Sunday, November 21, 2010

Hari ni Hari raya ke??


huh?cuba tengok gambar ni?Nasi Impit?Rendang Daging?Kuah Lodeh?Hari ni hari raya ke??tp,xla...Hari Raya Haji kan baru je rabu lepas...abes tu kenapa ada lauk raya ni semua?kalau nak tahu,ni la keje Chef Piah aka mak saya..pagi2 tadi dia bising kejut angah saya nak beli santan,selepas angah saya tido mati x sedarkan diri dai pn give up..dia p dapur masak..saya ingat dia masak breakfast,saya tinjau xde pn..tgk2 dia masak untuk tengahari terus...sambal udang petai,bayam masak air,ikan goreng tao chew(betul ke eja ni?)...lpas 2..da lama agaknya..tetibe dia suruh saya yg bawak dia g pasar..saya pn pelik gak tetibe dia beli kacang panjang,tempe and etc...bahan2 masak yamg biasa untuk raya..ropa2nye..ni la keje dia.. ish3x..Mak saya ni memang gila memasak..dia memang suka gile duk kat dapur..agaknya sbb da lama jadi suri rumah tangga kan..Motif dia masak ni semua..sbb dia nak bagi kt besan dia aka keluarga mertua Along saya..masa Raya Haji 2,Family in law along saya blik kampung..so,x dpt anta lauk kt dorg..2 yang mak saya masak bagai nak rak tu hari ni...he..untung betul sape yang jadi besan mak saya kan..so...anak dara dia,ada 3 lagi kuota kosong..so,sape2 yg nk masuk minang tu n nak merasa bertapa untung jadi menantu mak saya..sila2 lah anta borang ye..he..gurau je...

okla Firefly out..

And for now,

She Is / Clazziquai (My Lovely Sam Soon Ost)



romanization by: Sabby ~NBK~ (also credit: aheeyah.com

Sumgyowatdon naui sujubun maum modu nege julge yeiyeh
chagaun narul umjiginun noui miso
dadhyoitdon naui oduun maum modu nege yolge yeiyeh
jidoghan nege uimirul jun noui sarang
Choumen al su obdon nomane hyanggiga nukkyojyo
shigani hurulsurog nanun byonhago byonhane
Oh ne sesang gadug bichul nerigo
she is the girl what she is the one
modun gon noroinhe byonhe
Sumgyowatdon naui sujubun maum modu nege julge yeiyeh
chagaun narul umjiginun noui miso
Choumen al su obdon nomane hyanggiga nukkyojyo
sesangun nega isso byonhe
let it change

Dadhyoitdon naui oduun maum modu nege yolge yeiyeh
jidoghan nege uimirul jun noui sarang
sumgyowatdon naui sujubun maum modu nege julge yeiyeh
chagaun narul umjiginun noui miso
dadhyoitdon naui oduun maum modu nege yolge yeiyeh
jidoghan nege uimirul jun noui sarang
chagaun nege ongirul jun boui miso

Translation by: Yoonie (also credit: aheeyah.com)

I'll give you the nervous feelings I've hidden Yeah~
Your beauty moved my coldness
I'll open up my tightly shut feelings to you Yeah~
Your love gave your strong personality a purpose
I didn't at first, but now I can feel your presence
As time passes, I'm changing more and more
Oh this world shines down bright light
She is the girl What she is the one
Everything changes for you
I'll give you the nervous feelings I've hidden Yeah~
Your beauty moved my coldness
I didn't at first, but now I can feel your presence
The world only changes with you in it
Let it change
I'll open up my tightly shut feelings to you Yeah~
Your love gave your strong personality a purpose
I'll give you the nervous feelings I've hidden Yeah~
Your beauty moved my coldness
I'll open up my tightly shut feelings to you Yeah~
Your love gave your strong personality a purpose
Your beauty moved my coldness..

Mamak Oh Mamak..

Baru lepas teman mak g pasar..hu...berterabur nk kawal kerete..al maklumlah..saya x cekap lagi..kerete lak banyak gile kt pasar borong..biasala kan Hari Ahad..Hari semua orang g pasar untuk bekalan rumah seminggu kan..

On the way home,tanya la mak nk beli breakfast ke?mula2 mak xnk,then dia ckp kita beli la roti canai dekat ngan kedai mamak kt Fasa 2B tu..saya pn OK!!Masa mak nak turun g beli,saya cakap ngan mak..."mak,ude nk roti canai telur tau"..mak pn "Ok"..

lepas menunggu begitu lama,baru la dpt beli..Mak membebel-bebel sbb mamak tu lambat sangat..maybe ramai orang kot kan..

Sampai je rumah..saya ngan excitednye bukak bungkusan roti canai tu..da lapo kan..saya punye mencari-cari,mana roti canai telur ni?mak ckp "yang bungkus 3 tu,roti canai biasa.yang bungkus 2,roti canai telur"..saya punye la belek2 roti canai tu.."mana ada mak,semua roti canai biasa".."mak ckp"la,mamak ni menipu aku agaknye..da la da kira..."..cis..kempunan saya nak makan roti canai telur..hu..dengan redha nye telan je la kan..nasib baik boleh tahan roti canai ngan kuah dhal dia..Mak saya da bising2..dia ckp lain kali dia g kedai tu dia nk basuh mamak tu..he...so mamak,u better watch out..dont play2 with my mak ok..

ni hah buktinya..ni roti canai biasa ok..
tengah meng"update" blog ni..sambil bau mak tengah masak rendang daging..nge~~sedapnye...

Sedap x??nge~~

Firefly out..nk mandi da busuk gile ni

And for today..sunday morning..by Maroon 5.my fav band..

Sunday morning rain is falling
Steal some covers share some skin
Clouds are shrouding us in moments unforgettable
You twist to fit the mold that I am in
But things just get so crazy living life gets hard to do
And I would gladly hit the road get up and go if I knew
That someday it would bring me back to you
That someday it would bring me back to you
That may be all I need
In darkness she is all I see
Come and rest your bones with me
Driving slow on sunday morning
And I never want to leave
Fingers trace your every outline
Paint a picture with my hands
Back and forth we sway like branches in a storm
Change the weather still together when it ends
That may be all I need
In darkness she is all I see
Come and rest your bones with me
Driving slow on sunday morning
And I never want to leave
But things just get so crazy living life gets hard to do
Sunday morning rain is falling and I’m calling out to you
Singing someday it’ll bring me back to you
Find a way to bring myself home to you
And you may not know
That may be all I need
In darkness she is all I see
Come and rest your bones with me
Driving slow?