Thursday, December 2, 2010

How to pump tyre?

haha..Jejoh x? da hampir 3 bulan umur si Princess tu..tp Cik Puan empunya Princess tak reti2 nak pump tyre Princess..hua..mcm mana ni..pening kepala..pagi tadi,kuar je dari rumah,tgk tyre macam puntured je..so saya pn kata..pergi pam tayar dulu la..singgah la kt Petronas yang ada kt Gelang Patah ni...hu...p sana,kena tunggu..ramai lak orang nak pam tyre pagi2 ni..da sampai turn saya...berkobar-kobar la nak pam..dah set pressure...masuk kan la dlm punat tyre tu...tekan2..rasa mcm angin keluar..x masuk pun..hu...adush belakang ramai lagi orang ni..apa la pam ni..sepatutnya masuk angin,ni x angin keluar pulak..hu..saya pn asal ok je la..saya pn singgah kt kedai Mesra Petronas nk beli air kotak milo..saya keluar je dari kete,tgk tyre tu macam puntured je..hu..bkn ke da pam tadi..adush ..mcm mana ni?da la nk dkt kul 8..nanti lambt masuk keje..saya pn kata..xpela p Shell jap lagipun alang-alang isi la minyak sekali..punye la pusing jauh..sampai sana..tengok ramai orang da que kt situ..adush...pening2..yang kelakor ye...uncle chinese yang que blkg saya kt Petronas pun ada..AIK??rosak ke sebenarnye kt Petronas tu kan??entah..petang ni nak try la lagi sekali..kalau xle,saya nk p je kedai tayar mintak tolong dorg pam kan..he..boleh x?boleh lakan..he..
betul la orang lelaki selalu cakap,perempuan ni pandai bawak kereta je..maintenance?hancusss..haha..tp x semua kan..

ok la firefly out..ada meeting..

Me n Maggi Ayam

he..da 3 malam berturut-turut menu dinner saya ialah MAGGI ayam+Telur Ayam+cili padi...hmm sedap..saya memang ada habit..iaitu makan Maggi..dia ada musim tau..kekadang tetibe je nak makan maggi setiap hari..he..ntapi bagus gak kan,sbb dapat save duit..nge~tp org kata mkn Maggi x elok..hu..Mee Segera kan,mesti la ada side effet nye..hu..tu la mak da pesan kalau nak makna Maggi sekali sekala tu xpe la..ni anak dia degil,nk wat mcm mana kan...


He..simple je..nk rasa?masak sendiri nye..

Jadilah labu..
Masa duk kt rumah dulu,mak saya selalu beli Maggi Ayam sebab mak saya kan jaga anak orang..kekadang,bebudak kan ada mood gak,x nak makan nasi,so mak saya kekadang masakkan Maggi Ayam je la untuk dorg..Kekadang je tau..jarang sangat..beli sebungkus ada 5 maggi tu, satu dorg makan,yang lain saya la makan..nge~`ada pernah sekali saya gembor(punggah) barang kat dapur sbb nak cari beg plastik,he..tetiba terjumpa MAGGI..jeng.jeng.jeng..saya Tanya mak saya "Mak,kenapa Maggi mak letak kat sini?", jawapan mak saya ialah.."mak saja je sorokkan,sbb ko tu antu sangat Maggi..nampak aje je ko ek..da sorok pun leh jumpa.."..saya pun."erk..sampai ati mak..hu"..tapi saya tahu n faham yang mak saya buat semua tu demi kebaikkan saya..Every single Mak in the world, hope for something good for their children kan..Ude paham mak..dont worry..I luv U so much too..he..

Okla Firely out..

And for today.. Nak classic sikit..he

Dancing Queen Lyric by Abba

You can dance, you can jive, having the time of your life

See that girl, watch that scene, dig in the dancing queen
Friday night and the lights are low
Looking out for the place to go
Where they play the right music, getting in the swing
You come in to look for a king
Anybody could be that guy
Night is young and the music’s high
With a bit of rock music, everything is fine
You’re in the mood for a dance
And when you get the chance...
You are the dancing queen, young and sweet, only seventeen
Dancing queen, feel the beat from the tambourine
You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, dig in the dancing queen
You’re a teaser, you turn ’em on
Leave them burning and then you’re gone
Looking out for another, anyone will do
You’re in the mood for a dance
And when you get the chance...
You are the dancing queen, young and sweet, only seventeen
Dancing queen, feel the beat from the tambourine
You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, dig in the dancing queen