Friday, March 19, 2010

18/3/2006-its been 4 years

18/3/2006-Da 4 tahun rupanya..skjp je masa berlalu...tp kesakitan,kepedihan,kehilangan 2 sampai skrg terasa sangat lagi...hmm...

terasa jauh sangat da berjalan..tp terasa kosongnye...tanpa abah...

ude x tahu la...semua impian abah ude da nk gapai..tp rasa kosong sgt..mungkin x bermakna sbb abah xde n x dapat lihat sendiri mcm mana ude sampai skrg ni...4 thn byk yang berlaku...

bila ude rasa down..ude wish sgt abah ada lagi..usap kepala ude..mcm dulu...tp semua 2 mmg x mungkin..ude tahu kena redhai..baru roh abah tenang..ude cube sampai semua org ckp ude seorg yg tabah..tp realitinya x seperti 2...almost everyday ude rasa ada benda yg kurang..a part of me missing somewhere..

org lain kalau mkn kt luar kt restaurant ke semua org ada famili..ktrg slalu mkn berlima je..xde abah..

adik pn da tahun akhir kt U.mesti abah x sangka kan...dpt gak adik masuk U...2pn ktrg paksa2 gak...tp tgk dia skrg okla..result dia pn ok..he...

Angah 2 ttp degil mcm dulu...kekdg tgk angah sebijik mcm abah..haha...tp angah yg byk support ktrg...dia konvo bln 5 ni..tp dia tgh mogok nk g sorg2 sbb mak pn x chat sgt nk g...abah pn da xde..hmm...

along da nk masuk 2 org anak da...kalau abah ada lagi mesti abah suka n sayang kt danial..danial 2 cucu abah..he..comel n pandai gile dia...baby yg dlm perut along 2 x sure lagi laki ke pmpn..ktrg doa2 dpt pmpuan lak..kesian mama abg najib teringin nk famili pmpn..

ude ingat nk g jengah abah..tp ude da duk jauh skrg ni...nanti nxt month ude blik ude g jumpa abah..ude hanya boleh kirmkan yaasin dan alfatihah serta doa..semoga roh abah tenang di alam sana...Ude sayang n rindu sgt kt abah..Ude tahu mak,along,angah n adik pn sama rindu kt abah tp ktrg tahan air mata dpn masing2....ktrg kna tabah demi masing2...

Ude harap restu dan kasih sayang yg abah curahkan dpt menjadikan ita seorg yg berguna...

Miss U so Much Abah..Al-Fatihah....

firefly out

Monday, March 15, 2010

alice in wonderland!!

haha...title xde kaitan ngan cerita alice yg tgh panas kt wayang skrg ni..dengar2 org ckp cerita 2 best..tp x sempat la nk g tgk..hu.

minggu lepas penat gile..sakit satu badan rasanye...hu..2la..menggatal nk blik umah sgt...ingat kl 2 dkt??hu...xpela..sekali sekala...sampai kl pn ari 2 kul 4 pagi ari sabtu...hu...ari sabtu 2 plak g merayap ngan mak,along n angah n my little handsome boy danial sampai kul 10...hu...ari ahad tengahari da kna blik gelang patah..hu..sampai umah nk dkt kul 10 mlm la gak...mana la x letih...rasa mcm xnk bgn g keje pn ada...tp...hu...

blik umah mak ckp dia ada beli itik..wa..ada ke dia ngan angah saya tgu saya blik untuk masakkan untuk drg...wa gue nngak mkn bebek sih...so mcm mana nk masak..hu...punye la geli ngan itik..bkn nye apa..org ckp rasa itik sama je mcm ayam tp saya x nk sbb bila nk mkn terbayangkan mulut itik n kaki dia 2..hu..xpela tq jela..nk dijadikan cerita...ari ahad sblm blik glg pth saya masakkan jugakla untuk angah saya..kempunan katanye..hu...terpaksala..da dia buat muka merjuk dia 2..kesian lak dia..

ari sabtu 2 sempat g jumpa ngan kwn baik saya...dia nmpak happy...tp dari kaca mata saya..saya tgk hidup dia miserable la..maybe dia x perasan..tp saya kn bff dia...saya tahu la...saya mmg dilahirkan mempunyai instinct yg sgt kuat...so saya tahu kalau org x suka ke,simpan rahsia ke,tipu ke n mcm2 lagi la...so you guys better watch out la ngan saya..haha..untuk my bff..aku tahu ko happy..but thats not you that i know la dear..dont change too much...u can find better life...i know u can..please think carefully what do u want in ur life...ingat x masa dulu..we had made a lot of wonderful dreams...so lets go for it...ok..fighting!!!

hu..thats all right now..will update letter..wa lupa lak...ive got a new pinky.............!!!hahaha..


firefly out for meeting...

Saturday, March 6, 2010

Life

sedar x sedar da lama da rupanye aku,zaza n ct kt port tnjung pelepas..rasa mcm smlm baru je sampai ptp..rupa2nye da 5 bln lbh...ct n zaza pn da abes tempoh...hu..ktrg berimpian sgt kita org ber-3 akan di absorb tp malang nye....it just a dream...smlm ct n zazza da pegi tglkan aku sorg2 untuk 2 minggu lagi..lpas ni giliran aku plak...hua sedihnye...semua org ckp walau apa pn life must go on...but its really hard actually to go on with our uncertainty life....
2 weeks later...aku pn kna sibuk mencari keje lain....ni la hidup "graduan" zaman skrg...gawat kan...kekwn aku yg tgh bljr mcm da fed up n nk cpt2 abes study n keje.....kalau aku jd dorg aku lbh rela study je kot zaman2 gawat mcm ni.....xpe la nanti korg rasa la menempuh alam mencari keje....mcm2 perasaan akan timbul..happy+frustrated+down+friendship n byk lagi la...

hu x tahu nk tulis apa da..hu...

buat ct n zaza...

best gila knal ngan korg....walaupn kita x sebaya tp kepala masuk je...sama ada korg yg x matang atau aku yg terlebih matang kot...haha..sedih sgt aku nk ucapkan perpisahan ngan korg...byk benda yang aku bljr dr korg...thanks byk2....nanti ada masa korg lawat la aku kt kl...he..kita karok kt kl lak..kui3x...hu..sedih sangat...hadiah yg aku bg 2 korg simpan baik2 ek..x tau nk bg apa..x sempat pn nk g beli bnda lain...padahal aku ingat nk bg benda lain..hu...sorila 2 je yg aku bg...keep in touch ek..jgn lupakan aku lak..adik mu yg comel ni..wink2x...aku doakan kita ber-3 dpt keje yg bagus lpas ni...ok!!berusaha!!!

itu je kot...da sedih sgt ni...firefly out..

and for today...memory tercipta...

Bergetar jiwa dipersada bercahaya
Pertemuan harapan pertama kalinya
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Sukar dipercaya pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mengalun suara sesuri bisikan hati
Seiringan mencari haluan berseni
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Tiada pon terduga pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya

Monday, March 1, 2010

aku ingat janji kita...

its not 1st time,2nd or 3rd....so many times la..come on....kalau x leh nk tepati janji...jgn janji2 la...
bengang la..u r my besfren!!!bkn nye susah pn..if busy sgt pn....at least reply la my msej kalau x dpt nk tunaikan janji...seriously,im hurt....tolongla...

skrg tgh confuse should i forgive n forget,forgive not forgetor not forgive n forget!!!demn!!!

x suka sgt!!!!
dlu janji kalau pape ko ttp akan jd BFF aku..skrg???seronok sangat ke ngan kehidupan ko skrg???
soory 2 say,but i guess, u just da same with da rest..culture shock!!!wake up girl...hidup ni x selalunye indah,langit x slalu cerah...behave urself la...

ah!!!!!lantak la...ko yg xnk dengar sangat dengar ckp aku kan..lpas ni pape ko tanggung sendiri!!!seronok sgt kan ngan new life..i wish u da best...dont look out 4 me anymore!!!

firefly out...

and for today...nnokhtah cinta by hafiz...

Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran

Ternyata kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya

Korus
Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku di perlukan

Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini
Perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya