Monday, April 25, 2011

Looking for a place to stay in Dungun- Adik's convocation..

Adush tinggal 2 minggu je lagi..saya x booking lagi tempat untuk ktrg stay kt Dungun nanti...kalau kt Kuala Terengganu saya familiar lah sikit kan ngan hotel2 n resort kt sana sbb da biasa g masa adik belajar kt sana..kt Dungun, x tahu mana yg ok...saya google punye google x banyak pn membantu..then saya bukak laman web UiTM dia ada bg list tempat yg berdekatan la ngan uiTM dsungun tu kan..so misi saya dari pagi tadi ialah call n survey semua hotel,resort,inn,villa yg ada kat dlm list tu..dari banyak2 dalam list tu, ada yg da full booked, ada yg mahal melampau sangat so saya reject, ada yg harga murah,to tgk kt internet,drg review mcm x ok...saya terpaksa reject gak..ada yg "no yg anda dail tiada dlm perkhidmatan"..erk?da bungkus kah?and tanpa saya sedar..ari ni saya tak buat kerja saya sangat pn...saya sibuk cari maklumat pasal hotel la...telefon tanya rate and availability  la..hu...punye leka ek..

So, dari semua, saya da finalize kan 3..

1. Turtle de'village Inn (yg ni x sure rope bentuk mcm mana sbb google kt internet gambor xde)
2. Akademi IMP(tengok mcm ok,harga pn ok,dekat pn dekat, tapi x dpt call lagi...esok nk try)
3. Merantau Inn(yg ni pn ok harga, tp yela tgk gmbr mcm ok..kalau g tak tahu la kan..)

so besok saya akan try lagi cari mana yg ok...before buat keputusan muktamad..yela..nk jalan jauh2 ni saya kesian kat mak saya, mesti nk rehat bebetul kan...he..

For more info of the hotel available and             rates:http://tourism.terengganu.gov.my/eterengganu/images/daerah/dungun.pdf

firefly out..ngantuk...

Red Riding Hood

Hi...Busy betul ari ni..busy kah?hahaha...just came back from watching "Red Riding Hood"..-sbb tu la guna font merah...he...overall the movies was quite good and interesting..kiranya x bazir la duit g tgk kt wayang..the plan to watch movies tonight dari smlm masa saya g mkn kt luar ngan housemate..ktrg chit chat then realize, its been a while ktrg tak pergi tengok movies..so ktrg plan la ari ni...then td baru decide nk tgk crite ni sbb saya tgk preview mcm best..bonus in this movies is both of heroes are so damn handsome..so, of coz la kena tgk kan..he..bile tengok cerita ni, teringat zaman2 kecik baca buku bed time stories...he..cerita dia seakan sama dengan buku..x lari dari konsep sikit..ada ketika kita seakan percaya apa yg akan terjadi dlm movie ni sama ngan yg dlm buku...but of coz la da olah lebih menarik lagi kan..and u'll be suprised siapa werewolf yg sebenarnya...he..so, u better go to cinema to watch this movie...ok...

Synopsis


Valerie (Amanda Seyfried) is a young woman living in the small village of Daggerhorn. She is in love with the woodcutter Peter (Shiloh Fernandez), but her parents Cesaire (Billy Burke) and Suzette (Virginia Madsen) have promised wealthy blacksmith Adrian Lazar (Michael Shanks) that Valerie will marry his son Henry (Max Irons).
Valerie plans to run away with Peter, but their plans are put on hold when the town sirens erupt, telling the couple that the werewolf who terrorizes their village has struck again. On closer inspection of the victim, it is found to be Lucy, Valerie's older sister. The townspeople offer a monthly sacrifice to the beast and stay away from the woods but Lucy ventured there after discovering that Valerie had been promised in engagement to Henry, whom Lucy loved.
Preview


Firefly out..