...sekali..hampeh...lepas ktrg sampai2, si danial senior ngan danial junior da mcm org kampung masuk bandar..hahaha...seronok betul drg...da la da tengah mlm..he...bebudak kan..last2 pagi esok nya..ktrg diskus2 ckp nk check out awal...sbb ktrg plan after konvo adik nk g kuala terengganu..so,saya mesej akak tmpt chalet tu tanye leh refund balik x untuk satu hari sbb ktrg nk check out awal..nasib baik akak tu ok...ikut hati saya, saya nk je complaint tmpt dia teruk...tp xpela..sbb akak tu suara dia ok n mcm baik je..xpela..tp sumpah xnk duduk kt situ lagi kalau  pergi terengganu da..he..

nasib baik majlis adik ptg..lama gak saya tunggu majlis konvo tu nk start..apala...dlm itinerary start kul 2, nk dekat kul 2 lebih kot baru start..nk masuk dewan pun parents kena tunggu sampai kul 2...ramai gile parents dari kul 12 setengah da sampai sbb ingat dpt masuk dewan kul 1 kan..dengan panasnye kt tepi pantai...hu...tensen..yang saya xle blah,drg leh jual bunga mati ngan bear kecik sampai RM80...xde yg bawah RM50 la bunga..cekik darah betul ek...hu..amik kesempatan tul...kalau tahu baik beli bunga awal2 kt KL je..lagi murah kot...bunga hidup lagi...

He..dalam dewan saya ngan mak duk depan sekali...semangat terlebih..makcik sebelah saya da mendung hujan da...x start lagi dia da wat drama hindustan..he...banjir la...maybe ni anak first dia kot konvo tu yg terharu..sbb masa saya konvo dulu pn,angah ckp mak saya menangis..he...

Oh..ada part 2 tau..nanti saya cerita...ada cerita tragik yang terjadi masa adik saya konvo and gambar2 sekali..he...skang ni da penat..esok nk drive blik JB lak...hu..

firefly out

Thursday, May 12, 2011

Happy birthday to my BFF-Norfarahnazalizan Bidin

Dear my lovely BFF,

 zhu ni sheng ri kuaile....
hopefully our friendship will be last forever,
and hopefully you will find what you are looking for,
thanks coz being my BFF all of this while, really appreciated it dear,
i know it seems like there is a gap between us right now, and im trying to understand that you have your own life right,
Just want you to know, i will always support you no matter what,
Just be yourself and enjoy yourself dear,
Wishing you to have a great life years ahead,
Coz i really hope that all of my friends will find their own happiness..
Happy birthday again my friend Norfarahnazalizan Bidin or Paya,
Smile always..
Miss you a lot

From your friends,
ita.








Wednesday, May 11, 2011

Me n My Day

just a short update about my day...he..coz i forgot to include how was my day today in my previous update..haha..boleh lak ek..da kena sampuk menaip ke apa minah ni.?he..today, semua berjalan mcm biasa..work?of course la kan berlamabak..kalau saya berhenti keje pn,keje tu ttp x abes2 just there will be another person untuk wat keje2 saya kan..stress tu da mcm pengiring kerja saya...hu...tapi biasala..ada ke keje x stresse, i believed kalau saya full housewife pn saya stressed gak kt duk rumah...yela nk jaga anak2,masak lagi kemas rumah lagi..erk..bercakap macam org da kawen ek..hahaha...kartun tul...so, apa lagi saya wat hari ni?hmm..ari ni saya cuti masak...sbb housemate saya raajin nk wat kebab ayam tadi..he..so saya jadi tukang mkn je ari ni...lepas tu...saya tukar profile pic FB saya...he...entah kenapa saya tgk gambar tu nmpak mcm saya kurus sikit lak..hahaha...siap up status kt Fb ckp da kurus sikit..hahaha..xle blah betul...and as i said before,saya kembong angin ari ni..tak tahu salah mkn ape..he...lepas tu saya mkn buah harumanis, bebdk praktikal marine bagi ktrg kt ofis semua..sedap...jauh dari perlis tu...then, i believed tomorrow will be a hectic day..pray for me la kan...adush..hope tomorrow will be just fine...fighting!!

he..cant wait for Friday,cause im going home!!!and cant wait to attend my sister's convocation at Dungun this weekend..

Firefly out...

Kembong angin..

Adush..hari ni penuh angin..hu...badan masuk angin la..nak kata x mkn, tipu la kan..saya mkn je...tp entah..maybe pasal kopi smlm kot..hu..parah2...rasa nk terkeluar la semua isi perut ni...adoi..susah cegini..esok lak ada keje kena kt yard....hmm..mcm mano ni...kenalah berusaha dengan gigihnya...adeh..

Sebenarnya mata saya ni da rasa ngantuk..badan pn rasa penat sbb angin kan..sape yg x pernah rasa, x tahu kot...rasa dia xle nk describe tau...dengan perut kembung nye..sakit perut nye...nk muntah pn ada, pening pn ada, rasa mcm kentut xle keluar pn ada...mcm ada angin pusing2 dlm perut..ish susah la nk bgth...hu..so, at the end,mmg akan rasa sangat2la letih..hu..

Tapi esok bezday kawan baik saya..so,saya nk tunggu kul 12 sbb nak wish kat dia..hmm..walaupun sekarang ktrg mcm da renggang...saya sms dia x reply, call dia x angkat, nk jumpa lagi la kan..kekadang nak ckp saya x terasa tu mmg tipu la kan...kekadang bila saya nk ckp sgt ngan dia or bila saya nk share problem saya, dia mcm ignore...mesti la sedih kan..tapi saya faham, dia ada kehidupan dia skang, so maybe dia busy ngan keje lagi kan..saya wat2 paham je la...semua org da ada kehidupan masing2...tapi kekadang saya rindu gak kekawan baik saya...ni da hampir 3-4 bln kot x bercakap...xpela...nanti drg rindu saya drg cari la saya kan..ye dak?hidup ttp kena teruskan..alamak terbuat entri touching lak...supposedly wat la entry ceria ek..hahaha....adush nk bertabah wat lagi satu entry untuk wish bezday...adeh...

Firefly out..nk mandi..hahaha..dari tadi busuk x mandi..he...shhh..jgn bgth org lain ok...

Oit..makcik belakang rumah...

hua..tersangat la mengantuk dan senak perut hari ni..maybe sbb smlm saya x mkn pagi, tengahari lak x mkn nasi...lpas tu minum lak kopi ais..balik rumah rasa mcm kembung je perut penuh ngan angin..hu...saya sapu minyak mustajab..dlm kul 12 lebih baru saya leh tido..saya ni kalau angin mmg sakit la satu badan...nak tido pn susah..hu...smlm nasib baik la leh tertido..tapi tengah sedap2 tido, dlm kul 3 pagi mcm tu saya dengar bunyi bising sangat...mcm ada bunyi lori..kuat sangat tau..dalam hati saya ckp..sape lak mlm2 ni..xkn la org kutip sampah..tetibe teringat kt Princess1...alamak,org nk curi kereta ke..mati la...nak jengah kt tingkap tp saya takut..saya ckp tawakal je la...xde pape kot..sekali saya dengar lagi bebetul, dengar suara org berckap-cakap..aik..lelama saya fikir punye fikir, baru saya perasan sebenarnya tu bukan bunyi lori, tapi kan bunyi mesin parut kelapa..tetibe teringat makcik belkang rumah yg masak sedap ni, dia kan berniaga..saya pun fikir..adush..mesti makcik ni parut kelapa..agak2 la makcik,kul 3 pagi parut kelapa...kalau kul12 or 1 boleh maafkan lagi..da la bilik saya dekat je ngan dapur drg..rasa nk pecah kepala saya..sampai kul 4 baru la leh tido balik..tu pun saya paksa diri..amik bantal tutup telinga..hu...kalau dulu kul 4,5 pagi makcik tu da start masak, saya leh terima la sbb dengar bunyi kuali berlaga ngan sendk je...ni parut kelapa?adush..tensi2...so, sekarang ni, saya sangat mamai dan sakit kepala...hu...redha je la...

hopefully malam ni xde la makcik tu parut kelapa lagi..hu..

Firefly out..

Tuesday, May 10, 2011

Tiz Zaqya mati kena bunuh dalam mimpi??

he..sebenarnya ni mimpi saya malam kelmarin kot..lupa lak nk crite pasal mimpi saya ni...saya tak tahula mcm mana Tiz Zaqya boleh masuk dlm mimpi saya..hahaha...dalam mimpi tu saya mcm tengok TV kot...mcm berita yang bgth tiz Zaqya mati kena bunuh...urgh...da mcm kes Arwah Datuk Susilawati lak kan...lepas tu yang bestnya...lepas berita tu kuar, kecoh pasal Tiz Zaqya ada anak, dua org lak tu..then,tetiba ada lak keluar Remy Ishak,kiranya mcm bg ulasan la yg sebenarnya, remy ishak ngan tiz xde pape hubungan...dan remy dah tahu lama da yang tiz da kawen...erk?apakah?aneh betul mimpi saya ni..leh lak mimpi gosip....hahaha..ni mesti sbb saya ni banyak sangat bergosip kot..hu...dah2 la cik Zuritah, wat2 la bertaubat...tapi saya rasa,saya ni terbawa-bawa sbb nk tgk cerita Nur Kasih The Movie....he...kan nk tayang 19 Mei ni da...tu yg sampai terbawa-bawa dlm mimpi...he..sekarang ni tengah angau lagu tema dia "Tanpamu"by sabhi sabdi n Elena..he...jiwang lak rasa...hahaha...

okla firefly out...

and for now,

Tanpamu hidup jadi sunyi

Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selama

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya

Cintaku padamu




Monday, May 9, 2011

My Day

Adoi..dari pagi tadi sebenarnye nk upate blog ni..tapi busy lak ari ni...hu..saya membusykan diri untuk mengelakkan diri memikir bukan2..walaupun ada la dua tiga kali saya ke tandas..hmmm..and ada la dua tiga empat kali saya menahan nk keluar je dari tekak..uh...parah2...tak tahu lak stress leh sampai mcm ni sekali...and to be honest, perasaan nk terkuar tu jadi kalau saya berckp ngan org yg wat saya stress tu..hu..x tahu la berapa lama saya leh bertahan...oh...bertabah la wahai hati...really had a worst week last week...hopefully this week eill be better..lagipun ari jumaat ni nk blik rumah da..he...lepas tu nk g dungun satu family...nk cari ketenangan di tepi laut..hahahaha...poyo..ari ni ada 3 org budak praktikla marine baru..tengok perangai mcm ok ..hopefully drg perform well la untuk praktikal drg...sepanjang saya kt PTP ni, da byk gak pengalaman saya ngan budak praktikal..most of them tak serius n main2..asal lepas je...lain betul saya rasa budak zaman dulu ngan sekarang..x tahula...maybe drg x ready lagi kot nk menempuh alam pekerjaan...so drg berfikir dengan cara x matang..tp satu je nasihat saya, sepatutnye kita kenala bersiap sedia since kita belajar lagi...waktu belajar lain,waktu kerja lain...kalau study leh la main2...kerja, kenalah serius and tekun kan...hmm...tu je la kot..x tahu nk tulis apa dah...he..

firefly out...
hope esok,saya x stress sangat...hu..

Sunday, May 8, 2011

Entry confirm kena samak

kepanasan!!panas betul la 2-3 hari ni...pening kepala saya..hmm..sampai kan tadi kan...saya mandi ais..hahaha..leh x?hahaha...kepala da sakit sangat..saya amik ais letak dlm baldi, ha...amik ko...lega sikit..tp sekejap je la..ni da menggelupur panas balik..hu...

entry ni mmg confirm kena samak..hahaha..

saya dulu2 mmg hantu game...he...tp sekarang ni installer game tu semua da g mana entah...tapi saya memang dari dulu mmg suka gile main game yang kena samak ni...he...nama game ni GOLDMINER..korg pernah main tak?saya pn tahu kenapa saya suka sangat..padahal x de la mencabar sangat game ni...kui3x..

ni la game GOLDMINER

simple je..kena gali emas2 n diamond

dlm game pn ada shopping..hahaha

ha..ni la sbbnye kena samak..nampak x apa yg saya nmpak...ala yg bawak berlian tu..hahaha

hahaha..betul x?confirm kena samak...hahahaa..sesape yg rajin,leh la try cari n main...tp lepas main kena samak ok...hahaha...mental btul saya ni..

Firefly out..

Minggu Makcik2

oh...seriously, the weather is killing me..panas nya..duk depan kipas pn leh berpeluh..mcm mano ni...ingat weekend ni nk g ofis, tp disebabkn minggu ni tetibe je byk plan..he...semlm g felda Kahang Timur kt Kluang..to be honest, saya ni first time masuk felda..he..first time gak la g kenduri kahwin kt dalam felda...he..sebenarnya ni rumah kenduri kawan housemate saya...ktrg semua g teman je...and first time gak, saya g rumah kawen takde nasi minyak..tp dijamukan ngan nasi ayam...he...siap dia bg bungkusan untuk bawak balik lagi...otw blik ktrg g singgah air hitam..adush..ngan berpeluh-peluh pakai baju kurung sempat ek ktrg merayap..he...tapi ktrg satu rumah x beli pape pn..maybe sbb da kepenatan dan kepanasan...sampai rumah pn da nk maghrib...hmm...kepala lak mcm sakit sangat..maybe panas kan..kul 10 saya da tido smlm..kipas letak bebtul atas kepala...hmm...

Hari ni lak, mmgla x larat sbenarnye nk kuar g mana2...tp kak hernee da jemput kenduri rumah makcik dia...kenduri doa selamat kak hernee pregnant(lenggang perut) ngan kenduri arwah mak n nenek kak hernee sekali..memula saya segan nk g sbb yela kenduri rumah makcik dia...ajak housemate saya,drg ada hal lak...last2 saya bawak ema(budak praktikal marine dulu,skang da keje kt pex, PTP)..he..nasib baik dia nk teman...g lepas zohor, da kul 4 baru blik..hu...Kak hernee sempat bungkuskan roti jala lagi..thanks kak sbb jemput...he...mmg kenyang gile la sbb lauk ngan nasi byk...hu..macam mana la oden nk kurus..

so, kesimpulannya..minggu ni, saya panggil minggu "makcik makcik"..hahaha..terasa diri da tue sbb hujung minggu dihabeskan ngan g kenduri...haha..

tengah berpikir, malasnya saya nk g keje esok..hmmm...MC leh x?hu...

Firefly out

Selamat Hari Ibu dan Terima Kasih Mak


he..today is a great day kan..Mother's day..ari ni hari khas untuk kita menghargai ibu kita..yang melahirkan kita,yang menysusukan kita, yang membelai kita, yang menjaga kita,yang menyuapkan nasi ke mulut kita, semuanya mak kita buat untuk kita...besar pengorbanan dan kasih sayang seorang ibu..tak pernah merungut dan mengenal erti penat mengasihi anak-anaknya..


Bersama 2 org ibu dlm keluarga saya



My Luvly mak, Sopiah Bt Paimin



Peace mak



Ni anak kesayangan mak saya, duk bawah ketiak mak je..he..Tq angah jaga mak..



Luv u sangat2 mak..moga mak sihat2 je..

Buat mak,

terima kasih mak,untuk semuanya..sbb berada disisi ude selama ni, ude tak tahu nk balas jasa mak mcm mana, ude akan cuba sedaya upaya bahagiakan mak di dunia dan Insyaallah Di akhirat nanti...dan ada masa ude tahu, ude banyak sakitkan hati mak, mintak maaf mak, sbb anak mak ni kekadang x sedar dan lupa diri sehingga sanggup melukakan hati mak...walau apa pn berlaku, xkan ada yang dapat menggantikan tempat mak di hati ude..mak la segala-galanya buat Ude...terima Kasih dan minta maaf mak atas segalanya...Moga Allah memberi rahmat kepada mak atas pengorbanan mak..and mak jangan sakit2 je tau..ude tak sanggup nk tengok mak sakit...

Lupa lak, buat along saya yang pn seorang ibu,
selamat hari ibu long...he...jangan nk mintak hadiah kt aku ye..hahahaha..nanti da besor ko mintak danial junior n senior hadiah ek..


Buat Ibu-ibu lain yang ada didunia ni..Selamat Hari Ibu, semoga Allah memberi rahmat keatas semua Ibu-ibu di dunia ni,,,
Buat anak-anak yang ada di dunia ni..hargailah ibu bapa anda..tiada mereka, tiada la kita...

For today,

Khas buat ibu-ibu, Terima Kasih Mak..

A song for Mama by boyz II Men..

You taught me everything
And everything you’ve given me
I always keep it inside
You’re the driving force in my life, yeah
There isn’t anything
Or anyone I can be
And it just wouldn’t feel right
If I didn’t have you by my side
You were there for me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
You’ll always be you always will be the girl
In my life for all times


Chorus:
Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama you’re the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin’ you is like food to my soul
You’re always down for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did
And you took up for me
When everyone was downin’ me
You always did understand
You gave me strength to go on
There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me
And say to me I can face anything
And no one else can do
What you have done for me
You’ll always be
You will always be the girl in my life
Chorus 

Khas buat anak2 seorang ibu, nasihat untuk anda..

Jay Chou- Ting mama de hua...

Xiao peng you, ni shi fou you hen duo wen hao, wei shen me
Little children, do you have a lot of questions, why

Bie ren zai na kan man hua, wo que zai xue hua hua, dui zhe gang qin shuo hua
When other kids are reading manga, I am learning to draw and learning to communicate with the piano

Bie ren zai wan you xi, wo que kao zai qiang bi bei wo de ABC
When other kids are playing games, I am leaning on the wall memorizing my ABCs

Wo shuo wo yao yi tai da da de fei ji, wo jue de dao yi tai jiu jiu lu yin ji
I said that I wanted a large airplane, but I got an old recorder

Wei shen me, yao ting ma ma de hua, zhang da hou ni jiu hui kai shi dong de zhe zhong hua
Why should I listen to mother's words? When you grow up you will understand what I am saying

Zhang da hou wo kai shi ming bai, wei shen me wo pao de bi bie ren kuai, fei de bi bie ren gao
After I got older I started to realize why I run faster than others and fly further than other people

Jiang lai da jia kan de dou shi wo hua de man hua, da jia chang de dou shi wo xie de ge
In the future, people will be reading my mangas and all the songs they sing will be written by me

Ma ma de xin ku bu rang ni kan jian, wen nuan de shi pu zai ta xin li mian
Mother's hard work isn't seen by others. She knows the warm recipe by heart

You kong jiu duo duo wo wo ta de shou, ba shou qian zhe yi qi meng you
When you have time, hold her hand and sleep dream together

Ting ma ma de hua, bie rang ta shou shang, xiang kuai kuai zhang da cai neng bao hu ta
Listen to mother's words, don't let her get hurt. You want to grow up quickly so you can take care of her

Mei li de bai fa, xing fu zhong fa ya tian shi de mo fa, wen nuan zhong ci xiang
Beautiful white hair, growing inside happiness. Angel's magic benevolence within (her) gentleness

Zai ni de wei lai, yin yue shi ni de wang pai na wang pai tan ge lian ai
In your future, music is your key to success, use it to get into a relationship

Ai wo bu xiang ba ni jiao huai hai shi ting ma ma de hua ba, wan dian zai lian ai ba
Sigh, I don't want to teach you to be a bad kid. Why don't you listen to what your mother says and get in a relationship later

Wo zhi dao ni wei lai de lu, dang ma bi wo geng qing chu
I know your future path, but your mother knows it even better

Ni hui kai shi xue qi ta tong xue zai shu bao xie dong xie xi
You will start imitating friends and write things on your backpack

Dan shi wo jian yi ni zui hao xie, ma ma wo hui yong gong du shu
But I suggest you better write: Mom I will put in my best effort to learn

Yong gong du shu, zhe me hui cong wo zui ba shuo chu
I will study hard, how does that come from my mouth?

Bu xiang ni shu suo yi yao jiao ni, yong gong du shu
I need to teach you because I don't want you to lose. Study hard

Ma ma zhi gei ni de mao yi, ni yao hao hao shou zhe
The sweater mother gave you, you have to keep it safe

Ying wei mu qin jie dao shi wo hui gao shu ta, wo hai liu zhe
Because on Mother's Day, I want to tell her, I still have it

Dui le, wo hui yu dao le zou ren fa
Oh yea, I will meet Zhou Run Fa

suo yi ni ke yi geng tong xue xuan yao du shen wei lai shi ni ba ba
So you can show off to your friends, "The God of Gambling will be your father"

Wo zhao bu dao tong nian xie de qing shu, ni xie wan bu yao song ren
I can't find the childhood love letter. Don't give it away after you write it

yin wei guo liang tian ni hui zai cao chang shang jian dao
Because you will find it on the playground two days later

Ni hui kai shi xi huan shang liu xing ge yin wei zhang xue you kai shi zhun bei chang wen bie
You will start to like pop music because Jacky Cheung is about to sing Kiss Goodbye

Ting ma ma de hua, bie rang ta shou shang, xiang kuai kuai zhang da cai neng bao hu ta
Listen to mother's words, don't let her get hurt. You want to grow up quickly so you can take care of her and protect her

Firefly out


Friday, May 6, 2011

Me n Cupcakes special from Kak Mira..(Hamnira Delight)

walaupun saya tengah menghadapi saat2 stress..saya nk update sikit..tadi dapat kek cawan "hari Ibu"dari kak Mira..he...Kak Mira ni dulu keje kt PTP..sekarang dia da persue her dream untuk menjadi pembuat kek dari rumah..he..ni la untung jadi perempuan..kalau rajin, duk rumah pn leh dapat duit....dimana ada kemahuan, mesti ada jalan..he...saya x sangka lak saya dapat kek cawan ni..yela..kak mira buat kek cawan  hari ibu...he..tetibe saya yg bkn ibu pn dapat..dapat pink lagi..kak hernee jeles sbb dia dpt cupcake gak tp bkn warna pink..he....Thanks Kak mira, terharu sangat2...and Happy Mother's day to you...in advance...he..


Credit gambar from Kak Hernee


buat yang lain2..rasa2 nk try kek yang dibuat khas oleh kak mira, boleh try tengok kt blog dia ni..ok...Hamnira delight

psst:cupcakes saya da penyek sbb tadi saya memandu kereta mengikut perasaan..hu...sedih....nasib baik da amik gambar..hu..

Firefly out..

What hurts the most

Still in the bad mood today..rasa mcm nk escape je...tapi mcm mana da tanggungjawab...kena la pikul kan...malam semalam tetido masa tgk TV..saya tersedar dlm kul 2..tu pn sbb dengar  bising2..ropenya suara tv yang saya tak tutup ...hmm..bangun tutup TV..sambung tido balik..rasa mcm nk tido je...xnk bangun2...penat..penat dengan dunia yg entah ke mana...dulu saya rasa saya da ada direction untuk masa depan saya..tp sekarang ni rasa mcm kelam...saya da x fokus da...mana la semangat saya yang da hilang tu...sekarang rasa duk sorg2 je bagus...xnk jumpa semua org..or just be with my family pn da cukup...no one else..tapi...saya tahu xle ikut perasaan sangat...dan rasa maybe ni la org kata symptom demoralize by other...entah..i know i need to get back on track...focus...maybe i should try something new..out of my comfort zone..i need to do better or the best...but how...which direction should i go?how i want to start it over again?i know all of the answer are inside me...but i just can let it out...damn...i cant be like this.. disappointing all of the people around me..i need to get up from my sleep and stay focus...




I can take the rain on the roof of this empty house

That don't bother me
I can take a few tears now and then and just let ?em out

I'm not afraid to cry every once in a while even though
Goin' on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I'm okay
But that's not what gets me

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

It's hard to deal with the pain of losin' you everywhere I go
But I'm doin' it
It's hard to force that smile when I see our old friends and I'm alone
Still harder gettin' up, gettin' dressed, livin' with this regret
[ From: http://www.elyrics.net/read/r/rascal-flatts-lyrics/what-hurts-the-most-lyrics.html]
But I know if I could do it over
I would trade, give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

What hurts the most
Is being so close
And havin' so much to say
(Much to say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do, oh
Oh yeah

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo