Friday, July 30, 2010

The only exception

Mcm ni la hidup,org luar hanya pandai menghukum,tp x pernah pikir tentang org yg menanggung..semua nk salahkan saya..saya lah yang patut mengalah...siap suruh saya be Matured k..seriously,it kills me inside..xpe la...benda da jadi..saya redha je..dorg semua nk marah or ckp apa pn saya da x kisah..ni keputusan saya..bukannya saya xnk maafkan dia, tp saya perlu masa..dan saya tahu,dia pun perlukn masa..sda kawan baik saya..saya kenal dia,da lama ktrg get along sama2..dia xkn buat keje bodoh n sia2,saya tetap yakin n percaya kt dia..org lain yang konon2 paham 2, simpan je la kata2 korg semua..ita yang korg kenal dulu xkn duk diam je skrg..ita da lain..dulu,ita je yg mintak maaf,ita je yg mengalah,ita je yang sakit hati.ita je yang kena dengar ckp korg..enough is enough...jangan desak ita da..nanti ita akan jd The Hulk,ok..

Lpas 2 ada lak sorg 2 asyik buat saya confuse dengan perasaan saya sendiri..hmm...confuse..confuse..

Ya Allah,Berikanlah hamba-Mu ini pertunjuk dan hidayah-Mu..

Firefly out..

And for today..

When I was younger


I saw my daddy cry

And curse at the wind

He broke his own heart

And I watched

As he tried to reassemble it

And my momma swore that

She would never let herself forget

And that was the day that I promised

I'd never sing of love

If it does not exist

But darling,

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

Maybe I know, somewhere

Deep in my soul

That love never lasts

And we've got to find other ways

To make it alone

Keep a straight face

And I've always lived like this

Keeping a comfortable, distance

And up until now

I had sworn to myself that I'm

Content with loneliness

Because none of it was ever worth the risk

Well, You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

I've got a tight grip on reality

But I can't

Let go of what's in front of me here

I know you're leaving

In the morning, when you wake up

Leave me with some kind of proof it's not a dream

Ohh---

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

You, are, the only exception

And I'm on my way to believing

Oh, And I'm on my way to believing

Thursday, July 29, 2010

Ita yang kesepian...

kenapakah saya sgt xde mood..hu
Laptop saya rosak...tensen!!yela..laptop 2 da uzur sebenarnye..da nk 5 tahun pn..semua benda da rosak..xde ke org yg baik hati nk belikan saya laptop baru satu..dpt netbook pn xpe la...hu...nk masuk contest,leceh tul...huwah...tensen gila!!

sgt sedih..bagaimana saya nk mengharungi hari2 yg boring tanpa laptop or internet...hu...hari minggu plak nk dkt...nk laptop!!busan!!

xkn nk pinjam mak duit...hu..da la mak byrkan duit ..........!nanti kena bebel...leceh la..
Nak mintak pakwe,xde pakwe..n merengek kt sape ni..buhsan!!!

sape2 yg baik hati,leh x belikan or hadiahkan saya sebiji laptop..please...
Ya Allah,Ya Razak...aku hamba-Mu yang lemah berdoa,turunkanlah dan limpahi la cahaya rezeki-Mu kepada ku......


firefly out..

Wednesday, July 28, 2010

Wa..ari ni xde mood nk bekerja...skrg da pukul 12.10 tghari...dari pagi td x tahu nk buat apa..hu..apada ita ni..asal malas sgt ni..

he..hari sabtu ari 2 g umah kawan lama saya...nama dia Azalia Mahadi..he..dia baru lpas operate baby baru...nama baby 2..AWal Khairy..comelnye anak dia..geram lak tgk..seronok lak tgk dia bahagia..ehem..bila la hari saya nk tibe..xpe2..fokus kt benda lain dulu..

lama gak saya ngan geng2 lepak kt umah dia...da lama x jumpa kan...so,kekadang jumpa mmg joyah la semua...rindu sgt kt masa dulu2..duk satu asrama sama2..bkn sekejap..5 tahun tu..gila lama...pejam celik,da lima tahun ktrg tglkan zaman sekolah..rindu sgt masa muda2 dulu..aik da tua sgt lak bunyi nye...he..mcm ni la hidup..he..

lpas ktrg lepak umah aza,saya,ana kasim,ana shari,yati,sheqa m yana g lepak main layang2 kt taman metropolitan kepong..ni semua cik yana punye pasal, dia punye sibuk ckp nk main2 layang2..sekali dia duk lepak je ngan ktrg kt atas rumput 2...yang paling penat tahu x sape?Ana shari..kui3x...da berapa puluh kali dia tawaf taman metropolitan 2,tp layang2 ktrg x naik2 pn..kui3x..xpe nanti kita g main lagi ek..lpas ni kita g ramai2 lak..

lpas da pnat2 main,ktrg melilau cari pakcik ais krim,nk mkn roti ais krim,tp x jumpa2 pn..hu..sekali kete da kuar dr parking..ternampak pn kelibat pakcik ais krim 2..si yana pn g cari tmpat parking blik nk beli ais krim 2,tp malang nye xde roti ais krim da abes..kitrg pn redha je la mkn ais krim kon je..sekali kuor dari pintu taman metropolitan kepong tu nampak byk gila je rupanya org yg jual ais krim..kui3x..xpe la xde rezeki kita kan..nanti kita beli lain ye..he..

Plan akan datang..kita g konvoi raya ramai2...mana tahu leh naik....I..he...pepaham je la..he..




firefly out...

And for today..

We The Kings We'll Be A Dream Lyrics


Do you remember the nights

We'd stay up just laughing

Smiling for hours

At anything

Remember the nights

We drove around crazy in love

When the lights go out

We'll be safe and sound

We'll take control of the world

Like it's all we have to hold on to

And we'll be a dream

Do you remember the nights

We made our way dreaming

Hoping of being

Someone big

We were so young then

We were too crazy

In love

When the lights go out

We'll be safe and sound

We'll take control of the world

Like it's all we have to hold on to

And we'll be a dream

Whoa whoa

Whoa whoa

Whoa whoa

When the lights go out

We'll be safe and sound

We'll take control of the world

Like it's all we have to hold on to

And we'll be

When the lights go out

We'll be safe and sound We'll take control of the world

Like it's all we have to hold on to

And we'll be a dream

Tuesday, July 27, 2010

Sabar..

BALASAN SYURGA PADA YANG SABAR


Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a, sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda di dalam Hadis Qudsi: Allah s.w.t berfirman:

"Tidak ada balasan kecuali syurga bagi hambaku yang beriman yang telah Aku ambil kembali kekasihnya (Aku mematikan seseorang yang disayanginya seperti anak, adik-beradik dan sesiapa sahaja yang di sayangi oleh seseorang) dari kalangan penghuni dunia dan dia hanya mengharapkan pahala daripadaKu (dengan bersabar). " (Hadis riwayat Imam Bukhari).

Kesimpulan Hadis:
>Tabah dan sabar menghadapi musibah adalah merupakan tanda-tanda kesempurnaan iman manakala  
   keluh-kesah dan bimbang adalah merupakan tanda-tanda kelemahan iman.
 >Keagungan ganjaran tabah menghadapi musibah.

Cukup sabar ke saya nk mencium abu syurga..terasa bertapa kerdil nye diri.Rasa x layak sgt untuk menghampiri syurga Allah s.w.t.

Banyak perkara berlaku dalam minggu ni memg menguji kesabaran saya...
Saya x tahu la nk cakap mcm mana..syaitan di dlm hati saya telah menanam rasa benci yang teramat kepada seseorg..perangai dia sgt menyakitkan hati saya..rasa nk tampo2 je stiap kali dia bersuara..mcm mana lah saya nk teruskan..sabar saya da sampai ke max limit..cara paling best sekarang ialah masuk telinga kanan n keluar telinga kiri..sebb kalau saya pikir2 kan saya makan hati..hmm...x tahu la..kalau telinga da xle nk terima baru saya cari alternatif lain..hu..perangai awak teruk!!!org plg teruk pernah saya jumpa!!!awak berlagak mcm diva!!perasan cun,bgus n perfect!!!

tgk mcm man nk masuk syurga mcm ni..hu..

to make things worst,saya hilang kawan baik saya..saya sayang sgt kt dia..semalam saya check FB,dia da remove acc dia..so i think..that is it..dia mmg x perlukan ktrg untuk masuk campur dlm hidup dia..kalau dia baca entri ni,saya mintak maaf,aku rasa semua ni ada hikmahnya..aku harap ko lebih bahagia tanpa aku kt sisi ko buat sementara ni..aku xnk jadi org yang menghalang kebahagiaan ko..b4 ni ko pernah tanye aku "ko x nk tgk aku bahagia ke ta?" aku nk sgt tgk ko bahagia,ko kawan baik aku kan..so ini la cara aku untuk bagi ko mencapai kebahagian yg ko caari2 selama ni..aku doa keputusan yg ko amik betul...

firefly out..for today..

Hati yang kau sakiti.

jangan pernah katakan bahwa


cintamu hanya untukku

karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini

harus kutinggalkan dirimu

karna hatiku selalu kau lukai

tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

ku menangis membayangkan

betapa kejamnya dirimu atas diriku

kau duakan cinta ini

kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan

kepergian dirimu dari sisi hidupku

harus slalu kau tahu

aku lah hati yang telah kau sakiti

ku menangis

harus slalu kau tahu

aku lah hati yang telah kau sakiti

Saturday, July 24, 2010

Ni khas untuk someone yg saya concern sangat2,tapi dia concern ke pasal saya???

Kepada org yg saya concern tu,saya harap org paham, saya terpaksa sangat2...don't blame me...saya sayang kt persahabatan kita...but enough is enough...benda da jadi...saya harap awak leh berfikiran waras,demi masa depan awk...

Firefly out...

And for today..Dilema Cinta..

seberapa salahkah diriku
hingga kau sakiti aku begitu menusukku
inikah cara membalas
aku yang slalu ada saat kau terluka

seberapa hinanya diriku
hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
tak ada satupun perasaan
yang mampu membuatku begitu terluka

Reff:
namun ku terlanjur mencintai dirimu
terlambat bagiku pergi darimu
begitu terlalu indah perasaan itu
tak mudah untukku jauh darimu

telah kucoba segala cara
tuk bahagiakan kamu merebut hatimu
namun tak semudah yang ku bayangkan
bila kau tak inginkan ku tuk disisimu

tak pernah kurasakan sebelumnya
menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu

Thursday, July 22, 2010

uwah...melepas 70000

alamak penat berusaha untuk dptkan 70000 tp x dpt..terlepas!!!!dapat 70001...uwah...................

KEJAM!!!!

Jangan membangga Diri

Rasulullah saw. Bersabda bermaksud:


“Sesungguhnya Allah telah memberi wahyu kepada Aku yang memerintahkan supaya kamu semua bersifat tawadduk sehingga tidak ada seseorang pun merasa dirinya megah (lebih bangga diri) dari orang lain dan tidak boleh seseorang itu menzalimi dan melampaui batas terhadap orang lain”.

Riwayat Muslim

Huraian


1. Islam menuntut umatnya beramal dengan sifat tawadduk dan hormat menghormati sesama Islam dengan demikian akan lahirlah sebuah masyarakat Islam yang harmoni.

2. Kedudukan orang Islam disisi Allah adalah sama sahaja tarafnya. Oleh sebab itu Islam melarang umatnya melakukan kezaliman dan hendaklah menjauhkan sifat-sifat keji seperti membesar diri, bermegah dan sebagainya.

3. Islam melarang umatnya bersifat bangga diri, kerana mempunyai pangkat dan kedudukan yang tinggi, tetapi hendaklah bersifat hormat menghormati antara satu sama lain dan jangan merendahkan orang lain, kerana semulia mulia manusia di sisi Allah ialah orang yang paling bertaqwa.

 
Dengki


Hadith :

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: "Tidak berkumpul di dalam hati seorang manusia antara iman dan dengki"

Riwayat Ibnu Hibban dan Al-Baihaqi

Huraian

1. Hasad dengki itu adalah seumpama api yang akan memakan segala kebaikan yang dilakukan oleh seseorang seperti api yang membakar kayu.

2. Adanya perasaan dengki menunjukkan iman seseorang itu belum sempurna malah dengki merupakan sifat yang diwarisi daripada syaitan. Kerana dengkilah maka syaitan menggoda Adam a.s hingga terkeluar daripada syurga dan kerana dengki juga maka terjadinya pembunuhan di antara Qabil dan Habil.

3. Seorang pujangga Arab pernah berkata: "Orang hasad tidak akan senang hidupnya dan orang bakhil tidak akan berbudi dan tidak dapat dijadikan kawan orang yang selalu jemu dan tidak ada kemanusiaan bagi pendusta. Dan tidak dapat diterima pendapat orang yang khianat dan tiada budi bagi orang yang tidak berakhlak.

4. Dengki yang diharuskan dalam Islam hanyalah dengki yang menjadikan manusia berebut-rebut melakukan kebaikan seperti berlumba-lumba menuntut ilmu atau berlumba-lumba melakukan ibadat dan yang seumpamanya.

Sumber : Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Saya rasa tiada manusia yang dilahirkan dan diciptakan Allah s.w.t itu sempurna..jgn la bangga diri kepada org lain kan kelebihan diri kita..setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan masing2..tolong la jgn ckp ngan saya bertapa sempurnanya anda,kerana anda akan menunjukkan bertapa lemahnya diri anda sendiri..kita sesama manusia dan umat Islam sepatutnya bantu-membantu dan melengkapi diri masing2..tp anda selalu menjatuhkan org di sekeliling anda...tidak salah kalau kita bermula dari bawah dan berusaha untuk menjadi org yg berjaya..jgn kerana anda tidak bermula dari bawah dan terus berada di atas,anda tidak menghargai dan mernedah-rendahkan org yg bermula dari bawah itu..apa la sangat dengan segulung ijazah yang kita ada untuk dibandingkan dengan pengalaman yang orang lain ada..sometimes,fakta boleh diputar belitkan..jgn terlalu berpegang sangat dengan pemikiran kita sendiri, sometimes,we have to look from others prespective..jgn hanya hidup dalam dunia kita sendiri..lihat persekitaran luar..

Akhir2 ni saya rasa seperti di buli...terasa diri di letakkan di tempat plg bawah..maybe ini semua dugaan-Nya..saya tengah berusaha bersabar..Moga2 Allah s.w.t. lindungi saya dari sifat2 mazmumah dan kejahatan org lain..dan jujur saya kata kan..saya hanya hamba Allah yang lemah..saya x tahu sampai bila saya boleh bertahan..so,tolong jangan tambahkan rasa benci saya kepada anda...

Firefly out..

and for today...

Damba Kasih


Album : Damba Kasih

Munsyid : In-Team

http://liriknasyid.com







Semakin jauh ku dari-Mu

Semakin dekat pula Kau menghampiri daku

Oh, Tuhan Yang Maha Pengasih

Siapalah diriku di pandangan-Mu



Semakin cuba ku dekati

Semakin kuat pula Kau mendugai aku

Oh, Tuhan Yang Maha Sempurna

Kerdilnya diriku di hadapan-Mu



C/O

Bagaimanakah nantinya tika berhadapan dengan-Mu

Sudikah Kau menerima hamba-Mu yang hina ini

Ya Allah Kau Maha Pengampun



Di bayangan mentari aku kealpaan

Dusta dunia penuh kepura-puraan

Di kala dini hari aku kepasrahan

Mendamba jernih embun kasih sayang-Mu Oh Tuhan



Andainya dihitung amalanku

Belum pasti dapat ku hampiri gerbang syurga-Mu

Oh Tuhan Yang Maha Pemurah

Hindari diriku dari siksa-Mu… Oh Tuhan



Kasih sayang-Mu Tuhan

Itu yang ku dambakan

Dengan rahmat-Mu ampunilah diriku..



Melodi: Manis Helma (Hijjaz Records Sdn. Bhd.)

Senikata: ITO Lara (Gurindam Entertainment) & Manis Helma (Hijjaz Records Sdn. Bhd.)

Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd

Monday, July 19, 2010

PhD

Hadith Riwayat Muslim, Daripada Abu Hurairah:

"Jangan kamu dengki-mendengki, jangan tipu-menipu, jangan benci-membenci, jangan musuh-memusuhi, jangan sesetengah kamu berjual-beli atas jual beli setengah yang lain, dan jadilah kamu sekalian sebagai hamba-hamba Allah yang bersaudara.."

Dalam sunnguh hadith ni..ni saya nk beri peringatan bkn pada org lain saja tp peringatan juga kepada diri sendir saya..Sesungguhnya tiada seorang manusia pun yang dilahirkan sempurna.Semua di ciptakan oleh Allah s.w.t memeiliki kelebihan dan kekurangan masing2..

jangan lah sesekali kita takbur,riak dan berperasaan hasad dengki terhadap org lain kerana semua itu adalah sifat2 mazmumah yang tidak disukai Allah s.w.t.

Seharusnya kita cermin diri kita sendiri sblm menilai org lain dan menkritik org lain...citarasa manusia semuanye berbeza...So terima lah kelebihan dan kekurangan diri sendiri dan org lain seadanya...

firefly outs..

Friday, July 16, 2010

Tell me how i'm supposed to breathe with no air?

Bagi saya bernafas leh x? saya x cukup udara ni...
Tarik nafas...lepas...

ok..

10 things i hate about you!!!(10 ke?)

1.mahluk tuhan yg berlagak nk mampus..
2.perasan bagus..
3.suka sgt perli org...
4.suka bodek org yg besor...
5.putar belit
6.ko je yg betul
7.kono power sgt
8.berkira sgt.
9.cerewet
10.bongoks sgt!!!

ari rasa kebengangan....pagi2 da buat perangai mcm si**..s**t of d cat la..

Monday, July 12, 2010

di waktu tengahari yg sejuk..

Tipu la ckp kalau x sedih..tgh menghitung hari yg tinggal kt PTP ni..diam x diam da nk dekat 10 bulan saya kt cni...rasa mcm smlm je baru masuk PTP..ni da tgl 18 ari..2 x tolak sabtu ahad...lpas ni kna mula dari awal blik..he..nk cari keje n g interview...da lama rasanye x g interview..sejak menolak 1 tawaran dulu..nk kata menyesal x la..nk compare kilang 2 ngan kt PTP ni,byk yg saya belajar kt cni..happy gak..dapat ramai kawan2 baru..tp kkdg sedih gak sbb jauh sgt ngan famili n kekwn yg ada kt KL..he..life saya mmg da xde benda lain la..keje je memnjg...nk kuor pn jarang sgt..he..member2 kt KL semua bising ckp,apala ko buat ko Johor 2,mcm la kt KL xde keje..kekdg saya pn tertanye-tanye apa la yg saya buat kt JB ni ek..he..timba pengalaman la..drg yg duk kt KL pun bknnye famili drg duk kt KL..drg pn kira merantau gak..so,sama je la kan..kita semua sibuk nk cari pengalaman for better future..

Dah 10 bln kt cni,byk yg saya x tahu lagi..saya ttp buat salah yg sama lagi...hu..2 yg sedih 2..supposely,kenala better person,ni x,salah ttp ada...pening gak kepala ni kekdg..kekdg rasa mcm saya ni jenis x reti2 nk belajar dr kesilapan..asyik repeat kesilapan yg sama..yg pening kepala..of coz la my boss..dia yg kna settlekn semua masalh yg saya buat..hu..kesian gak kt dia...hu...Sorry sesgt...Maybe ni bkn bidang saya kot..yela b4 ni keje duk kt dlm makmal run sample dpt result buat report,present...2 je..x byk sgt buat communication..hu..padahal zaman skrg 2 la yg penting..tp kalau saya dpt masuk bidang yg saya nk,boleh ke saya buat???ntah2 sama je..hu..

bln ni da setahun da tglkan alam Universiti..mcm x caye je..rindu kt kekwn semua..persekitaran semua...dulu masa study pikir,malasnye nk buat assignment report,g kelas exam semu..rasa x sabar2 nk keje..bila da keje,rasa mcm nk belajar je blik sbb xyah risau pape..hu..xpe la life must go on kan..ada rezeki sambung la buat master lak kan..he..Insya-Allah..

saya redha je semua..saya yakin yang Allah mesti tunjukkan jln yg terbaik untuk saya...

Firefly out..

Sunday, July 11, 2010

(T_T)

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu


Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu

Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan

Menggenggam Janji Setiaku



Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini

Alasan Kau Menyakitiku

Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku

Tapi Cobalah Sejenak Mengerti


Bila Rasaku Ini Rasamu

Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya

Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga


Coba Bayangkan Kembali

Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih

Semua Telah Terjadi

Monday, July 5, 2010

DamN...Menjengkelkan!!

Daamn..damn..damn...AAK???bongoks tul la..ramai btul org yg asyik x pasal2 gila meroyan..entah apa kes ntah...suka hati la kita ngan hidup kita kan..x tahula...kalau org x kacau hidup u,u jgn kacau hidup org..plus if u mad at urself,dont throw it away to some one else..u'll look stupid...ni org nk ckp apa sibuk je nk interrupt..kalau x suka da la...x payah la nk poyo2...menjengkelkan tahu x...pagi2 da buat org ilang sabar...i tell u this,u won't be happy if u busy critisize other people..common la..cuba try bersyukur dengan apa yg ada..ni x,xle tgk org lebih ckit,nk meroyan..hidup ni mmg x selalu kita akan bahagia je...ada masa kita kn ttp rasa x bahagia kan..tp jgnla all da time rasa x bahagia..2 maksudnye awak ada tekanan perasaan tau x??B****!!!geramnye..satu je nasihat saya,kalau awak x rasa bahagia dengan hidup awak sekaran...do something..take an action..ni x,sibuk jeles ngan org lain tp diri sendiri x berusaha nk ubah hidup diri sendiri..

da la malas nk ckp lebey2..nanti meroyan lagi lak..

fire fly out..

Sunday, July 4, 2010

Singapore!!

Minggu yang sangat penat n happening...

Byk benda yg berlaku minggu ni...ada yg best,happy,ada yg x best sedih.....
minggu ni ada training for 2 days..2 yg penat 2..hu..tp training ni kn bgus untuk meningkatkan kekurangan pada diri kan..so kira sgt bermanfaat la bg saya yg masih terkapai-kapai ni..he..
Lpas 2..biasala kerja pn sedikit sebanyak tertangguh sbb ada training kan..hu
mlm sabtu lak lpas blik kerja mlm 2,ktrg satu umah g mkn ikan siakap kt restoran damai(kot...x ingat la nama dia..)..boleh la tahan sedapnya..(tp xla sedap2 sanagt2 tau..)hu..memang melantak tul la..sampai masa otw,saya leh tertido dlm kete dgn nyenyaknye..yg bestnye,rupa2nya masa otw blik ada road block,si anis n afzan(housemate saya) cakap drg kna berhenti(pakcik polis suh bg ic n lesen..)drg ckp pakcik 2 senyum je tgk saya tido lena sgt...hu...malu gak..tp nk buat mcm mana da mmg ngantuk gila..

Esoknya paginye lak bgun awal..sbb nye..he..g buat passport..he...akhirnye terbuat gak pasport ...he..2 pn anis n afzan bising suh buat kalau x malas gak...nasib baik x ramai sgt org...g kul 7,dlm kul 9 da siap...blik je ruma apa lagi terus masuk selimut la..yg best nye ari 2 hujan lak sepanjang ari..kul 2 lebih,afzan kejut suh mkn..hu..susah gak nk bukak mata memula...tp disebabkan perut lapo bgn la kejap..lpas 2 leh sambung tido blik...tetiba terbangun da kul 6 lebih..lama gila tido..x perasan lansung..mlm nye lak kitorg g lepak kt jusco...g mkn auntie anne's ..hu ktrg da ketagih ngan pretzel..hu..
Pagi td lak...ktrg g orchard road singapore..yeah!!memula huru hara la gak sbb x tahu jln semua..nk naik MRT pn punye la batak..he..kelako tul..tp skrg da terrer da..lpas ni g da tahu mcm mana nk jalan..he...yg serononknye singapore ni....he..ramai laki cina yg hensem2...2 x termasuk org puteh lai..seronok tul sekodeng n cuci mata..he..lain kali nk ajak my family lak g...he...btw,nasib baik spore x banjir..hu..kalau x lagi la huru hara...

apa yg x best minggu ni...first..so sad yg park yong ha(yg berlakon winter sonata 2) da mati sbb bunuh diri..hu...entahla.kekadang saya x paham kenapala drg leh amik jalan pintas mcm 2...ingat leh selesai ke masalah...kesian tau kt org2 yg drg syg,kna tinggal n derita..saya pn x paham..dia da la hensem,berjaya lak 2..muda lagi..entahlah..nk ckp lelebih pn xle..

and yg x best berlaku pada diri saya...hanya saya je yg tahu..maybe da masanye saya mulakan hidup baru..tiada dia..maybe ni pertunjuk dari Allah..saya nk cuba biasakn diri..even mmg sedih n sakit sangat hati ni...biarla..lelama mesti ok...

i thinks that's all for today...my feet sgt sakit sbb byk sgt jln..n really tired..hu...

firefly out..

and for today..

hati yang telah kau sakiti..

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku


Karena kini kau telah membaginya

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu

Karena hatiku slalu kau lukai

Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa



Ku menangis… membayangkan

Betapa kejamnya dirimu atas diriku

Kau duakan cinta ini

Kau pergi bersamanya



Ku menangis… melepaskan

Kepergian dirimu dari sisi hidupku

Harus slalu kau tahu

Akulah hati yg telah disakiti



Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu

Karena hatiku slalu kau lukai

Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa



Ku menangis… membayangkan

Betapa kejamnya dirimu atas diriku

Kau duakan cinta ini

Kau pergi bersamanya



Ku menangis… melepaskan

Kepergian dirimu dari sisi hidupku

Harus slalu kau tahu

Akulah hati yg telah kau sakiti



Ku menangis…

Harus slalu kau tahu

Akulah hati yang telah….

Kau sakiti…