Wednesday, December 22, 2010

Saya Mimpi Ular Sawa Dalam Rumah

Scary...malam semalam saya mimpi dalam rumah saya(rumah kat KL) ada ular..bukan sebarang ular tau..Ular Sawa..hu..scary gile..sampai sekarang hati saya mcm dub dab dub dab...hu..(T_T)..selalu orang ckp kalau mimpi ular ada kaitan ngan nk kahwin la, nk dapat pasangan la,ada orang tengah usha la..and etc..tapi betul ke semua tu?tapi seingat saya, saya pernah baca kt blog someone cakap,kalau mimipi ular x semestinya disebabkan perkara yang saya mentioned kt atas..tp sebab ada orang hantar 'benda x baik" kat kita..yeke?hu..seram lak dengar..

Orang cakap mimpi tu mainan tido..tapi kekadang ada gak mimpi yang jadi kenyataan...sebulan before Arwah Abah saya meninggal,saya mimpi patah gigi..masa bangun dari mimpi tu berdebar-debar hati saya..saya terus telefon rumah..Arwah abah saya yang angkat..selalu Arwah Abah jarang angkat telefon rumah sbb dia pakai handphone..kalau saya nak call abah saya,saya selalu call handphone dia je..lepas tu, terus rasa macam x senang je..saya siap duduk menyorok dalam almari kat kolej masa tu..masa tu saya kt kolej matrikulasi kedah,Changlun..hu..sbb masa saya bangun dari tido saya macam terus teringat orang cakap kalau mimpi gigi patah maksudnya ada orang terdekat ngan kita nak pergi..hmm..rupanya tafsiran tu tepat masa tu..Al-Fatihah untuk Arwah Abah..

So kesimpulannya..hanya Allah s.w.t. yang maha mengetahui..kita sebagai manusia kena percaya akan qada' dan qadar-Nya..

Okla firefly out..nk sambung buat kerja..

And For now..

When You're Gone by Avril lavigne..
(Credit To:http://artists.letssingit.com/avril-lavigne-lyrics-when-youre-gone-c6k7w26)

I always needed time on my own

I never thought I'd need you there when I cried
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie
Is made up on your side
When you walk away
I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?
When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it okay
I miss you
I've never felt this way before
Everything that I do
Reminds me of you
And the clothes you left
They lie on the floor
And they smell just like you
I love the things that you do
When you walk away
I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?
When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it ok
I miss you
We were made for each other
Out here forever
I know we were
Yeah, yeah
And all I ever wanted was for you to know
Everything I do I give my heart and soul
I can hardly breathe I need to feel you here with me
Yeah
When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear will always get me through the day
And make it ok
I miss you

4 comments:

Nazame said...

wahhh!!! mimpi ular? bahayer nih! 'mokcik'!! mna 'mokcik' nih? dia yg expert translate2 mimpi nih.. :)

liyana said...

uih? mimpi ular ke? ade kaitan dgn org nk masuk meminang kot? dulu sblm bertunang, selalu mimpi ular. ular kejar kita la, ular nak patuk la, lepas dah tunang, xde mimpi ular lagi. oh heran jugak. :D

Zue_ita said...

En Nazam: Jones ek..
Liyana:yeker?hu..x kot...batang hdung calon pn x nmpak lagi...

Zue_ita said...

En Nazam: Jones ek..
Liyana:yeker?hu..x kot...batang hdung calon pn x nmpak lagi...

Post a Comment