Friday, May 10, 2013

Ma Fi Qalbi Ghairullah



Ramadhan makin hampir...sudah nak masuk Rejab...Bila bulan Ramadhan makin hampir ni makin sayu pulak hati..air mata pun kekadang keluar tiba2..entah tak tahu kenapa hati ni tak pernah berhenti merindu..Ramadhan terakhir, Arwah mak start sakit, masa tu saya kat JB, Angah call, suara dia mcm nk menangis ke dah menangis..dia cakap jari mak warna biru.. dia risau..dia ckp mcm rasa mak nk tinggalkan ktrg..tp saya ckp kt dia jgn merepek la...ko tu risau berlebihan..mcm tu x pela..nanti ptg kang aku balik KL..amik cuti...lepas hung up phone, saya terus sms bos untuk mintak cuti nak balik KL sbb mak saya x sihat..bos pun ok...mlm tu sampai kt rumah..mak ada dlm bilik tgh duduk, angah tgh belek kakai mak and pujuk mak g hospital, mak x nk, dia ckp xpe la, kita g je klinik Fauziah, kesian mak dia tahan sakit sampai demam2..yela..mak kan diabetes, mana leh luka2...takut jangkitan kuman..Angah n adik ckp mak demam hari tu, dia sibuk nak buatkan kuih tumpi nk bagi besan dia, dia x sedar jari dia terkena minyak panas..sbb tu jari dia luka...x sangka, dari satu jari tu, sekarang mak dah x ada, memang tepat sangkaan Angah time tu..mungkin Angah orang yang terapat dengan Mak, dia dapat rasa.. Masa Mak koma di hospital hari tu, 3 malam sebelum mak meninggal, saya menyorong kerusi roda mak nak diletakkan dalam kereta sbb mcm sempit nk letak kt wad, masa tu terasa kosong hati, saya ingat perasaan tu, entah kenapa, sambil menyorong kerusi roda yang kosong tu, hati rasa pilu..dlm hati terdetik mungkin kerusi roda ni mmg akan kosong lepas ni, cepat2 saya tepis perasaan tu, saya berharap mak akan bangun, selepas mak pergi, seringkali saya bermimpi, mak bangun dari koma, bila terjaga dari tido, saya sedar itu semua hanya mimpi...hakikat yang berat untuk ditelan, insan yang bergelar Mak dalam hidup saya dah tiada...seperti mana kosongnya kerusi roda mak sekarang, macam tu la kosongnya hati saya...bukan saya tak redha, kekadang terlalu rindu..

"Ma Fi Qalbi Ghairullah"




Al Fatihah untuk Arwah Mak dan Abah tercinta..


Firefly out..

Seandainya kau ada di sini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Ku ingin bersama dirimu

Ku tak akan pernah berpaling darimu
Walau kini kau jauh dariku
Kan s’lalu ku nanti
Karena ku sayang kamu

Hati ini selalu memanggil namamu
Dengarlah melatiku
Kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
Tak kan pernah ada yang lain

Adakah rindu di hatimu
Seperti rindu yang ku rasa
Sanggupkah ku terus terlena
Tanpamu di sisiku
Ku kan selalu menantimu

Sunday, May 5, 2013

Keputusan PRU ke 13

Marilah mari, mari mengundi..gamaknya kena tunggu lagi 5 tahun baru leh mengundi...he...almaklumlah x cukup umur lagi...poyo..padahal x daftar ngundi...huh...tetibe macam menyesal lak x g mendaftar awal2 ari tu...even my lil sis pun dah 1st time mengundi hari ni..

So sama2 lah kita nantikan keputusan..Dacing ke, Bulan ke, Bulan kena belah ke, roket ke....jam loceng ke yang menang..Mana2 parti pun yang menang..ingat ini amanat rakyat, jagan dah menang lupa semua janji2 yg anda dah tabur kepada rakyat..tugas pemimpin sagat berat..di akhirat nanti anda org terawal yang akan dihisab...jagalah amanah yang diberikan oleh rakyat..InsyaAllah...senang didunia dan di akhirat..

saya yang x mengundi tahun ni tetibe insaf...baiklah lepas ni saya terus daftar undi ye..pesanan ikhlas dari SPR....hahahahaha..

Firefly out

Never let you go


*Even if I die, I can't let you go*

Even though I'm young, the pain is the same
Just because I don't know the world very well
Doesn't mean that I don't know pain

Why do you lie, saying it'll be okay?
How will my heart that hurts this much
Be healed so easily?
How will I live without you?
That's why I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

No matter how much you push me away
I'll hold onto you until the end
So that you won't be able to go anywhere

If you're really going to leave, then lie
That we should meet again tomorrow
That we should meet as we smile
If breaking up wasn't a joke, then I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

We went through so much time together
How are you telling me to live by myself now?
I can't do that, I can't

I can't let you go, even if I die
I really can't let you go
How am I suppose to let you go?
I can't let you go
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

Firefly out

Credit : Never let you go by 2AM