Tuesday, March 15, 2011

Me n Tepung Gomak

he..pernah x dengar pasal Kuih Tepung Gomak..he..saya x pernah tahu n rasa..ari tu Kak Hernee Triple J tu..he..dia ada beli kuih ni..tapi saya tengok macam pelik je..saya pn x berani nak mkn..kak hernee lak tak abes2 ckp sedap..x perasan kuih tu menaikkan sweet pee dia nanti..kui3x..

So ceritana lunch tadi kak hernee nmpak kuih ni kt cafe..dia pn beli lah..bila dah ptg ni..dia rasa lapor lagi..al maklumlah..berbadan dua..he..dia mintak tolong pak dollah belikan kuih tepung gomak dia..he..saya pn teringin nk mkn satu..saya curi en nazam punye sbb dia beli byk..al maklum lah..berbadan dua jugak ke?kui3x..pis pis kacang pis ye en nazam..memula rasa jakun n aneh jugak la nk mkn..lpas da mkn satu..boleh tahan gak..rasa dia mcm tepung..tengah2 ada inti kepala..luar dia ada tepung yang mcm rasa kuih batang buruk tu..hah..dapat imagine x?buat2 la dapat ek..

rupanya lak cegini..he..




dan disebabkan kuih ni..kak hernee telah melabel saya sebagai jakun..hu..so sekarang bkn triple J je..da quadraple J da..hu..yang xle blah dia siap post kt FB.hu..muncung la cegini..hu..xpe2..tunggu petang ni kak hernee ajak saya g kebun abah dia nk mkn durian..saya nk jeleskan dia jap lagi dengan mkn durian..kui3x..


He..pernah nampak x semua..kalau x pernah rasa leh la turun JB rasa kuih ni..ok..

kalau nak resepi..mmg saya tak tahu la kan..so..sesape yang nk wat..leh google kt internet ok..

Firefly out..

Japan's Nuclear Leak Issue

yeah..akhirnya..dapat bukak dashoard blog ni..punye la xle bukak dari pagi tadi..tensen je..da x semangat nk update blog tau kalau setiap hari mcm ni..hu..

he..ari ni saya busy sepanjang hari cari info pasal nuclear leak kt Japan tu..hmm..macam2 musibah ek..lepas satu,satu lagi masalah..yang merisaukan orang2 suka spread the rumours pasal nuklear ni semua..bkn saya x nk percaya..tp kan..kita kena la berfikiran logik ye dak..ni..g sebarkan nuklear tu akan merebak la..memangla akan merebak..tp ada x drg check aarah angin mcm mana..da cnfirm ke menuju ke arah negara kita..x kan..so,kita kenala jangan percaya sangat ngan semua rumours ni..tp nasihat saya stay alert on the latest update,,government pn da kuarkan statement ckp jgn percaya..so,kita kenalah berhati-hati sblm nk percaya kan satu source yang entah betul ke x..

ni saya check dr laman web Atomic Energy Liscene Board(AELB)..

Nasihat saya..jangan mudah percaya sangat..korg semua leh la rajin2 selalu check updates kt AELB website..ok..

yang hebah2kan cerita tu..jgn nakal2 ok.

Firefly out..