Wednesday, December 1, 2010

Me n Chipsmore


Lambatnya masa berlalu hari ni...Kruk...perut da berbunyi lapar ni...pedih gila perut menhan lapar...hu...al maklumlah x breakfast...he tipu je...pagi tadi da breakfast biskut Chipsmore, Sekejap ada Sekejap takde...he...yela da masuk perut memang la xde kan..abes satu bungkus Chipsmore selamat dalam perut..he..saya kurang sikit makan bisku tau....yang masuk sikit ngan tekak saya..Chipsmore je la..yang lain..sebiji pn susah nak telan..saya ada kawan baik masa kat sekolah menengah,dia suka sangat makan biskut..she even love biscuit more than nasi tau..aneh tul dia kan..he..tp saya ttp suka kawan ngan dia...kalau rajin,leh la singgah blog dia..."Thru my Window"..not my window tau..her window..she is very good in writing..so kalau ada sape2 nk offer dia jadi journlist..boleh aje..

Sementara menunggu kul 1 ni..sempat lah saya meninjau-ninjau blog orang lain..suka je tengok blog org lain..macam cantik n tersusun je..saya punya blog..hahaha..pepaham je la kan..haha..jadila kan..tu la Bahasa Melayu berterabur tapi berangan nak buat blog..ni x bermaksud English saya bagus tau..saya memang kureng sikit dalam Bahasa2 ni...he...

Sekejap je kan da bulan December..pejam celik da setahun..huwa..tahun depan da 24..pakwe pun xde lagi..opps..he..abaikan ekk...da boleh start thinking for azam baru ni..lagipun minggu depan da Awal Muharram kan...so saya ada balance 6 hari lagi untuk fikir Azam Tahun Baru..yeah..yang lain pun meh la sama2 kita pikir ye...

Firefly out..Dah kul 1..nak g makan..lapo..he..jemput makan nye semua..

And For Now..

Somewhere over the rainbow


Somewhere over the rainbow

Way up high
There's a land that I heard of once in a lullaby
Somewhere over the rainbow
Skies are blue
And the dreams that you dare to dream really do come true
Someday I'll wish upon a star
And wake up where the clouds are far behind me
Where troubles melt like lemon drops
A way above the chimney tops
That's where you'll find me
Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
Birds fly over the rainbow
Why then oh why can't I?
If happy little blue birds fly beyond the rainbow
Why oh why can't I?



Harga minyak RON 97, RM 2.30/liters

he..smlm baru buat status nk wat siaran tergendala sbb HP rosak kn,tetiba balik rumah,HP saya da ok..huh?Miracle x?nampak gaya mcm HP ni x setuju je saya rehat dari ber"blogging"..he...so...pagi2 ni..semangat nak update blog...lalala..YEAH!!

Saya sampai je ofis pagi ni,saya dengar bos-bos saya tengah cerita pasal harga minyak RON97 naik 15 sen lagi..HUH??sekejap je naik lagi..ari tu kan baru naik 5 sen, ni naik 15 sen..hmm..pokai la macam ni..mula-mula saya memang pakai RON97,sbb ramai orang nasihatkan saya, RON97 is better for you engine..haha..mcm iklan minyak lak..lepas tu saya tukar ke RON95,sbb angah saya kata..xpela..kita bknnye banyak duit..pakai jela RON95..lagipun ada org tu kata saa berlagak kaya masa saya pakai RON97..tahula kan saya x kaya..dia je yg kaya..tp jgn lah hina saya mcm tu..xdela kan,saya sedar diri, ..sbb Arwah Abah saya da didik saya..jangan membazir..beli apa yang keperluan bukan kehendak..so,kita sebagai org yang x berapa kaya,redha je la kan..tp saya tetap benci orang kaya yg berlagak nak mati,especially those yang berlagak dengan harta benda dia..then hina orang2 yang x berapa kaya..hidup kan ibarat roda..sekejap kat atas,sekejap kt bawah..biar miskain harta,jangan miskin budi bahasa...ceh..maju betul bahasa Melayu saya sekarang..

Bila la isu minyak ni nak habes kan..hmm..
okla..back to the topic..

Starting from 1 December 2010,
  1. Petrol RON 95--> Harga lama - RM1.85 seliter. (tidak berubah)
  2. Petrol RON 97-->  Harga lama-RM2.15 seliter. (Naik 15 sen {Harga baru RM 2.30 })
  3. Diesel--> Harga lama -RM1.75 seliter.(tidak berubah)
So kepada sesiapa yang x berapa kaya macam saya, saya sarankan pakai je la RON95 sblm ada org kaya ckp kita berlagak..tp,x salah pun kan nk melabur untuk perkara yang baik kan..da RON97 bagus..xpe la bayar lebih kan..anda semua mesti ada pendapat masing2 btul x,so x kisah la kan..

*psst: saya dengar harga rokok pun naik...hmm..so katakan la "TAK NAK" pada merokok..

 Okla, firefly out..

And for now,

Lirik This Love by Maroon 5..
(Credit to: http://artists.letssingit.com/maroon-5-lyrics-this-love-5rrdtq7)
I was so high I did not recognize

The fire burning in her eyes
The chaos that controlled my mind
Whispered goodbye as she got on a plane
Never to return again
But always in my heart
Oh!
This love has taken its toll on me
She said goodbye too many times before
And her heart is breaking in front of me
And I have no choice, cause I won't say goodbye anymore
ooo! ooo! ooo!
I tried my best to feed her appetite
Keep her coming every night
So hard to keep her satisfied Oh!
Kept playing love like it was just a game
Pretending to feel the same
Then turn around and leave again
Bada boo!
This love has taken its toll on me
She said goodbye too many times before
And her heart is breaking in front of me
And i have no choice, cause I won't say goodbye anymore
Ooo! Ooo! Ooo!
I'll fix these broken things
Repair your broken wings
And make sure everything's alright
(it's alright, it's alright)
My pressure on your hips
Sinking my fingertips
Into every inch of you
Cause I know that's what you want me to do
This love has taken its toll on me
She said goodbye too many times before ohohohoh!
Her heart is breaking in front of me
And I have no choice, cause I won't say goodbye anymore
This love has taken its toll on me
She said goodbye too many times before
And My heart is breaking in front of me
And she said goodbye too many times before ohohohoh!
This love has taken its toll on me
She said goodbye too many times before (yeah)
Her heart is breaking in front of me (yeah)
But I have no choice, cause I won't say goodbye anymore
(fade out)