Monday, January 31, 2011

DugaanNya

Hua...best gila weekend yang lepas ni..

First, laptop xle bukak..blank and gelap je..segelap langit kt luar tingkap..entah kena sampuk apa ntah..ish3x..my laptop maybe lupa kot yang "I CAN'T LIVE A DAY WITHOUT INTERNET!!!"....
Second, My HP da macam disko da...kelip2 skrin dia..sekejap putih..sekejap ada color..weng kot macam cik puan dia yang tengah weng x sabar nak balik rumah rabu ni..he...
Third, bukan HP je nak Disko..TV pun sama nak disko2 gak..apa pesen ni semua org suka sangat disko2..
Fourth, sepanjang 4 hari mendung dan hujan yang berpanjangan..
Fifth, kena duk dlm bengkel kereta hujan2 sbb nk wat balancing and alignment tayar Princess yang da herot berot tu..

huu..cukup best tak..and today, first day of work..keje berlambak lak..lpas tu kena jadi bidan terjun nye...apa2 la..my Boss kena chicken Pox lak tu...masalah2x..kalau dia cuti panjang..pening la kepala gue..hu..

takpe2..ni semua dugaan..saya kena usaha sungguh2 lagi...ehm...sambung wat keje..

Btw, bila la hujan ni nk berhenti kan..

Firefly out..

And for now,

Dugaannya by Hujan..

Akhir2 ni asyik layan lagu Hujan ek..Am I Raigers?hmm..

Bapanya mahukannya jadi seorang askar,
Bukan cita-citanya,
Bukan impiannya.
Dia terlalu muda tuk tinggalkan keluarga,
Bila tiba masanya,
Pilu mula terasa.
Berkecamuk hati,hatinya sendiri,
Persoalannya kini,sampai bila mampu ku bertahan,
Mampukah ku bertahan?
Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.
Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.
Beginikah selalunya cinta,
Diakhiri sengsara,
Setelah dicurahkan semua.
Cuba ku dalami,
Sampai termimpi mimpi,
Namun apa yang ku jumpa,
Semuanya sama.
Berkecamuk hati,hatinya sendiri,
Persoalannya kini,sampai bila mampu ku bertahan,
Mampukah ku bertahan?
Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.
Wowo,
Nampak ketarakah dilema di wajah ku,
Wowo,
Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.
Ini semua dugaan Nya

Wednesday, January 26, 2011

Tagged:10 Perkara Paling Best Masa Sekolah Rendah

10 Perkara Paling Best Masa Sekolah Rendah

da lama da ditagged oleh yuna..tp x menyempat nk buat..so..sementara menunggu untuk pulang kerumah tadi,saya ringankan lah tangan ni..tapi panjang sangat tulis ni,saya sambung lak kt umah..he...saya ni pelajar Sekolah Kebangsaan Taman Selayang(2) atau singkatannya SKTS2...and of course Sekolah agama kt Sekolah Agama Sungai Tua..kira sekolah pagipetang la ni..penat tau dulu2..so sekarang saya nk share sikit 10 perkara yang best masa sekolah rendah..check it out..

1. Arwah Abah selalu datang and amik saya pergi and blik dari sekolah...he..dari tadika...even angah and along satu sekolah ngan saya,abah selalu amik saya sorang je..along ngan angah kena naik bas..ngeh3x..

2. Duit belanja saya paling banyak dalam adik beradik sbb saya sekolah agama and sekolah kebangsaan..Along and Angah x sekolah agama..so,saya la paling untung..

3.masa kt sekolah rendah.saya di antara budak pandai la..eham..kembang hidung lak tetiba..

4.Cikgu ramai yang suka kat saya sbb saya budak baik..for more.hahaha..

5.Saya ada ramai kawan baik..masa tu ada leha,amin,mekna,tika,maisara dan ramai lagi..seronok sangat time tu...yang xle blah..saya pun tak tahu kenapa,orang yang member2 saya x suka,mesti ok je ngan saya..hahah..kiranya if ada someone in our school,member2 saya x suka..org yang drg x suka tu mesti dengan saya tegur2,kawan2..hahaha...


6. kt sekolah dulu stptahun ada bintang kecil..he..saya ni kira aktif gak la...koir sekolah,dikir barat..ape lagi ek?tp x pernah pn sekolah ktrg menang time tu..tp yang paling best masa darjah 6 sbb kelas ktrg 6 utarid dapat no. 1 dalam pertandingan tarian bintang kecil sekolah..masa tu,angah saya yang jadisifu ktrg..Angah saya memang aktif dulu belajar tarian kt INTAN..so,masa tu saya pujuk angah saya ajar ktrg...masa tu guna lagu HAti Kama..mcm  x percaya ktrg menang..siap leh perform masa hari anugerah cemerlang...kui3x..


7.Saya selalu dapat mkn and air kotak coklat free yang RMT tu...sbb Arwah Cikgu NArimah...dia baik sgt kt saya..dia selalu bg kupon RMt tu kat saya ...sbb masa dulu2..family saya xla senang sangat..nk bayar yuran pn kekaddang lambat...dulu,kalau x dpt buku teks,mmg susah la..kekadang kalau saya x dpt,cikgu kelas saya mesti pelik and tanya"Zuritah,x dapat ke?"..and selalunya..drg ttp akan bg gak kt saya...sbb saya kan baik..he..


8. Saya ada crush kt someone dulu..tp saya x berani nk bgth dia..he..malulah..


9.Saya pengawas dulu...so agak popular gak la masa sekolah..he..perasan sungguh..


10.saya suka gila time rehat sbb x sabar nk mkn and beli kt kantin sekolah..dulu punya kantin sekolah kan masak sedap dan murah,..yang paling saya suka,nugget crab yang ada batang ais krim tu cecah ngan sambal nasi lemak..pergh..sedap..tp yang best masa tu,saya mkn banyak mana pn ttp kurus..sekarang tak..hua...


ok..tu je kot...penat nk taip..hahaha...masa sekolah drendah dulu memang la best..sbbb masa tu kita pikir pergi sekolah sbb kawan2 je..bkn bebetul nk belajar pn kan..he..i wish to meet all ofmy fren back then..mesti ramai yang da berubah kan...he..mesti best...yela after 12 years x jumpa...then,jumpa  balik..tp recently saya dpt contact blik some of my fren thru FB tau...so credit to Mark Zukerberg..am i spelling it right..na..whatever...


oklah firefly out..


And for now..


saya da pernah letak lirik ni..tp sbb mcm matching je kn..so letak la lg...tp this time with music video sekali..check it out..


Muda from hujan..



(Credit to:Youtube)


Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2009/04/lirik-muda-hujan.html#ixzz282sd76gy

Tuesday, January 25, 2011

Me n Washing Machine

Alhamdulillah atas kurnian rezeki..x mahu cakap lebih2x..yang pasti saya nak benda yang kat dlm picture bawah ni...he..

firefly out..
and for now..

I have a dream..

I have a dream, a song to sing

To help me cope with anything
If you see the wonder (wonder) of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream
I have a dream (have a dream), a fantasy (fantasy)
To help me through (help me through) reality (reality)
And my destination (destination) makes it worth the while
Pushing through the darkness
( pushing through the darkness baby)
Still another mile
I believe in angels
Something good in everything I see
(everything I see yeah)
I believe in angels
I believe in angels )
When I know the time is right for me
 time is right for me)
I'll cross the stream - I have a dream
I have a dream (oh yeah), a song to sing(song to sing)
To help me cope with anything
If you see the wonder (if you see the wonder) of a fairy tale (of a fairy tale)
You can take the future even if you fail (yeah yeah yeah yeah)
I believe in angels
Something good in everything I see (everything)
I believe in angels (yeah)
When I know the time is right for me (right for me)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream (have a dream)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream
Oh



Monday, January 24, 2011

Ya Allah Ya Tuhanku..

Saya ok ke ni??Hari ni da 3 kali hampir incident..dari pagi pergi tempat keje and sampai la blik keje..kenapa ni...hu...kenapa ni...hati ni punya la berdebar tak hilang2 lagi..hu...rsa mcm x nk drive pergi keje esok..leh x MC???entah syaitan apa yang mengangggu saya ni..uhh...keluh kesah semacam...

"Ya Allah Ya Tuhanku,Kau perlihara hamba-MU yang lemah ini,dan kau perliharalah Keluarga hamba-Mu..Kau jauhkanlah kami dari gangguan Syaitan yang hina....Hanya pada-MU la tempat ku bermohon...sesungguhnya Kau lah yang maha pengampun lagi Maha mengasihani..."

Amin...

Subhanallah, Alhamdulillah..walailahaillallahu Allahuakbar...

Me n New Facebook profile picture 2

ngeh3x...

presenting..



hahaha..suka3x...

firefly out..

Suatu masa

Suatu Masa
Artist: M Nasir

Bagaimanakan ku mula
Dan apakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan
Tiap wajah berkisah
Tiap madah bererti
Manakah ilhamku
Cahaya di matamu
Senyum di bibirmu
mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukah
Berhelai-helai surat
Terbiar di depanku
Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua
Dan ku buangkan
Jauh dari pandangan
Lalu aku kesal
Ku kumpul semula
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku
Dengarkanlah panggilanku
Dengarkanlah lagu untukmu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara
Kepadanya
Warna-warna cintaku
Kian pudar bersama
Malam yang gelap gelita
Entahkan kau rasakan
Apa yang aku rasa
Atau kau tak endah
Tapi ku percaya
Semua telah tertulis
Dan niat suciku takkan disiakan
Dan di suatu masa
Di hari yang indah
Ku hulur tanganku
Lalu kau terima
 
 
 
saya yang tengah gigih untuk menghafal lagu ini..sambil bekerja dan menyiapkan kerja yang x siap2..he..
 
Firefly out..

Grrr~~patah hati

Besok adalah hari yang sangat dinanti-nantikan oleh semua pekerja di company saya..he..biasa la kan 25hb...hari gaji...tapi selain dari tu,ada lagi benda yang memang drg tunggu2..dapat teka tak?he..rasanya semua org tahu kan..kan..kan..saya?entah,x pasti lagi rezeki saya ada ke x...hu...kalau ada Alhamdulillah..kalau xde maksudnya saya  kena didik lagi hati saya untuk bersabar..semalam chat ngan angah pn angah cakap..xpe sabarlah..sambil2 mencari rezeki lain..he..tapi bila saya pikir balik sepatutnya saya da cukup bersyukur sbb sekurang-kurangnya saya kan da bekerja..ramai lagi graduan yang menganggur..saya ni dpt keje kt company besar lak tu..kira ok la kan..yang penting sabar...rajin...usaha...doa...tawakal...sabarlah wahai hati...kekdang kita terlalai dengan godaan syaitan...kan3x..xpe saya yakin ngan rezeki Allah.kalau Allah nak bg kita rezeki bebila pn boleh..tp kena la usaha kan kan kan..

Akhir2 ni..saya rasa otak saya da weng sikit...maybe sbb da lama x balik rumah..so saya homesick..hu...

Ada lagi satu cerita...tapi xpela x baik kan mengata org..just key point nye..tolong la jangan tipu saya...saya paling x suka orang tipu saya..kalau nak mempergunakan saya,saya x kisah..itu antara diri sendiri ngan Allah..yela orang yang dipergunakan selalunya x perasan diri dia dipergunakan kan..tp kalau tipu ni..da melibatkan diri empunya tuan/puan/cik yang ditipu...susah la..algi2 org yang rapat kan..saya tetap bersabar sbb saya kesian je.tapi kalau da tipu banyak kali susah la kan..kekadang tipu ni dah jadi macam tabiat tau..sbb selalu menipu kan..so,da terbiasa..jadi jgnla sekali menipu..kekadang memang betul kita menipu untuk menjaga hati orang tapi berpada-pada la kan..kalau da tipu banyak kali tu..tu da mcm hobi n kebiasaan..macam mana orang nak percaya kita kalau kita asyik menipu kan..so..buat2 la bertaubat..

Firefly out dengan hati patah..eh patah hati..

Patahlah hati,
membawa derita
Merajuklah diri, merajuk diri tak tentu haluan
Patah hati ku membawa derita
Merajuklah diri, merajuk diri tak tentu haluan
Ku harap janji mu, ku harap janji mu
Bahgia selalu sayang
Rupanya patah, rupanya patah di tengah jalan
Hendak di ulang, hendak di ulang
Resah menanggung sayang
Kenanglah jangan, kenanglah jangan disebut jangan
Hancur hati ku didalam nestapa
Menenagkan nasib, mengenangkan nasib diri ku malang
Hancur hati ku didalam nestapa
Mengenangkan nasib, mengenangkan nasib diri ku malang
Maksud hati ku, maksud hati ku
Bahgia bersama sayang
Apakan daya diri ku miskin harta tak punya
Ingin ku petik, ingin ku petik
Bintang yang tinggi sayang
Tangan ku hangus, tangan ku hangus




Sunday, January 23, 2011

saya nak kamera ni boleh??

he...al maklumlah..HP rosak kan..nk beli baru x mampu..tadi jengah facebook jap..ternampak lak nama along saya di tagged ngan gambar ni..hu....nak satu kamera ni boleh tak..saya tak mampu nak beli kamera canon ke nikkon ke yang harga beriban-riban tu ..saya tak berapa minat puan..tp kamera ni nampak interesting and antik la...ada x sesape nk bg hadiah kat saya boleh la..murah je..around 200 to 300 JE...hu....xpn boleh x kamera ni turun dari langit??boleh la boleh la..he..


Firefly out...

Me n BBQ

Da makin jarang saya update blog ni kan..bukan malas tau..tp Hp saya rosak..hu susah la xde kamera da kan..so kalau nk update blog xde pic mcm kosong je kan..hu...doakanlah rezeki saya lebih..mana tahu dapat HP yang turun dari langit..kan3x...bahagia rasanya...al maklumlah nak harapkan gaji saya yang seciput entah bila la mampu nk beli hp cangih manggih kan..

exceli baru balikdari BBq rumah ofismate housemate saya...memula saya segan gak nk g..tp housemate saya beria-beria ajak...x sedap lak x pegi kan..tebalkan je la muka ni g kenal2 org baru he...

punya la banyak makanan yang ada..ngan soto,fuit punch,ayam,lobster,udang,satay,otak2,..semua saya telan..dan akhornya..perut la meragam..hu...terkejut agaknye perut ni tetiba mkn mcm2 ..he..tp sedap n best la...knyang gila..terima kasih ye my housmate sbb angkut saya sekali..n terima kasih ngan tuan/puan rumah gak...
biula da kenyang kan..apa lagi sambung la tido..he..

Firefly out..

and for now..


Fly me to the moon 

Let me play among the stars 
Let me see what spring is like 
On a-Jupiter and Mars 
In other words, hold my hand 
In other words, baby , kiss me 
Fill my heart with song 
And let me sing for ever more 
You are all I long for 
All I worship and adore 
In other words, please be true 
In other words, I love you 


Fill my heart with song 

Let me sing for ever more 
You are all I long for 
All I worship and adore 
In other words, please be true 
In other words, in other words 
I love ... you

[ From: http://www.metrolyrics.com/fly-me-to-the-moon-lyrics-frank-sinatra.html ]

Thursday, January 20, 2011

Happy Birthday 24 to Syida&Tun

he..saya tahu saya da lambat sehari or 2 days..reallly soory you guys..my HP wat pasal la..i cant text any message tau...hu..pity me kan...

So,here,i would like to wish both of you Happy Birthday dear Syida(18 Jan)& Tun(19 Jan)..
i wish you guys happiness and longevity.
Dont nakal2..you guys da tua..hahaha..
Aku tau korg pn akan ckp aku pn da tua kan..tp aku lmbt ckit dari korg..he..

Buat Syida,

Hope you will success in your life,career and LOVE..
I know you are still searching and waiting for your Mr Right..
dont worry dear Kalau ada jodoh x kemana..
he..
rajin2 datangla lawat aku lagi kt JB ni..boring la..
mana tahu leh ronda2 naik kerete baru..he..

Buat Tun,


sama la untuk ko gak..
nanti kawen jagn lupa nak jemput aku lak..kena ko!!
hope all of our dreams may come true..
really miss you..
miss our old time back then..
really wish that we can be together again with the rest..
Moga persahabatan kita kekal hingga ke syurga..
sayang korang semua..he..

Ok la firely out..

And for now..

We'll be a dream

Do you remember the nights


We'd stay up just laughing

Smiling for hours at anything

Remember the nights

We drove around crazy in love



When the lights go out, we'll be safe and sound

We'll take control of the world

Like it's all we have to hold on to

And we'll be a dream



Do you remember the nights

We made our way dreaming

Hoping of being someone big

We're so young then

We were too crazy in love



When the lights go out, we'll be safe and sound

We'll take control of the world



[ From: http://www.metrolyrics.com/well-be-a-dream-lyrics-we-the-kings.html ]



Like it's all we have to hold on to

And we'll be a dream



Woah, woah, woah...

Woah, woah, oh...



When the lights go out, we'll be safe and sound

We'll take control of the world

Like it's all we have to hold on to

And we'll be



When the lights go out, we'll be safe and sound

We'll take control of the world

Like it's all we have to hold on to

And we'll be a dream




Yang Mana satu??

pagi2 ni lepas bukak blog,jalan2 blog then FB, terajin lak nak baca online paper...pe lagi..google la hmetro...and of course la kan mesti baca berita utama nya dulu...antara berita utama nya..ada org rentung sbb incident,atuk meninggal kena belasah ngan cucunya yang bonogk..then,pasal budak hilang dalam hutan..yang menjadi tanda sial saya ialah..

sila baca di bawah..


Info from: http://www.hmetro.com.my/articles/Budak22bulanmerayaudihutan/Article



budak yang hilang tu 10 bulan ke 22 bulan??

hmm...

Tuesday, January 18, 2011

Nightmare

Nightmare..hu..malam semalam saya mimpi buruk..hu..sangat menakutkan dan sangat mengerikan...rasa mcm real sangat mimpi tu..hu..bila saya terjaga, baru pukul 2 lebih..hu..disebabkan ketakutan yang melampau..saya pun bukak la tv..x sanggup nk tutup mata balik semalam sebab macam terbayang-bayang je..hu..sampai sekarang ni rasa menggigil tu terasa..nak demam pun ada..hu..nak cerita lebih2 takle..tapi yang leh saya ckap..ada antoo sweet...sesape yang paham tu..bagus..kalau x paham..wat2 la paham..hu..

firefly out nak p meeting..

Monday, January 17, 2011

Rahsia Jenis Darah Dan Peribadi

Nak share tentang darah lak..korang semua tahu tak korang semua jenis darah apa?he..x ramai orang yang tahu..especially kalau korang jarang buat medical check up kan3x..saya tahu jenis darah saya masa saya kat matrikulasi dulu..kena buat blood test sendiri dalam makmal..hahaha..punya la cuak nak cucuk jari sendiri kan3x..hahaha..masa tu confuse gak nak tengok benda alah kertas tu..memula lecturer ckp saya darah O+,tapi tengok2 balik rupa2nya AB+ la...hahaha..orang ckp org darah Ab ni kedekut..nak tahu kenapa?yela...jom kita tengok kt bawah ni:


Carta untuk penerima

Credit:Wikipedia

Carta untuk penderma
Credit to:Wikipedia

Tengok tu..orang darah Ab dia leh terima semua jenis darah tp dia xle derma darah kan orang lain selain jenis yang sama ngan dia...he..tapi ni orang ckp tau..saya tak kedekut pn..kemut je..hahaha..

oklah nak sahre pasal Jenis darah and perangainya...(ikhlas dari email forward and this link: http://pakarhowto.com/rahsia/rahsia-disebalik-jenis-darah.html)

Adakah jenis darah yang mengalir dalam tubuh kita mampu menggambarkan personaliti sebenar diri kita sendiri? Menurut salah sebuah institut di Jepun, kajian yang dilakukan ke atas jenis-jenis darah yang mengalir di dalam tubuh manusia ternyata mampu memberi gambaran terdekat mengenai keperibadian individu itu sendiri. Lets check it out..

DARAH O

Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkan sebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap keupayaan dan kebolehan diri sendiri. Selain itu individu dari kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja berkumpulan. Sekiranya menginginkan sesuatu, anda akan berusaha untuk mencapai matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun. Ada kalanya anda dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat. Selain itu anda juga terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan tekanan kepada diri anda sendiri.

Oleh yang demikian anda harus lebih bijak mengawal emosi diri anda agar tidak dikuasai dengan tekanan.



DARAH A

Keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidup anda. Anda gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan anda juga gemar melibatkan diri dengan berpersatuan. Anda bijak bergaul dengan individu di sekeliling dan ternyata mereka juga sentiasa berasa senang untuk bekerjasama dengan anda.



Sikap sensitif, sabar, dan bertimbang rasa yang ada dalam diri anda itu melambangkan bahawa anda tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian penyayang. Walau bagaimanapun ada kalanya anda agak degil dan terlalu kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untuk berehat. Anda harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan kerana terlalu leka dengan kerja-kerja anda itu, kesihatan diri pula yang terabai.



DARAH B

Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat dengan anda. Anda lebih selesa dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula anda adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, anda lebih gemar melaksanakannya dengan cara anda sendiri. Anda adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri anda untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu.

Anda adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap anda yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri anda dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Anda harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.



DARAH AB

Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah berjenis AB ini. Anda juga sentiasa menghormati orang lain dan ini menjadikan individu yang berada di sekeliling anda berasa selesa untuk berdampingan dengan anda. Anda juga memiliki sikap humor semula jadi dalam diri dan sentiasa bersikap menghiburkan dan ceria.
Namun ada satu perkara yang harus anda perbaiki dalam diri anda itu. Anda perlu lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan untuk diri anda sendiri.

Ok firefly out..

And for now..

Trouble is a friend by Lenka

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don’t forget as you ease on down the road
So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!
So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh




Sunday, January 16, 2011

Friday, January 14, 2011

Exhausted!!

Aiyoo..dah 3 hari x update blog..bukan saya malas tau..tp x sempat and sangat penaat..kerja makin berlambak-lambak..hu..sangat tension pun ada..banyak pending semua kerja..pergi kerja awal pn x siap kerja..balik kerja lambat pun still x siap gak...hu..jammed tul otak ni..bayangkan saya tido kul 9 mlm setiap hari sekarang..balik je rumah kepala rasa macam melayang je...kaki  macam x jejak tanah la..hu...apa la..macam ni ke saya perlu habiskan masa muda saya??oh tidak!!!i need to improve my personal life..i do love my job..tapi saya pun nak hidup happy2 macam org2 muda gak..ni tak..da macam orang tua..hu...bosan ni..apelah..

Handphone ni pun satu..suka tul buat hal..geramm nye...nak wish Hp turun dari langot leh x?hua!!!

Okla firefly out..
tommorow nak p service Princess and nak p cuci Princess ..lalalala..

Tuesday, January 11, 2011

Roti canai telur satu!:-D

Roti canai telur satu!:-D

Rahsia tarikh lahir

Hari ni dapat email forward ni...lets try sama2..

Tarikh lahir kita menerangkan siapa kita, apakah kelebihan kita dan apakah kebolehan kita. Ia juga menunjukkan apakah yang harus kita pelajari dan cabaran yang perlu kita hadapi. Untuk mengetahui nombor lahir kita, kita boleh mencampurkan nombor-nombor tarikh lahir kita sehingga ianya menjadi satu nombor tunggal. Nombor lahir kita tidak menjadi penghalang kepada kita untuk kita menjadi apa yang kita inginkan ianya hanya sekadar mempelbagaikan pilihan yang kita ada...



Contoh:

12 April 1974
12 + 4 + 1974 = 1990
1 + 9 + 9 + 0 = 19
1 + 9 = 10
1 + 0 = 1 (Jadi nombor lahirnya ialah 1)

Saya punye..
30 ogos 1987
30+8+1987=2025
2+0+2+5=9( jadi number laHIR ADALAH 9)


 
Keterangan nombor lahir

1. Ketulenan

Hadir dengan idea baru. Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri. Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi. Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss.Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka. Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik. Berfikirlah secara terbuka.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 1: Abe, Tom Hanks, Robert Redford, Hulk Hogan,Coral Burnett, Wynona Judd, Nancy Reagan, Requel Welach


2. Pendamai

Dilahirkan sebagai diplomat. Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri. Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati. Mereka tidak suka bersendirian. Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup; tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi. Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 2:

President Bill Clinton, Madonna, Whoppi Goldberg,Thomas Edison,Wolfgang
Amadeus Mozart.


3. Ceria

Golongan ini merupakan golongan yang idealistik. Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding. Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya. Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya. Mereka sangat popular dan idealistik. Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 3: Alan Alda, Ann Landers, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jody Foster

4. Konsevatif

Golongan ini sangat peka dan tradisional. Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin. Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan. Mereka suka bekerja keras dan sangguh melakukan sesuatu kerja secara sendirian. Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil. Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 4: Neil Diamond, Margaret Thatcher, Arnorld Schwarzenegger, Tina Turner, Paul Hogan

5. Perintis

Mereka adalah perintis. Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm). Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat. Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasiyang ditempuhi. Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti. Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5: Abraham Lincoln, Chorlotte Bronte, Jessica Walter, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.


6. Romantik

Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira. Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka. Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka. Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang. Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik. Mereka suka seni musik. Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius. Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 6: Albert Einstein, Jane Saymour, John Denver, Merly Streep, Christopher Columbus, Goldie Hawn


7. Intelektual

Golongan ini adalah Pencari. Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi,dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah. Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka. Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan. Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian. Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara. Mereka sangat suka berahsia. Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 7: William Shakespeare, Lucille Ball, Micheal Jackson, Joan Baez, Princess Diana

8. Penyelesaian

Golongan ini adalah penyelesaian masalah. Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas. Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik. Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif. Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua. Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain. Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 8: Edgar Cayce, Barbra Streisand, George Harrison, Jane Fonda, Pablo Picasso, Aretha Franklin, Nostrodamus.


9. Pelakon

Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain. Mereka sangat penyayang dan pemurah. Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka. Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka. Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran. Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood). Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 9: Shirley MacLaine, Harrison Ford, Gloria Steinem, Jimmy Carter, Elvis Presley

Okla Firefly out..
And for now..
 


Monday, January 10, 2011

Back to December Taylor Swift

ehem..he..mengulor sungguh hari ni ek..xde keje ke cik ita oi...he..just a quick recap..

cuba tengok gambar ni..

Tengah usha2 blog sendiri..ternampak lak benda alah.ni..USA tu..jauh nye..kui3x..jauh firefly terbang kan..he..

Firefly out..

And for now..

Back to December by Taylor Swift..

I'm so glad you made time to see me

How's life? Tell me, how's your family?
I haven't seen them in a while
You've been good, busier than ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up, and I know why
Because the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses, and I left them there to die
So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December all the time
These days, I haven't been sleeping
Staying up, playing back myself leaving
When your birthday passed, and I didn't call
Then I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall
And then the cold came, the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love, and all I gave you was goodbye
So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time
I miss your tan skin, your sweet smile
So good to me, so right
And how you held me in your arms that September night
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
But if we loved again, I swear I'd love you right
I'd go back in time and change it, but I can't
So if the chain is on your door, I understand
This is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time, all the time

Hot issue: Anugerah Juara Lagu 25

wa...da abes pun AJL-25 malam semalam..kiranya debaran semua orang dah abeslah setelah pengacara Cheryl Samad, Faizal ismail and Ally iskandar mengumumkan semua pemenang-pemenang..

Nak sahre ngan semua org pun,semua orang dah tau kan sape pemenang..tp nk share gak..hahah..lantak la blog say..kui3x..

Untuk persembahan pembukaan ...

Fran nyanyi lagu Sekadar di pinggiran

Nash nyanyi pada syurga di wajahmu

M Nasir nyanyi tanya sama itu hud-hud ngan Ghazal untuk Rabiah

Dan Keputusannya..

-Persembahan terbaik: Faizal Tahir (lagu:Hanyut)-siap buat magic2 gitu..

-Persembahan Vokal terbaik:Hafiz(Nokhtah Cinta)..i like gitu.

Lagu menang tempat ke-3:Noktah cinta-Hafiz(Ajai &Sheikh Qalam)


-Lagu Tempat ke-2: Drama King-Meet Uncle Hussein Feat. Black(Taja,Tass,Tun Teja)


Angerah Juara Lagu: Tolong ingatkan Aku(Ana Rafali..dia bolot semua duit..


Untuk persembahan before annoucement pemenang..ala waktu juri kira markah..

Sharifah Aini

Ziana Zain

CT nurhaliza

memang best la persembahan Ct n ziana Zain..sebenarnya mata saya da mengantuk gila da nk kul 11..tp disebabkan nak sangat tengok CT perform..ku tahan la mata ni dari tertido..kui3x..kalaulah CT menang..memang semua no saya bagi dia kalau saya juri..he...

overall, nak ckp puas hati tu xla sangat kan..saya rasa dia punye pentas nk ala2 tiru cerita tron legacy tapi mcm x nmpak menarik sbb nampak mcm dulu2 punye theme..hu..rugi la kan sbb tahun ni kan konon pentas besar..

pasal keputusan,no komen sbb saya bukan org yang arif pasal music...

Psst: lepas ni galmor la gaya baju kurung Ana Rafali nanti..ada la Baju kurung or Kain baju Kurung Ana Rafali..kui3x..


Okla firefly out..
And for Now..
Of coursela..

Tolong ingatkan aku by Ana Rafali


Jangan disusun kata-kata penamat

Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa ditebus hari
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa
Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku
Kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan aku
Kisah kita







Sunday, January 9, 2011

The Tourist

Last night keluar p tengok movie kt Jusco, Tebrau..pergh punye ramai gile orang..al maklumlah weekend kan..lgpn saya rasa maybe because malam ni ada Anugerah Juara lagu yang ke 25..so,drg semua g la shopping mlm semalam..x mau ketinggalan nk menonton AJL malm ni kan...x sabar rasanya nak tengok performance Shahir n Hafiz..saya suka kt lagu drg berdua tu..lagi satu Hujan..he...rasa2 sape la yang menang ek?kena la sabar tunggu malam kang..

Opps da tersasul lak,sebenarnye nak bg review sikit pasal movie yang saya tengok smlm..sebenarnya masa petang discuss2 ngan housemate..x tahu nk tengok movie apa..al maklumlah..sekarang ni bukan musim org kuarkan filem kan..macam time krismas,hari raya and etc..so,ktrg pn mcm biol nk tengok cerita pe..last2 tengok cerita ni yg ada..ktrg layan je la..The Tourist..






How was the movie?Overall,quite good la..but im not gonna give 5 star for this movie coz i think the movie deserve 4 out of 5 star maybe...kenapa?sbb walaupun drg gunakan artis2 yang hebat giler macam Johnny Depp and Angelina Jolie..tp cerita ni mcm terlalu ringkas n xde motive..and ending dia kita macam da leh teka apa yang berlaku...so..i can only give 4 star..tu pun sebab Johny depp sangat hensem..rasa jatuh cinta la kat dia...hu...i think im in love with him la..kui3x...

Quick pick about the movie..

Elise (Angelina Jolie) sits next to an American tourist, Frank (Johnny Depp), on a train going to Venice. She has chosen him as a decoy, making believe that he is her lover who is wanted for police. Not only will they need to evade the police, but also the mobster whose money her lover stole. Written by Douglas Young (the-movie-guy)  (More info:http://www.imdb.com/title/tt1243957/)


for those yang ada hati dengan Angelina Jolie and Johny depp should watch this movie..coz they're looking so hot in the movie..nge..





Okla firefly out..

And for now..

Somewhere i belong by Linkin PArk..
(More Lyrics:http://www.lyrics007.com/Linkin%20Park%20Lyrics/Somewhere%20I%20Belong%20Lyrics.html)

[Verse 1] 
I had nothing to say 
and i get lost in the nothingness inside of me 
(i was confused) 
and i live it all out to find, but im not the only person wit these things in mind 
(inside of me) 
but all that they can see the words revealed 
is the only real thing that i got left to feel 
(nothing to lose) 
just stuck hollow and alone 
and the fault is my own and the fault is my own 

[Chorus] 
i wanna heal i wanna feel what i thought was never real 
i wanna let go of the pain ive felt so long. 
erase all the pain til its gone 
i wanna heal i wanna feel like im close to something real. 
i wanna find something ive wanted all along 
somewhere i belong 

and i got nothing to say. i cant believe i didnt fall right down on my face 
(i was confused) 
look at everywhere only to find. 
it is not the way i had imagined it all in my mind. 
(so what am i) 
what do i have but negativity 
cuz i cant trust no one by the way everyone is looking at me 
(nothing to lose) 
nothing to gain im hollow and alone 
and the fault is my own 
and the fault is my own 

[repeat chorus] 

[Verse 3] (Chester) 
I will never know myself until i do this on my own 
cuz i will never feel anything else until my wounds are healed 
i will never be anything til i break away from me 
i will break away. ill find myself today 

[repeat chorus] 

Saturday, January 8, 2011

Babymanja Fans Club's Photos - baby contest album 5 < 5th january 2011- 8th january 2011>

To all frenz out there,please vote for my "Gendut" Muhammad Asyraff Danial by like this link in FB..

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=184143751605452&set=a.183389025014258.46710.152878094732018

Tolong nye..comel tau Asyraff ni...btw,ni bukan anak saya tau..anak kak long saya..

please vote ye..

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=184143751605452&set=a.183389025014258.46710.152878094732018


Firefly out..

Tak mungkin melepasmu

Mengertikan dirimu di dalam hatiku
bertapa ku sesali adanya dirimu
Haruskah ku bertahan demi cinta ini yang tak mungkin
Andaikan aja ada keteguhan hati
tuk membuka kembali jalan cinta kita
Biarkan ku menanti semua janji kita
Sampai batas waktu mengakhiri
Dan tak mungkin untuk kita bersama
Diatas perbedaan 
Yang selamanya mengakhiri
Dan tak mngkin bila ku melepasmu
Sungguh hati tak mampu
mengertila cintaku dan tak mungkin
semstinya tak ada
Yang memisahkan cinta ini 
Kerna hanya dirimu satu cintaku..

By Dygta..

Firefly out

Friday, January 7, 2011

Celaru..

hu..minggu ni mood asyik kedaung je..xde mood..bos bg PMDS for confirmation hari Isnin..entah..tinggal sign je pun...tak tahu tengah fikir apa entah..x sign2...pagi tadi baru tergerak nak sign..tu pun fikir...nak bagi alasan apa lago..teruskan je la..

Hari ni Birthday Arwah Abah....tahun ni supposely Abah da 60 tahun dah kalau umur Abah panjang..rindu kat arwah Abah..atak sempat nak bagi dia merasa hadiah dari titik peluh anak dia berkerja..Ude just leh krimkan doa je untuk Arwah Abah..semoga roh Abah tenang di Alam sana..Miss you so much..

Firefly out..

Thursday, January 6, 2011

Transformers 3 Dark of the moon preview




sesape yang kipas susah mati Transformers mesti x sabar nak tunggu bulan 7 ni kan..so here is the quick pick in the morning..he..

Firefly out..

Wednesday, January 5, 2011

Transformers 3 Dark of the moon..

Hari ni sakit tekak..tak larat nak wat pape...hu...tgh2 keje tadi..ktrg 1 department sempat mengulor..he..ni semua keje En Shafiz..dia kecoh2 ckp Transformer 3 nak keluar 7/1/2011..ktrg punsemua excited la...siap tengok preview cerita tu...check lagi sekali rupa2nya 1/7/2011..dia leh confuse..yela US kan tulis tarik bulan dulu daru haribulan..hahah..x boleh blah betul la..

tp tengok preview macam best Transformers 3 ni..yela masa Transformers 2 kan ramai org yang agak disappoint ngan movie tu kan...so, hopefully yang no 3 ni berbaloi-baloi la nak tengok kan..malam ni saya share preview cerita ni ok..

Firefly out..

And for now..

What I've Done by Linkin Park..

In this farewell

There’s no blood
There’s no alibi
‘Cause I’ve drawn regret
From the truth
Of a thousand lies
So let mercy come
And wash away
What I’ve done
I'll face myself
To cross out what i’ve become
Erase myself
And let go of what i’ve done
Put to rest
What you thought of me
While I clean this slate
With the hands of uncertainty
For what I’ve done
I start again
And whatever pain may come
Today this ends
I’m forgiving what I’ve done!!!
What I’ve done
Forgiving what I’ve done

Monday, January 3, 2011

Shop in Jipaban today!

Saya Budak Baru Belajar 2

Ni la bila da rajin nak mengupdate blog..mengadap je la..kalau da tetibe malas..memang sunyi sepi la kan...Kali ni saya bukan nak cerita pasal budak sekolah darjah satu lagi dah..saya nak cerita pasal adik saya yang baru je mendaftarkan diri ke unversiti Teknologi MARA untuk sambung ijazah Sarjana Muda dalam Art & Design (Textile)..seperti yang sedia maklum..kalau amik degree kt UiTM of course la dapat Kampus Induk iaitu UiTM Shah Alam..

Semalam saya ngan Angah bawaklah dia pergi daftar Kolej..supposedly,adik saya x dapat kolej..tapi disebabkan ktrg fikir nk senangkan dia,kitorang try la nk dapatkan kolej untuk dia..pergh..punya jammed UiTM..punyalah ramai gila orang berpusu-pusu nak dapatkan kolej..yang membuatkan saya tension..kitorang di tolak kesana-sini..sekejap orng ni suruh pergi sini,da pergi,dorang suh pergi sana balik..so saya rasa sangat x puas hati la kan..sbb macam management tak beberapa teratur...bukan apa..saya kesian tengok Ibu Bapa yang datang jauh2 untuk hantar anak dorang...kena tolak sana,kena tolak sini..tunggu dalam panas...ish3x..supposedly x jadila macam tu kan...dulu masa saya daftar xde lak macam ni...hu..tak tahula..

sambil menunggu adik saya daftar and nak dapatkan kolej,saya ngan angah pun melangok la dua org..sambil2 tu tengok la gelagat budak2 junior semua nak mendaftar..al maklum lah konon ktrg ni kira senior la ka..tp yang kelakor nye..bebudak tu semua ingat saya yang nak daftar belajar..haha..tak kusangka...awet muda rupanya saya..haha...tanya saya..dapat kolej ke x la..fakulti apa la..kos apa la..dapat kolej ke x la..he..sorry ye dik,akak da lepas da smua stage2 ni..da lalui da semua...kah3...kekadang terpikir maybe memang betul saya nampak macam baya2 dorg since saya konvo degree from UiTM pun masa tu umur saya 22 tahun..sbb ada sesetengah masa umur saya tengah buat diploma..macam teradvance lak kan..muda2 da ada degree...tetiba terasa semangat nk sambung master..he..azam 2011 tu...nak capai tahun ni ka??he...nantikan..

sambil gelak2 tengok junior2..tengok lah jugak adik senidiri kan..sekejap2 tengok adik saya macam slow and blur sikit..ktrg ketuk dia suh dia cepat sikit...setelah di tolak kesana-sini dan menunggu lama..akhirnya selesai..dapatlah adik saya kolej seroja...kalau ikutkan saya,saya prefer dia duk kat kolej2 baru macam Melati or Mawar..selesa sikit kan..sbb satu bilik paling max 3 or 4 org saya rasa,Tapi kesian lak dia nak ulang alik ke fakulti jauh...so,better duk seroja la kot...walaupun terpaksa berkongsi bilik ngan 8 org..tak pe kot..sebab drg satu bilik pun semua kenal...satu kampus masa diploma dulu..

Walaupun adik saya belajar dekat je kat Shah Alam,tapi saya rasa risau gak..he...da nama pn kakak kan...rasa macam dia belajar jauh sangat..padahal kalau nak balik setiap hari pun boleh...hahah..poyo sungguh..kalau adik saya baca ni mesti dia kembang kempis hidung..he..

sekitar registration day..

Kenapa gambar ni buat saya nampak sangat gemuk..hu..(T_T)
gambar ni pun nampak hodoh...hu..


gambar curik..he..


he..adik pose dpn pejabat kolej seroja..he..

okla firefly out nak p mandi..lalalala

And for now...

UiTM di Hatiku..



Wujudmu Di Sini Di Tanah Anak Merdeka

Bagai Obor Ilmu Memayungi Putera Puterinya

Pelopor Hidup, Budaya Bangsa, Agama.... Negara
Pembentuk Akhlak Manusia, Agar Jadi Sempurna



Ku Yang Melangkah Ke Sini Ingin Mempelajari

Rahsia Di Muka Bumi Dengan Cara Hakiki
Tunjukkan Aku Jalan Ilmumu
Untuk Ku Menuju
Destinasi Cita-cita Negara Dan Bangsaku



Majulah Bangsa, Maju Negara

Berkat Usaha Jaya Mara
Kami Berikrar Akan Berjasa
Hingga Kita Berjaya….Demi Bangsa



Watikah Yang Ku Miliki Kan Ku

Semat Di Hati
Janjiku Pada Pertiwi Untuk
Menabur Bakti
Ku Sempurnakan Seikhlas Hati
Membela Negara
Doa Restu Ayah Bonda Ku
Untuk Mu Semua
UiTM Usaha Takwa Mulia