Saturday, July 30, 2011

Audit Week...seriously exhausted..



Home sweet home...he...dari smlm dah sampai rumah baru nk home sweet home...he...ari ni mmg satu hari tido..nk balas dendam...this week mmg busy gile...x sempat nk update blog pun...saya kena hantar sertai Port Safety audit kt Johor port...hu...seminggu tu...so, dari ari Isnin saya dah ulang alik dari gelang patah ke pasir gudang...mmg penat x terkata la...kena keluar dari rumah awal since highway pasir gudang mmg terkenal ngan jammed nye...hu mmg x sanggup...yela saya ni dah biasa g keje jalan x byk kete...x jauh pun dari rumah sewa saya ke PTP,..bila dah kena ulang alik ni, mmg terasa lah sangat penatnye kan..dah tu ada lak dinner mlm ari Isnin ngan Rabu tu....abes je audit petang kul 5,saya rush back blik GP, lepas Maghrin rush back g PG balik since dinner buat kt sana..hu...sampai rumah dah malam, pagi kena bangun awal..mmg parah la rasa...dah mmg penat2 tu, leh lak Purse ku bukan berjenama Gucci tu hilang lagi...hmmm...parah parah..mmg penat gile...so minggu ni kesimpulannya saya penat...and feel relief since dah berada kt rumah ku syurgaku sekarang ni...he..

next week dah start puasa, rasa sekejap lak masa berlalu..nk ikutkan ni puasa ramadhan saya yg kedua kt GP...harap Ramadhan kali ni memberikan seribu makna buat saya...dan buat rakan2 yg lain juga...he..Moga Bulan Ramadhan ni dapatlah kita mendekatkan diri kepada pencipta kita yang mutlak..InsyaAllah...Salam Ramadhan Al-Mubarak...dan sama2 la kita mengucapkan ahlan wasahlan kepada bulan yang penuh berkat..Ramdhan...

Firefly out...
Jom kita sama2 g terawih ye mlm first esok...

Walupun Purseku bukan berjenama Gucci 2

hu...mmg terbuktilah purseku bukan berjenama Gucci...semalam dia hilang lagi..tp kali ni lagi worst sbb saya tercicirkan kt kedai makan..uhuk...nasib baik la budak kedai yg muka innocent tu baik hati n simpankan...pagi smlm saya ada program..sepanjang program dub dab dub dab pikir mana la purse saya tu...yela ptg kan nk blik KL...duit satu sen pun xde...abes je program,saya terus cabut balik rumah..dah puas cari kt rumah n bilik xde..saya pn nekad nk g tgk kt kedai saya mkn mlm kelmarin,mana la tahu,ada rezeki jumpa kan, dalam hati ckp kalau xde mmg terus g balai la buat report......sampai kedai,tanya budak kedai tu, Alhamdulillah, dia simpankan..check semua ada..rasanya budak tu bukak lansung purse saya tu sbb kalau dia bukak mesti dia da call sbb dlm purse saya tu ada name card...memang Alhamdulillah sangat2...saya pun bg hulurlah sikit money kan kt budak tu. disebabkan kejujuran dia...he..

pengajarannya, Zuritah cuba lah careful sikit..ni semua nk sepah2...hmm..bukan first time ni..ni dah second time...cuba2 lah buat berubah ye...hmm...baiklah...

btw, otw balik KL saya kena tahan polis sbb melebihi had laju...hu...132km/h...hu...nasib baik polis tu baik, kalau x melayang RM300..dia bg amaran je..ampun ye pak,lain kali x buat lagi...hu...

Firefly out..

Sunday, July 24, 2011

Hatimu Milikku

Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati

Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini
                                                                Betapa hebatnya cintamu

Memberiku sejuta pilu

Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku
                                                         Di sisimu aku terdiam seribu bahasa

Di hatiku bergetar sejuta rasa

Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu
                                                          Nafasku terhenti bila melihat dirimu

Terasa batas degupan jantungku

Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu
                                                                   Kan kuabadikan dikau

Suatu kenangan yang manis

Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
                                                                Kan kucoretkan kenanganmu

Dalam sanubariku ini

Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
                                                            Bagai bahtera yang dilanda badai

Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari

Daratan yang damai
Ohhh cintaku
                                                               Aku coretkan kenanganmu

Dalam sanubariku ini

Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

25 kilogram..fighting!!

ye..saya makin gemuk..hu...last night g jalan2 kt Tesco, saja2 je timbang..erk....berat yg paling berat saya pernah..hu...apa nk jadi ni Zuritah...tolong lah jaga jesihatan awak tu sendiri..check blood pressure pun da tunjuk Hypertension type 1..hu..so bulan Ramadhan yang mulia akan datang ni,saya berazam nak turunkan 25kg..by hook or by crook..kena jugak turunkan berat badan..bukan apa..saya ni family history...Abah passed away because of diabetic..one of my uncle pn sama..my mak pun sekarang ada diabetic..so, kena lah amik ikhtibarkan...please start living a healthy lifetime ye Zuritah..ingat 25kg...wajib turunkan....jangan nak main2 cekelat ye....

kekawan doakan saya ye....saya nk sihat!!!

Firefly out..

Thursday, July 21, 2011

Wanita dan Fitnah..Mean

Eeeeeeeee....bosanla..nak tahu saya bosan ngan apa?saya bosan dan benci pada orang yang tak tahu nak mengaku salah bila dah wat salah, x dapat terima bila org tegur bila dia wat salah..yang lagi menjengkelkan, dia anggap kita ni mcmbuli dia..so dia mangsa keadaan...oh pelisssssss..ni mmg type yg saya benci sangat...dah memang nyata2 perangai ko mmg x beberapa nak senonoh, tapi salahkan org lain..tu la kan, Sorry to say this, orang kata selalunya budak kampung ni kalau datang bandar, jauh dari keluarga, nanti culture shock, and org bandar lak, masuk kampung mcm org batak dan kurang sopan..tapi betul ke?kekadang saya bersyukur gak, even kitorang adik beradik ni dilahirkan kt KL, yela org kata bandar la kan...tapi maybe didikan mak ngan abah kot, ktrg adik beradik ni mcm preserve je..xde la huha2..pergi tempat org pun, pandai jaga diri..pandai jaga pergaulan..bersyukur sangat.Alhamdulillah. Alhamdulillah.Alhamdulillah. saya tahu batas2 seorang perepuan, saya terapkan dalam otak saya ni,kalau boleh jangan jadikan diri saya fitnah terhadap org lain, jangan sampai orang bercakap tentang saya, sbb saya sedar perempuan ni mmg mudah mendatangkan atau mengundang fitnah, jika ada orang bercakap, maksudnya ada lah perbuatan saya,pergaulan saya, percakapan yang menimbulkan fitnah kepada org lain...Nau'zubillahiminzalik...saya berdoa kehadrat Ilahi mohon dijauhkan..amit2..

Bila bercakap pasal fitnah wanita ni, saya pernah terbaca, banyak rupenya..cara kita bercakap, cara kita berjalan, aurat kita, cara kita bergaul...Ya Allah, terasa diri ini hina di matamu..banyak perkara yang kekadang kita buat kita rasa betul, tapi rupanya tidak.."Seorang perempuan itu senang masuk syurga dan senang juga masuk neraka" saya pernah dengar ni...banyakkan beristighfar, banyakkan muhasabah..InsyaAllah diri kita terpelihara...

jadi kadang2 saya bertanya, jika seorang perempuan itu yang tidak menjaga tingkah lakunya, tapi menyalahkan orang disekelilingnya, merasakan dirinya sebagai mangsa kepada fitnah kepada orang lain, perlukah kita menerima dia seadanya, dengan alasan dia hanya mahu menjadi dirinya sendiri,tidak mahu menjadi hipokrit. Alasan lapuk yang sangat cliche.dan alasan, takpe Allah tahu apa yg kamu buat semuanya...tapi kalau boleh kita ni hidup jangan jadi fitnah kepada orang lain.. bagi saya, jika itu dia berkata mahu menjadi dirinya..Astaghfirullah al azim, beringatlah..sbb saya rasa jika itu bukan sifat sebenarnya, maka masih sempat lagi kamu hendak berubah..tapi jika itu sifat sebenar kamu,itulah diri kamu, tiada bezanya kamu dengan wanita yg *****..maafkan saya....jika perkataan saya terlalu kasar..tapi really, harsh words for harsh people, nice words to nice people.. jadi persoalan awak adalah mangsa, dan kami adalah pembuli tidak sepatutnya timbul..wanita itu sendiri adalah fitnah..jaga kelakuan kita, jaga pergaulan kita..simple..InsyaAllah kita akan tehindar dari fitnah2 orang lain..

Firefly out.

And for now..

Mean by Taylor swift

You, with your words like knives and swords and weapons that you use against me

You have knocked me off my feet again got me feeling like I'm nothing
You, with your voice like nails on a chalkboard, calling me out when I'm wounded
You, pickin' on the weaker man
Well, you can take me down with just one single blow
But you don't know what you don't know
Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean
Why you gotta be so mean?
You, with your switching sides and your walk-by lies and your humiliation
You, have pointed out my flaws again as if I don't already see them
I'll walk with my head down trying to block you out 'cause I'll never impress you
I just wanna feel okay again
I'll bet you got pushed around, somebody made you cold
But the cycle ends right now 'cause you can't lead me down that road
And you don't know what you don't know
Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean
Why you gotta be so mean?
And I can see you years from now in a bar, talking over a football game
With that same big loud opinion but nobody's listening
Washed up and ranting about the same old bitter things
Drunk and grumbling on about how I can't sing
But all you are is mean
All you are is mean and a liar and pathetic and alone in life
And mean, and mean, and mean, and mean
But someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean, yeah
Someday, I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean
Why you gotta be so mean?
Someday, I'll be, living in a big old city
(Why you gotta be so mean?)
And all you're ever gonna be is mean
(Why you gotta be so mean?)
Someday, I'll be big enough so you can't hit me
(Why you gotta be so mean?)
And all you're ever gonna be is mean
Why you gotta be so mean?








Wednesday, July 20, 2011

Walupun Purseku bukan berjenama Gucci

ni gambar lama masa saya kena buli ngan kak Hernee..(he..buli tu gurau je)...
Kak hernee ckp saya ltk wallet sepah2 masa tu..tu yg dia wat mcm ni...

What a day..he...tapi xle gak nak salahkan hari, saya yang cuai...hu...semalam ote back home from work...alarm minyak kete tu mmg dah kelip2...tapi saya fikir,emmm..xpela pagi esok sempat lagi..lagipun malas lak nk singgah atm keluarkan duit sbb masa tu ada RM10 je...saya ni jenis xle banyak duit kat tangan...cpt je duit abess...hu...malam lak g keluar makan naik kereta housemate saya...so duit rm10 tu saya dah guna untuk makan malam n aiskrim la kan...

Pagi tadi saya tengah siap2 g keje, tetibe saya mcm teringat..mana wallet saya ek?puas cari satu bilik tak jumpa..adush..mcm mana ni?dah la minyak xde..mcm mana nk isi minyak kalau xde duit lansung...saya pun mulalah operasi menyeluk semua poket seluar jeans, seluar slack, cardigan, sweater, handbag, bag...cuba nasib..mana tahu leh jumpa duit..dah carik semua..ada 4 keping je RM1..hu..mana cukup..xkn nak isi minyak RM4..mampus kena gelak..hu...so, saya pun terpaksalah korek tabung lembu saya...hahahaha...saya kumpul duit 50sen..ha...cukup 6 ringgit...saya start kereta singgah minyak..dlm hati berdebar gak..malu seh nak bayar guna duit syiling...(kt shell gelang Patah ni ada org tolong isikan minyak..kiranya no self servis la)...sampai stesen,saya ckp kat uncle Cina tu, 10..da abes isi..saya terus bg duit,then ckp..sorry ye...hu..malunya muka...hu...
Sampai gak ofis..tp hati ttp x keruan..manalah wallet saya tu...saya msej housemate saya tanya kt dlm kereta dia ada x?dia ckp xde...adush mcm mana ni..

Sampai ofis,saya up status kt Fb ckp wallet saya hilang..abes satu opis tahu..hu...mak pn terus call tanya mcm mana leh hilang...hu....kena ceramah free ngan mak...adush..ni yg susah kalau ada FB ni...lepas ni malas la nk update status...hu...walaupun wallet saya tu bukan jenama Gucci..tapi banyak benda beharga tu.IC,Lesen,Kad bank..hu...pening2..

Perasaan risau x hilang lagi, masa waktu lunch hour, saya pinjam kunci kereta anis, g kat kereta dia cari lagi...selak2..akhir..wah..jumpa pun bawah bantal..mesti masa anis cari dia x perasan sbb warna wallet saya sama ngan warna kusyen kereta dia..black..mana lah nk perasan kan...tapi mmg lega la dah jumpa...saya mmg x suka perasaan xde duit...hu...terus call mak..he...seperti biasa..kena ceramah lagi..he..

apapapun yg berlaku hari ni..sekarang perasaan saya dah lega...Alhamdulillah...lepas ni mmg xle la nk careless lagi...hu...

oklah firefly out..

Monday, July 18, 2011

Monday is Isnin

hmm...dah makin jarang saya update blog ni kan...busy betul la 2,3 minggu ni..x sempat nk mengulor pn waktu kerja...hu...balik rumah pun rasa penat...setiap hari bangun tido, rasa mcm tak cukup tido...letih je badan ni rasa..stress nye lagi...adoi3x....rasa nk g tempat jauh2...bercuti...duk tepi laut ke(tp saya takut laut)...g duk kt salji ke(skrg musim sejuk ke?),,,ala g mana2 la..asal bkn gofis..leh x/penat sangat ni...hu....

ok...enough merepek...

PS;Ilham anak Kak Hernee kena demam kuning..so smlm kena admit masuk hospital balik....kesian budak kecik tu...kecik2 dah kena masuk jarum amik darah banyak2....Auntie Ita doakan Ilham cepat sembuhnya..Ilham pun kuatkan badan ye...kesian Ummi Ilham...kekawan yang lain doakan Ilham cpt sembuh gak ye...

Firefly out...sangat x larat hari ni...
Moga Hari esok berlalu dengan baik...amin..

Firefly out...

Friday, July 15, 2011

Selamat hari Kelahiran Ilham & tahniah Kak Hernee!!

Muhammad Ilham Syahmi (Credit picture to Anna KSR Fauziana aka Mummy Ngah)
Welcoming newborn Muhammad Ilham Syahmi nama diberi...he...Alhamdulillah, Kak Hernee telah pun selamat melahirkan seorang putera yang bukan putera raja pagi semalam tanggal 14 July 2011 pada pukul 8 setengah pagi melalui kaedah ceasarean bersamaan ngan tarikh Harry Potter last movie punya tarikh tu budak ni lahir..he...

kami satu ofis mmg over excited la...penantian demi penantian, akhirnya keluar gak budak kecik ni sorang..he...comel je dia...merah kemerahan...kena panggil Humairah la cegini...he..pis2 kacang pis ek Kak Hernee..

Tengahari smlm, saya pergi ngan ofismate semua melawat..pada sebelah malam lak saya bawak housemate saya lak g melawat..hahahaha...over x saya?sampai 2 kali melawat dalam satu hari...tengahari ni mcm rehat lama, nak g tengok lagi..he...over2...kang mesti Kak Hernee bising...dah xde muka lain nk g melawat dia..he...

Tahniah buat kak Hernee dan suaminya Abg Nazir di atas kelahiran ni...
Buat Ilham, auntie ita doakan jadi anak yang soleh ye...jgn nakal2...mcm lagu Alif satar..Please please please Kamu jgn nakal...he...

*saya excited buat Kak Hernee dan keluarga sbb kak Hernee ni saya dah anggap mcm kakak saya sendiri sepanjang saya duduk kt Gelang Patah ni...lantak lah kalau nmpak saya over...he...so, im so happy for them...

Firefly out..

Thursday, July 14, 2011

We'll Pray hard for Kak Hernee and her Baby

Assalamualaikum semua..hopefully semua orang dalam keadaan sihat2 kehendaknya....Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas pada hari ni...hari ni penuh keëxcited"tan.he..

Entry ni khas untuk Ilham, bayi Kak Hernee yang bakal dilahirkan pada hari ini..disebabkan masalah2 tertentu, Ilham terpaksa dilahirkan menggunakan kaedah ceasarean..Ibunya, kak Hernee bakal dibedah pada pukul 8.30 pagi ini...so, disini saya mohon jasa baik kekawan saya yang lain untuk doakan pembedahan berjalan lancar..dan moga Ibu dan bayi selamat semuanya...


Ya Allah, Kau permudahkanlah baginya untuk melahirkan, Kau lindungilah mereka di bawah kasih sayang-Mu, Kau berikanlah meraka kesempatan mengecapi nikmat bergelar anak dan ibu, Selamatkanlah mereka berdua, Ya Allah, sesungguhnya hanya pada-Mu lah tempat kami bermohon dan hanya pada-Mu lah tempat kami memohon perlindungan...Amin..

Buat kak Hernee,

moga akak tabah didalam pembedahan ini nanti dan Selamat bakal menjadi Ibu.Kami semua will pray hard for you sis...





Firefly out...

Tuesday, July 12, 2011

Beribu sesalan

again...air mata saya jatuh lagi...penat sangat nak pujuk hati saya ni...should i stay or should i go..am i really fit to be here? i really hate this feeling...hate it so much..rasa mcm nak pecah hati ni..rasa membengkak...banyak yang saya kena pikir..apa kata orang disekeliling saya nanti..mulut tempayan memang kita boleh tutup, tapi mulut orang..bisa menikam kalbu..i need a guidance...but it seems, semua orang menghindar..takpe saya paham..jalan hidup saya, saya kena berusaha untuk hidup saya sendiri...jangan berharap dan bergantung sangat Zuritah...ingat dunia ni memang x seindah impian..sabar2....walau apapun Allah sentiasa ada disisi saya..mungkin ini ujian dari-Nya sebab saya yang selalu lupa dan alpa..seharusnya saya bersyukur dengan dugaan Allah, tapi saya banyak merungut..Astaghfirullahalazim...tabah kan hati hamba-Mu...jika ini takdirmu aku redha...KAU berikanlah aku sedikit kekuatan untuk mengharungi hidup ini sebelum aku pergi menemui-Mu...

memang adakala saya rasa menyesal..saya tahu x baik menyesal,tapi entah, mungkin saya ni manusia yang selalu lupa dan alpa..saya berharap saya kuat..tapi saya tetap mcm ni...lemah cengeng, kuat menangis..itu yang saya sesalkan..saya berharap saya berhati batu...so, saya xkn terlalu amik kisah...semua ni salah saya...salah saya sendiri..

Akhir2 ni saya selalu gunakan kata nama diri sendiri untuk bercakap dengan diri sendiri...saya tahu saya stress..or even worse depressed..hope saya akan sembuh seperti biasa...
dan saya berharap ada sinar mentari pagi baru untuk saya...buat masa ni saya akan stay..tapi mungkin tak lama..saya harus terus kedepan memikirkan masa depan saya..

Buat kawan2, time2 mcm ni saya harap anda semua ada kat sisi saya, tapi mungkin saya terlalu berharap...saya lupa yang anda semua dah lupakan saya..

Ku susuri malam ini

Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri
Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Firefly out..



Me n Go Green Be Keen CAmpiagn

he...dapat certificate percuma..housemate saya kan keje satu bumbung ngan saya, tapi lain department..dia kt PEX(process excellence)..kalau x tahu, saya pun x tahu nk terangkan mcm mana...hahahaha...tapi mostly keje drg ni membaguskan sesuatu process la..he...

Last week, PEX dept ada anjurkan program Go Grean..and untuk menunjukkan sokongan since saya kan exec-kutip Environment and health kan...he..tapi nak dijadikan cerita..saya dah daftar nama untuk game la kan..tapi unfortunately, saya x dpt join satu pun game yang drg buat...tetibe nak g ada keje or meeting lain kena buat..hu...majlis penutup pun saya dtg masa tu dah abes..org da amik gmbar and mkn..hu...tu pun terkejar-kejar blik dari meeting...hu..

Tapi yang bestnye,saya tetap dapat sijil..he...sbbnya, saya dah daftar nama, housemate saya,anis ckp, dia dah wat sijil tu awal2 dah..so bg je la kan..Sorry nye Anis, maybe next time..aku akan berusaha untuk sertai..he..

Ni la sijilnya..siap dpt rubic lagi..he..
 Firefly out..nak p meeting..
meeting..meeting..

Saturday, July 9, 2011

Happy belated Bezday to Zira(Praktikal Marine)

He..baru sempat nk update n wish Happy belated bezday to Budak praktikal marine sorang ni...Namanya Norazira, ktrg panggil Zira je..bezday dia 30hb June lepas...tp masa tu kan saya kt KL ada meeting kt Putrajaya..so ktrg postpone nk celebrate bezday dia..Ari Isnin lepas, saya, Kak Hernee and Capt Akashah pakat2 bertiga.nk belanja makan..but since KFC je yg paling dekat n cepat(since waktu rehat ktrg 1 hour je)...so ktrg suh Pak Dollah tango Marine g belikan..suh dia bawak sorang lagi budak praktikal yang naa dia Ada...so thaht day, we had KFC for our lunch..he..

pape pun, eventhough simple, hopefully Zira puas Hati...ktrg celebrate ni sbb paham dia kan jauh dari Family buat masa sekarang ni..so,ktrg kena la act as family bila time2 macam ni kan3x...hope Zira pun anggap ktrg ni as her family gak..

Buat Zira,

Happy Bezday sis,
Moga panjang umur n dimurahkan rezeki,
moga2 succes dalam apa jua yang ingin dicapai dalam kehidupan...
jaga diri baik22 walau kt mana diri berada..
jaga maruah diri, jaga maruah keluarga,
InsyaAllah, diri kita akan dipelihara dari perkara2 yang x baik(mintak2 dijauhkan),
Moga perkenalan dan persahabatan ni kekal selamanya..
nanti da balik belajar, jgn lupa akak n kak hernee tau..he..

Buat yang lain, tengok la gambar2 kami makan..he..


Joyah no muka saya ek




Birthday girl tengah beri ucapan..



Firefly out..

Friday, July 8, 2011

ME n BE

wa..akhirnya...da lama da bukak blog yang memula mmg untuk suka2 dan luahan perasaan je..pejam celik da lam a gak usia blog ni..he...dulu saya tak tahu pasal nuffnang ni semua..Kak Hernee yang ajar saya..dia siap buatkan lagi untk saya account nuffnang n mcm mana nk letak kt blog semua..he...
tapi saya jarang cek nuffnang saya ni..yela..saya bukak pn saja2 kan..selalu baca kat blog org ckp pasal Buffered Earning(BE)..saya x berapa paham sebenarnya..tanya ngan Kak Hernee, dia ada la terangkan sikit2..tp saya blur2 lagi..hahahaha.. saya pn tunggu la..mana tahu saya pn dapat BE..lama gak menunggu..last week check, saya baru perasa..da ada la BE..he..x sangka dapat..Thanks nye Nuffnang....Alhamdulillah la..rezeki sampingan..walaupun x banyak lagi..he..Alhamdulillah...


Firefly out..

Thursday, July 7, 2011

Bila saya malas nk bekerja

Wa..seriously..saya xde mood lansung nak wat keje...tak tahu kenapa...pagi tadi pun bangun lambat..terkocoh-kocoh jugak la rasa masa nk pergi kerja...sampai ofis da dekat kul 8.20..hu...ni da kul 11 pun xde mood lagi nk wat keje..dari tadi wat keje yang sama tak abes2..agagagaga...boleh tak nak mengulor je ari ni...lalalala..rasa mcm nk time off keje separuh hari pun ada..hu...tapi bos saya xde ari ni..dia cuti...so, xle la saya nk time off ke mcm ke...hu..
btw, saya rasa da kena start plan untuk meneruskan masa depan....rasa nak start dari mula ni..mcm payah lak..takpe..akan saya usahakan...yeah!!
dah2..berhenti mengulor..g sambung wat keje..

Firefly out..

Wednesday, July 6, 2011

Me n Family@ sEOul GaRDen

Aktivity hujung minggu wif my lovely family lagi...he..
As i said before saya terpaksa balik ke rumah last weekend since ada meeting kt Putrajaya..meeting tu separuh hari je pun..so, balik je rumah petang khamis tu,saya terus tido..rasa mcm da lama gile x tido petang...he...mmg puas hati gile la...
Hari Jumaat pun saya abeskan tido..rasa mcm dah lama betul x rehat...he..
Hari Sabtu baru ktrg satu family keluar...he...
Along saya yang tengah kaya raya lagi tu nak belanja makan kt Seoul Garden.
Orang dah offer, ktrg pun laju je la kan..
ktrg pun seperti biasa beramai-ramai berangkat ke One Utama Damansara..
Sampai2 je kena tunggu setengah jam kot, sbb full..hu..
Kul 4 baru dapat makan..he..
ktrg pun apa lagi angkut la semua makanan..
Buat sesape yang kurang tahu, mkn kt seoul garden ni mkn secara buffet, 
boleh amik je n mkn la sebanyak yg boleh...
memang puas hati la...boleh grill or steam sendiri tau..
sup dia ada sup kimchi, sup tomyam and etc..
leh la pilih mana2..
yang saya rasa best sbb leh makan daging banyak2..ngeh3x..mmg banyak gila la saya mkn masa tu..hu..
Angah sibuk makan kimchi,
Along sibuk makan siput panjang2 tu(saya tak tahu nama dia)..he..
Adik sibuk makan maggi
Mak sibuk makan bebola..
Danial sibuk makan udang
Asyraf lak sibuk makan jeli..
and saya sibuk makan daging..
hahahaha..
memang puas hati..
sampai Danial tetido sbb kenyang n ngantuk sangat..
Balik semua org perut kembung n sakit perut sbb makan banyak sangat..he..
next month along kata nak belanja lagi, tapi saya balik pun waktu start puasa kot...
so kena plan lain la kot..he..
Ok la..gambar time lak...enjoy!!




Makanan ini kami yang punya...

Da start makan malas nk posing2 da..

Adik n maggi n pose nya

my lovely Danial yang tetido

me wif Asyraf




PS:ada berita x best saya dengar ari Isnin masuk keje tu..hmm....nanti saya cerita..

Firefly out..



Friday, July 1, 2011

Firefly under construction


Who you are by Jessie J






I stare at my reflection in the mirror:
                                             "Why am I doing this to myself?
"Losing my mind on a tiny error,
I nearly left the real me on the shelf.
No, no, no, no, no...
Don't lose who you are in the blur of the stars!
Seeing is deceiving,
 dreaming is believing,
It's okay not to be okay.
Sometimes it's hard to follow your heart.
Tears don't mean you're losing, 
everybody's bruising,
Just be true to who you are!
(who you are [x11])
Brushing my hair, do I look perfect?
I forgot what to do to fit the mould, 
yeah!
The more I try the less it's working,
 yeah
'Cause everything inside me screams
No, no, no, no, no...
Don't lose who you are in the blur of the stars!
Seeing is deceiving, dreaming is believing,
It's okay not to be okay.
Sometimes it's hard to follow your heart.
But tears don't mean you're losing,
 everybody's bruising,
There's nothing wrong with who you are!
Yes, no's, egos, fake shows, like WOAH!
Just go, and leave me alone!
Real talk, real life, 
good love, goodnight,
With a smile, that's my home!
That's my home,
 no...No, no, no, no, no...
Don't lose who you are in the blur of the stars!
Seeing is deceiving, dreaming is believing,
It's okay not to be okay...
Sometimes it's hard to follow your heart.
Tears don't mean you're losing, everybody's bruising,
Just be true to who you are!yeah yeah yeah 

Firefly out