Sunday, June 30, 2013

metafora kehidupan

Saya pernah ada impian itu..cuma disaat itu,saya mengambil keputusan untuk melupakan impian itu...disaat saya tekad melepaskan impian itu, saya kehilangan sesuatu..kini,saya diberi peluang byk kali untuk meneruskan impian itu.tp entah mengapa, impian itu seakan kabur dan jauh dari diri ini.berkal kali saya cuba lari dari Impian itu..setapak saya cuba melangkah kehadapan,seribu langkah hati ini pergi melarikan diri..saya x tahu bagaimana mahu meneruskan impian yg telah saya tinggalkan pergi..bukan niat mengikut hati dan perasaan..tp saya x mampu buat masa skrg untuk berdepan dgn impian itu...kehilangan membuat saya takut untuk memiliki, kehilangan juga membuat saya takut untuk memberi, kehilangan membuat saya takut untuk bermimpi, kehilangan buat saya takut untuk merasai sakit itu sekali lagi...
Firefly out

Wednesday, June 12, 2013

La Tahzan

its been a while..rasanya dah banyak kali post tulis "its been a while" kan...lama tak mengupdate blog..bkn xde cerita, byk gak cerita..its just my life does not seems to be interested as before..hmmm...kelas mcm biasa, assignment yg nak ckp byk tu xla banyak tapi mcm biasa last minute baru buat kan..so berterabur la..Final year project,Alhamdulillah ada progress, Alhamdulillah sbb dpt supervisor yang selalu kejar untuk siapkan..kalau x mesti last minit gak....keje(x payah ckp la, nanti korg pening baca)..hahahaha..

its been almost 4 months Arwah Mak xde...kami(siblings) teruskan hidup tapi x mcm dulu...entah...kalau nak describe dengan mata kasar kan, terasa ada hole inside of our heart..sussah nak terangkan dengan kata2, sesiapa pernah rasa kehilangan org yg kita sayang je kot leh faham..sampai rasa x tahu nk move on dari mana..i'm being honest, keadaan saya kira parah gak nk recover, i think it will take forever..sampai kat syurga, bila dapat jumpa Arwah Mak n Abah lagi..for now, i think i should behave and try hardest to be rational as best as i can..

ok, till then...saya doakan ibubapa anda semua sihat belaka ok..

Firefly out..