Friday, April 29, 2011

Go straight dont belok2...straight to the ampang point...

yeah2..da sampai rumah...pening kepala rasa tahan ngantuk drive sorg2 tadi..hu...hujan lak tu...lagi rasa mata mcm nk terkatup..hu...hari ni saya berjaya ikut jln yg betul untuk blik rumah..kalau x mmg cnfirm sesat ikut jln mana entah..tadi pn sebenarnya hampir terlepas simpang..nasib baik sempat masuk...hahaha..kalau x, mmg x sampai2 lagi la...kui3x....kak hernee siap da pesan awal2 kt ofis tadi jgn menjejoh blik sesat..hahaha...saya ckp ari ni cnfirm la x sesat...sekali bebetul x sesat...maybe next time pn mintak2 x sesat lagi la kan..he...sampai je rumah angah ckp jgn bising2,ada baby tengah tido..lpas tu dia suh andi terus...he...dia kata x elok lepas jln jauh2 tgk baby...takut ada benda x elok ikut...tp...baby?bila masa lak rumah saya ada baby..he...ni adik kepada budak2 mak saya pernah jaga dulu....drg satu family nk g bercuti g thailand..nk bawak baby mcm susah..so,mama drg suh angah saya tolong jaga..he...da lama xde baby kecik kt rumah...best2...saya nk tengok je sbb baby ngan saya mmg x ngam...hahaha...tapi saya bukan x suka budak tau..bebdk yg selalu x suka kt saya...hu..kesian x?hahaha...mintak2 bakal suami saya jenis bebdk suka..kalau x sape nk tolong jaga anak saya nanti kan..he...

ni la baby ye...Zara Damia..he..

Ok la firefly out..penat...

Hari ni hari pakwe saya kahwin ngan perempuan lain

hua..hari ni pakwe saya kawen ngan perempuan lain...sampai hati..patah hati saya tau..apa x cukup baik ke saya..sampai hati awak meninggalkan saya demi perempuan tu..hu..takpela..saya akur...da mmg takde jodoh..hu...Ku menangis mengenangkan bertapa kejam nye dirimu atas diriku, kau duakan cinta ini, kau pergi bersamanya...ku menangis melepaskan kepergian dirimu dari sisi hidupkku..harus selalu kau tahu aku lah hati yang telah kau sakiti...huargh.........(T_T)..

Apa2 pn Prince William, i doakan la you bahagia dengan kate...he...jgn jd mcm father you sudah..kawen ngan org biasa gak, i mean your mother la kan..sekali terjumpa 1st love konon...sanggup tinggalkan mother..ala sama la apa yg you buat sekarang kt i kan..he...you faham x apa i ckp ni...i malas nk speaking2 london ni...sbb da terlebih mkn sambal belacan malam tadi..lepas ni you jangan lak ckp nk balik kt i sbb i forst love you ye..i babab nanti...hep..setia je ngan kate..mata tu jangan toleh kanan kiri da...ingat sikit..you kan pewaris takhta..tapi kna kalau you da jadi KING, you nk balik kt i pn xpe..he...i terima you ngan istana tou seadanya la.....Kate nanti kita bg pamapasan je...he...

Ok, semua yg ada kt rumah leh la tgk Royal wedding pakwe saya Prince William ngan Kate Middleton ye ptg ni..x silap kul 3...saya tak sanggup nak tgk..hu..

Firefly out..bawa hati yg lara...hu...

Thursday, April 28, 2011

Me n Oil Rig

he...sepatutnye saya kena wat safety walkmasa ni..tp kebetulan...alang2 amik la gambor..bkn senang..ye dak..he...oh ye..smacam biasa, sila abaikan kegemukan saya ok...he...



he...ni la oil rig namanya...selalunya kita tgk kt tengah laut kan..ni dia tgh wat maintenance kt port saya..he...

Ok la firefly out...

I had rice for my breakfast..

He...jangan salah paham tau bila baca title saya tu..he...sekarang ni, housemate saya rajin masak kan saya breakfast, sbb dorg bekal bawak g ofis untuk makan tengahari..so,drg masakkan saya sekali..kekadang drg masak nasi ngan lauk sbb nk mkn tengahari..so stp pagi drg mesti suh saya mkn..he...saya kekadang kalau lapar saya mkn terus, kekdang saya tapau je mkn kt ofis..so,nk dipendekkan cerita..saya breakfast nasi di waktu pagi..he...and disebabkan nk balance diet saya,saya da buat keputusan untuk tak mkn tengahari waktu rehat...yela,kalau pagi da mkn nasi..tengahari mkn lagi..mlm makan lagi..mmg tak kurus la saya kan..so, kena ikat perut sikit..dengan cara ni pn saya boleh berjimat..he..and untuk mengelakkan saya lapar balik waktu tengahari, saya mkn breakfast tu sikit2...sambil wat keje..suap sesudu...kekadang dari kul 8 sampai kul 12 pn saya tak abes mkn lagi..nge...so, leh la tahan perut kan..saya pn da kurangkan junk food gak...keropok2 no more...air gas no more(except 100 plus)...kalau x kurus pn xpe, asalkan sihat..(erk..saya tetap nk kurus)....he..sejak masuk PTP ni da setahun setengah..berat saya da naik hampir 10 kg..lemak2...he..skipping pn saya still on...kalau saya skip one day, saya wat double esoknye...saya tahu semua org mcm x percaya kan..saya pn tak percaya..hahahaha...tapi ni nekad saya, maybe kekdang kalau saya terlupa tapi nk wat mcm mana kan..he...so, hope get support from all of you...hahahaha...jangan la patahkan semangat saya yg tengah berkobar-kobar ni ek..he..oh ye..plan next week nk start puasa ganti la..sbb da bln 5, x nk mcm tahun lepas..betul2 last minit..pengsan..hahahaha...

Firefly out..

Penginapan di Dungun for Adik's Convocation

Pagi semua...selepas 2-3 hari yg mcm nk gila busy nye..saya da dpt da tempat penginapan kami sekeluarga kt Dungun nanti...pening kepala saya...saya dah call lebih dari 50 kot hotel resort inn villa homestay guesthouse and etc kt area UiTM Dungun tu..tapi semua penuh..uh..ada yg kosong tapi mahal melampau..hu...pening2..saya rasa mcm saya da jadi traveller agency da..semua tmpt saya tahu, jarak la semua la...so, sesape nk p dungun lepas ni, leh la tanye saya..cnfirm saya leh tolong bg rate semua penginapan kat Dungun..hahahaha...

So, finally semalam saya da booked Chalet kt Merantau Inn...he..siap da bank in duit semua..Alhamdulillah..xde la pening2 nk cari tempat tido lagi...saya tanya akak tu jarak dari UiTm berapa lama, dia ckp 15-20 minit la kot...takpela..sbb adik saya pn konvo session petang kan..he..tgk dlm gambar ok chalet dia..so, hopefully ok la kan...and hopefully kitorang selamat pergi and selamat balik...he..

Ok la firefly out..jom bekerja dengan rajin ye semua..Fighting!!

*Hopefully mood saya x kedaung ari ni..he..

Wednesday, April 27, 2011

Pagi Yang Cemas

Adush..pepagi mak saya dah wat saya sakit jantung...hu...sampai ofis je..ada call dari rumah..mak saya ropenye...sore mcm cemas..rope2nye dia risau, angah saya keluar g anta kakak sedara saya..kak sedara saya mintak tolong anta g sekolah..mak saya punya huru hara..x senang duduk..dia kata angah saya da keluar rumah lama dah..tp x blik2 call pn x dpt..bila saya tanya angah keluar kul berapa..mak saya ckp kul 8...tgk jam..eh,baru kul 8.20..xde la lama sangat...hu...kesian mak saya mesti dia risau gile tadi..angah saya lupa bawak HP..tu yg call x angkat.ye la pagi2 kan..mamai la tu..mak saya lak agaknya sbb dia da biasa angah saya pergi mana2 dia mesti ikut...tadi sbb budak yg mak saya jaga tu x pergi sekolah lagi..tu yg dia tak ikut...adush mak..mcm mana la ktrg nk tglkan mak sorg2 kat rumah cegini...nak pergi kerja..ni angah x kerja lagi xpela..kang angah da keje...hu...nmpaknya, saya kena la cari kerja kt KL cpt2..hu...

Tuesday, April 26, 2011

Makan orang.....eh..makan nasi..

hahaha..hu...x  larat nak gelak..penat betul rasanya ari ni..hmm...saya still mencari-cari tempat untuk stay kt dungun...banyak tempat da kena booked...ada x sesape leh tolong saya..saya rasa penat nk cari...adik ngan angah x nk tolong call cari...hmm...terpaksa la saya call tye semua..terkejar-kejar ngan keje saya lagi...hu...penat..rasa nk telan org pn ada..grr.r...sape yg nasib malang..mmg kena la ngan saya ari ni..
and maybe saya agak tensen ari ni, saya leh melantak makan nasi satu hari..abes diet saya...breakfast saya mkn nasi goreng, tengahari nasi ayam penyet,malam saya masak nasi jugak...mcm mana la nk diet cegini..hmm...tambah tensen...berat betul kepala ni...tolong picit!!!!

Firefly out..

Monday, April 25, 2011

Looking for a place to stay in Dungun- Adik's convocation..

Adush tinggal 2 minggu je lagi..saya x booking lagi tempat untuk ktrg stay kt Dungun nanti...kalau kt Kuala Terengganu saya familiar lah sikit kan ngan hotel2 n resort kt sana sbb da biasa g masa adik belajar kt sana..kt Dungun, x tahu mana yg ok...saya google punye google x banyak pn membantu..then saya bukak laman web UiTM dia ada bg list tempat yg berdekatan la ngan uiTM dsungun tu kan..so misi saya dari pagi tadi ialah call n survey semua hotel,resort,inn,villa yg ada kat dlm list tu..dari banyak2 dalam list tu, ada yg da full booked, ada yg mahal melampau sangat so saya reject, ada yg harga murah,to tgk kt internet,drg review mcm x ok...saya terpaksa reject gak..ada yg "no yg anda dail tiada dlm perkhidmatan"..erk?da bungkus kah?and tanpa saya sedar..ari ni saya tak buat kerja saya sangat pn...saya sibuk cari maklumat pasal hotel la...telefon tanya rate and availability  la..hu...punye leka ek..

So, dari semua, saya da finalize kan 3..

1. Turtle de'village Inn (yg ni x sure rope bentuk mcm mana sbb google kt internet gambor xde)
2. Akademi IMP(tengok mcm ok,harga pn ok,dekat pn dekat, tapi x dpt call lagi...esok nk try)
3. Merantau Inn(yg ni pn ok harga, tp yela tgk gmbr mcm ok..kalau g tak tahu la kan..)

so besok saya akan try lagi cari mana yg ok...before buat keputusan muktamad..yela..nk jalan jauh2 ni saya kesian kat mak saya, mesti nk rehat bebetul kan...he..

For more info of the hotel available and             rates:http://tourism.terengganu.gov.my/eterengganu/images/daerah/dungun.pdf

firefly out..ngantuk...

Red Riding Hood

Hi...Busy betul ari ni..busy kah?hahaha...just came back from watching "Red Riding Hood"..-sbb tu la guna font merah...he...overall the movies was quite good and interesting..kiranya x bazir la duit g tgk kt wayang..the plan to watch movies tonight dari smlm masa saya g mkn kt luar ngan housemate..ktrg chit chat then realize, its been a while ktrg tak pergi tengok movies..so ktrg plan la ari ni...then td baru decide nk tgk crite ni sbb saya tgk preview mcm best..bonus in this movies is both of heroes are so damn handsome..so, of coz la kena tgk kan..he..bile tengok cerita ni, teringat zaman2 kecik baca buku bed time stories...he..cerita dia seakan sama dengan buku..x lari dari konsep sikit..ada ketika kita seakan percaya apa yg akan terjadi dlm movie ni sama ngan yg dlm buku...but of coz la da olah lebih menarik lagi kan..and u'll be suprised siapa werewolf yg sebenarnya...he..so, u better go to cinema to watch this movie...ok...

Synopsis


Valerie (Amanda Seyfried) is a young woman living in the small village of Daggerhorn. She is in love with the woodcutter Peter (Shiloh Fernandez), but her parents Cesaire (Billy Burke) and Suzette (Virginia Madsen) have promised wealthy blacksmith Adrian Lazar (Michael Shanks) that Valerie will marry his son Henry (Max Irons).
Valerie plans to run away with Peter, but their plans are put on hold when the town sirens erupt, telling the couple that the werewolf who terrorizes their village has struck again. On closer inspection of the victim, it is found to be Lucy, Valerie's older sister. The townspeople offer a monthly sacrifice to the beast and stay away from the woods but Lucy ventured there after discovering that Valerie had been promised in engagement to Henry, whom Lucy loved.
Preview


Firefly out..

Sunday, April 24, 2011

Me n Sunday

Apa aktiviti saya hari ni...he...tido setido tido nya..hahaha..pagi tadi bangun awal la jugak gak..yela kan plan nk kemas bilik n basuh Princess 1..pagi bangun masak la cekodok ikan bilis untuk isi perut...konon2 lepas makan nk wat as per plan la kan...sekali lpas makan saya leh sambung tido balik..hahaha..kul 12 baru terbangun...rosak...bangun tu terus kemas bilik...da siap kemas bilik...g turun lap2 Princess 1..kesian dia..smlm masa g Jusco Kak hernee ckp Princess 1 da x kberkilat da...saya tengok pn memang x kilat da..ni semua sbb dia punya tuan pemalas nk anto basuh..hu..so tadi lap2 la sikit...kilat sikit tgk dia..he...petang lak hujan..ingat nk g kedai beli barang2 dapur..da hujan x jadi...esok la kot..lagipun esok gaji..hoyeh2...

so itu je la yg saya buat ari ni...xde apa yg menarik pun...x sabar nk ari jumaat sbb nk blik rumah...lalalala...

Ok la firefly out..


Waktu bayi tido secukupnya 12 jam

hu...kepala saya tengah weng...semalm lepas bawak Princess 1 pergi servis, Kak Hernee ajak saya pergi teman dia g Jusco..dia nak beli barang baby...memula plan dia amik saya kt rumah saya..tp disebabkn kilat and hujan, tukar plan saya pergi amik dia...sampai je kt rumah, dia ckp kena singgah ofis jap sbb bos suh print surat..boleh x?so, ktrg dengan paksa rela...g la singgah ofis jap...tp yg best, kak hernee belanja duit minyak ngan makan..he..Tq kak hernee nanti ita belanja akak pulak...lalalalala...sekejap je masa berlalu, despite semua rintangan..Alhamdulillah, Kak Hernee perut dia da 6 bln...hahahaha...tula org kata, kalau kita berusaha,ikhtiar dan tawakkal..mesti ada hasilnya..bila tengok Kak Hernee saya percaya ngan Qada'dan Qadar Allah s.w.t. Sesiapa berusaha dia akan Berjaya..

berbalik pasal tajuk....after hantar Kak Hernee balik rumah da kul 7 lebih, saya sembahyang maghrib jap...lpas tu masak jap..makan...lepas tu da nak kul 9, saya baring2 jap ingat nk tengok cerekarama..tgk iklan mcm best...sekali terlelap, dengan x mandi ngan sembahyang lagi, tv terbukak, tepat kul 12 saya terjaga..bebetul cerekarama tu abes...hahaha...apa dah...pergi mandi sembahyang jap, dlm kul 12.30 saya tido balik sampai pagi..hu...12 jam lebih kot...da mcm bayi tido da....lpas tu leh lak mimpi aneh2 lagi..mak paksa saya kahwen..oh tidak sanggup..

okla firefly out...

Saturday, April 23, 2011

1000 miles

Making my way downtown 
Walking fast 
Faces passed 
And I'm home bound 

Staring blankly ahead 
Just making my way 
Making my way 
Through the crowd 

And I need you 
And I miss you 
And now I wonder.... 

If I could fall 
Into the sky 
Do you think time 
Would pass me by 
'Cause you know I'd walk 
A thousand miles 
If I could 
Just see you 
Tonight 

It's always times like these 
When I think of you 
And I wonder 
If you ever 
Think of me 

'Cause everything's so wrong 
And I don't belong 
Living in your 
Precious memories 

'Cause I need you 
And I miss you 
And now I wonder.... 

If I could fall 
Into the sky 
Do you think time 
Would pass me by 
'Cause you know I'd walk 
A thousand miles 
If I could 
Just see you 
Tonight 

And I, I 
Don't want to let you know 
I, I 
Drown in your memory 
I, I 
Don't want to let this go 
I, I 
Don't.... 

Making my way downtown 
Walking fast 
Faces passed 
And I'm home bound 

Staring blankly ahead 
Just making my way 
Making my way 
Through the crowd 

And I still need you 
And I still miss you 
And now I wonder.... 

If I could fall 
Into the sky 
Do you think time 
Would pass us by 
'Cause you know I'd walk 
A thousand miles 
If I could 
Just see you... 

If I could fall 
Into the sky 
Do you think time 
Would pass me by 
'Cause you know I'd walk 
A thousand miles 
If I could 
Just see you 
If I could 
Just hold you 
Tonight 

Kipas susah Mati watak Badrul" Trilogi Cinta 3

Selamat pagi cikgu..eh silap..selamat pagi semua...awal x  saya bangu pagi2 sabtu ni..he...selalunya kalau sabtu ahad selalunya saya tido pengsan sampai tengahari baru bangun..he...Hari ni da booking nk servis kereta kul 10 kt perodua servis..tu yg bangun awal tu lpas subuh terus sengkang mata..saya ni kalau tido balik mmg x bangun la jawabnya...

Berbalik pada title..malam tadi saya mimpi mcm2..jauh betul roh saya berjalan rasanya..bangun pagi tadi mcm x ckup tido je..padahal tido awal gak...hmm...malam tadi ada ke salah boleh mimpi si Badrul Trilogi cinta tu wat rakaman berlakon kt company saya ..yg tambah anehnya..saya tengah otw masuk keje nk g ofis..sekali ada org mcm tunjuk cakap..:eh t kan ZAlia ngan Adam(dalam Stroller)..tetibe je otak saya ckp..oh dia berlakon cerita Asmara ni...sekali nampak la Asmara(Shah Jazle) ngan Melati pn datang..oh..ok..betul la tu kan..cerita Asmara..tetibe ada org ckp..."wei,badrul ada kt dlm.."tengah shoot",saya tengok dari luar je la kan..(mcm ada cermin kaca dinding)..badrul tu tengah menyandar kt meja..mcm tengah mengajar...saya pn tetibe ckp..eh nk bgth semua org la..nk tulis kt FB ngan blog "badrul wat shhoting kt company aku"..sekalli dalam mimpi tu gak...saya terpikir..ëh,ni minpi je ek"..mana leh bgth org lain..bukan betul pn,,malu je nanti..hahaha..lepas tu leh lak sambung mimpi lain... huh?

Kelakor la saya ni..entah apasal entah leh mimpi aneh2...he...

Ok firefly out..nk touch up Princess sekejap sbb kotor sangat..segan je nk bawak servis nanti..he..

Have a nice weekend!!

Thursday, April 21, 2011

Me n My weekend Plan

aiyoo theres a lot lot lot of things to do la this weekend..first of most, of course i need to send Princess 1 for service..it a must..of coz la kan...car's maintenance kan penting...bak kata org.."jgn pandai bawak je" kan kan kan..then da servis kena la g mandikan lak kan...tapi yg tu semua biar kedai la kan yg buat..saya tunggu dan lihat je la kan..he..lpas tu nk kemas bilik saya yang x rupa bilik ni da...ish2x...apa la anak dara ni...he..ari biasa mmg la x sempat nk mengemas..kena tunggu weekend la baru dpt kemas...alasan org malas lagi...he..tapi rasanya hari Ahad la kot baru nk kemas..he...lepas tu kak Hernee ajak teman g Jusco..dia nk shopping..saya?he..tengok je la....kui3x...eh..tu je ek nak buat..la..ingatkan banyak sangat tadi..hahahaha..poyo je kan..semakin poyo betul la si Zuritah ni akhir2 ni..senget...

Ok la firefly out...

oh ye, esok Hari Bumi tau...esok saya nk post poster yg saya buat untuk company saya masa earth day last year..tp kena cari dulu,entah ada lagi ke x...he..

oh ye, Hensem betul Patrick Demsey..hu..

Oh ye ada lagi..saya suka la ngan American Idol season 10 ni..semua hebat2..tapiyg paling favourite of coz la Casey..then James, then Stefano, eh semua la kan...nk compare kan ngan bintang realiti TV yg ada kt Malaysia kan..alamak no komen la..kang ckp lebeh kena saman ..he...lagipun wat pe cerita pasal other people since my blog's name "Me N Myself"..oh i think i need to include Me N Myself N my Family N my friends N..eh..enough la kot kan..

Oh ye, saya da ckp firefly out..kenapa saya membebel lagi ni..he..

Firefly out once again...TTYL!!

oh ye..ada lagi..enjoy casey's performance singing one of my fav song fro my fav band ever Maroon5..Harder to Breathe by Casey American idol 10


Me n Dinner!! Burger!!

Setelah saya berfikir, berfikir n fikir lagi..saya akhirnya da buat keputusan nak buat burger je untuk dinner mlm ni..he...jap lagi otw blik rumah singgah jap kedai beli daging burger ramli..he..roti,guna je roti wheatmeal saya yg x abes2 tu kt rumah..lpas tu letak tomato,cheese, timun, mayonese, sos cili,masak daging burger tu dengan sos black pepper sikit.he..hmm kalau rajin saya bubuh telur..kalau malas,x payah..tengok la dulu kan...he..keputusan ini dibuat setelah mengambil kira expired date roti saya yg x abes2 tu...lagipun saya rindu ngan burger mcd..da lama x mkn..hu...sedey ye...he...x sabor lak rasanye nk mkn..hua....asal la rasa lama sangat nk 5.30 ptg ni...mata da layu x leh nk ckp pe ni..cptla..cptla...cptla...

Firefly out...

Me n Wondering

Hmm...saya tengah confuse nak masak apa malam ni..dari pagi tadi celik je mata,saya fikir..nak masak ape ye..ada dua benda yg terlintas kt kepala saya ni...satu burger..dua kuey teow..hmm..confuse2..

From:google

From:google

Gambar di atas sekadar hiasan..x mungkin saya sehebat ini untuk memasak sebegini..he..

Oh ye, lupa nak cerita ari ni saya g keje saya rasa mcm saya keje kt Genting Highland..kabus punya tebal gile...x nampak nk drive...he..poyo je...

Firefly out..

Wednesday, April 20, 2011

Me n Bio oil (NO MORE)

Finally...i just found out something..for the past few months back,jerawat kat dahi ni kat kawasan yang org panggil T zone saya ni, tumbuh dengan mencanak-canak..especially kalau waktu "mamnuk minna solah''..saya punye la risau n pikir apasal la jerawat ni tumbuh kt tempat yg sama je..memula saya suspek saya ada resdung..tp mmg ada la kot sbb mata saya gatal..tp yg menjadi tanda tanya,selalu nya when i wake up in the morning..mesti ada jerawat baru tumbuh..so, i've been thinking that maybe my cleanser wash doesn't suit my face skin la kan..coz, i dont wear any other products like moisturizer,toner and etc..so, apa yg contribute the most that cause this jerawat tumbuh dengan banyaknye...so i made a research in the internet about this problem..they said that the production of oil in our face can cause a pimple to growth..especially on the T zone..then,tetibe je saya teringat something..usually before saya tido,saya akan apply minyak bio oil kat dahi saya..sbb konon2 nk hilangkan bekas2 jerawat yg lama..so, now i got the true picture about this...by applying the bio oil kt dahi saya, secara dengan tidak sengaja,saya da menyebabkan muka saya bertambah berminyak..so thats the reason when i woke up the next morning, mesti ada jerawat baru yg tumbuh...mcm mana la saya leh x perasan kan..so sekarang saya da stop pakai bio oil tu for a while..sbbnye saya da penat n sakit kepala disebabkan jerawat yg banyak kt dahi ni..and alhamdulillah,lepas saya stop da 2 hari ni, xde lak jerawat baru tumbuh...hu..before this muka saya tak pernah ada jerawat kalau ada pn satu je..ni sekali tumbuh sampai 3 ke 4..hu..fed up..so, saya akan beri ruang untuk kulit muka saya ni bernafas..kesian dia,selama ni dia sesak nafas..tp saya ni x peka..hu...minta maaf...saya akan berusaha...he..


What is T-Zone?
from:google
Imagine drawing a line across your forehead. Then draw another line from your nose to your chin. That is your T-zone. This area of your face gets the most oily during the day, and therefore often has the most acne.you can see more clear in the picture.

ok la Firefly out..

Oh ye..lupa lak..."Mamnuk Minna solah"tu maksudnya ditegah daripada solat..atau bahasa lainnya datang bulan or haid..


Air Papan, Sri Mersing Trip

Ini entry patutnya da berzaman kot kena kuar...agak2 da ada sesawang lelabah da kot kalau simpan..he...saya lupa nk kuarkan..lagipun masa saya pergi bercuti ni, laptop saya dah start wat pasal...untuk trip yang ni saya g ngan housemate saya and department mate housemate saya..he..paham x?wat2 paham la ek...he..

kitorang g bercuti ke Air Papan, Sri Mersing..pernah pergi x?seriously,saya tak tahu pun kt Mersing ada laut leh mandi..he...yela..ingatkan Desaru je..hahahaha..kecik betul ek otak saya ni...tapi overall best la sbb duk dkt ngan laut kan..tapi skang ni da musim2 tsunami x berani la kan nk duk tepi laut..hahaha...tp masa ktrg g tu pn,ktrg x p mandi laut..sbb air dia mcm keroh sangat...so, x berani la nk mandi...lapang je rasa duk tepi laut kan..he..lain kali nk g ngan mak n angah n adik n along n danial junior n senior n abg najib sekali(kalau dia ada la kan)..he..

ni picture2 ni semua saya amik kt FB housemate saya..saya x amik gambor sbb xde kamera..he...

Sila abaikan kegemukkan saya ok..



So sesape yg rasa nk g mersing..leh la pergi..alang2 leh pergi Pulau Pangkor or singgah Pulau Sibu..he..

Frefly out..



Hujan yang menyejukkan

Hua..tengah keboringan n kesejukkan di ofis..apa yang boring sangat ari ni...first sbb xde org kt ofis...second,sbb kak hernee J xde pagi ni..dia time off g klinik pregnancy check up third sbb hujan lebat gila...selalunya dari cermin tingkap ofis ni boleh nampak quay crane..tapi ni x nampak lansung..quay crane tu ape?he..maybe org yang x keje dalam bidang pelabuhan or marine ni x tahu kot quay crane to ape..quay crane or kat sini ktrg panggil QC je nama glamor dia..sejenis crane..crane to move container from ship to shore or vise versa la kan..kalau dari shore to shore lak ktrg guna RTG or nama panjangnya..rubber tyre gantry...kt sini ktrg panggil lorry trailer as Prime Mover..stacker pn ada byk2 jenis..laden la,lunar la..and mcm2 lagi...he...

masa otw nk g keje tadi,saya terpikir, banyak benda yang saya belajar....dari segi kerja, lifestyle,bahasa n mcm2 lagi la kan...tapi mcm mana saya suka duk sini tak leh la nk compare kan bertapa happy nye saya kalau duk rumah kt batu caves tu je..the differences is simple...family...kt sana ada family, kekawan pun ramai kt KL..hu....saya nk balik KL..homesick..huhuhuhu...


ok tu je..saja je nk merentan kt sini..he..

firefly out..

Tuesday, April 19, 2011

kepala ku di""berakki tahi burung..

adush..tension tension..masa kt pasar mlm tadi ada peristiwa yg mengharu birukan..hu...saya tengah jalan2 ni dengan laju nya kt pasar malam..yela,konon2 nk cari barang masak dapur la kan...bawang,sayur,ayam semua..tengah jalan2..tetiba saya rasa ada benda jatuh atas kepala saya..uik...tahi burung...cis..kuang asam punye burung..dlm byk2 kepala kt pasar malam tu leh lak dia berak atas kepala saya..geli tu...uwek...kalau aku dapat tangkap burung tu..aku sembelih wat goreng rempah..hu..sadis tak..saya pn terus x jadi nk cari barang lain,terus balik..hu...dapat beli bawang n minyak je..hu..apa la malang nasib gue ari ni ek...da la dari pagi rasa mcm nk demam,maybe sbb saya melantak makan rambutan malam tadi..hu...gusi belakang ni pn rasa mcm bengkak je..hu...macam2...kesimpulannya hari ni mcm hareeemm...tensi...lepas tu saya dibuli oleh kak Hernee En Nazam ngan Capt Akashah hu...Dunia x adil..he..gurau je..pis2 kacang pis...otak da weng..rasa nk tido je terus..hu...gud nyte semua..have a nice dream...

Firefly

Me n Sushi yang bergolek di atas tanah

sekali lagi gambar yg sama..he,,
Sebelum g makan tengahari..nak cerite sikit...kan daripada last week saya teringin nak makan sushi...memula nak tahan gak, xnk ikutkan sangat tekak ni..sekali saya tengok TV...saya tengok cerita singapore ada org mkn sushi, tengok cerita lain pn ada, yang paling tak boleh nk tahan da tengok Jalan jalan cari makan ahad lepas...hu...meleleh air liur...saya pun tekad..ari ahad malam tu,g JUSCO nak cari sushi..hu...sushi kan Jusco je la kan..nak g sushi king,leh brankrupt la kan..lain lah kala da dapat gaji..he..nak dijadikan cerita..da g beli la ni..otw balik..saya ni da x sabor2 nk tunggu sampai rumah baru makan..saya pn dalam kereta buka cover plastik sushi tu..terus menelan sambil driving..he...mintak maaf pakcik polis...saya da terhingin sangat...dan di pendekkan cerita..sampai kt tempat parking rumah tu, saya pn angkat barang2 lain..(saya ada beli bahan masak lain gak)..al maklumlah nak belajaar masak konon..)..masa angkat tu..saya pegang la sushi yang lebih tak sempat nk masuk mulut lagi(tinggal separuh la,tapi yang saya tinggalkan tu semua yg mahal2 n sedap2..yang telur ikan, sotong,tuna...) sekali..pelepek..uik...entah macam mana boleh lak terlepas bekas sushi tu dari tangan saya..so sushi2 tu pun tergolek-golek di atas tanah..hu...hampa...sedih sangat...sebab satu saya teringin kedua sbb yg jatuh tu semua yg sedap2 n mahal2 yang ketiga sbb membazir je rasa g jauh2 nk beli...tak berbaloit..hu....xpe la bukan rezeki saya kot..hu..

Ok firefly out nk g mkn..da kebuluran..hahahaha..

Me n Cooking!!

Seriously this entry is supposed to be post yesterday...tapi x tahu la kenapa tetiba malas nk menaip..he..semalam? what a busy day..separuh hari je da di abeskan ngan contractor's audit..ptg lak ada meeting ngan jabatan kesihatan..balik rumah masak...Masak?biar betul..Zuritah memasak ke?he...saya tengah try2 belajar masak...semalam masak simple je, mee hoon tom yam...tu pun amik resipi kat internet..nk call mak nanti mak just ckp.."ala, masuk kan je semua..nanti jadi la"..hu...nak tanya angah lak nanti kena gelak..so cara paling selamat, saya masak ikut resipi kat internet..tu pn mintak sikit2 idea ngan kak hernee...he..outcome ye..nak kata sedap mcm kt kedai or my mum's punya tu takde la kan..tp ada la rasa..walaupun tekak makan rasa ada benda x cukup...al maklumlah tekak demand..da biasa makan sedap mak masak or kedai masak..bila sendiri masak rasa lain..tu yg kata rasa pelik...he..so,ari ni saya tengah pikir2 nak masak apa...rasa nk mkn roti je..sbb badan rasa nk demam..semalam malam saya leh membantai makan rambutan...yg best nye,leh siap letak kt dalam peti ais dulu...bagi sejuk...baru makan...bangun pagi tadi badan rasa semacam je..tekak rasa perit..tadi dah pergi kedai beli panadol...lepas breakfast nanti baru saya nk makan..oh ye..pagu ni saya bawak bekal breakfast, housemate saya, mmg rajin dua org tu selalu bawak bekal g keje...drg masak Nasi goreng..tinggal kan saya...so saya masukkan dalam tupperware(he...bukan brand tupperware tau sebenarnye..bekas plasik putih yg murah je..), panaskan tom yam yg ada lagi sikit tu..masuk gak dlm tupperware..angkut g keje...he..ni tengah melantak sambil menaip la ni...btw,mana la semua org ofis ni sampai skang..ofis ni still kosong..tau la bapa kucing xde...bapak tikus ngan anak tikus pn semua x dtg2 lagi..hm...

ok la firefly out...nak bekerja...he...

Saturday, April 16, 2011

A week without fast food

Recently i have to update my blog without any pic..hu...so sorry...xde kamera la...yela selalunye HP sony weng saya tu la yg banyak berjasa...walaupun 3.2 megapixel and x beberapa canggih mcm DSLR or XLR bagai semua kan..tapi kira ok la...but since hp tu rosak,saya da xde kamera nk amik gambar..hu...so,i'm so sorry if my blog sangat la bosan dengan leteran saya je..he...

berbalik ngan tajuk saya,da seminggu saya lancarkan projek anti fast food...saya pn cuba kurangkan makan nasi, boleh kira la minggu ni saya jumpa nasi..hu...tak tahu la boleh bertahan ke x projek ni...sbb saya da start rindu ngan burger mcd..hu...perut pun rasa sebu x mkn nasi..ari ni sepanjang hari makan maggi je..mlm tadi pn mkn maggi...hu...perut tetibe mcm sakit sesangat...hu...x elok makan maggi terlalu kerap..tapi nk wat mcm mana kt rumah ni ada maggi je...nak kuar beli makanan tersangat la malas..hujan kan..keluar pn g beli barang je tadi..ingat nk singgah beli goreng pisang..kedai yang biasa saya pergi tu tutup lak..hmm...apa lagi,mkn maggi cup la lagi..boleh botak kepala saya lama2 sbb asyik makan maggi je...hu...kan best dapat duk rumah mak...leh makan mak masak..kalau mak x masak pun angah leh masak..hu...homesick...kena bertabah lagi 2 minggu baru leh balik..hu...sangat x best...

ok la..nk siap2 g makan bubur...

Firefly out...

And for now..

Percaya padaku by Ungu..
Nice and sweet song to hear...



Aku tak tahu apa yang kurasakan

Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu


Berikan cintamu juga sayangmu

Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku
Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu



Friday, April 15, 2011

Me n Weekend

Weekend datang lagi..rasa sekejap je abes minggu ni..he...sbb hari ni da ari jumaat kan..boleh la ckp masa berlalu cpt, kalau ari isnin mesti cakap.."lambatnya masa berlalu"..kan3x..poyos tul..he..this weekend saya x blik KL..hu..sangat x best and mesti boring..hu..yela kalau nak balik every week boleh bankrupt saya...pergi balik je da kena spent RM200 for toll and fuel..fuel tu boleh la dimaafkan..tol tu hah..sampai 40.00++..sekali lalu..kalau pergi balik x ke nk cecah seratus...kaya betul plus ek...satu kereta lalu da dapat dekat 50..tapi for the sake of road maintenance,saya pn akur je la...yela,bukan saya x paham..saya paham..government da spent banyak duit kan untuk bina n maintain jalan raya tu...so, saya kena redha je...xleh la nak ckp lebih2 kan..

so,apa activity nak dibuat ek weekend ni...saya pikir nk tido sampai pengsan je...he..nak g shopping, duit gaji da kering..so kena la duk je kat rumah diam2...he...kalau saya rajin nak godek2 blog template saya..tu kalau rajin la and kalau line berukband saya x lembap mcm kura-kura..kalau x, pandang syiling bilik je la...he...

hope you guys will have a great weekend...

firefly out..

Thursday, April 14, 2011

Sushi Queen Bukan Sushi King

HU..saya teringin nak makan sushi la..tapi malas gila nak pergi beli..ada x sesape rajin nak pos kt rumah saya...he...nak g beli kena kuar..malas nk kuar mlm2 sbb mata silau ngan lampu kerete...hu..terpaksa la tunggu hari sabtu ni...sila la buat2 bertenang ye cik Zuritah...musim2 orang sibuk pasal nuklear leak kt Jepun, dia sibuk nak makan Sushi lak..he...

recycled gambar lama..he..

firefly out

Bukan Diriku

"If you love someone, let them go. If they return to you, it was meant to be. If they don`t, their love was never yours to begin with"

Bukan Diriku

Artist: Samsons

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu
Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku
Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu
Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku
Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu
Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku
Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku

"If you love someone, let them go. If they return to you, it was meant to be. If they don`t, their love was never yours to begin with"-ayat ni telah diberikan oleh Puan Hernee dulu kepada saya...so,saya ciplak tulis blik..he..

Jodoh & pertemuan telah ditentukan oleh Allah s.w.t
Biar bertapa pahit dan pedih,
benda yang dah ditakdirkan bukan untuk kita,
memanglah bukan untuk kita,
there must be someone better,
who deserve our love..

Bila aku tak baik untukmu,
bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela...


Firefly out..
apa la jiwang pagi2 ni ek..he..

Wednesday, April 13, 2011

PRINCESS COLLECTION

Presenting

PRINCESS COLLECTION

/
/
/
/
/
/
/
/
/
v

this is my first princess wic will call her PRINCESS 1..ni semua orang dah tau kan...

PRINCESS 1

and here presenting my second princess wic i will call her PRINCESS 2..tada...

PRINCESS 2

haha..leh lak enterframe..

pandangan sisi

belah kiri Princess 2, belah kanan tu Kak Hernee punye..he...


hahaha..da lama dah beli sebenanya..nk dekat 2 minggu..kan laptop saya rosak ari 2...da mmg confirm xle on laptop lama tu,saya pun wat keputusan beli netbook DELL ni..nak beli notebook, x de rezeki lebih lak..so lpas ni if ada rezeki lebih saya nak beli la laptop baru...

so now i have what i called  PRINCESS COLLECTION..
wah,gedik tak...hahahaha...
Angah saya bising ckp, tolong lah pink..
he..
saya pn tak tahu akhir2 ni saya suka benda pink..he..
lpas ni mana tahu iPhone 4 ada warna pink..confirm saya beli...he...
leh la tambah lagi PRINCESS COLLECTION kan...
jadi Princess 3..
lalalala..
just wait n see..

ok,firefly out...



Somewhere I belong

Pagi tadi saya rasa pagi saya indah, lelama duk kt ofis ni, macam haremm...tensen tul la...pagi2 da buat org lain tensen..xde kerja ke..hu...dan disebabkan org2 itu, saya da make a silly mistake..abesla kalau bos saya datang nanti..confirm kena bambu..salah anta kt org besar lak tu...hu...ape la saya ni...gopoh sangat..sepatutnya,saya more careful..ni bos xde g singapore, petang kang mesti dia ckp nye la..prepare telinga je la..akhir2 ni saya rasa mcm saya banyak dissapoint kan bos saya la...da setahun keje mcm xde improvement..still depend on him about everything..rasa mcm x deserve kt sini pn ada..hu...tensen2..rasa nk dengar lagu rock kuat2 pn ada..hu..tapi disebabkan kt ofis...kena la ber"tabah" sorg2..hu..

firefly out..
jom layan linkin park...

Somewhere i belong...
(When this began)
I had nothing to say
And I get lost in the nothingness inside of me
(I was confused)
And I let it all out to find
That I?m not the only person with these things in mind
(Inside of me)
But all that they can see the words revealed
Is the only real thing that I?ve got left to feel
(Nothing to lose)
Just stuck, hollow and alone
And the fault is my own, and the fault is my own
I wanna heal, I wanna feel
What I thought was never real
I wanna let go of the pain
I've felt so long
(Erase all the pain till it's gone)
I wanna heal, I wanna feel
Like I'm close to something real
I wanna find something I?ve wanted all along
Somewhere I belong
And I've got nothing to say
I can't believe I didn?t fall right down on my face
(I was confused)
Looking everywhere only to find
That it's not the way I had imagined it all in my mind
(So what am I)
What do I have but negativity
Cause I can't justify way everyone is looking at me
(Nothing to lose)
Nothing to gain, hollow and alone
And the fault is my own, and the fault is my own
I wanna heal, I wanna feel
What I thought was never real
I wanna let go of the pain
I've felt so long
(Erase all the pain till it's gone)
I wanna heal, I wanna feel
Like I'm close to something real
I wanna find something I've wanted all along
Somewhere I belong
I will never know
Myself until I do this on my own
And I will never feel
Anything else until my wounds are healed
I will never be
Anything till I break away from me
I will break away
I'll find myself today
I wanna heal, I wanna feel
What I thought was never real
I wanna let go of the pain
I've felt so long
(Erase all the pain till it?s gone)
I wanna heal, I wanna feel
Like I'm close to something real
I wanna find something I've wanted all along
Somewhere I belong
I wanna heal, I wanna feel
Like I am somewhere I belong
I wanna heal, I wanna feel
Like I am somewhere I belong
Somewhere I belong

Tuesday, April 12, 2011

BIla Rasaku ini Rasamu-Kerispatih

Aku memang terlanjur mencintaimu,
Takkan pernah ku sesali itu, 
Seluruh jiwa telah kusematkan, 
Memegang janji setiaku,
Kumohon jangan jadikan semua ini..
Alasan kau menyakitiku,
Meski cintamu tak hanya untukku, 
Tapi cubalah sejenak mengerti,
Bila rasaku ini rasamu,
Sanggupkah engkau,
Menahan sakitnya terkhianati cinta yang kau jaga,
Cuba banyangkan kembali,
Bertapa hancur hati ini kasih,
Semua telah terjadi
Aku memang terlanjur mencintaimu,
Takkan pernah ku sesali itu..


This song is definitely tak de kaitan dengan sesape terutamanya ye saya...tau3x..jgn salah sangka ok..but i really love this song...in life,its very hard to love someone who doesn't love you in return..people said that if you want to find someone, it is better if you find a  person that love you much more than you love him,it doesn't matter if you love him or not...cause as along as the person love and care for you, your love towards him will eventually exist tanpa kesedaran kita sendiri...yeah i know,people said bertepuk sebelah tangan mana nak berbunyi, but if sebelah tangan tu work so hard, the other hand will eventually realize the existence of other hand..then, dari xde berbunyi lelama akan ada bunyi bila both of hands come together kan..that''s life...

ok..firefly out...o yah...today i dont have to main tukar2 channel TV sbb nak tengok Trilogi Cinta and Desperate Housewife dah since cerita trilogi cinta da abes..he...walaupun sedih, tapi at least xyah tukar2 channel da..he...

Yesterday..

Malam semalam nak update blog...tapi punye la slow line..wat tensen je...so ttp laptop terus tido,al maklumlah masa tu tengah weng2 baru bangun tido..balik keje semalam mata saya mmg agak mengantuk, tapi balik pn dah agak Maghrib, so tahan la mata sekejap..lpas maghrib dalam kul 8 lebih, saya kunci jam kul 9...he..konon nk tido jap la kan...dengan x mandinye..pakai baju keje lagi,saya pn tido...hah..jgn ingat saya tido sampai pagi tau..nonono...kul 9 tu alarm berbunyi saya bangun la kan..lagi satu lasan sbb saya terbangun ialah alarm perut saya berbunyi...lapo...he..g mandi, sembahyang Isyak, g ddapur panaskan lauk mak smlm yg x abes...lpas mkn tu la saya ingat nk update blog..tp punye la slow...hu..pepaham je la kan...so,saya pn amik keputusan..."baik aku tido je la"..he..pagi tadi pn mata macam kelat2 je nak bangun...hu....

okla,firefly out...

Monday, April 11, 2011

The Rain~Dengar Bisikku

'


Masa otw blik kerja tadi...tetibe macam terngiang-ngiang lagu ni...saya minat betul dengar lagu ni masa tengah study kt UiTM dulu..slow je...mcm membuai je dengar...kalu makwe merajuk or isteri merajuk, pakwe or suami dia nyanyikan lagu ni...mesti confirm rasa terpujuk...jiwang betul la saya ni...hahaha..serius...tak percaya cuba tengok lirik dia...kan memujuk tu...lagu dia pn membuai je...sedap nk didengarkan...he..so kalau rajin leh la dengar...

Lirik Dengar Bisikku


kadang aku berfikir

dapatkah kita terus coba
mendayung perahu kita
menyatukan ingin kita

sedang selalu saja
khilaf yg kecil mengusik
bagai angin berhembus kencang
goyahkan kaki kita


genggam tanganku jangan bimbang
tak usahlah lagi di kenang
naif diri yang pernah datang
jadikan pelajaran sayang

dengar bisikanku oh dinda
cuba lapangkan dada kita
trima aku apa adanya
jujur hati yang kita jaga

mengapa selalu saja
khilaf yang kecil mengusik
bagai ombak yang besar
goyahkan kaki kita

genggam tanganku jangan bimbang
tak usahlah lagi di kenang
naif diri yang pernah datang
jadikan pelajaran sayang

dengar bisikanku oh dinda
cuba lapangkan dada kita
trima aku apa adanya
jujur hati yang kita jaga

bila gundahmu tak menghilang
hentikan dulu dayung kita
bila kau ingin lupakan aku
ku tak tau apalah daya

Kipas Susah Mati watak "Badrul" Trilogi Cinta 2

huwah!!!saya jeles...kui3x...tadi saya saja je check nuffnang statistic..nak tahu keywords paling banyak ape?

tengok ni..


perasan tak ape yang saya perasan?

banyak gila org cari pasal Badrul..hu...saya ingat saya sorang je yang minat Badrul tu..rupa2nye ramai gile org lain yg suka kt dia...

adush..rasa sangat sedey..hu..

hahaha..poyo je ni...

sebab ramai sangat minat dia kan..say nk share gambar2 Badrul yang saya google..jom tatap ramai2...hehehehe..jangan tenung lama2 ok..nanti saya jeles..kui3x..







firefly out..



Me n Allergic!!!

aiyoo...(perlu ke ada perkataan aiyoo ni je..he..)..muka saya gatal la...sbb semalam makan my mum's sambal udang galah..hu....saya perasan akhir2 ni..setiap kali saya mkn udang mesti gatal2..hu..saya allergic ngan udang ke...sedihnya..saya da la kipas susah mati udang...xkn xle makan kot..memang selalu la..kekadang gatal kt mulut(tepi bibir tu)..kekandang kt pipi...hu..kalau melantak sangat kekadang sampai kaki pn ada..mcm kalau saya pegang anak patung or benda bulu2..macam tu la gatalnye..susah la mcm ni...saya suka gile kat udang...hu...my favourite tu..udang sambal...huah....kalau x dapat mkn udang sambal..ape la nikmatnye dunia ini...he..saya da perasan lama da sebenarnya...sbb banyak kali saya mkn udang, mesti gatal2 punye..tp saya ignore je sbb da suka sangat..malas nk melayan sangat..yela kalau nk ikut sangat pantang larang...kebulur la kan...sekali sekala tak pe la kan..watpe nk ikutkan sangat..ye dak..so ikut kata hati..asal x melarat teruk sangat xpe la kan..

Udang oh udang..jangan la allergic sangat..gigit kang..you x mandi ke duk dlm air...ish3x..you ni mandi la ye..so, xde la i gatal2...lalalala...

ok..firefly out..