Monday, May 30, 2011

How i spent my weekend

Last weekend saya spent kan dengan 3 orang budak praktikal marine..he...housemate saya balik kampung tinggal saya sorg2..and atas sbb2 terterntu,saya x berani nak duk rumah ni sorg2..hu...jadi saya angkut budak2 bertiga ni duk rumah saya..dah 3 mlm da ni dorg berkampung kt sini..he..kejam x..kesian bebdk ni da mcm hidup nomad da.

Credit pic to kak Hernee



Hari first saya bawak dorg mkn steamboat kt sebelah dataran JB...he..da lama x perkena bakso kt sana...so, tertunai la hajat tekak yg mcm ular ni...lepas da kenyang,saya angkut bebdk ni g bazar JB...punya la pusing2 nk cari parking x dapat...maybe da start cuti sekolah..ramai la org kan jalan2...dah pusing kali keempat baru dpt tempat parking..he..saya x beli pape pun..si zira n ada semangat nk beli jersi MU..almaklumlah si Zira ni kipas susah mati MU...nak lak Capt Akashah ajak dorg g tengok kt kedai..lagi la semangat kan..

Hari Sabtu, tengahari baru kitorang semua bangun..he..saya sempat gorengkan nasi goreng cili padi untuk bebudak ni..he..padahal kitorg da di jemput untuk mkn spagetti kt rumah Kak Hernee..he..so,lepas semua da siap..lepas zohor, kitorang g serbu rumah Kak Hernee..da lama x mkn spaghetti..he..TQ Kak Hernee yang Baik hati..lepas da kenyang,kitorang pun g City square..sebenar2nya kan..kitorang plan nk tengok wayang je..yang lain2 ni semua plan tiba2..he..tengok cerita Nur Kasih The Movie..pergh..first time la saya g tengok cerita Malaysia kt Panggung rasa x rugi..memang puas hati..5 star la saya bagi..he..over lak..balik singgah mkn, saya ada beli novel..saya ingat nk cari novel cerita Kasih yang suci ala yang tengah diadaptasi dalam cerita NORA ELENA kt TV3 tu...tu yang excited nk baca..sbb byk gak novel saya da baca..entah kenapa entah novel ni x pernah baca lak..hu...esok nk try cari kt pasar malam...he..

Hari ahad tengahari baru la bebudak tu balik rumah..tu pun ada kawan dorg ajak tengok wayang lagi..memang penuh la scheduled bebduk 3 org tu hujung minggu lepas..he..saya lak menghabeskan tengahari ahad saya dengan tido..hahahaha...bangun pun nk dekat kul 4...mandi siap2 g amik baju kt dobi n bayar duit kereta..masa otw nk g tu,saya mcm pikir,berani ke saya nk tido sorg2 kt rumah mlm ni..hu...saya terus mesej bebudak 3 org tu..n dorg yang baik hati pun sanggup datang balik rumah saya and teman saya tido..nge~~..GEDIK X?hahaha..yang paling best, masa jalan2 ngan dorg org panggil kitorang adik..uish..i terasa muda ok...hahahah..

saya sebenarnya da x sabar2 nk tunggu hujung minggu ni sbb nak balik KL...he...nak sabut bezday anak saudara saya yang comel..Muhammad Asyraff DAnial..da setahun da dia..sekejap je rasa..buat i rasa tua je tau...hahahaha..nk belikan hadiah ape ek?hu...tgk la nanti..

Comel x acap..he..

Ok la firefly out..