Monday, February 28, 2011

Sibu Island in Johor

He...pernah dengar Pulau Sibu tak?...sepanjang saya da hidup 23 Tahun 6 bulan ni....selama-lama ni,tak pernah dengar pasal Pulau Sibu...he..kalau Sibu Sarawak tu saya tahu la kan..masa first time saya dengar,mati-mati saya ingat Pulau Sibu tu kat Sibu,Sarawak tu..kui3x..rupa-rupanya pualau Sibu tu kat Johor rupanya..hahaha...tu la da duk setahun setengah kt JB ni..boleh lak saya tak tahu...hahhaa...saya tahu ni pun sbb minggu yang lepas ni saya pergi Air Papan,Sri Mersing.saja2 jalan2 cari pasal...masa otw,nampak signboard ke Pulau Sibu..he...kelakar la saya ni kan..takpela..Malaysia ni memang besar kan..he..bila pikir2 balik, banyak gak tempat percutian menarik kt Malaysia ni kan...so,sesape yang ada duit lebih and rajin merantau leh la buat Cuti-cuti malaysia...saya and housemate plan nak pergi Pulau Sibu bulan 5 ni masa cuti labour day....sape nk ikut..jom..kita konvoi ramai2..


more info on sibu Island..check this out: http://www.myoutdoor.com/sibu/

*hari macam penat sikit..hu...

Firefly out..


Thursday, February 24, 2011

Me n pimple!!hmm..

jeng jeng jeng....he...hari ni Department angkat saya ada internal audit..he..dari tempat saya ni leh dengar suara auditor..next week saya punya department pulak..seram..Department angkat?apa tu?he..sebenarnya..Bos besar saya aka GM saya, GM for Marine and HSE department.Masa memula saya masuk PTP ni, saya memang HSE department..tapi kekadang bos saya bg kerja2 Marine..nk dipendekkan cerita,sesiapa yang duk under GM saya ni, tak kira la HSE ke Marine ke, kena la kekadang tempia buat kerja department Marine or HSe.contohnya saya HSe, kekadang kena gak buat keje Marine...bagus kan...Multi tasking..tu yang bagusnya duk bawah GM yang multi tasking gak..he..puji bos lebih2 nampak..kui3x..so, Marine ni kira department angkat saya la kan..


adush panjang betul intro..sebenarnya saya nk cakap pasal jerawat kt dahi saya ni..banyak sangat lak..risau saya...dulu muka punya la suci murni bersih..sekarang..hu..semua org tegur saya "kena chicken ppox ke?"..hua ..malu la..tapi lepas satu jerawat da ok,jerawat lain lak tumbuh...hua...tensen2x...yang peliknya..semua tumbuh kt dahi ngan kening..saya rasa maybe resdung kot..hu..ada x sesape tahu ubat resdung or ubat nak hilangkan jerawat..tolong!!

Firefly out...

Wednesday, February 23, 2011

Dalam Diamku(OST Trilogi CInta)

Sape tengok cerita Trilogi cinta?ala yang adaptasi 3 novel Sahrifah Abu Salem tu.. Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi...masa sekolah menengah dulu memang rajin gila la layan novel2 kan..so,novel Sharifah Abu Salem ni memang salah satu novelis yang menjadi pujaan ramai la..sebab penulisan dia yang menarik..he..saya pun minat gak..ada la beberapa novelis yang saya minat..antaranya..karya Rosmizah..best gak novel2 dia..so, sesiapa yang ada waktu lapang malam2 leh la sama2 tonton cerita ni...bersiaran kat TV1 setiap hari Ahad,Isnin dan Selasa pukul 10..dibintangi barisan pelakon-pelakon handalan Malaysia termasuk lah Hero Favourite Malaya Rosyam Nor sebagai Razif, Fauziah Gous sebagai Norjinah dan ramai lagi..so,jangan ketinggalan ok!!


He sebenarnya saya bukan nak cerita pasal Trilogi cinta ni sangat pun..oit..ni x bermaksud saya x suka tau cerita ni...tapi besides cerita ni,saya berkenan sangat ngan lagu duet CT&KD dalam cerita ni..Dalam Diam...best lak..agaknya da banyak kali dengar kan..so..menyerap la dalam otak saya ni..sampai kadang2 ada radio karat dalam kepala otak ni menyanyi..kt radio tak pernah dengar lagi algu ni...hopefully radio2 Malaysia yang selalu pasang lagu yang sama tu..boleh  pasang la lagu ni kat radio..ada la variety sikit..ni pusing2 lagu sama...boring tau tak.. ok...tu aje..

Firefly out..

And for now..

Dalam Diamku Lirik(OST Trilogi Cinta)
by: Siti Nurhaliza&Kris Dayanti

Telah ku pilih jalan ini
Meski kini ku sendiri
Renungi erti sepi
Tak lagi ada satu kata
Satu jiwa dalam cinta
Yang ada hanya hampa
Semakin terasa
Semakin berbeda
Sungguh sangat menyeksa
Kata hatiku
Kusimpan dalam diam
Tak perlu ucap lagi
Kau kan mengerti suatu hari
Mengapa harus terjadi
Semakin terasa
Semakin berbeda
Sungguh sangat menyeksa
Sepiku lara
Hatiku hampa
Kerana cinta
Menyeksa di dada
Lelah aku mencari
Ruang cintamu
Untuk cintaku
Bagi cinta ini
Lelah terus berlari
Tanpa bererti
Membelah hati
Terumbang-ambing dalam kebimbangan
Daku terus mencari…
Terumbang-ambing dalam kebimbangan
Yang hilang biarlah menjadi kenangan
Biarkanlah… lepaskanlah…
Telah ku pilih jalan ini
Meski ku sendiri
Renungi erti sepi



Breakfast tea+peanut butter biscuit!graw

Breakfast tea+peanut butter biscuit!grawsome!

Tuesday, February 22, 2011

Yeah2!nasi kerabu+ayam goreng!

Yeah2!nasi kerabu+ayam goreng!

Pendrive gantian sementara


ye..seperti yang saya post..nilah pendrive gantian yang telah diganti oleh orang yang menghilangkan pendrive saya...mmgla comel..tp, mcm x best la..hu..saya cakap ngan orang yang hilangkan..saya pakai ni sementara je..saya ttp nk pendrive saya tu...hu...

Firefly out..

Monday, February 21, 2011

Sudah jatuh ditimpa tangga

Sudah jatuh ditimpa tangga...begitula nasib diriku yang malang Oh Tuhan...hua...memula HP yang x beberapa canggih saya tu rosak...lepas tu laptop pulak wat pasal...xde kuar pape pn kt screen dia..gelap je..yang lHP mcm disko..laptop lak x bayar elektrik..gelap je..hmm...last week lak pendrive pemberian angah saya lak hilang..kalau angah saya tahu..matila..sbb saya ni selalu hilangkan pendrive..xde satu pendrive pn yang saya simpan lama..Angah saya lak beli pendrive tu da lama gila da..setelah saya rayu2 kat dia bg saya pendrive tu baru la dia bagi..ni dah hilang pulak..yang bestnya bukan saya yang hilangkan..kalau dapat gantian pn tetap x sama kan...entahla..

nasib baik la saya bawak balik TV yang besar dari rumah saya blik sini ari tu,ala nak gantikan TV disko saya yang lama tu..he.kalau tak mesti boring gila ek...

So bagi menggantikan HP disko saya tu, saya pinjam HP Along saya bagi..he..memang canggih sungguh la..saya ni da biasa guna HP sony..punyela terkial-kial nak type sms guna HP nokia ni..kui3x..layankan aje..


canggih x?

x boleh bla ada blink2 belakang dia..he..
So, sekarang saya confuse, should i buy new HP or laptop? i can't afford to buy botg..hmm...

Sunday, February 20, 2011

Hmm

Hmm

New hobbies?

New hobbies?

Wednesday, February 16, 2011

Bila si dia cari pasal..hmmm..

Hu....da 3 hari sakit perut masuk angin..sampai hati perut saya...dia boleh lak jatuh sakit...yang angin ni pun satu...sibuk lak masuk perut saya..hu...selalunya kalau masuk angin xde la melarat sampai 3 hari..saya termakan nasi lambat sikit je ari 2..susah la nak diet mcm ni...Alasan orang x nak diet..hahaha..tapi seriously sakit gile...hu...dan2 lak cari minyak pati mustajab yang mak punya tak jumpa2..mak sibukla mencari satu rumah..x jumpa2 gak...hmm...hopefully besok okla...hu...

Perut..kamu jangan nakal ye..baik2 je...

he..

Firefly out!!

Tuesday, February 15, 2011

Live fro

Live from i-city!

Monday, February 14, 2011

Abc special

Abc special sek 2.he.

Saturday, February 12, 2011

Tudung bonggol unta: Tidak cium bau syurga

Saya tahu saya pun x sebaik mana..walaupun ada org tu asyik cakap saya ni baik hati..he..tapi..saya nak share benda ni kat semua muslimah...harap sedikit sebanyak dapat membuka mata dan minda kita semua...


Akhir2 ni da banyak fesyen2 tudung yang ada...so ramai la muslimah yang memula tak bertudung sekarang da terbuka hati nak bertudung..Alhamdulillah...yelah...ramai gak yang before2 ni seksi gila..then berubah, lepas tu bertudung,...maybe sbb sekarang da banyak variety in terms of Fashion kan..ramai fashion designer pn da berminat nak create collection for muslimah yang bertudung...so baguslah..






tapi yang saya nak share kan hari ni ialah fesyen tudung yang ada "Bonggol unta" ni..yela...sebagai muslimah yang bertudung sepatutnya lebih molek kita mengamalkan ajaran Islam yang suci berpanduankan Al-Quran dan As sunnah...saya sedar saya pun kekadang lalai dan alpa pada keindahan dunia dan godaan syaitan yang direjam..tapi bolehkan kalau saya memberi sedikit pendapat saya..terus terang saya cakap..kekadang saya rasa aneh dan pelik kalau ada sesetengah muslimah yang bertudung ala2 bonggol unta ni bercakap beria-ia mengenai Islam..saya tahu seperti saya dorg pun berhak mengatakan pendapat dorg..tp sblm kita menasihati org lain,lebih molek kita membetulkan diri sendiri dahulu..yang saya lagi x paham dan pelik..kekdang..xde pn rambut perempuan tu panjang...ptapi bila pakai tudung bonggol unta ni..tetiba sanggul tu jadi tinggi..hmm.kenapa nak ada2 kan benda yang xde ek?tu yang saya x paham...and seriously..saya rasa x cantik pun...mcm kelakar je...bonggol unta ataskepala..commonla...so..berkempatan dengan Maulud Nabi ari Selasa ni..maybe kita leh sama2 mengamalkan sunnah Rasulullah yang kita sebgai manusia selalu alpa dan lupa...


So nak share sunnah Rasulullah..hadith Rasullah bersabda (Credit  to:http://marinahunny.blogspot.com)

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلَاتٌ مَائِلَاتٌ رُءُوسُهُنَّ كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لَا يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ وَلَا يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا

yang bermaksud :


Daripada Abu Hurairah ra beliau meriwayatkan bahawa Rasulullah Saw telah bersabda :

2 golongan yang termasuk dari kalangan ahli neraka yang tak pernah aku lihat iaitu yang pertama mereka yang memegang cemeti seperti ekor lembu (bentuk cemeti itu seperti ekor lembu yang berbulu-bulu dan berambut-rambut) dan mereka memukul manusia dengan cemeti tersebut.

Yang kedua adalah perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta.Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini.

* Hadith ini diriwayatkan oleh Imam Muslim,Imam Ahmad,Imam Malik dan selain mereka.Hadith ini adalah hadith sahih.

Dinyatakan oleh Rasulullah Saw bentuk pakaiannya adalah ketat (berpakaian tetapi umpama telanjang) yang menunjukkan bentuk tubuh.

Dinyatakan oleh Rasulullah Saw ikatan rambutnya umpama bonggol unta, iaitu sanggulan rambutnya diikat hingga kelihatan seperti bonggol unta (membulat di atas kepala,jelas kelihatan). Kalau kita tengok pada hari ini bukan setakat seperti bonggol unta, tetapi sudah berbagai-bagai bentuk dengan sangul, ikatan dan toncang.

Malah yang memakai tudung pun masih kelihatan bentuk sanggulan rambutnya yang berada di bawah tudung itu,maka tujuan untuk memakai tudung tidak tercapai. Sewajibnya, tudung itu mestilah sempurna sifatnya yang menudung rambut dan bentuk rambut.

Dinyatakan oleh Rasulullah Saw bahawa cara berjalanya adalah berlenggang lenggok menggoyangkan pinggulnya. Hari ini bukan sahaja berjalan berlenggang lenggok, malah perempuan hari ini menari menggerakkan semua tubuh bukan sahaja pinggul,semua tubuh!

Dan dinyatakan oleh Rasulullah Saw sebagai balasannya, bahawa perempuan sebegini tidak akan mencium bau syurga. Dan bau syurga itu boleh dicium dalam jarak sebegini dan sebegini (perkataan sebegini dan sebegini itu tidak dinyakan berapa jaraknya, tetapi ianya ingin menunjukkan bahawa bau syurga sudah pun boleh dicium dari jarak jauh).

Firefly out..

SAfety..erk..Family first..

Assalamualaikum...he..hari ni mood saya bertambah baik..yela nak comparekan dengan semalam kan..semalam tu rasa da berat sangat kepala ni..tula..nasib baik ada blog kan..leh gak curahkan perasaan sikit2..he..

so apa yang best nya hari ni..xde apape yag menarik pun..just im currently at home..so of coz la happy..ye x...he...rasa macam semua masalah hilang bila ada kat rumah..even ada gaduh manja2 sikit ngan adik-beradik,kena membebel sikit2 ngan mak...rumah tetap tempat no 1...and of coz family is always my no 1 and my priority in my heart..yeah!!home sweet home...

so apa plan saya esok...nak pergi ziarah kubur arwah Abah..semalam saya mimpi arwah Abah..setiap kali saya da lama x pergi kubur Abah,mesti saya termimpi-mimpi..macam alarm call buat saya untuk ziarah kubur abah..miss you so much abah..Al-Fatihah..

Firefly out...

Friday, February 11, 2011

Current situation

Do you ever feel like breaking down?
Do you ever feel out of place?
Like somehow you just don't belong
And no one understands you
Do you ever wanna runaway?
Do you lock yourself in your room?
With the radio on turned up so loud
That no one hears you screaming
No you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me
To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like
Welcome to my life
Do you wanna be somebody else?
Are you sick of feeling so left out?
Are you desperate to find something more?
Before your life is over
Are you stuck inside a world you hate?
Are you sick of everyone around?
With their big fake smiles and stupid lies
While deep inside you're bleeding
No you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me
To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like
Welcome to my life
No one ever lied straight to your face
No one ever stabbed you in the back
You might think I'm happy but I'm not gonna be okay
Everybody always gave you what you wanted
Never had to work it was always there
You don't know what it's like, what it's like
To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like (what it's like)
To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like
Welcome to my life
Welcome to my life
Welcome to my life

Firefly out

Tuesday, February 8, 2011

Bubur ayam,bubur ayam mcd.
Abesla azam 2

Bubur ayam,bubur ayam mcd.
Abesla azam 201.hmm..firefly out.

Monday, February 7, 2011

Kfc fish donut 
Sbnrye masa keje td teri

Kfc fish donut

Sbnrye masa keje td teringin nk mkn twister kfc.otw blik keje singgah kfc gelang patah.hu.xda lak.last2 belila fish donut ni.sdp memg sdp tp sya x suka la bijan dia.byk sgt.hu.

Friendster

haha..ni la yg jadi kalau saya berfriendster..da lama gila rasanya x bukak Friendster..ari ni tangan gatal lak nak jengah...he..lain benor da x bukak friendster ek..al maklumlah da ada Facebook..terasa diriku seperti kacang lupakan kulit..hahaha..bila usha2 FS ni..terkejut gak bukak..da banyak perubahan..siap ada game tu..he..and ramai jugak member2 saya masih aktif ber FS...he..ingat semua org sibuk ngan FB and twitter je...tengok profile saya cantik tul...he..siap ada lagu2 lagi tu..hahaha...gila la...agak2 kalau betul la orang ckp yang FB nak tutup, orang akan pergi balik x kt FS??ke org more prefer twitter..saya twitter pn tengah bertatih nak belajar guna lagi..hu..so sesape yang ada FS and rajin nak add saya...ni linknye..he..http://profiles.friendster.com/zufik ...hahaha...x boleh blah kan....he..

Banyak betul social network kan sekarang..canggih2x..orang ckp benda ni sebenarnya untuk social networking..tapi bila pikir2 balik ada baik dan buruknya kan..contohnya..kalau ada orang sewel yang kecoh cerita pasal hal rumah tangga kat FB..common la..hal rumah tangga kan P&C...x yah la nak letak kt FB..lpas tu ada lak yang siap bercintan cintun kt wall status...nak menunjuk-nunjuk kot..saya ada pakwe,tunang,suami...commonla..kalau nk tunjuk romantik pn SMS da la...x pn...PM je la kan...benda2 tu kan P&C..habes nak p canag kt semua org..malu la..kalau couple2,tunang2 gaduh2 kt Fb saya leh terima lagi..yang xle blah pasal hal rumah tangga..ish3x..

Ada lak..yang da kawen mengaku single..dulu selalu gak dengar cerita yang social network ni punca org bercerai/clash..hmm..macam2..

Artis kita lak sibuk berperang guna Twitter & FB..ish3x..kelakor la..Artis A ckp Artis B mcm tu,then Artis B lak reply..hmm..memang cari pasal..ada kah ini semua publisiti murahan?...hahaha...entah la kan..x mau komen macam2..nanti kena saman..artis Malaysia sekarang pun da maju mcm artis orang putih...suka saman2..he..Pis pis kacang pis..

Firefly out..

A week without my Laptop..

Seminggu ni saya xde laptop kat rumah..huwa.....boring gile!!so i spent my night wif TV yang mcm disko..he...no more internet...saya ingat nak beli laptop baru..huhu...tapi entah..saya ni kedekut kan..nak beli tu rasa mcm sayang..ada x orang nak bagi hadiah kat saya?adala..adala..saya baca blog2 orang lain...drg punye la dapat untung buat blog...saya?he...entah sampai bila la nak dapat duit macam drg tu kan...xpe..saya percaya rezeki ada kat mana2..kita kena berusaha sikit...yang penting rezeki kita halal..kan3x..



Firefly out..

And for now..

Rocketeer lyric by Far East Movement Feat. Ryan Tedder

the song make me wanna dance!!

Here we go, come with me,
There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes
With you right here, I'm a rocketeer
Let's fly, fly, fly, flyyy.
Up, up, here we go, go. [2x]
Let's fly, fly, fly, flyyy.
Up, up, here we go, go.
Where we stop nobody knows [knows],
Where we go we don't need roads [roads],
Where we stop nobody knows [knows],
To the stars if you really want it,
Got, got a jetpack with your name on it,
Above the clouds in the atmosphere [phere],
Just say the words and we outta here [outta here],
Hold my hand if you feelin' scared [scared],
We flyin' up, up outta here.
Here we go, come with me,
There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes,
With you right here, I'm a rocketeer,
Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [2x]
Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [Here we go]
Where we stop nobody knows [knows],
Baby we can stay fly like a G6,
Shop the streets of Tokyo get your fly kicks,
Girl you always on my mind,
Got my head up in the sky,
And I'm never looking down feelin' priceless, yeah,
Where we at, only few have known
Go on the next level, Super Mario
I hope this works out, Cardio,
Til' then let's fly, Geronimo.
Here we go, come with me,
There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes,
With you right here, I'm a rocketeer,
Let's fly, [Yo]
Nah I never been in space before,
But I never seen a face like yours,
You make me feel like I could touch the planets,
You want the moon, girl watch me grab it,
See I never seen the stars this close,
You got me stuck off the way you glow,
I'm like, oh, oh, oh, oh
I'm like, oh, oh, oh, oh,
Here we go, Come with me,
There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes,
With you right here, I'm a rocketeer,
Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [2x]
Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [2x]
Where we stop nobody knows, knows, knows.


Details about Far East Movement Group
(Credit to:Wikipedia)

Far East Movement (stylized Far⋆East Movement and abbreviated FM) is an Asian American electro hop quartet based in Los Angeles, California. Members Kev Nish, Prohgress, J-Splif and DJ Virman represent Japanese, Korean, Chinese and Filipino descent.

They put together the first multicultural live music event in Koreatown, Los Angeles to benefit a drug rehabilitation center in the community called "Movementality".FM's first claim to fame was their song "Round Round" featured in the Hollywood movie, The Fast and the Furious: Tokyo Drift, and its subsequent soundtrack, video game and DVD.


Since "Round Round", the group has been featured on various network shows including CSI: Miami, CSI: NY, HBO’s hit show Entourage, Gossip Girl, and Finishing the Game (a featured film at Sundance 2007).[3] They were invited to perform on Power 106's PowSince "Round Round", the group has been featured on various network shows including CSI: Miami, CSI: NY, HBO’s hit show Entourage, Gossip Girl, and Finishing the Game (a featured film at Sundance 2007).[3] They were invited to perform on Power 106's Powerhouse 2009, one of the biggest Hip-Hop concerts on the west coast, performing with the line-up including Jay-Z, Kid Cudi, Sean Paul, New Boyz, Pitbull, Lil Jon, LMFAO, Ya Boy, Flo Rida, and The Black Eyed Peas. Their single "Like a G6" hit number one on the Billboard Hot 100 Chart and on iTunes as well in late October 2010.[4] Far East Movement also has the distinction of being the first Asian-American group to earn a top ten hit on the Mainstream Pop charts in Americaerhouse 2009, one of the biggest Hip-Hop concerts on the west coast, performing with the line-up including Jay-Z, Kid Cudi, Sean Paul, New Boyz, Pitbull, Lil Jon, LMFAO, Ya Boy, Flo Rida, and The Black Eyed Peas. Their single "Like a G6" hit number one on the Billboard Hot 100 Chart and on iTunes as well in late October 2010.[4] Far East Movement also has the distinction of being the first Asian-American group to earn a top ten hit on the Mainstream Pop charts in America







Saturday, February 5, 2011

Bila saya da gemuk....

he..best tak tajuk ni..uwah..seriously i'm getting fat la...big,bigger and biggest...jaln sikit pn da berpeluh-peluh macam marathon...jalan cikit da mengah-mengah...buat keje sikit da penat-penat...hmm..aiyooo....perlukah saya lancarkan projek anti nasi or projek minum air lagi?pening2..tapi saya da xle berhenti makan la....ari tu elok je da stop mkn fast food..lama la gak...lpas da mkn sekali...hmm...pepaham je la kan..addicted...so guys,any ideas how i am gonna lose my weight..perlu ke saya masuk gym or masuk the biggest loser...hu...saya nak kurus...ari tu dapat kurus sbb excited nak konvo..then, thats mean i need to have a goal la kan...barula i can make it..kan kan kan..

http://www.emocutez.com

Friday, February 4, 2011

Korean MV : M to M

The song is one of my favorite k-pop  songs...i found this MV on Youtube.. I found that the MV was good and interesting..so thats mean i love both song and MV..i would like to share this song with you guys...For those who have heart attack and pregnant are not advisable to watch this MV ok..its kinda scary...he..Enjoy..

Part 1


Part 2


Firefly out..

Thursday, February 3, 2011

Happy Chinese New Year!!

Dikesempatan ini,saya nak wish Selamat Tahun Baru Cina tahun Arnab ni.. or Xinnian Kuaile to all Chinese in Malaysia..he,,kita kan 1 Malaysia..so...semua celebration yang ada kat Malaysi ni kita kena la sambutkan...demi untuk perpaduan negara kita yang tercinta..kankankan...dan kebetulan saya memang lahir tahun Arnab..so semangat terlebih ckit..nge..

Saya nak wish khas for my Boss, CApt Chong Lai Poo and his family..dan disebabkan saya tahu dia xkn baca blog ni..saya da wish awal2 pakai HP saya yang mcm disko tu..jadi la kan...

Cuti-cuti dan musim banjir ni jaga kesihatan dan keselamatan diri masing2 ye kekawan..dan berhati-hati di jalan raya..

Firefly out..

And for now,

Gong xi fa cai..