Tuesday, September 7, 2010

Kisah sepagi 3 hari sebelum Hari Raya..

He..Ni cerite semalam...tgh busy2 buat keje tetibe dpt email dr bos..HIgh Importance!! So bukak la..masa nk bukak email 2 dalam hati ni cakap "apa la dia nk bg ni keje,da la nk raya,gue mahu cuti ni..ish.."hu...

Sekali bukak, email.....



Ceh..dia suh tolong cari kan email hari raya ropanye..saya pun tergelak la sorg2...sampai 1 ofis pn pelik tgk saya gelak sorang2...he..mana la saya nk cari email Hari raya??..so dari semalam saya sibuk menggoogle kad2 or gambar2 Hari Raya nk bg kt Boss saya...malam semalam edit kt umah dengan Laptop FTEC saya yg menunggu masa je nk meletup..he..

Hasilnye...


Ok x..al maklum la..saya ni mmg la x kreatif sangat...semua bakat kreatif da disedut oleh adik n angah saya..he..

Untuk post ari ni x nk wish Hari Raya lagi..sbb nanti saya malas nk update blog ni lagi...akhir2 ni jarang update sbb laptop saya 2 kurung siuman..2 yg malas..he..so malam raya Insya Allah baru wish OK..Hu...baru dpt beli baju kurung sepasang..yg lain x beli pun lagi..sempat ke Khamis ni nk shopping last miute..hu..

And for today...Suasana Hari raya..YEAH..tgh mood Hari Raya ni..

Anuar Zain:

Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Elina:

Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Anuar Zain:

Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:

Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:

Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:

Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Anuar Zain & Elina:

Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Anuar Zain:

Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:

Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:

Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:

Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri