Monday, November 22, 2010

HP7

As plan, semalam g la tengok HP7 kt Wangsa Walk..ssaya x pernah g pn kt Wangsa Walk ni,x pernah tahu pn tempat ni wujud..he....ni kira first time la..sampai dlm kul 7 sbb before g kena hantar kete g basuh,sbb da kena bebel ngan mak..hu..so,nak x nk,p la basuh kan..masa beli tiket,tiket yg awal2 semua da full,paling cepat pun kul 8.55 mlm.Memula saya macam da malas,tp disebabkan Angah saya beria-ria nk sangat tengok,so..layan kan je la aje..lagipun dia belanja kan..he..


sbb nk kill time kan,ktrgpng la makan kt george town Cafe..not bad la,saya order Bubur Ayam and Coffee "o" ice,angah order penang Char kuey teow n Drinking water..he..seronok menge"pow" duit kakak ni..

Chicken Porridge

Kopi o Ais

Penang Char kuey teow
Angah yg x pernah xde selera..
Overall,the movie was great..sgt puas hati and as excpected la..yela of course saya da tahu jln cerita dia sbb da baca book dia kan..tp,fun la...walaupn sebenarnye da ingat2 lupa sbb da lama baca..hu...
sape2 yang x pergi tengok lagi,saya sarankan g la tengok..berbaloi-baloi and puas hati..especially to all kipas susah mati Harry potter la kan..yg x minat pn leh je tgk,mana tahu,lpas tgk yg last ni leh terjatuh suka ke kan..

okla firefly out..

and for now..

HP7- HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART 1 TRAILER





Can't wait for Part 2..tengah ada mood nk read blik buku Harry Potter..he..

Compensation

hee...ni adalah kesenambungan update pasal Mamak Oh Mamak semalam..seperti yang dijangkakan,ptg semlm, mak saya pergi balik ke kedai mamak tersebut..konon2nya nk beli teh ais..then,dia sembur la mamak tu pasal roti telur yang salah tu..he..last2 sekali mamak tu bg air teh ais tu free...x payah bayar...

Ni teh ais yg da tgl separuh,lg separuh da masuk perut saya..he..

tula,jgn memain ngan mak saya..mak saya garang ok!!he..xla..mak saya baik tau..sebenarnye dia mmg teringin minum teh ais..tu yang singgah..alang2 da kt situ, dia sembur la sikit2 kan..Hak sebagai Pengguna tu kan penting..so,sebagai pengguna,kita semua kena pandai suarakan hak kita,tp jgn over2 lak ek..

Firefly out for now..
and for now..


Artist : Yovie
Lirik Lagu : Yovie and Nuno - Dia Milikku
Yovie and Nuno - Dia Milikku


Semula ku tak tahu
Engkau juga kan ingin memilikinya
Bukankah ku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu
Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Pergilah kamu
Jangan kau ganggu
Biarkan aku
Mendekatinya
Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi...ohh
Dia Untuk aku
Bukankah belum pasti
Kamu juga kan jadi
Dengan dirinya
Dia yang menentukan
Apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku
Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Lihatlah nanti
Lihatlah saja
Biarkan aku
Mendekatinya
Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi oohh
Kusarankan engkau mundur saja...ooo

Cuti da Abes (T_T)

hu..baru je sampai Gelang Patah,esok da kena start keje balik da..sekejap jke da abes cuti panjang..lpas ni kena tunggu tahun depan baru ada cuti panjang lagi...hu..


SEperti biasa,disebabkan nak hantar Princess ke sini...so angah saya kena ikut sekali la kan..yela,mak xbg drive sorg2 blik sini..nak wat mcm mana kan..selalunya angah sorg je yg teman..tp kali ni dia bawak geng..he..dan mangsanya ialah adik saya la..pas 2 ada lagi sorg tetibe nak ikut..Kak Long ika..Kak long ika ni Mak saya jaga dia dari umur dia 2 bulan sampai la darjah 6..adik-beradik dia semuala mak saya jaga..kiranya rumah ktrg ni,rumah ke-2 dorg 5 org adik beradik..agak2 drg boring,drg datang lpak rumah ktrg..ktrg pn da anggap drg mcm adik-beradik sendiri..


Tapi x sempat nak bawak drg ronda2 Jb ni sebb drg nak naik bus blik terus..drg malas nk duk cni..so tadi anta drg g larkin sentral...tp sblm tu kitrg singgah kt Saujana...makan2 n isi perut,before heading to Larkin,singgah kedai tuan rumah sewa lama saya dulu..cari mi siput..he...sbb ada org pesan..nasib baik ada..







Thanks to Angah,Adik n Kak Long Ika..nanti gue belanja..


Okla firefly out..penat..nanti kalau rajin nk upload satu lagi..tengoklah kalau terajin..he..


and for today..Home by Micheal Buble


(Credit to:http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/home-lyrics-michael-buble/44b29b2797949f8e48256f9d000c3471)


Another summer day
Has come and gone away
In Paris and Rome
But I wanna go home
Mmmmmmmm

May be surrounded by
A million people I
Still feel all alone
I just wanna go home
Oh, I miss you, you know

And I've been keeping all the letters that I wrote to you
Each one a line or two
“I'm fine baby, how are you?”
Well I would send them but I know that it's just not enough
My words were cold and flat
And you deserve more than that

Another aeroplane
Another sunny place
I'm lucky, I know
But I wanna go home
Mmmm, I've got to go home

Let me go home
I'm just too far from where you are
I wanna come home

And I feel just like I'm living someone else's life
It's like I just stepped outside
When everything was going right
And I know just why you could not
Come along with me
'Cause this was not your dream
But you always believed in me

Another winter day has come
And gone away
In even Paris and Rome
And I wanna go home
Let me go home

And I'm surrounded by
A million people I
Still feel all alone
Oh, let me go home
Oh, I miss you, you know

Let me go home
I've had my run
Baby, I'm done
I gotta go home
Let me go home
It will all be all right
I'll be home tonight
I'm coming back home


(T_T)..Homesick..