Monday, January 30, 2012

Aku Gemuk?AKK?

hmm...satu perkara yang menghantui kepala otak saya akhir2 ni...yela saya tahu saya dah GEMUK!!tapi perlu ke semua orang nk ckp perkara yang sama ulang2 banyak kali?stop it ok..this is my body, i am responsible for my own body.you guys just take care of your own body dah la..tahu x perkataan MYOB? if paham, good for you, if not, google it...ada internet kan...suffocated betul la..rimas..cakap sekali tu xpe..tapi kalau dah telek badan org je selalu..ko xde keje lain ye?keje nk dengki ngan org..biarla pun gemuk, asal happy..wat stressed org lain je... psycho tau x?grr..Ada aku kisah? yang ko nak kisah sangat kenapa?sibuk jaga tepi kain org...S#!+ of the cat!!!

Firefly out..(hormon x stabil..)grrr...

Saturday, January 28, 2012

Seoul family time

Seoul family time by zufik_ita
Seoul family time, a photo by zufik_ita on Flickr.

firefly out.

Wednesday, January 25, 2012

Azam 2012 #2

Azam 2012 #2 by zufik_ita
Azam 2012 #2, a photo by zufik_ita on Flickr.

tukar mata bru.he.firefly out.

Monday, January 23, 2012

Set The fire to The Rain

its been 2 years, to be exact one a half year la kan...i know, it will be cruel for them if i said it in here..but im kinda disappointed..i really wanna go..how can i put this...i'm kinda have a feeling that they keep push me away from that things...WHAT? i really deserve it ok..cause right now..i'm totally puzzled about my future..and deep inside of me..blaming them..thinking that, how selfish are them..and how cruel are them to me..alasan demi alasan..why i can't go..its demotivated me..ok...dont you guys get it?..i need a pusher to keep me moving..without that thing i dont think i can hold it anymore...you guys screwed me up...and i cant even said it to your face, how disappointed am i..so..what happen next..dont ever put your blame on me...coz..i'm gonna crush you down...he..im just joking..tapi peliss...la..enough of the procrastination thing ni...dah muak la...alasan2 ni semua...x nak hantar sudah..boleh pergi sendiri..InsyaAllah, dengan rezeki Allah...akan kuusahakan...Fighting!!!

Set the fire to the rain..

I let it fall, my heart,
And as it fell you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me

My hands, they're strong
But my knees were far too weak
To stand in your arms
Without falling to your feet

But there's a side to you
That I never knew, never knew.
All the things you'd say
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

When I lay with you
I could stay there
Close my eyes
Feel you here forever
You and me together
Nothing is better

'Cause there's a side to you
That I never knew, never knew,
All the things you'd say,
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

I set fire to the rain
And I threw us into the flames
Where I felt something die
'Cause I knew that there was the last time, the last time!

Sometimes I wake up by the door,
That heart you caught must be waiting for you
Even now when we're already over
I can't help myself from looking for you.

[Chorus:]
I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name

I set fire to the rain,
And I threw us into the flames
Where I felt something die
'Cause I knew that there was the last time, the last time, oh, oh!

Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh

Thursday, January 19, 2012

Musim

hu..kesihatan masih lagi terjejas..hu...dah dua kali g klnik..ni semua kerana Ulser Uvula tu..bila dah ok sikit...selsema n batuk lak datang..hu...pitams2..rasa x larat je minggu ni nk bekerja..hmm...smlm g klinik..doktor bagi ubat kumur untuk ulser tu..pergh..punya seram nk kumur2..sbb ofcoz la pedih gile kan...tp malam semalam..gagahkan diri gak kumur2 air tu..sbb nanti kalau x kumur lambat la baik kn..dah kumur2..mkn ubat selsema n batuk..pergh.punya la susah nk bukak mata pagi tadi..ngantuk betul...penangan ubat selsema agaknyaa....hu...so kesimpulan ari ni saya bekerja di bawah pengaruh dadah..dadah ubat tau..bkn dadah betul2x...he..





Dalam seminggu ni la gak saya melantak minum air chikong la, air barley la..konon2 nak sejukkan badan..hu.tapi sama je..mcm xde effect je..hu..



okla firefly out..nk sambung wat apa yg patut dibuat..

Wednesday, January 18, 2012

Wordless Wednesday#5

Firefly out...

Monday, January 16, 2012

Ulser Uvula make me sick!!

Oh great i don't have mood to work today...i've got sore throat...Ulser Uvula on my throat..i forgot to bring antibiotics and painkillers..damn... everything is so damn today..i hate Monday!!seriously..and of coz..i hate my job...so, please, bear with my attitude problems..i don't care...i really don't care anymore..i just hope that i can do something that i love the most..being here, make me thinks and feels like an idiot..Seriously..it makes me feels sick!!i need some air to breath!!

Firefly out..

Thursday, January 12, 2012

12112-Happy Birthday Mak-54!!

Hari ni 12112...eh cantiklah tarikh kan...hari ni hari kelahiran orang yang paling saya sayang kat dalam dunia ni...percayalah memamg satu2nya org yang saya sayang..xkan ada pengganti...mmg confirm no 1...he...hari ni saya rasa bersyukur sbb hari ni, lahirlah seorang yang saya rela korbankan segala2 untuk beliau...Hari ni hari kelahiran Mak saya yang tercinta...he...so, dikesempatan ni, saya nk wish selamat ulangtahun yang ke-54, ude doakan mak panjaaaaaaaaaaangggggggg umur dan sihaaaaaaaaaaaaatttttttt selalu...terima kasih untuk semua yang mak buat untuk anak mak sorang ni...Ude nak mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki untuk semua kesalahan yang ude buat...Ude sayang mak sangat!!!

Excited nk balik rumah jumpa Mak malam ni..he...adik ckp nk celebrate sama2...he...Yeah!!esok x yah g keje!!!
Firefly out...

Minum ptg bersama kak hernee

meatball n bergedil untuk minum ptg kami.kami berdua yg x reti2 apa itu kenyang.firefly out.

Aku bersahaja by Taufik Batisah & Rossa

Fallling in love with this duet...

Aku bersahaja by Taufik Batisah & Rossa

Bisakah ku menggapai bintang yang bersalut indah,
Bisakah ku menebak masa cintakan tercipta,
Bisakah ku huraikan segala misteri dunia,
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya

Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa,
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta

Aku bersahaja,
kamu yang luar biasa,
Bukan syurga yang kupinta,
Hanya secebis cinta yang terbazir didunia,
Aku bersahaja,
Menanti di tebing sana,
Haus tak terarah,
Hanya satu yang ku pinta,
Seteguk air cinta,

Bisakah ku huraikan segala misteri dunia
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya

Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa,
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta,

Aku bersahaja,
kamu yang luar biasa,
Bukan syurga yang kupinta,
Hanya secebis cinta yang terbazir didunia,
Aku bersahaja,
Menanti di tebing sana,
Haus tak terarah,
Hanya satu yang ku pinta,
Seteguk air cinta...

Firefly out..

Wildan Firdaus



Wednesday, January 11, 2012

Wordless Wednesday#4:Whoopie pie

kak herne bagi.he.firefly out.

Wordless Wednesday#4:Whoopie pie

kak hernee bagi.he.firefly out.

Leg Cramp!!

Yeah i know, its passed 12 right now, but here i am, mumbling...im looking for info-leg cramp or in Malay Simpul biawak..but guess what...the minute i pressed enter...simpul biawak semasa mengandung...leg cramp during pregnancy...duh..obviously im not pregnant ok!!seriously, saya selalu kena leg cramp ni, especially kalau cuaca sejuk mcm sekarang ni la kan..or terlalu penat..or of course stress and sometimes, tengah tido, pergh...mmg sakit gila la rasa bila kena..pernah sekali, masa kt rumah KL, tengah tido tetibe menjerit, terkejut mak saya time tu...hu..so, here i am..sibuk mencari info tengah2 mlm buta ni..hu...but then again, x banyak membantu pun...adalah dua tiga laman web yg boleh la..tapi still...duh...saya pernah baca dulu yg kalau kaki kita selalu cramp, possibility of diabetes..hu...dah la ada family history..xkn kot...mintak2 dijauhkan...hu..tengok tengah mumbling pasal kaki cramp, ni hah kaki tengah cramp...kaki ni cramp dari kt ofis tadi sebenarnya...maybe saya terlalu gemuk kot, so kaki saya mogok sbb nk tampung berat badan saya..kan...perhaps/who knows?but, kaki, please be nice ok...you have to know that you're so worth it to me..i really need you ok...serius i x tipu...i really meant it..so, pelase, be compromise ok...i'll treat you better after this, i promise, i will drink a plenty of water, eat more fruits, exercise and anything for you...just, please be nice ok...i;m begging...ok, saya nk tido dah ni...jgn sakit2 n kejang2 ye...esok ada hari yang panjang untuk ditempuh...and i do really need to go to sleep right now, coz, hey i'm talking to my feet..urgh....

Firefly out..

Tuesday, January 10, 2012

Mogok

saya tak cukup sihat..tapi orang paham ke?x kan...disebabkan itu, saya mula melepaskan geram kepada org lain..saya minta maaf..tapi saya tak larat betul ni...mcm mana nk lepaskan beban berat atas bahu n hati ni ye...mcm nak tunggu masa je nk collapse rasanya...otak saya mogok, perut saya mogok, kaki saya mogok, hati saya mogok..paham x?x paham kan?so, cuba lah bertoleransi...saya ni bukan robot...saya rasa penat tahu tak...gimme some space..

Firefly out..

Sunday, January 8, 2012

Durian kuning

hai, skip untuk cerita pasal Bandung jap...he...tadi petang pergi Mydin,Nusajaya...beli barang2 rumah jap...otw balik rumah tetibe tersebut lak nk makan Durian...pe lagi...g singgah Bukit Indah jap...beli Durian Kuning ni, 3 biji...sampai umah terus makan....pergh...memang puas hati....licin dah 3 biji ktrg mkn satu rumah...he....so sekarang ni tetibe kepala mcm pening2 lalat..peluh2...hu..agak2 leh dapat MC x esok>kui3x...



Firefly out..siyes malas nk g keje esok..hu..

Saturday, January 7, 2012

Me n housemate go to Bandung Part 2

last cerita kami dah bertolak ke Ciwidey..so the story goes on...

sambungan Hari kedua (19 November 2011),

Dari kota Bandung ke Ciwidey ambil masa dalam 2 jam juga perjalanan...haa...jangan ingat jauh tau, sebenarnya dekat je...tapi yang membuatkan masa jadi 2 jam ialah..jammed...he...tu je...banyak sangat kenderaan kt Bandung..tu yg lama...kematu juga la duk dlm van..nk tgk permandangan pun xle sbb dah gelap kan..so..semua pun senyap sunyi je la kan..kepenatan satu hari window shopping...he..

sampai je kat ciwidey ktrg check in kt Sindang Reret Resorts & Restaurants..pergh...mmg puas hati la...sangat besar bilik dia, siap ada bilik tamu kecik lagi...letak2 bag ktrg terus naik van balik, nak g rumah org kawen..he..kawennye esok tapi saja g tengok persediaan orang Indonesia kawen...he..ok enough mumbling, jom tengok picture..


Cantik kan pelamin drg..simple n cantik...


kami yang terpesona ngan pelamin..hu..bile lak turn kami ek?he..

Ni Kek pengantin, sweet kan..


anak2 dara amik berkat..nk kawen cepat..hahahaha


makan..of coz la kena ada kan...rasa mcm tetamu istimewa je g sana...hu...

And another thing, 19 November sebenarnya birthday Anis, so ktrg sambut kt situ sekali...Pak Ude belikan kek..untung anis sambut bezday kt oversea la kan..he...happy Bezday dear Housemate!!!kelaaaaas ko nis...


the cake yg sedap...


bezday girl tgh potong cake..


aksi2 gedik kami..he..main suap2..nk manja2 le tuw...hahaha


Afzan yg x mau kena suap...cis..


gambar dah kekenyangan n kemengantukkan..

Me N Anis again..

Afzan at gerbang rumah yg dihias cantik..

balik resort..mandi2..terus pejam mata...ngantuk sangat...hu..

ok...sampai sini dulu...nanti sambung lagi...me with peace n my teeth...



Firefly out
more stories coming up!!

Friday, January 6, 2012

Ngantuk makan Quarter Pounder..hu..

APA YG mCd NI letAk kt dlM QuarTer PouNder Ni Tadi???


NganTuk...

FireFly OuT..

Thursday, January 5, 2012

Pelangi selepas hujan

Kadang-kadang..Allah sembunyikan matahari.. Allah turunkan hujan dan kilat... kita tertanya tanya..ke mana perginya matahari.. rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi...


Cepatlah awan mendung saya berlalu...musim tengkujuh ni merimaskan saya..
harap takde lagi hujan yang berpanjangan..
kena teruskan hidup..

Firefly out..

Tuesday, January 3, 2012

Azam 2012 no 1


My First Azam 2012,

Find another job.. Jobstreet..pelis help me to find a better job...i need to move on...to a better future...Fighting!!!



La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La Laaa… La Laaa…

Ooh! Pening kepala
Memikirkan tak ada kerja
Tanam Anggur
Sijil diploma
Ah! Gantung didinding saja

Ooh! Lega rasanya
Jawat kerja pegawai pemasaran
Di Pertama
Rupa, oh! Rupanya
Kerja am sajaaa! 

La La La Laaa… La, hari-hari kerja! 
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha! 
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja! 
La La La Laaa… La, hari-hari kerja! 
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha! 
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja! 

Ooh! Terpinga-pinga
Tak puas lagi beradu, mengantuk
Subuh hingga senja
Ah! Hari-hari sama saja
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/m/meet_uncle_hussain/la_la_la_kerjalah.html ]
Ah! Nak bancuh kopi
Tapi gulanya tiada, minum saja
Kerja bagai nak gila
Ah! Tak juga kayaaa! 

La La La Laaa… La, hari-hari kerja! 
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha! 
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja! 
La La La Laaa… La, hari-hari kerja! 
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha! 
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja! 

Gelisah, kugelisah
Mengenangkan masa depan
Kuharus kerja
Oh! Mesti kerja
Tiada apa yang percuma
Realiti tika tiada kerja
Oh! Papa kedanaaa! 

La La La Laaa… La, hari-hari kerja! 
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha! 
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja! 
La La La Laaa… Hari-hari kerja! 
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha! 
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja! 

La La La Laaa La La…
La La La Laaa La La…
La La La Laa La La…

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/m/meet_uncle_hussain/#share

Monday, January 2, 2012

Me n Housemate go to Bandung Part 1

Finally, ter'rajin'gak update cerite masa kami(Anis,Afzan n Ita cute) g bercuti ke Bandung..he...sebenarnya kami dah plan awal dah nk g bercuti, tapi saya saja je tak bgth..he...gedik x?hahahahaha...so, ingat x saya update Sayonara Malaysia tu..he..masa tu ktrg dah kt LCCT,Sepang dah...tunggu flight delay..delay 2 jam la jugak, so ktrg pun tercongok la kt LCCT menunggu dengan rasa excited..he...so, due to delay, ktrg departed kul 8.50, sampai kt Bandung kul 11.05 x silap saya,duration flight dalam 2 jam 5 minit..tapi kt Bandung, awal satu jam tau...so, kalau kt Bandung kul 11.05 mlm, kt Malaysia kul 12.05 malam la kan..sampai je, naik van sewa, cari tempat makan...punyela pusing satu Bandar Bandung tu, gelap je semua...rupa2nye kedai2 kt sana semua tutup awal, drg sangat berjimat cermat especially penggunaan Elektrik, mmg susah nk jumpa lampu kalimantang..banyak guna lampu mentol je..hu..so ktrg singgah je gerai mkn...yang penting perut kenyang...he...tapi siyes sedap...tapi pedas..he..saya x tahan pedas...bukan saya tapi perut saya yg gedik x tahan pedas..he...after mkn, pusing lagi cari hotel lak untuk kami berteduh malam tu je...dah pusing2 nasib baik dapat..he..banyak hotel penuh since masa ktrg pergi tu Malaysia cuti sekolah kan..eh apa kaitan Malaysia cuti sekolah lak kan?he..sebenarnye, ramai rakyat Malaysia yg g bercuti kt Bandung ropenye...g mana2 semua org Malaysia...he..rasa dah mcm kt KL pun ada...ktrg pergi 6 hari 5 malam...lama x?tp tu pun rasa mcm x cukup,he...banyak tempat tak sempat pergi..so nak senang saya update activity day by day la ye..oh saya x banyak sangat gambar since takde camera..tumpang kamera housemate saya....so, mana yg ada je la ye...

Hari pertama&Kedua..(18&19 Nov 2011)

since ktrg sampai Bandung dah tengah malam..hari pertama ktrg terus tido je la kan kt Hotel kt Kota Bandung tu..nama hotel, saya lupa..hahahaha...boleh x? kt sini x banyak amik gambar pun...terkejut dengar azan pukul 4.30 pagi....kul 6 pagi matahari dah terang benderang mcm kul 7.30 kt Malaysia..hu..pagi tu, ktrg siap2 terus g jalan2 kt kawasan hotel tu..depan hotel ktrg menginap ada mcm pasar kecil..jual buku2 sekolah, barang2 basah n banyak lagi...

Anis Me n Afzan

Gambar kt Hotel 1 :Afzan, Anis, sara n of coz me(as usual, sila abaikan kegemukkan saya..)

after breakfast, baru siap2 naik prebet sapu..he...naik van yg ktrg dah sewa sepanjang 6 hari ada kt Bandung...oh lupa...trip ni bukan kami bertiga je tau..ktrg pergi ngan family Pak Ude Anis..family dia sekali la..ada Mak Ude, Ucop, Iman  n ofcoz..budak comel Sara..he..rasa selamat sikit ye dak...so muat2 la satu van ktrg duduk...he...so masa 2nd day plan awalnya nk g Trans Studio..tapi since its Saturday...Ya Allah..berbas-bas la org berpusu-pusu datang...mmg confirm kena beratur 2 jam baru dpt main mcm kt Universal Studio Singapore dulu..hu..mmg tak sanggup la kan..so ktrg change plan to Pasar Baru...SHOPPING!!!..he..as everybody knows, Bandung-PAris Van Java..syurga Shopping..samala mcm kt Hong Kong kan...so kalau nk shopping barang murah2 x payah sampai Hong Kong, Bandung pun dah ok....he..tapi saya anis n afzan mcm termangu, x tahu nk beli ape..so ktrg byk pusing2 tawaf2 satu Pasar Baru tu je..then x beli pape..he..apada...he..Mak Ude siap pelik tengok ktrg x beli pape..hu...x reti sebenarnya shopping2 ni..uhuk...betul x tipu...he..

so, dah habes satu ari ktrg ngan Window Shopping...he...jejoh kan...then mlm tu,ktrg naik balik van sewa..bertolak ke Sindang Reret Resort, Ciwidey, Bandung!!! For Ciwidey trip, next entry ye..he...gedik suspen x?he..


firefly out...more coming up!!


Sunday, January 1, 2012

Recap Azam 2011

Azam time....he...before update azam 2012, nk recap azam 2011..



1. nak beli laptop baru...he...yang ni kena tengok ada budget ke tak dulu...he..he..nak beli sony viao la rasanya..he..


Update : saya mmg dah beli laptop baru, tapi bukan notebook n ofcoz not sony viao la kan..its obviously my Princess 2...he...jadila kan...ikut kemampuan...he...saya beli masa saya dapat bonus 2011 time tu...Alhamdulillah, masih sihat2 aje Princess saya dan berjasa dengan baiknya...


2.Nak beli handphone paling canggih..iphone 4 ke..samsung galaxy tab ke...he..ni pun budget gak ni..


Update:yang ni pun sama, mmg saya dah beli dah HP baru..tapi x canggih sangat la kan...brand dah betul da...Samsung..Samsung Corby warna pink..actually my Lovely Mak belikan for my Bezday...best x?Bezday 2010 dapat Princess(kereta)..2011 dapat HP baru...sbb tu saya sayang Syurga(MAK) saya..thanks mak...


3.nak buat budget gaji yang betul..every month mesti simpan duit paling kurang RM 50 untuk masa depan..


Update : yang ni mmg confirm tangan saya x bedung..eh apa kaitan???..xle lagi la...saya ni boros kot...so, start last month saya dah start kumpul duit RM1..terus masuk tabung...kalau ada duit RM1 saya terus masuk kt tabung..Alhamdulillah..dah ada hasil nampaknye...he..wink wink..ka-ching!!


4.Nak belajar memasak..he..x le blah sunggh azam ni...akhir2 ni suka lak tengok orang memasak so nak belajar menu2 yang simple..


Update:masa awal tahun tu rajin jugak masak..lelama...hu..kedaung..takpe nk berusaha lagi..


5.nak kurangkan or elakkan terus makan fast food,kfc mcd and etc...sekali sekala takpe kot..tapi betul2 nk quit..


Update:nak kata x mkn lansung..tipula kan..(tadi baru mkn Kepci)...he...tapi dah kurangkna la sikit sekarang...


6.Nak amalkan hidup yang sihat..he..drink plenty of water,eat veg and fruit, no carbonate drinks..junk food too..


Update:still struggling..hu..Fighting!!!


7. nak kurangkan berat badan 7 kg..sbb da gemuk sangat rasanya..ni kena set time line..before July kena kurang 7 kg..every month 1 kg..he..jom berusaha!!


Update:hu..sigh...makin berat adela....kena usaha lebih lagi...


8.sambung master(azam 2010 yang tak tercapai)....kena sambung gak..bila lagi kan nk sambung..next year da 24 years old..


Update: Ni azam carried forward this year..InsyaAllah...dah ada plan da..


9.nak cari pakwe kaya hensem dan tak kedekut..he...berangan je la yang ni.(azam 2010 yang tak tercapai)


Update: kesian..xde org nak kt saya..hu....


10. hoping everything will be fine for 2011..my career,my family,my friends, my follower and semua yang kenal saya..wish you guys good luck and all the best for 2011..


Update:Alhamdulillah....segala pahit dan manis akan menjadi sebahagian dalam hidup saya..


till next entry..xoxo, eh silap..gossip girl lak...Firefly out la...he..

HAPPY NEW YEAR 2012!!!

2011 have left...we have to say goodbye for 2011 and welcoming 2012...more and more experience gonna build up..Wish you guys great success in 2012 and pray for me too ye...he..terasa waktu semakin cepat berlalu...hu...Happy New Year 2012!!!

Firefly out..
PS:next entry gonna share my azam baru 2012!!till then...dam dam dum bunyi mercun..he...