Tuesday, December 31, 2013

What Next?

Its New year new eve...currently tgh lepak kt starbuck busy siapkan my proposal for FYP..bila la semua nightmare ni nak abes..hu..so, its 2014..as usual, here my vision & mission for 2014, 1. I need to lose weight 15 kg by June 2014..ha..nice x..thats mean, .. 2.5 kg per month.. .. 2. konvokesyen on October 2014.. .. 3. i need to go for holiday/vacation seriously ,smpan duit at least RM500 per month for that...i really want to go to Mecca..i need to find a mahram for that..hmm...Moga dipermudahkan.. .. 4. i will send princess for car wash at least once in twice week..hahahhaha..seriously? .. 5.get better job with salary more than rm10K perhaps?hahahah..harga barang dah naik la... .. 6. going oversea to further my study? need to really consider about this maybe in early of May..but for now, finish up my master dulu la kan.. .. 7. Beli rumah semi-D...i really need to find one..kalau x duduk pun, at least leh sewakan..side income kan.. .. 8. Last but not least, find someone who really can take care of me and get married..hahahahah..azam basi yg x pernah tercapai..hu..pity me..tapi ok la, even Dr Harlina got mrried with sheikh muzafar at her early 30's apa..and they happily married apa... .. Ok thats it... i am always very specific with my vision n mission bcoz penting tau azam yg specific ni...kalau x susah nk capai..betul x.. .. so, good luck u guys for this upcoming new year..have a blessed year..hopefully.. :) oh yeah...2013 was very tough and challenging for me...losing my mak it seems like losing my heart...miss her so much.. .. Al Fatihah Sopiah Bt Paimin & A.Kadir Bin Mohammad .. Firefly out

Tuesday, December 10, 2013

Hectic day

Alhamdulillah..settle separuh jalan of my master's project proposal..to be honest, i am struggling to finish it up...although i have yet submit the full report proposal to my supevisor..and it need to be send 2 weeks after presentation day which was yesterday..aiyooo...but despite all of bad memories of struggling...finally it is done...now i need to focus on the implemention..wish me the best..

oh ye...cerita yg sama i guess..i lost my spek mata..again n again...now, i have to use my very old spek mata...kabur kot..tapi leh la dari meraba-raba kan...hahahahha...ingat dulu arwah mak suh pakai spek mata ada tali...dia ckp gantung je terus..konpem x hilanh..hahahaha..

such a hectic day yesterday..dah la hari nk present..spek mata hilang..rumah jiran terbakar..aiyoo...but it hink i did well on the presentation..Alhamdulillah..

ok...sambung nanti..

Firefly out..

Muka smlm b4 present..cuak kot..

Friday, December 6, 2013

Bisikan Rinduku

Dengarkan bisikan kalbuku
Sungguh besar mencintaimu
Rasakan rasakan rinduku
Yang dalam.. sedalam samudera

Mencintaimu, menyayangimu
Merindukanmu seumur hidupku
Tuhan kuatkanlah hati ini
Saat dia tinggalkan diriku sendiri

Walau pedih ini sungguh perit
Akan ku relakan asalkan dia bahagia

Rasakan rasakan rinduku
Yang dalam sedalam samudera

Mencintaimu, menyayangimu
Merindukanmu seumur hidupku
Tuhan kuatkanlah hati ini
Saat dia tinggalkan diriku sendiri

Walau pedih ini sungguh perit
Akan ku relakan asalkan dia bahagia

Tuhan kuatkanlah hati ini
Asalkan dia bahagia
Asalkan dia bahagia

Bisikkan rinduku by Dayang NurFaizah


Al-Fatihah..

#saat hati mula rapuh dan tertanya-tanya dimana hilangnnya pelangi indah setelah hujan berlalu pergi, dapat kurasakan cinta dari Ilahi..
Sesungguhnya aku x pernah sendiri...
walau jalan ku terasa sepi kini..


Firefly out..
#bukan saya x redha, terkadang terlalu rindu..

Wednesday, November 20, 2013

Bicara Pada Bintang

to everyone that i turned down before..
                                                         







                                                        I am Truly Sorry...




                                                                                


Tiga waktu berlalu
Rentang hatiku menyayat
Wajah kasih yang dulu
Hadir dalam tidur

Malamku penuh mimpi
Pertemuan tak terjamah
Sinar di ujung sana
Menerangimu

Pernah kau berkata
Bila ku merindu
Bicara saja bintang kan mendengar
Maka kau kan merasakannya

Aku tahu diri
Semua takkan mungkin
Biarkan saja semua jadi kenangan yg mungkin
Takkan terlupa sampai kau menua
Biar saja

Hujan di ujung bulan
Biar jadi saksi hati
Betapa pun mencinta
Ini takkan mungkin
(Bicara pada Bintang : Rossa)

Firefly out








Sunday, November 17, 2013

Cabaran ke Bukit Broga membawa spare tayar

minggu yang lepas, entah tak tahu angin terlebih rajin datang, geng2 tmpt keje lama masa kt Maju Geohydro ajak naik Broga Hill...mmg dah lama dah plan, tap asyik xx jadi...namu akhirnya berjaya juge..hikhikhik...tipu la cakap x mencabar, dengan keadaan yang "lebih muatan" sekarang kan..nk ngangkut byk "spare tayar", dah tak terkira berapa banyak kali berhenti sblm dpt jejakkan kaki kt atas bukit tu..tu pun x sampai puncak..nengok bertapa cerun nye bukit nk ke puncak..hu...x apela..tunggu spare tyr kurang sikit la ek...

Plan awal nk menikmati matahari terbit kt atas bukit tu...kul 4 saya kuar rumah...tp setelah mengambil semua org, singgah subuh dkt Petronas semenyih before pekan semenyih, kul 7 baru sampai kaki bukit, nengok matahari terbit dalam kereta je la kt kaki bukit..hikhikhik..
dan disebabkan spare tayar banyak n lebih muatan..saya mengambil masa 1 jam lebih untuk ke atas..amik ko..org lain 40 minit je nak ke atas..hahahahha..sampai atas dlm kul 8 lebih, cuaca pun best, angin sepoi2 bahasa, rasa sgt puas hati la bila sampai ke kt atas tu..

masa naik atas, cabaran utama ialah penafasan..fuh...nak meletop rasa dada menahan kepenatan...
masa turun lak cabaran utama ialah kekuatan lutut n kaki kita, pergh...tapi rasa macam masa turun tu lagi mencabar sbb mmg kena turun betul2 masa tu...tu pun lutut mcm terseliuh sikit..mak aih..2 hari gak kena ruhsoh sembahyang sembahyang sbb lutut xle turun masa nk sujud n xle nk bengkok masa nak duduk antara dua sujud.. (TT_TT)~~..tu la pengalaman saya dapat masa kt Broga hill ari tu..

Inshaa Allah, ada jodoh, saya g lagi sana...tp buat masa skrg ni..uhuk uhuk..fokus ngan abeskan master saya je la...kikikiki...



Firefly out...

Monday, November 4, 2013

Salam Awal Muharram 1435H-05012013

Assalamualaikum...

Hari ini bersamaan 30 Zulhijjah 1434H
Hari terakhir sebelum tahun baru dalam kalendar Islam..
Jangan lupa membaca yassin dan doa akhir tahun(3X) selepas Asar dan sebelum masuk waktu Maghrib hari ini..

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun" 

Doa Akhir Tahun

And after maghrib Insya Allah..membaca sekali lagi surah yassin bersama-sama doa awal tahun..

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


Doa Awal Tahun

semoga kita mendapat tahun yang berkat pada 1435H

sama-sama kite berazam untuk sentiasa bermuhasabah dan merubah diri menjadi seorang muslim yang lebih baik..sentiasa mencintai Allah dan Rasul-Nya..sentiasa mentaati ibu bapa dan suami bagi seorang isteri..sentiasa menjadi mukmin yang bertakwa..supaya hati sentiasa tawaduk..sentiasa ingin berjuang mempertahankan Islam..InsyaAllah..

Al fatihah buat Arwah A.Kadir BIn Mohammad dan Sopiah Binti Paimin..

Firefly out..

Thursday, October 31, 2013

Allhumma ameen

Monday, August 19, 2013

Sarang hati

Assalamualaikum..and masih x terlewat kot saya ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..dah bersarang rasa blog saya ni..penuh ngan spider web..hu...ada jengah juge kekadang tapi x terupdate..so blog walking blog org lain je la...tu pun amik yg interested topic je...alasan sibuk memang dah basi kan kalau nak guna...tapi tula yang terjadi pada diri sekarang.just started my new job in Shah Alam...need to travel early at 6.45 in the morning...sbb jammed..reached home around 7 in the evening...hu..this is my 3rd job after i lef PTP..bayangkan i keep changing my job in 3 months..that make an average one job per month?..hu...the shortest was 2 weeks...Now its been one and half month and guess what?i am starting to find another job...hahaha....teruk kan...but you know what..now at the age of 26, i dont think that it is best time for me to waste my time to work for an organization that i feel would not benefit me in terms of career development... i need a solid platform to ensure the smoothness of my career's path..so, why waste time if you don't fit in kan..better let go because there is possibility someone who really need the job will benefit from it... i really hate politics or balaci system in workplace..but obviously they were everywhere...so sick of hypocrite people...feel nauseous with people with two faces..urghh...am i have to face it through out my career...so damn... 

still struggling with my study, entering 3rd semester soon(Sept)....with proposal final year project..thesis..assignement..thank god Alhamdulillah...i dont have to take exam..kalau x..mmg confirm have to repeat paper every semester..

and currently i am helping bugak arwah mak jaga dlu for their exam..have to give them tuition almost everyday..kesian pulak kalau x ajar kan..xpela...ajar je la..

so thats it..nampak x bertapa busy ye saya...kan...so forgive me if i dont update my blog...ok..

last but not least...lately, saya pujuk hati sendiri untuk bertahan with this sentence..hope u guys can hold on too..

In life we can not always get we want
Sometimes we have to be grateful with what we have"

Selamat Hari Raya again..

Firefly out


Sunday, June 30, 2013

metafora kehidupan

Saya pernah ada impian itu..cuma disaat itu,saya mengambil keputusan untuk melupakan impian itu...disaat saya tekad melepaskan impian itu, saya kehilangan sesuatu..kini,saya diberi peluang byk kali untuk meneruskan impian itu.tp entah mengapa, impian itu seakan kabur dan jauh dari diri ini.berkal kali saya cuba lari dari Impian itu..setapak saya cuba melangkah kehadapan,seribu langkah hati ini pergi melarikan diri..saya x tahu bagaimana mahu meneruskan impian yg telah saya tinggalkan pergi..bukan niat mengikut hati dan perasaan..tp saya x mampu buat masa skrg untuk berdepan dgn impian itu...kehilangan membuat saya takut untuk memiliki, kehilangan juga membuat saya takut untuk memberi, kehilangan membuat saya takut untuk bermimpi, kehilangan buat saya takut untuk merasai sakit itu sekali lagi...
Firefly out

Wednesday, June 12, 2013

La Tahzan

its been a while..rasanya dah banyak kali post tulis "its been a while" kan...lama tak mengupdate blog..bkn xde cerita, byk gak cerita..its just my life does not seems to be interested as before..hmmm...kelas mcm biasa, assignment yg nak ckp byk tu xla banyak tapi mcm biasa last minute baru buat kan..so berterabur la..Final year project,Alhamdulillah ada progress, Alhamdulillah sbb dpt supervisor yang selalu kejar untuk siapkan..kalau x mesti last minit gak....keje(x payah ckp la, nanti korg pening baca)..hahahaha..

its been almost 4 months Arwah Mak xde...kami(siblings) teruskan hidup tapi x mcm dulu...entah...kalau nak describe dengan mata kasar kan, terasa ada hole inside of our heart..sussah nak terangkan dengan kata2, sesiapa pernah rasa kehilangan org yg kita sayang je kot leh faham..sampai rasa x tahu nk move on dari mana..i'm being honest, keadaan saya kira parah gak nk recover, i think it will take forever..sampai kat syurga, bila dapat jumpa Arwah Mak n Abah lagi..for now, i think i should behave and try hardest to be rational as best as i can..

ok, till then...saya doakan ibubapa anda semua sihat belaka ok..

Firefly out..

Friday, May 10, 2013

Ma Fi Qalbi Ghairullah



Ramadhan makin hampir...sudah nak masuk Rejab...Bila bulan Ramadhan makin hampir ni makin sayu pulak hati..air mata pun kekadang keluar tiba2..entah tak tahu kenapa hati ni tak pernah berhenti merindu..Ramadhan terakhir, Arwah mak start sakit, masa tu saya kat JB, Angah call, suara dia mcm nk menangis ke dah menangis..dia cakap jari mak warna biru.. dia risau..dia ckp mcm rasa mak nk tinggalkan ktrg..tp saya ckp kt dia jgn merepek la...ko tu risau berlebihan..mcm tu x pela..nanti ptg kang aku balik KL..amik cuti...lepas hung up phone, saya terus sms bos untuk mintak cuti nak balik KL sbb mak saya x sihat..bos pun ok...mlm tu sampai kt rumah..mak ada dlm bilik tgh duduk, angah tgh belek kakai mak and pujuk mak g hospital, mak x nk, dia ckp xpe la, kita g je klinik Fauziah, kesian mak dia tahan sakit sampai demam2..yela..mak kan diabetes, mana leh luka2...takut jangkitan kuman..Angah n adik ckp mak demam hari tu, dia sibuk nak buatkan kuih tumpi nk bagi besan dia, dia x sedar jari dia terkena minyak panas..sbb tu jari dia luka...x sangka, dari satu jari tu, sekarang mak dah x ada, memang tepat sangkaan Angah time tu..mungkin Angah orang yang terapat dengan Mak, dia dapat rasa.. Masa Mak koma di hospital hari tu, 3 malam sebelum mak meninggal, saya menyorong kerusi roda mak nak diletakkan dalam kereta sbb mcm sempit nk letak kt wad, masa tu terasa kosong hati, saya ingat perasaan tu, entah kenapa, sambil menyorong kerusi roda yang kosong tu, hati rasa pilu..dlm hati terdetik mungkin kerusi roda ni mmg akan kosong lepas ni, cepat2 saya tepis perasaan tu, saya berharap mak akan bangun, selepas mak pergi, seringkali saya bermimpi, mak bangun dari koma, bila terjaga dari tido, saya sedar itu semua hanya mimpi...hakikat yang berat untuk ditelan, insan yang bergelar Mak dalam hidup saya dah tiada...seperti mana kosongnya kerusi roda mak sekarang, macam tu la kosongnya hati saya...bukan saya tak redha, kekadang terlalu rindu..

"Ma Fi Qalbi Ghairullah"




Al Fatihah untuk Arwah Mak dan Abah tercinta..


Firefly out..

Seandainya kau ada di sini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Ku ingin bersama dirimu

Ku tak akan pernah berpaling darimu
Walau kini kau jauh dariku
Kan s’lalu ku nanti
Karena ku sayang kamu

Hati ini selalu memanggil namamu
Dengarlah melatiku
Kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
Tak kan pernah ada yang lain

Adakah rindu di hatimu
Seperti rindu yang ku rasa
Sanggupkah ku terus terlena
Tanpamu di sisiku
Ku kan selalu menantimu

Sunday, May 5, 2013

Keputusan PRU ke 13

Marilah mari, mari mengundi..gamaknya kena tunggu lagi 5 tahun baru leh mengundi...he...almaklumlah x cukup umur lagi...poyo..padahal x daftar ngundi...huh...tetibe macam menyesal lak x g mendaftar awal2 ari tu...even my lil sis pun dah 1st time mengundi hari ni..

So sama2 lah kita nantikan keputusan..Dacing ke, Bulan ke, Bulan kena belah ke, roket ke....jam loceng ke yang menang..Mana2 parti pun yang menang..ingat ini amanat rakyat, jagan dah menang lupa semua janji2 yg anda dah tabur kepada rakyat..tugas pemimpin sagat berat..di akhirat nanti anda org terawal yang akan dihisab...jagalah amanah yang diberikan oleh rakyat..InsyaAllah...senang didunia dan di akhirat..

saya yang x mengundi tahun ni tetibe insaf...baiklah lepas ni saya terus daftar undi ye..pesanan ikhlas dari SPR....hahahahaha..

Firefly out

Never let you go


*Even if I die, I can't let you go*

Even though I'm young, the pain is the same
Just because I don't know the world very well
Doesn't mean that I don't know pain

Why do you lie, saying it'll be okay?
How will my heart that hurts this much
Be healed so easily?
How will I live without you?
That's why I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

No matter how much you push me away
I'll hold onto you until the end
So that you won't be able to go anywhere

If you're really going to leave, then lie
That we should meet again tomorrow
That we should meet as we smile
If breaking up wasn't a joke, then I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

We went through so much time together
How are you telling me to live by myself now?
I can't do that, I can't

I can't let you go, even if I die
I really can't let you go
How am I suppose to let you go?
I can't let you go
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

Firefly out

Credit : Never let you go by 2AM

Sunday, April 28, 2013

Pusara

Sejak Arwah Mak meninggal dunia, Alhamdulillah setakat ni kami adik beradik tak pernah putus menziarahi pusara arwah mak dan abah setiap hari secara bergilir-gilir...kalau hari bekerja mmg saya x dpt pergi tapi hujung minggu dengan izin Allah saya mesti menjejakkan kaki ke kawasan perkuburan sg tua tu...dah mcm ahli tetap kami adik beradik disana..penggali kubur disana pun dah cam kami adik beradik..

Berada di pusara saban hari macam2 ragam waris si mati.. kekadang,ada yg datang x samai 5 minit, jirus air dah balik...tapi kira okla kan... ada yg datang, mencari2 kubur keluarga, hampir satu kawasan perkuburan di teroka...alahai...sedih tgk...agak2 berapa lama dah x menjengah pusara keluarga sendiri..ada yang ibu bapa baru ditanam x sampai seminggu, sudah confuse di lahad mana ibu bapa mereka ditanam...(ibu bapa meninggal pada hari yang sama)...sibuk menanya penggali kubur, penggali kubur pun mana la tau..bukannya jarang-jarang org meninggal...rasanya hampir setiap minggu ada sahaja org yg meninggal, bukanlah tanggugjawab mereka untuk mengingat pemilik setiap kubur, hingga kedengaran untuk mengali semua kubur ibu bapa mereka..alahai...lagi kesian..Ada juga sesetengah kubur yang lalangnya sudah sampai ke paras pinggang..terbiar sahaja..saya tahu hukummnya hanya sunat sahaja menziarah kubur..ok, saya husnuzon sahaja..barangkali mereka hanya mendoakan arwah keluarga mereka di rumah..InsyaAllah...Wallahualam..

Firefly out

Al Fatihah buat Arwah Mak & Abah..

Tuesday, April 23, 2013

10 Steps Mankind Can Take to Save the Environment

This should be post yesterday..entah macam mana..terlupa...i have forwarded this message thru email to few of my close friends..


10: Cut Energy Consumption

The human race has grown to nearly 7 billion strong, and our seemingly insatiable consumption of energy plays a major role in destroying our environment. One of the most important steps we can take to save the environment is to significantly cut down on this consumption. On a personal level, this translates into a host of simple actions:
·         Buying and using fluorescent light bulbs
·         Insulating our homes so they heat and cool more efficiently
·         Turning off lights and other electronic equipment when we leave a room
·         Using cold water when possible, instead of hot or warm
·         Turning the thermostat up or down (depending on the season) when we're not at home
·         Turning the hot water thermostat down to 120 degrees Fahrenheit (49 degrees Celsius)
·         Washing only full loads of laundry and dishes in the machines
http://blog.omy.sg/ahfon/files/2008/06/power-cut-man_resize.gif

9: Produce and Use Sustainable Energy

Mankind will inevitably continue using energy, even if we all make a concerted effort to cut down on our consumption. So another important step to take if we want to save the environment is to find alternative ways to produce and use sustainable, clean energy. 
You may have seen buildings adorned with gleaming solar panels or wind farms covered in turbines that stand like sentinels in the breeze. These are two forms of "green" energy that can help reduce our reliance on energy derived from burning fossil fuels. In addition to making decisions about using already existing sources of alternative energy, it's crucial to promote and invest in research that will help harness other sources of sustainable energy. The world will always have a high demand for energy, regardless of how we change our personal habits, so we need to find ways to make sure that we're using clean and renewable sources of energy to meet that great demand.
http://assets.inhabitat.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2010/07/Greenenergy.jpg

8: Conserve Water

We can't live without water, and anyone who's experienced a drought can attest to the preciousness of H2O. The natural world around us needs water just as much as we do, so we can't save the environment without saving our water supply, as well. Conserving water starts with looking at it as a limited resource and consuming it with that in mind.
A good way to force ourselves to cut down on water use is by installing Water Sense labeled appliances, such as low-flush toilets and low-flow showerheads and faucets. These water-saving devices can reduce water consumption by more than 30 percent. Such solutions can translate into saving millions of gallons of water when even a relatively small number of people choose to implement them [source: U.S. Environmental Protection Agency, WaterSense].
We can also make choices about how much water we use in our daily lives by, for example, taking shorter showers or not running the water while we're washing dishes. Choosing to conserve water can have a significant impact on the overall goal of saving the environment.

http://www.fcs.uga.edu/ext/images/water_pie_web.jpg

7: Buy Energy-efficient and Eco-friendly

Low-flow aerators and low-flush toilets aren't the only products we can choose that will help us save the environment. It's now possible to buy household appliances with an ENERGY STAR® label, and these newer appliances can sometimes reduce energy use by approximately 30 percent [source: U.S. Environmental Protection Agency]. 
Refrigerators are an excellent example of an appliance that's worth upgrading. It may be slightly painful to cough up the dough for a new fridge, but in the long run, you'll save on energy costs. You can sometimes save hundreds of dollars each year, and you'll be doing the environment a favor. Once you have the new fridge, make sure to set it at a temperature a few degrees warmer than you might usually (36 to 38 degrees Fahrenheit or 2 to 3 degrees Celsius), while your freezer should work just fine at 0 to 5 degrees Fahrenheit (-18 to -15 degrees Celsius) [source: Sustainable Environment for Quality of Life]. Even these slight changes will have an impact on your energy bill. And, of course, don't leave the refrigerator door open unnecessarily!
In addition to buying energy-efficient products, it's a smart idea to buy household cleaners and other items that are eco-friendly. Steering clear of chemicals that harm the environment is always a good choice. But if you aren't thrilled about paying for "green" cleaners that may come at a price premium, you can make simple, safe household cleaners with ingredients like baking soda or vinegar. Your kitchen may not smell like "mango sunrise" or "pink grapefruit passion," but it'll still be clean, and the Earth will thank you.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRl5MLo70qr4Xkp1srSDPsgA27mSEDKoQEEsaMDKam472uW-kqR

6: Reduce, Reuse, Recycle

This trio of "R" words has become almost as pervasive as the old "reading, writing, arithmetic" combo. But it's no less important today than when it was first introduced. The overwhelming amount of garbage produced each year -- hundreds of millions of tons in America alone -- is one of the biggest hurdles to a healthy environment [source: U.S. Environmental Protection Agency].
We can each play a part in improving the trash situation by reducing our waste. This can mean buying fewer items and reducing our overall consumption. If we consume less, we use less energy and produce less waste. But regardless of how we limit our consumption, we're bound to produce some waste. We can buy in bulk to reduce packaging we throw away, but to make a difference, we also have to focus on recycling and reusing.
We can make simple changes, like shopping with reusable bags and keeping food and other items in reusable containers, rather than defaulting to plastic bags and disposable containers. And recycling obviously refers to buying recycled products and sorting waste into the appropriate categories: aluminum cans, glass, plastic, paper and cardboard. However, the definition of recycling can be expanded to encompass donating items you no longer need or want to Goodwill or the Salvation Army so others can reuse them. Many cities have "freecycle" e-mail lists that fill a similar role. If you can't reduce your consumption or find a way to reuse a product, recycling is a better choice than simply throwing something into the trash.
http://1.bp.blogspot.com/-kVh0gIcpM9s/TVuecsyeEkI/AAAAAAAABLQ/R9et6LQBqDc/s1600/imagesCAPVHFRU.jpg

5: Drive Less and Drive Smart

Cars not only guzzle gas, they also emit loads of CO2 into the atmosphere, making them a major player when it comes to damaging the environment. While it may not be possible to give up driving completely, it's entirely possible to cut down on driving and to drive in a smarter way. One easy way to reduce driving is by joining a carpool. This not only benefits the environment by reducing the number of cars on the road, but it can also help get you into the HOV lane during rush hour. This had two advantages: it shortens your commute time, and that means you use fewer resources and pollute less. 
When possible, forego the car and take public transportation, instead. If public transportation isn't a viable option, transportation of the two-wheeled variety (i.e. a bike) is an excellent way to reduce your carbon footprint and stay in shape. Who doesn't like killing two birds with one stone?
If you are going to drive, at least make sure to drive smart by always having enough air in your tires and by staying within the speed limit, which will also help you save on gas. Drivers with some cash to burn on making their commute more earth-friendly can consider investing in a hybrid car, which will go even further in saving the atmosphere from CO2 and saving you from exorbitant gas prices.
http://ourealife.files.wordpress.com/2011/02/logo4web.jpg

4: Support Climate Change Initiatives

For the last 10 to 15 years, world leaders have been attempting to make meaningful progress on climate change. One of the ways they've tried to do this is through climate change initiatives. These initiatives generally focus on setting firm deadlines for reducing CO2 emissions, and they often place caps on the amount of CO2 that can be produced.
A number of such initiatives have been successfully adopted on the local, regional and national levels in the United States. On the international level, initiatives like the Kyoto Protocol have garnered support and ratification from a large number of countries. But the world hasn't yet succeeded in coming up with a climate change initiative that involves all countries, including big polluters like the U.S. and China.
That said, climate change initiatives have still had a positive impact where they've been adopted, and voicing support for them contributes to the adoption of more such initiatives in the future. Another way to help further the cause of climate change is by supporting political candidates who support the passage and ratification of these initiatives.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgSXC884YU2OTBdQVcBNWe89BLsRg3SoBALK_ko-lYbuboOSj-

3: Live Where You Work, Eat Where You Live

It may seem like living near your place of employment is just common sense. After all, if you spend eight or more hours working every day, that's a pretty big chunk of your time. Living near your work means that you can cut down on what would otherwise be a lengthy commute. That's a good thing for the environment, as well as for your daily schedule. But what about eating where you live? Does that just mean eating at home or never venturing downtown for a nice dinner?
Actually, it refers to an idea known as the "100-mile diet." The concept behind this diet is that you only eat food that is produced within a 100-mile radius of where you live. The focus is on eating locally grown and produced food. This not only tends to support smaller farms, which generally use more sustainable and organic practices, but it also cuts down on the monetary and physical costs associated with transporting food across long distances. If everything you're eating comes from relatively close by, your food isn't contributing nearly as much to the world's CO2 emissions as it would if it were being shipped, flown or trucked from distant lands. It may be difficult to commit 100 percent to the 100-mile diet, but even making the decision to get a significant part of your food from local sources can have an impact. Moreover, many people find that buying locally means they get much fresher, better-quality food and have more delicious meals -- a delightful upside to saving the environment!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d4/The_100-Mile_Diet.jpg/200px-The_100-Mile_Diet.jpg

2: Plant Trees and Protest Deforestation

This list has talked a lot about ways to cut down on undesirable CO2 emissions, but what about proactive ways to put good things back into the atmosphere? One of the best ways to do this is by planting trees, which is a favorite Earth Day activity. Trees play a critical role in keeping our air clean, both by releasing oxygen into the air and by trapping carbon. The more trees we have, the better our air quality, and that's why planting trees is an excellent step to take toward saving the environment. While you're at it, plant a tree in a spot that will give your house shade, as that will help reduce your need to crank up your air conditioning in the summer months 
It's also important to take a stand against deforestation. Losing large swaths of forest, such as the rainforest, to development or industry means that we're losing millions of trees that would otherwise be cleaning the air for us. Protesting deforestation, both through activism and by refusing to buy products that are created at the expense of the world's forests, can help slow and even halt deforestation.
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNvUbTDVsM33NLeW63PqgQ5hCL0uhiZORHclwKptMcZq_w_oq8Ag

1: Encourage Others

Gandhi wisely said, "You must be the change you wish to see in the world." That's certainly true when it comes to saving the environment, and each of us has an individual responsibility to make the changes and decisions that will benefit the natural world around us. But even our most concerted efforts will have a minimal impact if we're the only ones making them, or even if we're part of a small group making such environmental choices. The power in the steps on this list comes from getting everyone to take them together. After doing all the other things mentioned here -- cutting energy consumption, conserving water, driving less and everything else -- the most important thing is to be bold and vocal about encouraging others to do the same. The environment won't be saved by a handful of activists or even by a collection of powerful world leaders. It will be saved by the collective action of mankind. So play your part by taking the first nine steps and then asking everyone you know to join you. You never know … you might just end up being one of the heroes that help save our environment. –LIKE WHAT I DID RIGHT NOW!!
22nd April.bmp



Sunday, April 21, 2013

kehilangan 2

Dahulu, bila saya pulang ke rumah, bila buka atau celikkan mata sbangun dari tido, org pertama yang saya lihat adalah dia.kekadang bila saya celikkan mata dia tiada disebelah saya, tetapi terdengar sayup2 bnyi dia dapur, saya kedapur mendapatkan dia, dia org yang plg saya sayang didunia, pinjaman dari Allah yang satu2nya jika hilang  x mgkin ada pengganti yg lain, saya sedar dia sekadar pinjaman Allahn dan Allah s.w.t lebih sayangkan dia.tapi entah mengapa, saban dan setiap hari air mata ini x pernah berhenti mengalir mengenangkan dia..rindu hati ini x tertaggung rasanya tterhadap fia..banyak kali sudah kupujuk hati iji, baranhkali luka kehilangan itu amat dlm...dia.adalah ibu saya, yang melahirkan saya..yang menjaga saya penuh kasih  buat allahyarhamah Sopiah bt Paiminsayang.yang mendidik saya sepnuh kudratnya...Al fatihah

Thursday, April 18, 2013

Kehilangan

Kehilangan membuat kita sedar yang ada didunia ini hanyalah sekadar pinjaman Allah s.w.t,
Kekadang apabila memilki semua, kita menjadi terlalu tamak,
Membuat kita takut akan kehilangan,
Membuat kita lupa akan manusia lain yang tak pernah memiliki,
Membuat kita kurang memahami erti syukur,
Membuat kita menjadi riak dan takbur..

saya faham etinya sekarang,
Dikala saya mula kehilangan segalanya,
Inilah ujian Allah kepada saya,
Mungkin benar sebelum ini saya kurang bersyukur,
Sehingga saya lupa itu semua adalah pinjaman Allah s.w.t kepada saya,
kini, saya mula takut untuk menerima kerana saya takkan lupa sakitnya perasaan kehilangan itu..
Hanya Kasih dari-Nya yang saya perlukan sekarang..tiada yang lain..

Firefly out.
Al-Fatihah buat Mak & Abah Tersayang dan dirindui selalu..

Tuesday, March 19, 2013

Dont worry,You're gonna be okay..


" Don't ever talk about pain, if you never experienced the pain of losing your loved one"
"When i said " I'm Okay", it means "  it will be much easier rather than explaining all the reasons why i'm not"

It will took me forever to move on..there'll be no term of cooling down time for this..you'll never gonna understand if you don't experienced it yourself!

so, Don't worry, you're gonna be okay and time will heal is not gonna work this time..just let me be!!


Allahyarham A.Kadir Bin Mohammad(070151-180306)
Allahyarhamah Sopiah Binti Paimin (120158-010313)

Firefly out

Monday, March 11, 2013

How Do I?

How do I get through one night without you?
If I had to live without you
What kind of life would that be?

Oh, I, I need you in my arms, need you to hold
You're my world, my heart, my soul and if you ever leave
Baby you would take away everything good in my life
And tell me now

How do I live without you? I want to know
How do I breathe without you if you ever go?
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh, how do I live?

Without you there'd be no sun in my sky
There would be no love in my life
There'd be no world left for me

And I, baby, I don't know what I would do
I'd be lost if I lost you, if you ever leave
Baby, you would take away everything real in my life
And tell me now

How do I live without you? I want to know
How do I breathe without you if you ever go?
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh, how do I live?

Please, tell me, baby
How do I go on if you ever leave?
Baby, you would take away everything, I need you with me
Baby, don't you know that you're everything good in my life?
And tell me now

How do I live without you? I want to know
How do I breathe without you if you ever go
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh, how do I live?

How do I live without you?
How do I live without you, baby?
How do I live?

Firefly out

Thursday, February 21, 2013

PC baru

After 3 years, merasa gak PC baru...he..laju sepantas kilat tu...kalau dulu nak hantar satu email..hang 15 minit..sekarang 1 saat je...fuyoo...tapi..jadila merasa 9 hari pakai kan..he..


Firefly out

Takkan kucoba kembali


Saat terindah bisa daku mulai terasa
Sempurna cintaku pada kamu tika ku bersama

Kini tiada kau balas cintaku dengan dusta
Percuma cintaku pada kamu sungguh ku tersiksa
Tapi ku coba mengerti dan ku coba untuk fahami
Lewat semua waktu ku untuk dirimu

Maafkan lah pinta ku begitu
Tak terdaya tak mampu menjaga cintamu
Hapuskanlah setulus kau khianati usah pernah tangisi
Maaf sejuta kata ku takkan coba kembali

Kini tiada kau balas cintaku dengan dusta
Percuma cintaku pada kamu sungguh ku tersiksa
Tapi ku coba mengerti dan ku coba untuk fahami
Lewat semua waktu ku untuk dirimu

Maafkan lah pinta ku begitu
Tak terdaya tak mampu menjaga cintamu
Hapuskanlah setulus kau khianati usah pernah tangisi
Maaf sejuta kata ku takkan coba kembali

Woo wo wooh woo hoo..

Maafkan lah pinta ku begitu
Tak terdaya tak mampu menjaga cintamu
Hapuskanlah setulus kau khianati usah pernah tangisi
Maaf sejuta kata ku takkan coba kembali

Hapuskanlah setulus kau khianati usah pernah tangisi
Maaf sejuta kata ku takkan coba kembali
Woo wo wooh woo hoo..
Ku takkan sesali
Woo wo wooh woo hoo..
Ku takkan coba kembali

Firefly out