Thursday, June 30, 2011

Me n Family at Pulau Ketam, Ikano

Aktiviti last weekend...last weekend saya spent ngan family tercinta saya ..he...
Hari Ahad, kitorang satu family g mkn kt Pulau Ketam yang terletak kt Ikano,Damansara..
And this time, Along yang belanja..
sbb dia tengah kaya...hehehe...
saya memang dari ari tu teringin sangat nak makan steamboat..tapi xde kawan..
so, masa Along offer nak belanja..saya ajak la dia makan steamboat..he..
memang puas hati la kan..sbb banyak..
tapi mak saya kurang sikit steamboat ni..
dia kata makan x kenyang..
he...
tapi dah anak2 dia makan..
dia pun makan je la kan..
really had fun la that day..
abes je makan...
saya pun pergi mencari Durian Pancake
da lama x makan..
x sempat nak amik gambar, adik da penyekkan sbb dia g letak dlm beg..hampeh tul..
Dah dapat durian pancake,
ktrg singgah Toy r Us lak.
saya da janji nk belikan hadiah untuk Danial..
belikan dia Drum,
bawak balik rumah,
try mula2 ok..
tetibe x leh bunyi..hmm..
apa lagi terpaksa la bungukus balik untuk pulangkan..
nasib baik leh pulangkan..drg bagi voucher since takde da kat situ..
oklah..tengok gambar la pulak..
penat nak cerita lebih2..he..
Firefly out..









Hang Tuah Vs M.Nasir






M.Nasir?
Hang Tuah..
M.Nasir kan..
Hang Tuah..
hahaha...comel gila la iklan kit kat ni..i like...
comel sangat la...he...
he..da lama x mkn kit kat..rasa mcm teringin nak makan lak lepas tengok iklan ni...he..


Firefly out..

Tanya sama pokok



Lagu ni dalam betul maksudnya..
kena hayati bebetul liriknya
and seriously lagu ni memang sedang elok je kalau saya nak tujukan kt seseorang 
Tapi kepada seseorang yang lain,
kalau awak rasa saya ni perli awak je...
awak ingat apa?
my life just revolving around you?
kalau nak tahu, bumi ni berputar mengikut paksinya..
itu pun x tahu ka?
pleasssssssssseeeeeeeeeeeeelah...
Ko tak mentioned nama aku pun aku tahu ko tujukan kat aku
Aku x buta untuk melihat, x pekak untuk mendengar, tak bisu untuk bercakap and aku bukan x de akal untuk berfikir..
Ada aku kisah...
jangan asyik nak syok sendiri ye..
nak touching2 over sensitip lak..
tak layan la..
and lepas ni x payah la nk hipokrit sangat ngan aku..
ni pun aku x de selera la nak layan..
harsh word for harsh people..
Nice word for nice people..
Jangan nak cabar2 aku.
ko kalau da over sangat aku melenting, ko jgn nk wat muka kesian lak..
budget aku la yang buli ko...
ko wat mcm tu memang betul la sangkaan aku tentang ko...
ko konon2 da pilih jalan sendiri kan...so ko hidup lah ngan jalan yang ko ingat betul tu..
aku ngan hidup aku x terjejas pun..


Enjoy semua...
Pokok by MUH feat Hazama..





Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam


Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh


Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh


Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada


Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

btw,saya nak ingatkan..saya bkn kipas susah mati Hazama ye,,,al maklumlah, da 2 post lagu dia je..saya suka lagunye aje...he...

Firefly out...

Monday, June 27, 2011

My day

Wa..ngantuknya mata saya ni..tak tertahan la rasanya...semalam berjalan sakan wif my lovely family..balik pn da mlm, so,rasa penat x hilang lagi..pagi tadi kul 4 pagi mak da kejut suh siap2 balik JB..hu...awalnya mak...nak balik kn kul 6 setengah..pitam...dah pesan kt mak x payah masak pape sbb kesian kat dia...tapi bila saya bangn blik kul 5, mak dah siap masak semua dah..hu...kesian mak...tapi demi anak kesayangan dia ni, sanggup dia bangun pagi2 masak..sayang sangaat kat mak...he...

And disebabkan terjaga kul 5 tu da xle tido,saya pn terus la bangun siap2 nk blik JB, xleh kuar lambat sbb confirm jalan jammed...tu yang kena keluar awal tu...mata punyala menahan ngantuk, da sampai kat tangkak,saya berhenti jap...ngantuk sangat da rasanya...hu..x tertahan tul..tapi xleh nk tido lak bila kereta da berhenti...so,saya g cuci muka jap, terus kan perjalanan..pukul 10 baru sampai rumah...rehat2 jap...kul 1130 saya terus g keje..mata memang xle blah la ngantuknya ni...minum air kopi bergelen-gelen pun x jalan dah..esok lak ada audit...hu...asyik audit je..penat la rasanya nk melayan audit ni...kerja kita da la berlambak..nk layan dia lak...tensi je...

Bila sampai ofis bos besar panggil...sekali dia ckp kena saya kena turun KL balik Rabu ni sbb hari Khamis ada meeting kt Putrajaya..hu...baru je sampai GP da kena balik ke KL..pitam...dahla hari khamis meetingnya..kalau jumaat xpe lagi...xknlah nk ulang alik sehari je..last2 saya mintak je cuti hari Jumaat..hah senang..lama sikit leh duk rumah....dalam hati mmmg cuak tapi best gak la sbb leh duk rumah lama sikit...he...

Oklah firefly out..ngantuk sangat..nanti sambung lagi...

Sunday, June 19, 2011

Stanza Cinta Adaptasi Novel Stanza Cinta hasil nukilan Nurull Halawati

Lagi...lepas cerita Trilogi Cinta, Nora Elena, Ombak Rindu...ada lagi drama yang diadaptasikan dari novel. This time, Novel Stanza Cinta yang bakal dipaparkan di TV3 setiap hari Ahad pukul 9 malam,bagi menggantikan slot Mentor yang baru je abes last 2 weeks..saya tak pernah baca lagi novel ni.kalau dulu cari novel kat kedai ada gak la belek2..tp entah kenapa x tergerak lak nk beli..he....so, petang ni nak g kedai buku jap kt Jusco Tebrau..nk check out novel ni...




Amni Sorfina memerlukan seorang lelaki yang mampu membimbingnya, bukan lelaki yang dia perlu bimbing. Dalam masa yang sama, dia berasa bertanggungjawab membimbing Irfan ke jalan yang lurus.

Perlukah dia mengorbankan cintanya yang terlalu mendalam buat Taufiq, demi menunaikan sekeping janji dan amanah?

Berhadapan dengan saat paling sukar dalam hidupnya, Amni harus belajar tersenyum dalam derita dan bersangka baik dengan segala takdir Allah buatnya.

Apakah ini bermakna dia harus melepaskan pergi sesuatu yang paling diinginkan, yang sejak 


Amni Sorfinasekian lama baru ditemui?


SAya dapat tahu yang novel ni terhasil dari pengalam author ni sendiri..hmm..interesting..
Recently saya perasan yang hobi lama saya da balik..he.baca buku...da lama rasanya saya x mcm ni...he...ok la gak kan..mengisi masa lapang...xdela saya boring sangat...


So malam ni jom kita sama-sama duk depan tv untuk tengok 1st episode ok..saya tak sabar nk tengok Aaron Aziz yang macam pisang goreng da sekarang kt TV and filem..he..enjoy!!


Firefly out!!

Happy Father's Day to my beloved Abah, A.Kadir Bin Mohammad-Al Fatihah

Ayah aku rasa sunyi
sejak kehilanganmu di dunia ini
di saatku meniti
kejayaan ini
Ayah aku menyanjungi
jasamu yang terlalu agung buat
kutak dayaku membalasjasa dan budimu
Tanpa kamuhilanglah haluan hidup
kuterasa siksanya di jiwa ini
Tak dapatku membalas jasamu
di dunia ini
Di pagi raya  Hari Bapa ini
kupohonkan kemaafan
keinsafan
Ku doakan agar rohmu
Dicucuri rahmat Ilahi
Oh Ayah...
Tanpa kamu
hilanglah haluan hidup
kuterasa siksanya di jiwa ini
namun aku tetap redha
apa yang mendatang
Ayah aku menyanjung
ijasamu yang terlalu agung buatku
di hari raya  Hari Bapa iniku merindui mu

Saya tengok kt TV,dengar kt radio, dekat supermarket...
semua cakap pasal Hari bapa...dan setiap kali saya dengar dan lihat..
Hati saya rasa rindu sangat..
Rindu sangat kt Arwah Abah saya..
jeles tengok orang lain raikan...
saya x tahu nk raikan mcm mana...
saya rindu sangat kt Arwah Abah,
saya rindu bila abah panggil nama saya,
Saya rindu Abah usap kepala saya
Saya rindu Abah salam dan cium tangan Abah
Saya rindu bila Abah marah bila saya buat salah
Saya rindu bila Abah puji kalau saya belajar pandai
Saya rindu nk wat air Nescafe kegemaran Abah
semua saya rindu
saya nak sangat bagitahu Abah.."Bah, ude da abes belajar,da kerja"
Ude x sempat nak balas jasa Abah
x sempat nak bagi abah rasa kejayaan Ude..
semua x sempat..
yang Ude boleh kirimkan doa...
Doa dari seorang anak kepada Bapanya
Ude akan terus meningati Abah sampai bila bila
xkan ada sape yg boleh replace tempat Abah di hati ude..
Terima Kasih atas segala jasa dan kasih sayang yang Abah curahkan kepada kami semua
Luv u so much..
miss u so much..
AL-FATIHAH..

To all sons and daughters out there, hargailah parents anda selagi mereka masih hidup...memang kekadang kita akan memberontak kerana kita rasa mereka x paham situasi kita..but sebenarnya they know us more than we know ownself..love them selagi dorang masih ada...semoga kasih sayang kita kepada ibu bapa kita berkekalan hingga kesyurga.. 

Firefly out..

*Sedih sebab x bila ingat2 balik, x banyak gambar arwah Abah yg kitorang ada sebab Abah x suka amik gambar..sbb dia suka amik gambar dulu...orang cakap org yang suka amik gambar ni x suka gambarnya diambil...betul la kot kan...
**it takes me two days to draft this post...
***Dikesempatan ini, nak ucapkan Takziah kepada keluarga Zami Ismail akan Pak Ude, semoga roh arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh..A-lFatihah..


Friday, June 17, 2011

Me n Grilled Chicken Burger McDonald

Guess whos back..back again...he...da nyanyi lagi Eminem la pulak kan...semlam saya tgk iklan kt TV..GCB is back!!!he...ala Grilled Chicken Burger la....McDonald..McDonald...he...da lama saya x makan fast food..yela ingat x azam 2011 saya..nk kurangkan makan fast food...sbb tu la saya start masak kt rumah sekarang...he..lagipun dapat la save duit tp save ke?he...

disebabkan saya da terlebih excited...japa lagi waktu rehat lunch saya nk berdesup g McDonald Bukit Indah bersama ngan Kak Hernee n Zira n Ada(budak praktikal).untuk dapatkan GCB..wa x sabarnya..ada lagi setengah jam ni...rasa mcm nk buat countdown je...he....
sape yg x sempat rasa last year,leh la try sekarang...saya suka, tak tahu la org lain rasa suka ke x...he


Credit:google


Ok firefly out....GCBGCBGCBGCBGCBGCBGCB............lalalalalala...I'm loving it!!!

Wednesday, June 15, 2011

What is the mean of HB?

nak tahu x apa maksud HB tu?,,ceteka ceteka...Hubby?Hobby?Hamburger?hahahaha..semuanya salah..kalau nak tahu HB tu singkatan untuk Happy Birthday...hehehe..saya ni mmg da ternyata-nyata kn pemalas ye..so kalau kt notification bezday kekawan kt MukaBuku tu,saya mcm serba salah la kan x wish..tp disebabkan saya malas rajin.. So, saya tulis je kt semua wall kawan saya yg sambut birthday tu "HB"...he..senangkan...and nasib baik la most of them pandai2 belaka n dpt guess wish saya tu...he...yela kekadang sampai 5,6 org wish birthday yang sama..penat la nk tulis panjang2 ye dak....walaupun ringkas..tapi saya bebtul ikhlas tau nk wish..sumpah tak tipu...he...biar pendek dan ringkas..mcm org putih ckp KISS...ala KISS, bukan yg cium2 tu...KISS yang Keep it Short&Simple...he..semua da disingkat kan pulak...he.....and sebagai buktinye..tgk kt bawah ni..he...


banyak lagi contoh sebenarnya..tapi disebabkan berukband saya sangat slow..terpaksa la ltk satu je kan...he..

okla firefly out...

Tuesday, June 14, 2011

Batuk Selsema

Adush...x terupdate blog lagi..hu...saya x berapa sihat ni..dari hari Jumaat lepas...x tahula salah makan pe..tetibe batuk then selsema..hmmm...memula saya risau gak sbb tetibe ada sebijik jerawat kt belakang..saya x pernah lak ada..saya da risau ingat chicken pox..hu...tapi ni da 4,5 hari, xde tumbuh la yg lain..so, bukan la chicken pox ye dak...minum air kelapa pun xde gak..he..(dalam hati sebenarnya berharap chicken pox sbb leh cuti panjang..hahaha...niat tak betul...)..and till now, x sihat sangat lagi...selsema lak..batuk da kurang sikit la..suara sengau xle nk blah la kan..and to make it more worst..stp kali saya masukkan tisu dalam hidung keluarkan ada darah...erk...saya da google tgk drg kata kalau hingus berdarah x pe sangat..x berbahaya la..so saya rasa maybe hidung saya ni luka or panas dalam kot...nak g doktor saya malas..hahaha...tu la hari tu bising x pernah demam satu tahun setengah kt Gelang Patah ni..ni da setiap dua minggu demam...adush..takpelah..saya rasa Allah s.w.t nak uji saya..Alhamdulillah...

Tapi tolong doakan saya cepat sembuh ye..x larat laasyik nk ke tandas kena buang cendol..hahahaha..

Firefly out

Saturday, June 11, 2011

Out of the box..pink rabbit

he..ari tu tengah bosan2 kt ofis, sempat la mengulor jap amik gambar hadiah yang Kak Hernee bagi tu...
hari tu saya bg description je kan..ni nk bg tgk bendanya...

tada..





yang ni lak ken nazam yg dapat...hahaha..tula asyik menipu kan..dia dpt hadiah sama je ngan saya..hahahaha....

and disbbkn saya excited sangat dpt penyepit pink yang ada rabbit ni saya sampai termimpi-mimpi kak hernee ngan en nazam kejar saya ngan anak patung warna pink then ada benda bulu warna pink gak ala yg mcm bulu pelepah drg selalu letak kt hp tu.....saya punye la lari satu bagunan tmpt keje saya guna tangga...hu...mmg nightmare betul la...kikiki....

okla firefly out..

Thursday, June 9, 2011

Asyraff Danial turns 1 Part 4

sambungan lagi..





He..tu je la yang ada..banyak lagi sebenarnya..tp lambat la nk upload..he..kalau rajin g tgk kt FB saya...tapi kekawan je kot yg leh tgk...

Firefly out..

Asyraff Danial Turns 1 Part 3

sambungan..

Cake..yummy..



Add caption

Cheese cake home made by Angah

Firefly out..

Wednesday, June 8, 2011

Hadiah "si Kuat Membebel" dari Puan Hernee

Yeah2..ingat x saya pernah story saya menang contest yang kak hernee buat....hari ni Kak Hernee bagi hadiah untuk contest "si Kuat membebel"..he..


da posing2..lupa lak nk tangkap gambar hadiahnya..saya dapat penyepit besor gila untuk letak gambar..he...warna pink and ada rabbit...Princess collection lagi tu..Thanks ye Kak Hernee..nanti wat contest lagi..ita akan berusaha untuk masuk n menang..hahahha..he.....hahahaha..

sambil menaip blog ni...saya da x sabar nk blik..teruk betul ari saya ari ni...tp entah kenapa saya still masih leh tersenyum...tabahkan hati ye Zuritah..sikit je lagi...sekejap je lagi..xpe2..dugaan sikit je ni...sabar ye sayang...

Firefly out

Tuesday, June 7, 2011

Me n New shoe from Angah!!

Wa2x...da lama x update beli kasut baru kan..he..da lama x shopping la..tapi kali ni saya nk tunjuk kasut saya yang baru..angah belanja..he..saya ni mmg suka barang2 free ni...hahaha...yang penting dapat kasut baru..yeah2...x pakai lagi ni...he..nanti bila rajin baru pakai sbb saya mcm da x biasa pakai kasut tutup since da selalu pakai slippers..hahaha..


Firefly out...



Asyraff Danial turns 1 Part 2

Asyraff Bezday party part 2..let the picture do the talking la ek...he..


Azfar Danial my No 1 Hero

Birthday boy with his mommy(along)

Bezday boy with his Nenek(kiri) and Wan Mama(kanan)
Bezday boy with his uncle reza(kiri) and Acu-uncle ikram(Kanan)

firefly out..
Part 3 coming out shortly..

Coffee House Preview & OST

its been a while kan saya x update any preview korean drama...he..so, today tetiba rajin lak nk update...cerita yang saya nk cerita tajuk dia "Coffee House"..korg da tengok x?cerita ni mmg dari tahun lepas, saya je yang x ssempat2 nk tengok...quite best la drama ni,banyak unsur romentik komedi...he...so sesape yg rajin leh try tgk ok...cuma saya bengkek sikit je sbb i tot hero dia last sekali ngan dia punya setiausaha tp...he...tgk la sendiri..



Synopsis(Mysoju)
 
"Coffee House" covers the life of young & successful Seo Eun-Young Park Si-Yeon. Eun-Young is the owner of a successful franchise cafe "Coffee Page One", as well as the CEO of a publishing company. In the romantic-comedy, Seo Eun-Young encounters Lee Jin-Soo (Kang Ji-Hwan), a successful writer. Jin-Soo has published consecutive best sellers. The pair enters into a strange relationship ...


And one more thing, saya suka cerita ni sbb sebuah lagu dari Jo Sung Mo-i will smile dalam soundtrack cerita ni...mcm catchy je dengar...enjoy you guys.. 

Firefly out..



Gwaenchanha jeongmal gwaenchanha
Niga nal tteonado nan gwaenchanha
Cheombuteo naege eoulligien
Neomuna meolli itdeon saram..

Gomawosseo kkum gatasseo
Niga seonmulhaejun geu sarang
Naegen gwabunhaetdeon gajeul su eobseotdeon
Geureon sarang naege jwosseunikka..

Jeongmal apado neomu apado
Ireodaga na jugeul geot gatado
Neol saranghaesseunikka sarang badasseunikka
Eokjirorado na sarabolge..

Ibeul magado sumeul chamado
Jakkuman nado mollae nunmuri na
Geuraedo na useoboilge
Naega ulmyeon uri sarangdo unikka..

Neol miwohaji anha
Museun mallya na gomapji
Neombol su eopdeon saram modeun geol gatchun saram
Cheombuteo nae saram anieotjanha..

Jeongmal apado neomu apado
Ireodaga na jugeul geot gatado
Neol saranghaesseunikka sarang badasseunikka
Eokjirorado na sarabolge..

Ibeul magado sumeul chamado
Jakkuman nado mollae nunmuri na
Geuraedo na useoboilge
Naega ulmyeon uri sarangdo unikka..

Ga nareul tteona saejangeseo naraga
Meolli naraganeun neoreul bomyeo
Naneun kkumkkul su isseunikka
Geugeollo haengbokhanikka..

Jeongmal apado neomu apado
Ireodaga na jugeul geot gatado
Neol saranghaesseunikka sarang badasseunikka
Eokjirorado na sarabolge..

Ibeul magado sumeul chamado
Jakkuman nado mollae nunmuri na
Geuraedo na useoboilge
Naega ulmyeon uri sarangdo unikka...


English Translation

I'm okay I'm really okay
I'm okay even if you leave me
From the start, to be with me
you were too far away

Thanks it was like a dream
The love that you gifted me with
Because you gave me such love
that was too much for me, that I couldn't keep

Even if it really hurts, awfully hurts
Even if it feels like I'm going to die
since I loved you since I was loved
I'll try to live on, even against my own will..

Even if I stop my mouth, my breath
Tears keep coming, even without me knowing
But still I'll show myself smiling
since our love will cry too if I cry

I don't hate you
what do you mean? I'm only grateful
The person I couldn't envy, who was perfect
from the start, you were not mine

Even if it really hurts, awfully hurts
Even if it feels like I'm going to die
since I loved you since I was loved
I'll try to live on, even against my own will..

Even if I stop my mouth, my breath
Tears keep coming, even without me knowing
But still I'll show myself smiling
since our love will cry too if I cry

Go, leave me, fly from the birdcage
Watching you fly far away
I'll be able to dream
I'll be happy with that..

Even if it really hurts, awfully hurts
Even if it feels like I'm going to die
since I loved you since I was loved
I'll try to live on, even against my own will..

Even if I stop my mouth, my breath
Tears keep coming, even without me knowing
But still I'll show myself smiling
since our love will cry too if I cry
Credit to:http://kakakcashier.blogspot.com/2010/07/jo-sung-mo-i-will-smile-ill-smile.html

Monday, June 6, 2011

Asyraff Danial turn 1 part 1

hi..hi...last saturday,  my lovely nephew's bezday...so, ktrg celebrate his first bezday kat rumah ibu mertua Along saya...rasa sekejap je budak montel ni da setahun..rasa x puas nk tengok dia jadi budak kecik je...he...ok la...saya nak share gambar2 yang diambil masa bezday party ni, since theres a lot of gambar da diamik..kena la by part kan..he.. enjoy guys...

Bezday Boy-Asyraff Danial




Firefly out...there will be part 2 and so on..

Saturday, June 4, 2011

PRINCESS COLLECTION-Hollow

Dukacita dimaklumkan...Princess 2 da cacat..hu...saya tak sengaja terjatuhkan dia...terkejut saya pagi tadi masa dia jatuh..rasa nk nangis pun ada..hu..dia tergelongsor keluar dari beg saya masa saya tengah cari kunci kereta..so sekarang dia da ada lubang kt tepi..nasib baik yang lain xde pape..tp saya perasan..mcm slow je masa nk on..hu...jgn xle on sudah...memang melalak la saya...hu...lepas ni, nk jaga la dia elok2...Sorry Princess 2, didn;t mean to hurt you..



Friday, June 3, 2011

Kipas Susah Mati watak "Seth Tan" drama Nora Elena adaptasi Novel Kasih yang Suci

Adush..ni semua penangan drama2 kt tv ni sekarang..hu..hari saya jadi kipas susah mati cerita Trilogi Cinta adaptasi dari novel hasil penulisan Sharifah Abu Salem 'Tak Semanis Impian, Tak Seindah Mimpi & Tiada lagi Mimpi" memang hangat la kan...dengar2 cerita Trilogi Cinta 2 bakal menyusul..he...x sabor nk tengok nanti..

Yang saya nk cerita ni, pasal drama Nora Elena...adaptasi dari novel kasih Yang Suci dari penulisan Meen Zulaikha..he..yang tengah tayang kt TV3 sekarang..adush cair saya tengok watak Seth dalam cerita ni..he...disebabkan da taksub sangat, saya semangat gila pergi cari novel dia...banyak tempat gak saya pergi nak cari novel..semua habes..tapi akhirnya saya dapat gak jumpa..kt Harris, Jusco Tebrau..apa lagi saya pun semangat la beli..da la sekarang ni semua novel dpt potongan 10% kt popular and Harris..he...ni baru tengah sempat baca separuh je..x sempat nk baca..selalunya satu mlm saya da leh habis satu novel..tp yg ni, x menyempat lak..sbb da dua mlm saya kuar ngan housemate2 saya g amik barang...he..takpela this weekend mesti boleh abeskan...tak sabar..


Ikhlas:Google

ha..kalau dulu saya tangkap cintan ngan watak Badrul dlm Trilogi Cinta, dalam Nora Elena lak saya tangkap cintan ngan watak hero la.. Mr Seth Tan...nasib baik dia bagi watak tu kt Aaron Aziz..mcm sesuai je..he..comel gila..rasa dia la jejaka idaman semua perempuan sekarang ni..terhangat di pasaran..nasib baik la dia da kahwin..he..tapi serius, saya tangkap cintan..hahahaha..tp bukan dengan Aaron Aziz, tp ngan watak Seth Tan tu..dapat sumai mcm ni..sumpah x cari lain...hahahaha..pitam.. 

Lepas ni ada novel Ombak Rindu lak nk dijadikan cerita..he...ni pun x sabar nk tengok walaupun saya rasa mcm janggal bila dapat tahu, Maya KArin yang akan bawak watak Izzah nanti..kita nantikan je la menjadi ke x..ok..tapi watak haris kt Aaron Aziz saya seuju..he..
x sabar nak tunggu!!

Firefly out.

E.T. Lyrics


You're so hypnotising
could u be the devil, could you be an angel
your touch magnetizing
feels like going floating, leave my body glowing
They say be afraid
you're not like the others, futuristic lovers
different DNA, they dont understand u
You're from a whole other/another world
a different dimention
you open my eyes
and im ready to go, lead me into the light
Kiss me, k-k-kiss me
infect me with your love, and fill me with your poison
take me, t-t-take me
wanna be your victim, ready for abduction
boy, you're an alien, your touch so far away
its supernatural, extraterrestrial
You're so super sonic
wanna feel your powers, stumb me with your lasers
your kiss is cosmic, every move is magic
You're from a whole other/another world
a different dimension
you open my eyes
and im ready to go, lead me into the light
Kiss me, k-k-kiss me
infect me with your love, and fill me with your poison
take me, t-t-take me
wanna be your victim, ready for abduction
boy, you're an alien, your touch so far away
its supernatural, extraterrestrial
There is this transcendental, on another level
boy, you're my lucky star
i wanna walk on your wave length
and be there when you vibrate
for you i risk it all
all
Kiss me, k-k-kiss me
infect me with your love, and fill me with your poison
take me, t-t-take me
wanna be your victim, ready for abduction
boy, you're an alien, your touch so far away
its supernatural, extraterrestrial
Extraterrestrial
Extraterrestrial
Boy, you're an alien, your touch so far away
its supernatural, extraterrestrial

Thursday, June 2, 2011

Menghapus jejakmu

Terus melangkah melupakanmu
Lelah hati perhatikan sikapmu
Jalan pikiranmu buatku ragu
Tak mungkin ini tetap bertahan
Perlahan mimpi terasa mengganggu
Kucoba untuk terus menjauh
Perlahan hatiku terbelenggu
Kucoba untuk lanjutkan hidup
Engkau bukanlah segalaku
Bukan tempat tuk hentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu
Biar hujan menghapus jejakmu
Terus melangkah melupakanmu
Lelah hati perhatikan sikapmu
Jalan pikiranmu buatku ragu
Tak mungkin ini tetap bertahan
perlahan mimpi terasa mengganggu
kucoba untuk terus menjauh
perlahan hatiku terbelenggu
kucoba untuk lanjutkan hidup
lepaskanlah segalanya
lepaskanlah segalanya

Firefly out

Good Morning to all, have a good day..

Morning all, really hope today is gonna be just fine..i'm little bit tired and out of mood..need a break,metally,physically and emotionally tired...pray for me...i'll pray that all of you will have a great day today..so please pray for me too...i am begging!!

Firefly out.

Wednesday, June 1, 2011

Kuat membebel kah saya??

hoooreeeeeeeeyyyyyyyyyyyy,saya menang motor...he...tipu je...hari tu, Kak Hernee wat contest "Si kuat membebel"...sape komen paling banyak kt blog dia dpt hadiah percuma..dapat juga saya no 3..jadi la..tu pun sbb ada org lain main cekelat..hahahah...tp saya x tahu lagi hadiah dia ape...he..Kak Hernee ckp dia nk bg saya voucher RM10 mkn kt cafe bawah ofis ktrg tu..uit..xnk la saya(demand x?)hahaha..da boring da mkn kt situ..saya request nk hadiah, anak dia nanti kena panggil saya "kakak" instead of "auntie" bila da lahir nanti..hahaha...bapak poyo n perasan muda kan...tapi betul ke saya kuat membebel..he...anda rasa mcm mana??



Firefly out..

Me n Mee Sup

Hi guys, da lunch?hu..saya dah..tapi kan..saya order mee soup tadi..tp not as my expectation la..rasa rugi sangat..sbb tgk mangkuk saya mcm x terusik lansung..hu..akhir2 ni beli makanan asyik x abes mkn je..membazir ek saya ni..hmmm...kalau akhir2 ni saya jarand update blog sbb saya xde benda sangat nk cerita tau..bkn malas...he..idea xde..

hmm..x mau order da..
Firefly out..