Friday, October 5, 2012

Pengeluaran KWSP untuk pendidikan

Assalamualaikum, ingat tak dulu saya pernah cakap saya nk bagi tips macam mana nak buat pengeluaran KWSP bagi pendidikan..simple je..here the steps:
1. Download borang kat link bawah ni,and isi
http://www.kwsp.gov.my/portal/member/all-epf-formada banyak borang pilih borang nama ni..

KWSP 9H (AHL) - Pengeluaran Pendidikan

2.baca syarat2 semua ada kat dalam borang tu3. fotostat IC , surat tawaran, resit bayaran(kalau dah bayar dulu and nak redeem), surat pengesahan pelajar(kalau nak potong je dari KWSP terus)4. Pergi kaunter KWSP untuk submit5.keputusan dalam masa seminggu..6.done!!

mudah kan... selamat mencuba..


ps:cuba bertabah dengan keputusan yang dibuat..tapi..hmmm...

Firefly out

0 comments:

Post a Comment