Monday, April 11, 2011

The Rain~Dengar Bisikku

'


Masa otw blik kerja tadi...tetibe macam terngiang-ngiang lagu ni...saya minat betul dengar lagu ni masa tengah study kt UiTM dulu..slow je...mcm membuai je dengar...kalu makwe merajuk or isteri merajuk, pakwe or suami dia nyanyikan lagu ni...mesti confirm rasa terpujuk...jiwang betul la saya ni...hahaha..serius...tak percaya cuba tengok lirik dia...kan memujuk tu...lagu dia pn membuai je...sedap nk didengarkan...he..so kalau rajin leh la dengar...

Lirik Dengar Bisikku


kadang aku berfikir

dapatkah kita terus coba
mendayung perahu kita
menyatukan ingin kita

sedang selalu saja
khilaf yg kecil mengusik
bagai angin berhembus kencang
goyahkan kaki kita


genggam tanganku jangan bimbang
tak usahlah lagi di kenang
naif diri yang pernah datang
jadikan pelajaran sayang

dengar bisikanku oh dinda
cuba lapangkan dada kita
trima aku apa adanya
jujur hati yang kita jaga

mengapa selalu saja
khilaf yang kecil mengusik
bagai ombak yang besar
goyahkan kaki kita

genggam tanganku jangan bimbang
tak usahlah lagi di kenang
naif diri yang pernah datang
jadikan pelajaran sayang

dengar bisikanku oh dinda
cuba lapangkan dada kita
trima aku apa adanya
jujur hati yang kita jaga

bila gundahmu tak menghilang
hentikan dulu dayung kita
bila kau ingin lupakan aku
ku tak tau apalah daya

Kipas Susah Mati watak "Badrul" Trilogi Cinta 2

huwah!!!saya jeles...kui3x...tadi saya saja je check nuffnang statistic..nak tahu keywords paling banyak ape?

tengok ni..


perasan tak ape yang saya perasan?

banyak gila org cari pasal Badrul..hu...saya ingat saya sorang je yang minat Badrul tu..rupa2nye ramai gile org lain yg suka kt dia...

adush..rasa sangat sedey..hu..

hahaha..poyo je ni...

sebab ramai sangat minat dia kan..say nk share gambar2 Badrul yang saya google..jom tatap ramai2...hehehehe..jangan tenung lama2 ok..nanti saya jeles..kui3x..







firefly out..



Me n Allergic!!!

aiyoo...(perlu ke ada perkataan aiyoo ni je..he..)..muka saya gatal la...sbb semalam makan my mum's sambal udang galah..hu....saya perasan akhir2 ni..setiap kali saya mkn udang mesti gatal2..hu..saya allergic ngan udang ke...sedihnya..saya da la kipas susah mati udang...xkn xle makan kot..memang selalu la..kekadang gatal kt mulut(tepi bibir tu)..kekandang kt pipi...hu..kalau melantak sangat kekadang sampai kaki pn ada..mcm kalau saya pegang anak patung or benda bulu2..macam tu la gatalnye..susah la mcm ni...saya suka gile kat udang...hu...my favourite tu..udang sambal...huah....kalau x dapat mkn udang sambal..ape la nikmatnye dunia ini...he..saya da perasan lama da sebenarnya...sbb banyak kali saya mkn udang, mesti gatal2 punye..tp saya ignore je sbb da suka sangat..malas nk melayan sangat..yela kalau nk ikut sangat pantang larang...kebulur la kan...sekali sekala tak pe la kan..watpe nk ikutkan sangat..ye dak..so ikut kata hati..asal x melarat teruk sangat xpe la kan..

Udang oh udang..jangan la allergic sangat..gigit kang..you x mandi ke duk dlm air...ish3x..you ni mandi la ye..so, xde la i gatal2...lalalala...

ok..firefly out..