Sunday, October 14, 2012

allahumma yasir wala tuassir

Salam pagi ahad yang indah..being busy lately..x sempat nk update blog ni..walaupun tahu x ramai yang akan baca..banyak perkara yang berlaku akhir2 ni...saya yakin ini ujian Allah s.w.t., mungkin saya selalu alpa dan lalai...

Mak masih x berapa sihat..setelah 2 bulan meninggalkan hospital, mak masuk hospital semula hari ahad lepas..2 hari lepas dapat advise yg mengejutkan dari doktor..kami adik-beradik sebulat suara nak discharge mak dan berubat cara lain..InsyaAllah..saya yakin dengan izin Allah, cara ini akan berkesan..Amin..InsyaAllah saya akan ceritakan terperinci nanti...buat masa sekarang hanya satu doa dalam setiap sujudku..Moga mak cepat sembuh...Amin..tolong doakan mak saya juga ye...doa anda hanya saya akan balas di akhirat nanti..InsyaAllah..


Allahumma yasir wala tuassir..

Firefly out

Saturday, October 6, 2012

Hujung minggu yang aman

finally...hujung minggu yang aman boleh berehat sambil main game pokemon..start next week and so on..dah start busy...hmm...


lalalalalala..

Firefly out

Friday, October 5, 2012

Pengeluaran KWSP untuk pendidikan

Assalamualaikum, ingat tak dulu saya pernah cakap saya nk bagi tips macam mana nak buat pengeluaran KWSP bagi pendidikan..simple je..here the steps:
1. Download borang kat link bawah ni,and isi
http://www.kwsp.gov.my/portal/member/all-epf-formada banyak borang pilih borang nama ni..

KWSP 9H (AHL) - Pengeluaran Pendidikan

2.baca syarat2 semua ada kat dalam borang tu3. fotostat IC , surat tawaran, resit bayaran(kalau dah bayar dulu and nak redeem), surat pengesahan pelajar(kalau nak potong je dari KWSP terus)4. Pergi kaunter KWSP untuk submit5.keputusan dalam masa seminggu..6.done!!

mudah kan... selamat mencuba..


ps:cuba bertabah dengan keputusan yang dibuat..tapi..hmmm...

Firefly out

Monday, October 1, 2012

368km mencari cinta

jauh rupanya KL-JB ni kan...368km..hu..

hmm...how i wish....bila la nak dapat kerja kt KL ni...majikan2 kt KL xnk amik saya kerja ke...

Firefly out..