Wednesday, March 30, 2011

Me n My Bad Habit

heai all.. today i would like to share 'tabiat2 buruk"saya..he...masa otw balik keje td dlm lift tetiba dapat idea nk share pasal tajuk ni kt blog...he...rajinkanlah diri mengupdate blog mlm ni...he..al maklumlah,akhir2 ni sibuk betul..nk curi masa update blog kt ofis x sempat..hu...so kena la tunggu mlm2 ni nk update blog sambil2 wat keje ckit2..he...

ok back to the topic..saya ada banyak tau bad habit,,tp yang saya nk share ni yang mmg saya selalu buat..he..

1. GIGIT KUKU

he..saya mmg suka gigt kuku..kekadang x perasan pn..he..kuku jari saya?mmg kekadang nmpak buruk la..yela,kalau kita guna nail clipper kan kuku kita nmpak cantik je kan..saya punye kuku..hmm..gerutu...hahaha...yang paling bestnye..saya akan gigit kuku saya dimana-mana aje..he..kekadang dlm meeting pn saya tergigit jari gak..hahaha..lpas tu cover2 la kan...saya akan stop gigit kuku masa if saya puasa je...he...kalau la bln pose,,and saya xle puasa,kekadang saya tergigit gak..he..x terperasan...hu..

2. CENGENG

ha...tau x cengeng tu ape? dia satu angaktan ngan gembek..maksudnya kkuat nangis..he...ni mmg habit dari kecik...mmg over sensitif la kan..xle kena marah ckit,kena tegur ke,pukul lagi la kan...keje nye nangis je la...he..yang paling teruk,kalau org yg rapat2 ngan saya ignore saya pn saya leh nangis tau...he...gedik x?he..sbb tu la mak saya manjakan saya, nk marah saya pn jarang sbb kecengengan saya..kui3x..tp2 cengwng2 saya ni, saya garang tau..kalau x percaya,g tanya mak n adik beradik saya yg lain..kui3x..xpn tye kawan2 saya kt SAMER dulu..penolon biro paling garang dulu sape..he...

3, TAKUT ANAK PATUNG AND BULU2

saya mmg geli betul la ngan anak2 patung ngan bulu2 nirasa meremang je kalau dekat..kekadang sam[ai gatal2 tau..hu...tu yg x suka..alsan saya x suka..entah,..da mmg habit saya mmg takut n geli...he..

4. TIDO BUKAK LAMPU

hahaha saya ni nk kata penakut tu boleh la kan...da cengeng kan...saya mmg xle ttp lampu kalau tido sorang2...seram je rasa..so,kt rumah sewa ni skang,saya mmg stp hari la bukak lampu...he...boleh kira guna jari la saya tido ttp lampu..tu pn sbb saya pening kepala or saya ngantuk sangat..kalau x...jgn haraplah..lagi satu sbb saya tido bkak lampu kalau sorg2 ialah sbb saya ni rabun dalam gelap..saya mmg x nmpak pape kalau xde cahaya lansung...kalau umah sewa lama dulu, da berapa kali saya kena gelak sbb langgar pintu bilik dlm gelap...he..drive mlm pn sbb ada lampu,kalau x,cnfirm masuk longkang..haru biru la..

5.SUKA DENGAR LAGU KUAT2

ni mmg dahabit dari dulu..kalau pasang walkman n MP3 dulu2..mmg x perasan sekeliling da..skang ni lak..dlm Princess la kan...pe lagi...kekadang risau gak kalau x perasan org hon..tp kalau dengar radio slow2 saya mcm pening kepala,sbb otak saya penat nk cuba dengar apa org kt radio tu ckp..tu yg x suka tu...he...

6.PAUSE

ha yang ni aneh sikit..saya ni kekadang byk mengelamun pn ada gak..saya ni ada satu tabiat...kalau org tanye soalan,saya akan pause sekejap baru saya jawab..he..kenapa?mestilah sbb saya pikir dulu...selalu nye mmg mcm tu...angah saya selalu marah saya,sbb kan kalau mak tanye pape,saya akan senyap jap..saya bkn xnk jawab..saya pikir jap...lpas tu baru jawab..he...

ok,wat masa ni, tu je yang saya nk share...ada byk lagi sebenarnya...tp nk simpan untuk next entry akan datang..he...barulah surprise kan...

ok..firefly out baru nk mkn mlm..he...TTYL..

Me n Bored

Adush..x tahu la mana semangat nk bekerja saya akhir2 ni..punyela rasa malas...nak ckp xde keje,banyak je keje yg tertunggak..nak cakap overload, x jugak..hmm...nk g keje tu,mcm rasa ada batu dlm kasut...berat je...awal2 dulu before kul 7 saya da tercagak kt ofis ni...blik lak selagi matahari x terbenam,kat ofis la saya...sekarang, kul 7 lebih baru kuar rumah, blik tepat je 5.30 ptg,berdesup cpt2 balik..hmm...whats wrong with me...am i getting bored with my job...yeah, i do feel bored sometimes, since there is a time, when you are doing the same routine everyday, then you will easily get bored or rimas kan...maybe,i said maybe...this is what i feell right now...ooo..i wish that i can work near to my home and near to my family..at least bila i feel bored and tired, back from office, sampai je rumah, i can see my family..rasa hilang penat kot...ni sekarang balik rumah, tgk bilik kosong...hmm..bukak tv or lappy...then, sleep..macam mana la hidup saya nk berkembang kan...nk hang out ngan kekawan lagi la hampeh ..dah most of my fren working in KL..saya je yg tercampak kt JB ni..oo..sometimes,rindu sangat kt kekwan..nk berborak pn susah skang..spent time together lagi la kan..Am i gonna be stuck like this..hmm..bila cerita ngan kekawan saya pasal benda ni, they said and advised me to find a job in KL..they said "KL kan banyak keje, yang ko sibuk keje kt JB tu apasal"..hmm..i have tried..i mean to find a job in KL..but it seems like xde rezeki kat sana..nk wat mcm mana kan..so, saya seru semua org yang membaca blog saya yang x seberapa ni untuk mendoakan rezeki saya..he..boleh....mintak tolong ye..kui3x..saya harap sangat Rezeki dari Allah melimpah untuk saya..Amin..

Okla..nk wat keje...

Firefly out..