Monday, September 27, 2010

Sakit Bahu

Sejak saya bekerja kt Port Tanjung Pelepas ni,
Saya rasa rutin hidup saya mcm da x berubah,
Constant je,
hua..
Best ke x?
Hmm..kekadang ok,
tp kekadang rasa mcm letih sesangat kot
Setiap hari bangun lebih kurang kul 6,siap-siap,mandi,sembahyang,gosok baju,siap2,trus g keje,
sampai ofis dalam kul 7,bukak PC,check email,kalau terasa nk mengulor g bukak FB,
then sambil2 wat keje..
Pejam celik,kul 1,
Lunch time...
So saya, Kak Hernee, En NAzam (ni yg selalu mkn sesama la) tp kekdg ada gak org lain join,
g Cafe DNY yang terletak kt antara Wisma A and Wisma B PTP,
Makan2,Teh Ais wajib la,borak2,kekadang main iPad En Nazam,da kul 2.
Naik atas sambung keje balik,curi2 g sembahyang Zohor n Asar..Siap kan keje yang x pernah2 siap..
Hmm...tetibe bos panggil bg keje lain lagi..hmm..
kalau bos ada 1 xpe,ni ada byk..nasib la kan..semua nk kna layan..Bos kan..
nk kena pecat kalau wat dek je..
Dulu saya tumpang housemate saya g n blik keje,
kalau dia nk blik awal,kna la blik awal,
kalau dia blik lmbat,saya pn kenalah blik lmbt,
Kekdang dia lak yg kna tgu saya,
susah gak tumpang org ni kan..
walau pn duk satu company n satu umah,
time keje x sama..
kekdg kita awal,dia lambat,
dia awal,kita lmbt kan..
he..
adatla kan..
jgn ckp saya x menyokong Go green(by carpool) tau,
tp kekdg susah gak..lain la kalau keje mmg da fix kan..
blik umah kekadang kul 7 baru sampai gate umah..
blik umah mandi semua,
lpas maghrib,baru la leh lepak2 atas toto,
xpn g tgk TV,
mkn ke..
da lewat ckit baru bkak laptop,
FB ke,game ke,check email company ke,
Selalunya dlm kul 11 baru la dpt tido..
hmm..
2 la rutin harian saya..
hari2 sama.
kecuali,Hujung minggu..Hari Jumaat mlm sabtu setiap minggu pn ada rutin gak..
yang tadi rutin harian,
Ni rutin mingguan..
Blik je keje ari jumaat 2,rutin saya yg pertama g tempat Bas..
lpas 2 g cari tiket bas untuk ke Kuala Lumpur oh tanah airku..
da dapat tiket,da naik bas,
hmm..pepaham je la kan..
Bukak mata da kt Nilai..he..
Tepon angah ckp "Ngah,aku da nk sampai"..
trun je bas ada rutin lain lagi..he.menunggu angah amik..pergh..punye la lama tercongok duduk kt bkt jalil nk tgu angah sampai..
sampai umah mandi,sambung tido la..he..
sabtu kalau rajin p kuar ngan mak ngan angah,kalau malas,
tido sepanjang hari la..
Hari ahad,bangun pagi,
tgk TV,
sambil2 siap2 apa yg nk bawak balik gelang Patah blik..
Selalu bus kul 1.30 ptg..so saya sampai Larkin kul 6-7..ikut bus la kan..ada bus yg cpt ada yg lembap..
sampai larkin, kna naik bus bandar lak untuk ke Gelang patah.
amik masa satu setengah jam la gak..
sampai dalam kul 8 lebih kt Gelang patah,kna naik teksi lak untuk blik umah..dlm 5 minit je la..
dan bila sampai umah..pepaham je la kan..
Esok pagi keje blik mcm biasa..

Ni la rutin harian saya..
Best ke x?
xde jawapan..
malas nk pikir..
apa yang saya rasa..
selalunye..
entah..
2 je yang ada dlm otak..
Saya rindu nk lepak ngan kawan2 saya
da lama x jumpa drg
kekadang bila blik keje
sampai umah
teringin sangat nk jumpa family
sbb nk hilangkan stress..
hmm
2 je kot..sebenarnye
saya just nk ckp..
saya..
SAKIT BAHU!!!!!!!!
Firefly out!!!