Monday, April 4, 2011

Summer....panasnya...

Apa aktiviti yang best dibuat musim2 pans terik ni ek...kat sini panas betul..x sanggup rasanya nak keluar rumah...tetapi da duk lelama dalam rumah pun rasa panas gak...sebenarnye ada banyak gak aktiviti2 yang best di buat masa musim2 panas ni...let's check it out..

1. SHOPPING
ha..waktu2 panas ni la best shopping..especially kalau umah korang xde air cond kan...tapi kalau musim panas ni,kena la gi shopping complex tau..jgn g pasar...kat shopping complex kan sejuk..ada air cond..sedap cikit ye dak...kalau xnk shopping pn lepak2 kt shopping complex pn ok wat...makan2 kt food court..

2.MANDI SUNGAI/AIR TERJUN
ha..time2 panas ni gak la best g berkelah mandi2 sungai ke air terjun ke..he..berendam la dari pagi sampai petang dalam sungai tu...sambil2 berkelah la kan..kalau rajin,masak..kalau da malas sangat, beli je la pizza ke ape ke...he..

3.MAKAN or MINUM MAKANAN or MINUMAN YANG SEJUK CONTOH ABC/CENDOL/AIR KELAPA/AISKRIM
masa2 musim panas ni la banyak orang jual ABC la,cendol la, air kelapa la...kan3x...he..time musim panas2 ni la seronok dpt minum benda sejuk...tapi kalau da makan tu jangan sampai lupa diri lak..melantak sampai demam..kalau dah tahap tu nmpak sangat saja nak MC kan3x...x baik tu...makan berpada-pada ok..

4. KEMAS RUMAH
he..ni khas untuk org yang nak g sauna free..kalau korg bosan2 kat rumah tak tahu nak buat ape..kemas2 kan lah rumah korg..at least korang dapat sauna free ape...cnfirm berpeluh-peluh tahap gaban...kalau nak sejuk sikit...cuci bilik air ngan jamban..leh main air..he...

5.TENGOK WAYANG
kalau yang ni..nak sejuk lama sikit..korang leh la tengok cerita hindustan...3 jam kan..kalau nak duk sekejap je..tgk la cerita omputih..sekejap je...kat panggung kan sejuk sedap sikit..tapi da sejuk2 tu korang jangan wat aksi2 panas lak ye..x baik, x baik.dont be notty2 ok.. .he...

6.ICE SKATING
kalau rajin g la main ice skating..boleh tambah ilmu didada kan3x..bukan senang tau nak main ice skating ni memula...kena la prepare ubat kalau first time main sbb confirm nanti sakit satu badan..lagi satu,jangan lupa bawak baju n seluar n yang dalam2 spare sbb cnfirm kalau jatuh, baju basah gile nanti..

7.JUNGLE TRACKING
yang ni pun best dibuat kalau korang nak berpeluh lebih sikit..dalam hutan kan banyak pokok,so sejuk sikit kan..plus leh tingkatkan tahap kesihatan kita sambil menikmati keindahan flora dan fauna...lalalala..go green..he..al maklumlah kekadang kena sedar2 kan diri sikit..cuaca bumi ni jadi panas sbb kita jugak kan yang x pandai jaga flora dan fauna..so sesekali turunduk dalam hutan...lepas 2, touch up 2 cikit..kemas2 cikit hutan sambil ber jungle tracking kan bagus..

8. AKTIVITI AIR
sesape yang suka kan aktiviti2 lasak or tak pernah try tapi nk dapatkan experience,leh try la wat water rafting, scuba ke, kayak ke...semua la aktivit dalam air..

9.KERJA 24 HOURS EVERYDAY
he...kalau korg da x tahu nak buat ape...rajin2 la wat keje kt ofis..confirm ofis korang ada air cond kan..duk je kat ofis...sejuk je...he..

10.TIDO SAMPAI PENGSAN
ni yang paling saya suka and selalu saya buatt...apa lagi...tido je la kan kalau da tak tahu nak buat apa...lagi best kalau ada air cond..kalau xde..pakai la baju nipis sikit..bukak kipas paling kuat lepas tu letak depan2 tempat kita baring..hua..nikmatnye terasa..hahaha....

banyak je sebenanye aktiviti yang leh kita buat...nak x nak..and rajin ke malas je...tapi musim2 panas ni jangan nak jadikan lasan kita bermalas-malas ok..kalau saya xpe..he..pis no war..

hhahahaha..

Firefly out..

0 comments:

Post a Comment