Thursday, August 30, 2012

Quarter of century

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk bernafas di dunia ni...Terima Kasih Ya Allah untuk 25 tahun ini...memberi hamba peluang untuk dilahirkan sebagai hamba-Mu Ya Allah...tiada apa yang indah daripada dilahirkan sebagai umat Islam...lebih bertuah memiliki Abah dan Mak yang sentiasa menyayangi saya...tak pernah sekali pun mereka merungut sepanjang membesarkan saya...tak terbayar segala jasa mereka didunia...moga Allah membalas kasih sayang mereka di syurga kelak..amin...

nak berterima kasih gak nk ucapkan terima kasih kepada semua yang wish Happy Birthday kat saya x kira la thru sms, FB, PM..terima kasih doakan saya...

Wish saya tahun ni hanya satu..moga Mak sentiasa sihat selalu..amin..

Firefly out..

btw, Happy Merdeka Malaysia-55!!

Friday, August 24, 2012

JB-KL-JB

oh saya tak mengular waktu kerja..saya curi tulang sekejap je..kui3x..aiyoo..pejam celik pejam celik dah raya ke-6 dah..cepat je masa berlalu kan..so mcm mana raya semua org?mesti best kan...saya tahun ni bertapa di rumah je..saya start cuti 4 hari sebelum raya..Raya ke-5 baru saya naik kerja balik..ikut hati mmg xnak naik kerja dah..sebenarnya sebelum raya hari tu mak saya kurang sihat..sampai la sekarang..sedih hati nak tingglkan mak kt KL tu and datang JB ni nk bekerja..rasa dukacita sangat la..saya harap dapat sangat dapat jaga mak saya..tapi tula la..company ni xde nama Abah saya...so terpaksa la kerja dengan hati yg x rela..Saya harap doa semua orang untuk kesihatan mak saya..dan berharap saya dimurahkan rezeki untuk bekerja di KL secepat yang mungkin..amin..so, InsyaAllah..petang ni saya bergerak balik ke KL semula..start from this week, saya dah start ulang alik JB-KL-JB every weekend..huh...pitam...

Firefly out

Sunday, August 19, 2012

Salam Eidul Mubarak

Assalamualaikum..Salam Eid Mubarak..hari kemenangan seluruh umat Islam..Alhamdulillah..masih diberi kesempatan dan diberi nikmat kesihatan untukmenyambut lebaran tahun ini...dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir dan batin..andai kata saya ada melakukan sesuatu or berkata sesuatu yang mengguris hati sesiapa..dihulur sepuluh jari kemaafan ikhlas dari hati saya...moga kita mendapat berkat di hari lebaran yang mulia ini...InsyaAllah..



Ps:tahun ni kami beraya di rumah sahaja kerana ibunda tercinta tidak beberapa sihat...Minta doa di pagi yang mulia ini dari rakan2 untuk mendoakan kesihatan mak saya...Amin..

Firefly out..

Wednesday, August 15, 2012

Pengalaman pertama di KFC Drive Thru


cerita ni dah lama sebenarnya..tetibe teringat...Once upon a time..saya nak g lepak ngan umah BFF Paya n Tun kat S.Alam, masa otw ke rumah drg, si tun sms kata nanti lepak kt umah drg je sbb dia nk tengok AJL..dia kata kalau nk mkn suh saya tapau je..saya pun terus terpikir senang beli KFC drive thru je la kt seksyen 2 S.Alam tu kan...

So alkisahnya...saya ni sejujurnya x pernah pergi KFC drive thru...McD mmg selalu la kan..tapi KFC selalu samada makan or tapau...before cerita lebih lanjut nk korg semua bayangkan dulu...selalu drive thru ada 3 point kan..first point ada kotak hitam speaker tu for placement of order...then 2nd point for payment...3rd point untuk collection off goods la kan..so masa saya masuk je line drive thru tu..saya dah nampak speaker hitam point satu tu..tapi saya stop untuk tgk menu kombo yang ada...then, saya terus drive ke point 2...saya tgk xde org.drg ada tulis suh bayar kt depan...so saya maju ke point 3..sampai kat point 3 tu..ada budak KFC tak bukak pun tingkap tu, then pandang je saya..saya terusla nk order..then budak KFC tu tanye...äkak dah wat placement of order ke?"dan saya dengan confident jawab "tadi akak dah pergi kt tempat order tu tapi xde orang."..kata saya...then budak KFC tu pun ckp...öh kat situ mmg xde org, kan ada speaker"..then suddenly saya teringat...Haah la..even kt McD pun nk wat placement order mana ada org duk kt situ..kan kena order thru speaker hitam tu..masa tu...pergh..punya tak tahu nk letak muka ktne...then saya pun pusing balik..ikutkan hati mmg malu nk pusing balik...tapi bila pikir nk gak beli KFC tu, nk tak nk terpaksa laa tebalkan muka...masa saya collect KFC tu, saya nampak la bebdk KFC semua mcm ketawa kan saya..mesti drg ckp..bataknye akak ni...pergh malu sekali..saya masa tu..terus pecut je x toleh belakang dah..hahahah...saya cerita ngan semua orang, abes jadi bahan jenaka semua org..hmm...nasib2..

wah so excited dah lagi 3 hari nak raya..yeah yeah...

Firefly out..

Tuesday, August 7, 2012

Strangers

Salam  18 Ramadhan..sekejap je kan dah lebih separuh bulan Ramadhan...aish.sedih pulak nak tinggalkan bulan Ramadhan..tapi tula...masa tetap akan berlalu...

So, preparation for raya dah settle ke belum?mesti semua tengah berusaha sekarang kan untuk persiapan raya..but today, x mau cerita pasal persiapan raya..nak cakap pasal iklan...bila raya tiba, iklan dari company mana yang kita semua nanti2kan...semestinya iklan raya Petronas kan...dulu Arwah Yasmin Ahmad yang banyak buat..setiap iklan mesti ada msej yang padat dan menyentuh hati dan perasaan...so this year..here we go again...Iklan petronas...mmg tabik spring..cara dorang sampaikan mmg killing two birds with one stone la...kalau korang nk paham apa yang saya cakap...ce tengok..



Msej utama nak ucapkan Selamat hari raya..tapi bagi pendapat saya la kan...ada msej2 lain yang terselit..drg punye corporate msej tu mmg sampai la..ye dak..

Bila tengok video ni saya pun teringin nk menjadi seseorang yang boleh menyumbang kepada agama Islam kita..saya menyimpan impian untuk menjadi sukarelwan satu hari nanti bila saya mampu untuk menyumbang bukan saja tenaga tapi wang,masa dan mcm2 lagi..InsyaAllah..

Ok..firefly out..nk g terawih..dah nak masuk 10 malam terakhir Ramadhan marilah kita rajin2 tingkatkan amalan..renung2kan dan selamat beramal..


Our Hero is coming back!!

This is Danial And Asyraf Hero..



and this is our hero..Malaysia Hero..Datuk Lee Chong Wei...he is coming back home this morning from London(Olimpic 2012)...We are so proud of you DLCW..whatever the outcome you are still the badminton player ever!! best of luck!!!We love you DLCW..it is so sad not for us, but for you, because you really awant to win the gold medal..but, that's ok, you have tried your best..


"Wahai sang pelangi indah
Muncul seketika sayang tak ku lihat
Kini tiada ohhhh"-pelangi senja, stacy

To Lin Dan..i'm dedicating this song to you...look back for Malaysia's Come back!!

Rolling in the deep

There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bring me out the dark.
Finally I can see you crystal clear
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare.

See how I'll leave, with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do.

There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bring me out the dark.

The scars of your love, remind me of us.
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside your hand
And you played it
To the beat

Baby I have no story to be told
But I've heard one of you and I'm gonna make your head burn,
Think of me in the depths of your despair
Making a home down there as mine sure won't be shared

The scars of your love, remind you of us.
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside your hand
And you played it
To the beat

We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside your hand
But you played it
With a beating

Throw your soul threw every open door
Count your blessings to find what you look for
Turn my sorrow into treasured gold
You pay me back in kind and reap just what you sow

We could have had it all
We could have had it all
We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside your hand
And you played it to the beat

We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside your hand

But you played it,
You played it,
You played it
You played it to the beat

Sunday, August 5, 2012

Distance




The sun is filling up the room, and I can hear you dreaming. 
Do you feel the way I do? Right now. 
I wish we would just give up, 'cause the best part is falling. 
Call it anything but love. 
And I will make sure to keep my distance. 
Say I love you when you're not listening. 
And how long can we keep this up, up, up? 

Please don't stand so close to me; I'm having trouble breathing. 
I'm afraid of what you'll see right now. 
I give you everything I am, all my broken heartbeats, until I know you'll understand. 
And I will make sure to keep my distance. 
Say I love you when you're not listening. 
And how long can we keep this up, up, up? 


And I keep waiting for you to take me. 
You keep waiting to save what we have. 

So I'll make sure to keep my distance. 
Say I love you when you're not listening. 
And how long can we keep this up, up, up? 

Make sure to keep my distance. 
Say I love you when you're not listening. 
How long 'till we call this love, love, love?

Christina Perri song selalu akan membuai-buai perasaan..nice song..

Firefly out..

Baskin Robbins percuma!!

Hari yang dinanti nantikan oleh seluruh warga Malaysia..malam ni pukul 7.55 malam, Jaguh Badminton Malaysia, Lee Chong Wei akan bertarung ngan jaguh badminton China Lin Dan..who will get the Gold?hua...Lee Chong Wei yang nak lawan..saya yg ober nebes..kui3x...mintak2 la Lee Chong Wei menang kan..dapat makan ais krim Baskin Robbins percuma...tapi kalau x menang pun xpe..saya still akan sokong lee Chong Wei selama-lamanya...wah..agak poyo disitu...tapi best gak kan kalau Malaysia dapat emas kat Olimpik buka senang ye dak...lagipun dah lama x tengok Lee Chong Wei lawan Lin Dan sejak Lee Chong Wei injured ari tu...hua..nebes sungguh la..so, mlm ni gerak balik ke Gelang Patah lambat sikit...amboi..konpem la kena bebel ngan mak seribu tahun......takpe mak..demi memberi sokongan kepada Chong Wei, ude rela tadahkan telinga...hahahaha...pagi2 dah merepek...Selamat Ramdahn ke-16 semua...jagnan lupa Ramadhan 17-Nuzul Al-Quran..banyakkan baca Al-Quran ye..

Firefly out..

Saturday, August 4, 2012

Akak cari apa?

Typical Malaysian culture..

While shopping today,

Looking for size, then suddenly, sale girl asked,

 "cari apa kak?"

hmm...obviously...

Nasib baik Bulan Ramadhan..

Akak yang malas nak cari pasal terus cakap.. "tengah cari size"..

dah akak tercongok kt depan tu tengah cari barang tu, barang tu la nk dibeli...xkn nak beli TV lak...

adush...fail

Firefly out..


Friday, August 3, 2012

Bila Lee Young Dae support Lee Chong Wei

he...Jangan x percaya..Lee Young Dae pun sokong Lee Chong Wei ..hahahahah..


Go Lee Chong Wei..tengah layan Lee Chong Wei lawan Cheng Long Separuh Akhir..
ponteng terwaih ari ni...hu..
Firefly out..