Monday, April 4, 2011

Kipas susah Mati watak Badrul" Trilogi Cinta

hahaha...kipas susah mati trilogi cinta la saya ni...tapi kan, nak tahu x satu rahsia...saya x suka Rosyam Noor jadi Razif dalam cerita tu...he...tapi ada sbb lain saya suka tengok cerita ni...ce teka ce teka..kui3x...saya sebenarnya berkenan betul ngan si Badrul atau nama sebenar dia Yuswaizar..nak kata hensem, biasa je...tp dalam cerita trilogi cinta ni nampak macho and caring n baik hati sangat..hahahaha...tu yang buat saya tangkap cintan tu...he...gatal sungguh...orang nye nampak simple je...tp kemas...segak...saya dapat rasakan di luar watak badrul tu,dia mmg org yg mcm tu...he..amboi2...melambung tinggi pujian dia ek...entah laki org ke, tunang org ke, pakwe org ke ek...kui3x..tapi suka la cara dia bawak watak badrul tu..berkesan...rasa mcm nk tembak je si seha kalau dia marah2 n pukul badrul...dapat suami baik yang leh terima baik buruk pun nk emo2...psiko pe...grrr...bikin hati gue panas je...alamak terover lak mendalami cerita ni....drg ckp cerita ni ada 40 episode, tadi da episode ke 38...tinggal 2 episod je lagi..he..lpas ni leh la saya tido awal blik...xyah tunggu sampai kul 10 sampai 11 sbb semata-mata nk tengok badrul eh silap tengok cerita ni...hahahaha...tak leh blah betul la...tapi seriously, dapat suami macam dia...sumpah tak cari lain..hahahaha...tapi kalau abang Anuar Zain yang datang, x dapat la den nak tolong..he...

okla..nk tido..tomorrow kena tercagak kt ofis kul 6 lebih just to update something at digital signboard..hu...lepas update nk mengulor cari breakfast McD..he...abesla diet...

firefly out..dont drive n drink ok..dont notty2...

Summer....panasnya...

Apa aktiviti yang best dibuat musim2 pans terik ni ek...kat sini panas betul..x sanggup rasanya nak keluar rumah...tetapi da duk lelama dalam rumah pun rasa panas gak...sebenarnye ada banyak gak aktiviti2 yang best di buat masa musim2 panas ni...let's check it out..

1. SHOPPING
ha..waktu2 panas ni la best shopping..especially kalau umah korang xde air cond kan...tapi kalau musim panas ni,kena la gi shopping complex tau..jgn g pasar...kat shopping complex kan sejuk..ada air cond..sedap cikit ye dak...kalau xnk shopping pn lepak2 kt shopping complex pn ok wat...makan2 kt food court..

2.MANDI SUNGAI/AIR TERJUN
ha..time2 panas ni gak la best g berkelah mandi2 sungai ke air terjun ke..he..berendam la dari pagi sampai petang dalam sungai tu...sambil2 berkelah la kan..kalau rajin,masak..kalau da malas sangat, beli je la pizza ke ape ke...he..

3.MAKAN or MINUM MAKANAN or MINUMAN YANG SEJUK CONTOH ABC/CENDOL/AIR KELAPA/AISKRIM
masa2 musim panas ni la banyak orang jual ABC la,cendol la, air kelapa la...kan3x...he..time musim panas2 ni la seronok dpt minum benda sejuk...tapi kalau da makan tu jangan sampai lupa diri lak..melantak sampai demam..kalau dah tahap tu nmpak sangat saja nak MC kan3x...x baik tu...makan berpada-pada ok..

4. KEMAS RUMAH
he..ni khas untuk org yang nak g sauna free..kalau korg bosan2 kat rumah tak tahu nak buat ape..kemas2 kan lah rumah korg..at least korang dapat sauna free ape...cnfirm berpeluh-peluh tahap gaban...kalau nak sejuk sikit...cuci bilik air ngan jamban..leh main air..he...

5.TENGOK WAYANG
kalau yang ni..nak sejuk lama sikit..korang leh la tengok cerita hindustan...3 jam kan..kalau nak duk sekejap je..tgk la cerita omputih..sekejap je...kat panggung kan sejuk sedap sikit..tapi da sejuk2 tu korang jangan wat aksi2 panas lak ye..x baik, x baik.dont be notty2 ok.. .he...

6.ICE SKATING
kalau rajin g la main ice skating..boleh tambah ilmu didada kan3x..bukan senang tau nak main ice skating ni memula...kena la prepare ubat kalau first time main sbb confirm nanti sakit satu badan..lagi satu,jangan lupa bawak baju n seluar n yang dalam2 spare sbb cnfirm kalau jatuh, baju basah gile nanti..

7.JUNGLE TRACKING
yang ni pun best dibuat kalau korang nak berpeluh lebih sikit..dalam hutan kan banyak pokok,so sejuk sikit kan..plus leh tingkatkan tahap kesihatan kita sambil menikmati keindahan flora dan fauna...lalalala..go green..he..al maklumlah kekadang kena sedar2 kan diri sikit..cuaca bumi ni jadi panas sbb kita jugak kan yang x pandai jaga flora dan fauna..so sesekali turunduk dalam hutan...lepas 2, touch up 2 cikit..kemas2 cikit hutan sambil ber jungle tracking kan bagus..

8. AKTIVITI AIR
sesape yang suka kan aktiviti2 lasak or tak pernah try tapi nk dapatkan experience,leh try la wat water rafting, scuba ke, kayak ke...semua la aktivit dalam air..

9.KERJA 24 HOURS EVERYDAY
he...kalau korg da x tahu nak buat ape...rajin2 la wat keje kt ofis..confirm ofis korang ada air cond kan..duk je kat ofis...sejuk je...he..

10.TIDO SAMPAI PENGSAN
ni yang paling saya suka and selalu saya buatt...apa lagi...tido je la kan kalau da tak tahu nak buat apa...lagi best kalau ada air cond..kalau xde..pakai la baju nipis sikit..bukak kipas paling kuat lepas tu letak depan2 tempat kita baring..hua..nikmatnye terasa..hahaha....

banyak je sebenanye aktiviti yang leh kita buat...nak x nak..and rajin ke malas je...tapi musim2 panas ni jangan nak jadikan lasan kita bermalas-malas ok..kalau saya xpe..he..pis no war..

hhahahaha..

Firefly out..

Me n MC

tolong..tolong...saya ada perasaan malas nak pergi keje esok...hu..im hoping that esok demam then i can take MC,,,hu...bila ckp pasal MC ni..sepanjang saya keje kt pelabuhan Tanjung Pelepas ni..x pernah sekali pn saya MC...demam pn xpernah...sakit lain lagi la kan...saya x pernah guna lagi ING card saya...rugi je ek...saya pn pelik..bukan nye saya mintak kan..tp..saya nk MC gak..he...teruk ek...hahaha..mata ni lak takle ngantuk2 lak..da kul 12 lebih ni..esok pagi nk g keje...rasanya hidup saya ngan keje je sekarang..sampai pagi tadi saya bangun tido,tengok jam, saya terpikir alamak da lambat g keje...lupa lak ari ahad...ish3x..parah2..saya nak rehat...he....okla..nak paksa diri tido...sbb esok nk berjuang siapkan keje...al maklumlah..awal bula..report banyak ni...hu...keje je la kan...sampai collapse..hu..

Firefly out...