Wednesday, September 28, 2011

Crush-Joe Brooks Holes inside

i'm having crush with Joe Brooks...aiyoo..cairrrrrrrrrrrrrr...
yeah but its true...i have a holes inside me...
hmmm..



When all that you've tried, leaves nothing but holes inside, 

It seems like you're wired, to stay here held in time, 
Cuz nothing seems to change, oh no. 
No nothing's gonna change, at all. 
I can see it in your face, the hope has gone away. 

if you hold tight, shadows will be lost in the light. 
Oh cuz sometimes, fate and your dreams will collide. 
So don't walk away from me, 
Don't walk away from me, 
Don't walk away from me. 

Your feet are stuck, no they cannot move, 
Don't tell me that they're glued, 
Sure they're far from 
At home, at ease but give sometime to breathe 

Cuz When nothing seems to change, oh no. 
No nothing's gonna change, at all. 
I can see it in your face, the hope has gone away. 

But if you hold tight, shadows will be lost in the light. 
Oh cuz sometimes, fate and your dreams will collide. 
So don't walk away from me, 
Don't walk away from me, 
Don't walk away from me. 

But everything will be okay, 
I know that it's so easy to say, 
But the pain inside will fade, 
Please tell me that you'll stay. 

If we hold tight, shadows will be lost in the light. 
Oh cuz sometimes, fate and your dreams can collide. 
And all that you´ve tried leaves nothing but holes inside...


Friday, September 23, 2011

Kecil hati

Received an email from a friend of mine, a very good friend of mine this morning...

nk share..

"Mengecilkan hati orang adalah berdosa, berkecil hati juga adalah berdosa. Tetapi lebih besar dosanya jika kita berkecil hati"

... I'm so confused...
Kenapa orang kecilkan hati kita, kita pulak yang berdosa?
Then I asked my dad what's that mean.

Ayah: Jika seseorang hina kita, dia berdosa. Jika kita terasa hati dgn penghinaan dia, kita juga berdosa. Tetapi dosa kita lebih besar dari dosa dia.
Anak: Uiikk... Tapi kenapa pulak? Kita tak buat apa-apa pun?
Ayah: Kerana orang yang menghina kita itu adalah peringatan daripada Allah.
Anak: *blur
Ayah: Kenapa kita dihina oleh orang tu? Kerana itu adalah ujian dari Allah. Kenapa Allah hadiahkan kita ujian itu? Kerana DIA nak mengingatkan diri kita yang dah leka dengan dunia. Bila kita berkecil hati dengan orang tersebut, bermakna kita tak redha dengan ujian yang Allah turunkan. Kesimpulannya, kita bukan kecil hati dengan orang, tapi kecil hati dengan Allah.
Anak: Ooooooo... Ook...
Ayah: Lagi parah bila kita pun cerita pada kawan-kawan kita. "Dia dah banyak buat aku macam ni, macam tu..." dan sebagainya. Dan kawan-kawan kita pula akan cerita pada kawan-kawan lain. "Kesian kawan kita tu.. budak tu dah banyak sakitkan hati dia..." jadi keredhaan kita terhadap ujian Allah itu akan lesap.
Anak: *termakan cili

So, the conclusion is... Jangan mudah terasa hati...
Maknanya kita tak redha dengan Allah...
Nanti Allah pun tak redha dengan kita... Na'uzubillah.

P/s: "Sebenarnya, setiap kali orang memuji kamu... Seharusnya kamu rasa malu. Ucaplah astaghfirullah al-azim kerana orang memuji kamu disebabkan Allah S.W.T telah menutup aib dan kelemahan kamu."

bila saya baca email forward ni, terusik hati saya, saya ni mmg cpt kecik hati ngan org, hati tisu org kata...hmm...bila dah baca amail ni baru saya paham...betul la mesej dari email ni..bila kita dihina oleh orang lain, tu tandanya Allah s.w.t nk menguji kita...tersedar saya yang selalunya saya kufur dengan nikmat yang Allah s.w.t beri kepada saya...jarang bersyukur, x pernah beringat,bila ditimpa ujian, saya selalu mengadu domba,mengeluh.......Astaghfirullah...

Firefly out

Thursday, September 22, 2011

THE REASON

Hujan Panas Hujan Panas..
Kepala dah sakit..
hmm...
Mata bengkak...
Perut kosong..
Not feeling well..
Hati sakit...
Firefly out....

Layan





"The Reason"

I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
Thats why i need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is You

and the reason is You [x3]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

Monday, September 19, 2011

2PM-HANDS UP

the entire world is going crazy..he..mee too...just wanna take a peek all of my OPPA before go to bed...
Everyone put your hands up..put,put,put,put,put...(jgn tersembur sudah)..he..


Credit to Youtube-2PM-Hands UP


Firefly out..

Angah's Bezday!!

19.09.2011
My luvly Angah's bezday!!!
happy Bezday Angah!
Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki!!
thanks for being a lovely sister and best friend for me!!
Always be there for me!!support me!!
Terima kasih sbb tolong jaga mak...
Luv you much!!!








Firefly out..

nk promote jap..jgn lupa jengah2..beli mana yg berkenan ye..jgn segan2..
Soo Cute Baby Shop

Hari ini Hari ISNIN yang BIRU!!!

hu...first day keje...still at work..hu..tgk jam, dah nk kul 7 da..apa da...hu...baru drive back from KL pagi tadi..masuk keje kul 11 setengah tadi..ni dah sangkut ngan kerja..xle blik..rasanya dah lama betul saya x balik lmbt...sbbnya saya malas..hahahaha....kepala dah ting tong...he...oklah...mlm kang nk update lagi satu post..ni nk siap2 balik rumah...

Firefly out..

Sunday, September 18, 2011

Soo Cute Baby Shop Promotion!!

Hi kekawan, just wanna promo Soo Cute Baby Shop,

Baby pyjamas, Tutu, Baby Rompers, Headband to grab!!

There a lots of cute and fabulous clothes and accessories,


How to Purchase?

Go to Link


or 

Facebook page




To Purchase Soo Cute Baby Shop items,


1. Drop us an email with your orders/inquiries(we will in touch with you within a day)


2. Payment can be made via bank transfers(Maybank).


3.Email us your details;

Full name:
Contact no.:
Mail Address:(For postage purposes)
Orders: [item number/name]
Delivery method: COD/Poslaju

at email address: soocute.baby@yahoo.com
or PM us on our Facebook page : https://www.facebook.com/soocutebabyshop

We will get back to you on availability and on further arrangements via email/PM.

TERMS & CONDITIONS


so what are you waiting for kan?
Grab it now!!

Firefly out!!

Saturday, September 17, 2011

Soo Cute Baby Shop


GRAND OPENING

We are opening a new shop!!


Baby pyjamas, Tutu, Baby Rompers, Headband to grab!!

For more info :

Click on picture!!


Firefly out

Thursday, September 15, 2011

Dear diary


wa..setelah dua bulan saya kehilangan diary saya ni..dah jumpa akhirnya...hahahaha..penat saya cari pusing2 x jumpa...rupa2nya kt ofis lagi satu...adoi..nasib baik jumpa..banyak rahsia tu...he...hari ni mood ok sikit..sebabnya..he..mestila nk balik KL kan..he...esok kan cuti Hari pembentukkan Malaysia...so,xknlah saya nk spend 3 hari kt Jb..baik saya balik KL walaupun duit tengah kering...he...bak kata angah saya, nanti ada la yg tepon mak hujung bulan...hahahah..sape la tu kan...

okla firefly out...nanti sambung..

Wednesday, September 14, 2011

Sepetang yang cool bersama dengan sekeping hati yang hot

Boleh x kalau saya nak tukar profeesion kerja saya?he...akhir2 ni saya busy cari kerja...tu yg tibe-tiba pikir..saya nk cari keje yg more fun, n environment yg more realx sikit...hmm..saya pikir kalau jadi tour guide best gak kan..leh melancong jalan2 g mana2...he...ni berangan je la kan...he...saja merepek di petang hari...masuk keje awal sikit tadi...mcm balik lambat..unlike others yg boleh g keje lambat n blik keje awal...saya kena g keje awal n blik keje lambat..well life..this is reality..learned it from experience..
lately, kata 2 yg tersimpan di dalam hati saya semakin jelas...sorry..kalau saya tak puas hati or x suka, saya xkn simpan dah...ni ruangan saya dan fikiran saya...

firefly out..

Tuesday, September 13, 2011

Hati yang telah dicela

Received a message from my dear friend Siti,

"Life is too short to wake up in the morning with regrets. So, love the people who treat you RIGHT, forget about the one who DONT.Believe that everything happen for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it.Nobody said that it'd be easy, they just promised would be worth it"

this word kinda inspired me tonight..lets see whats gonna happen next..really excited for starting over..who cares about others..time for changes...

And for now..

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya bonekan yang enkau sering mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahlah engkau fikirkan
Cukuplah cukup oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

firefly out..


Monday, September 12, 2011

Its Monday

wa...its monday again...hu...cepatnya masa berlalu....weekend dah abes...hmmm...so ari ni mood kedaung la kan...x seperti biasa Maonday la kan...hu...nasib baik this week kerja 4 hari je..hu...ari khamis balik KL..hooyeh hoyeeh....so mari kita berkerja dengan bersungguh-sungguh minggu ni...he..kerja BANYAKKKKKKKKKKKKKKKKK..tensen la wei...

Firefly out..

Thursday, September 8, 2011

Saat Terakhir

Hari raya ke-3, 
barulah ktrg adik beradik dapat jengah kubur Arwah Abah,
da  nk dekat 6 thn tak beraya ngan abah...lama kan..
sekjap je masa berlalu..
rindu..rindu sangat..
Selamat Hari Raya Abah,
maaf Zahir dan batin
Halalkan makan minum anakmu ini...
Alfatihah..

 Firefly out.. 

Saat terakhir-ST 12…

Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun ku bayangkan
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri

Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit ku rasakan
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

Dibawah batu nisan kini
Kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup
Ini terjadi karna ku sangat cinta

Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan
Selamat jalan kasih

Satu jam saja kutelah bisa cintai kamu;kamu;kamu di hatiku
Namun bagiku melupaknmu butuh waktuku seumur hidup
Satu jam saja kutelah bisa sayangi kamu... di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
di nanti ku......










Wednesday, September 7, 2011

Wajah Kesayangan Hamba..


Firefly out
Rindu kt Danial...

Tuesday, September 6, 2011

entah ape2..

Assalamualaikum and hai hai...hmm..dengar suara mcm x bersemangat kan...saya tengah homesick...hu..maybe sbb lama sangat cuti duk rumah kan..so saya stress bile cti dah abes n kena start keje balik...hu..ikut hati nak resign..hu...serius...tak pernah rasa setekad ni..mmg dah lama ada plan..tapi asyik tangguh2...so today i have decided...saya dah start update resume...saya nk cari keje dkt ngan my hometown..dekat ngan keluarga saya..noktah...no turning back...Insyaallah ada rezeki saya kt sana..kekawan sila doakan saya...saya dah stqart bukak balik jobstreet n apply keje2 yg sepatutnya...impian saya...my dream...saya nak achieve gak by hook or by crook..kalau saya x lepas yang ada sekarang mcm mana saya nk gapai peluang yang lain...saya akan bertahan hingg saya dpt better offer...titik..

Firefly out...
hu..nak balik(T_T)..

Sunday, September 4, 2011

Princess collection : Princess III


firefly out..