Friday, December 31, 2010

Me n Azam 2011

sekejap je masa berlalu kan..last year,saya kat gelang patah masa new year because Johor x cuti..nasib baik tahun ni new year hari sabtu so cuti la kan..many things happen in 2010..so, kita kena tutup buku lama then buka buku baru la kan...


perkara2 besar yang berlaku dalam hidup saya 2010:


1.bekerja..(azam 2010 tercapai)
2.dapat anak saudara baru, muhammad asyraf Danial..
3. dapat lesen kereta(azam 2010 tercapai)
4.Princess(my car) from my mum..
5.Angah konvokesyen
6.Still solo and single..(azam 2010 tak tercapai)
7.Ada blog..
8.dan lain2..x ingat lak..


so..Azam baru...


for 2011..


1. nak beli laptop baru...he...yang ni kena tengok ada budget ke tak dulu...he..he..nak beli sony viao la rasanya..he..
2.Nak beli handphone paling canggih..iphone 4 ke..samsung galaxy tab ke...he..ni pun budget gak ni..
3.nak buat budget gaji yang betul..every month mesti simpan duit paling kurang RM 50 untuk masa depan..
4.Nak belajar memasak..he..x le blah sunggh azam ni...akhir2 ni suka lak tengok orang memasak so nak belajar menu2 yang simple..
5.nak kurangkan or elakkan terus makan fast food,kfc mcd and etc...sekali sekala takpe kot..tapi betul2 nk quit..
6.Nak amalkan hidup yang sihat..he..drink plenty of water,eat veg and fruit, no carbonate drinks..junk food too..
7. nak kurangkan berat badan 7 kg..sbb da gemuk sangat rasanya..ni kena set time line..before July kena kurang 7 kg..every month 1 kg..he..jom berusaha!!
8.sambung master(azam 2010 yang tak tercapai)....kena sambung gak..bila lagi kan nk sambung..next year da 24 years old..
9.nak cari pakwe kaya hensem dan tak kedekut..he...berangan je la yang ni.(azam 2010 yang tak tercapai)
10. hoping everything will be fine for 2011..my career,my family,my friends, my follower and semua yang kenal saya..wish you guys good luck and all the best for 2011..




ada bayak lagi..tp tahun ni azam saya x besar sangat kan macam tahun lepas..sbb xde idea lak..nanti kalau ada tambahan pagi esok saya bgth..mana tahu dapat petunjuk dlm mimpi..nge..


supposely untuk berazam..kita kena more specific..so senang nak achieve macam yang saya buat last year..so tips of the day kepada semua...better kalau nk buat azam, be specific ok..(T_T) da nak 24 tahun...sekejap masa berlalu..Selamat tahun baru semua..new decade..2011..jom berusaha sama-sama yeah!!


firefly out..


and for now


Muda by Hujan..


Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2009/04/lirik-muda-hujan.html#ixzz19hEWPHPO

2 comments:

Yna_Mina said...

RM50 je weh ko nak simpan tiap2 bulan????
bila nak kaya camni.hahahahahaha

aku punya azam nak simpan rm500 sebulan. ko gaji lagi byk..so sila simpan lebih yer...hehehe

Zue_ita said...

haha..rm 50 tu pn susah wei....aku simpan 500,simpan kt bank sbb hutang kete..nge..

ko mmgla kena simpan banyak sbb nk kawn..kui3x..

Post a Comment