Monday, December 12, 2011

Penangan Nasi Goreng Hitam



aduh..poning kepala oden...tengahari tadi saya order Nasi Goreng Hitam(nasi goreng kicap sebenarnya,saya ngan Kak Hernee menjejoh panggil nasi goreng hitam..hahahha...) kt cafe bawah dekat tempat keje saya la kan..tapi nk tambah penyedap tambah Nasi goreng hitam dengan ayam masak sambal...pergh...entah berapa la kalori kan...hu..tapi sedap..tapi kan..ada tapi lagi..lepas makan je..pergh..terus saya pening kepala, rasa nk termuntah..siyes...mmg ini bukan tipu tipuan...saya rasa dlm Nasi goreng hitam tu mungkin la kan..banyak Pak aji kot...pak aji tu ape?ni hah kt bawah ni...hu..




Ajinamoto ni nama komersial la kan...kalau ktrg chemist ktrg kenal as MonoSodium Glutame or singkatan MSG...sodium salt of glutamic acid...sejenis non essential amino acid..yang selalunye digunakan as food additive..nk bagi makanan sedap..


nak membebel banyak sangat pasal Food Chemistry ni kang korg semua ngantuk lak baca blog ni kan..so, if interested you guys can just type Monosodium Glutame kat google nye...he..


oh ye tengah pening2 kt opis..pagi2 ni topik hangat ialah Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) RM500...n semua nk cari borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) RM500 n download borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) RM500 ni..sebenarnye saya pun still x paham sangat pasal benda ni..kalau korg rajin, sila klik link ni..
ari ni banyak lak suruh org cari kan...nmpak sangat cik punye blog malas...he..

For now,

Firefly out..kepala pusing..

Oh ye..terpaksa tukar template blog ni balik since template tu buat saya pening kepala..hahahaha..jones sungguh...



0 comments:

Post a Comment