Saturday, December 4, 2010

Bagai pungguk rindukan bulan

Alamak...saya da melepas...hu..saya baru nk ngorat anak org kaya tu..dulu dia pernah datang sekali kt office saya, tapi saya tak tahu dia tu anak orang kaya..da dia pakai baju t-shirt company mak dia...then dia datang nak amik contract..so saya ingat dia office boy la kan..masa dia datang..dia tanye.."Nak jumpa Assistant my boss aka Kak Hernee...masa tu saya dengan confidentnye jerit dari meje saya ke Pantry yg dekat je ngan meja saya...:Assistant my boss Please!!!"...he..Kak Hernee yang tengah sedap2 mkn roti canai pun terbantut lah mkn..dia pn keluar.."ye..boleh saya bantu?"kata kak hernee..Budak tu pn ckp,"Saya dari company mak dia, nak amik contract".Kak Hernee pn ckp.."alamak, x siap lagi lah,tunggu jap nye,saya panggil bos saya bukan bos ita"..bila Bos Kak Hernee bukan Bos saya keluar..siap salam2 ngan dia...saya sempat la usha2 budak tu kan..cute..boleh tahan muka..he..tp ckp dlm hati je la kan..takkan nak heboh satu kampung kot..

Then after he left,suddenly kak Hernee said.."tu anak org ada title tu..." saya pun.."huh?,seriously?,asal x ckp awal2..lor"..kan da melepas...he..miang sungguh...

Then,lepas je hari tu, saya pun menunggu la bagai pungguk rindukan bulan..he..ayat poyo je tu...After about a month later la,semalam...saya ada meeting tau..then,suddenly saya rasa terdetik nak keluar jap nak cari benda kt meja saya...You know what..kak Hernee said.."ita, anak orang kaya tu just left"..can you imagine that?..the moment i step out the meeting room..dia step out from our department..huh??i guess,kitorang memang xde jodoh la kan...haha..ala,saya ni berangan je...xde nya anka somebody nak pandang saya kan...nge~~tp x salah kan berimpian..bak kata Amy Mastura dalam cerita Puteri Impian,"tanpa keberanian mimpi xkan bermakna"..so, for me..x salah kita berimpian..tapi berpada-pada la kan..he..


okla firefly out..Still wondering about azam baru...hmm..

And for now..
Engkau Laksana Bulan..haha,,xleh blah...
(Credit to:http://www.liriklagu.com/liriklagu_nr/PRamlee_Engkau.html)

Engkau laksana bulan
Tinggi di atas kayangan
Hatiku dah kau tawan
Hidupku tak keruan

O..o..o O..o..
Kau tinggalkan diriku

Oh! Tuhanku
Mengapakah
Kau bezakan hidupku
Oh! Tuhanku
Mengapakah
Manusia begitu

Mengapa ku di siksa
Mengapa kita bersua
Berjumpa dan bercinta
Tetapi menderita

O..o..o O..o..
Kau tinggalkan diriku
(Kau cabutlah nyawaku)

Oh! Tuhanku
Mengapakah
Jadi miskin hidupku
Oh! Tuhanku
Mengapakah
Sangat buruk nasibku

Mengapa ku di siksa
Mengapa kita bersua
Berjumpa dan bercinta
Tetapi menderita





0 comments:

Post a Comment