Tuesday, October 18, 2011

Curry Ayam made by Kak Hernee(Special request by budak mengada...agagagaga)

Hai...celcom berukband dikala ini sangat la lembap selembap rumput kat luar rumah saya ni sekarang(sbb hujan)...hu...so, saya akan berusaha untuk update entri ni ari ni jugak...he...

Hari Ahad lepas, saya tengok Jalan-jalan cari makan, dlm cerita tu si Qi yang pengacara tu g P.Pinang..dah g Penang kan, of coz la perkenal nasi kandar..nk dijadikan cerita...dia g mkn nasi kandar...lauk semua curry...hu..mcm2 jenis curry ada...gulp...terliur lak rasa...ptg tu lak, saya tgk cerita cuti2 satu Malaysia kat 8TV, drg xde la g penang gak kan..tp drg g Pahang....kat Pahang pun dorang leh g mkn Curry kepala ikan...gulp...terliur lagi saya...tp ni dah terliur tahap kronik...bila pikir2 balik, dah lama saya x mkn curry, since my housemate x mkn curry...so, ktrg memang la jarang mkn curry together gether kan....

So, esoknya hari Isnin, saya pun semangat nk tunggu rehat kul 1,dengan harapan, cafe kat bawah tu ada la jual curry ..detik demi detik akhirnya jam menunjukkan kul 1...pe lagi...terus la g cafe...sampai kt cafe, saya nmpak satu lauk tu mcm curry, saya pun excited mintak nasi puteh bungkus...he...dah amik2 lauk,g order air, sambil menunggu budak tu buat air, saya pun ckp ngan kak Hernee, "Kak, ita ni terasa btul nk mkn curry, rasa mcm nk nangis la nk mkn"....wa...hebat x metaphora saya...kui3x...so Kak Hernee yang baik hati pun ckp, ├┐ela ta, esok akak masakkan cuurry ayam untuk ita ye"..hua...berbunga2 hati saya...he...dah siap air,ktrg g  bayar,terus naik ofis balik...excited nk mkn(dlm hati ingat dah beli curry..he...)...sekali sampai kat atas, dengan muka excited nk mkn, baca bismillah, terus suap nasi dlm mulut,rasa2..sekali kunyah, dua kali kunyah...rupa2 nya bkn curry tp asam pedas...huwah.....hampa betul la rasa....nk nangis balik...nk curry!!!!terpaksa nk mkn hati n bertabah nk menunggu ari esok dengan harapan kak Hernee yang baik Hati akan masakkan saya...hu...

bila dah petang, semua org dah balik, saya je la seperti biasa, x reti2 nk balik rumah...hu...tetibe dpt mms..he...Kak Hernee yang baik hati mms gambar dia tengah masak curry...huwei.......kalau ikut hati mlm tu jugak saya nk singgah amik curry tu, tapi bila pikir nk drive blik rumah sorg2 mlm...serammmmmmmmmmmm.....so terpaksa bertabah lagi...

So, pagi tadi Kak Hernee pun bg la curry ayam tu kt saya,dan saya dengan muka bersungguh-sungguh pagi tadi g cafe mintak nasi kosong...he......wa....mmg puas hati la...kak Hernee asyik ckp takut x sedap...saya mkn ok je...sedap...dah boleh kawen dah...eh eh..silap..Kak Hernee dah kawen nk kawen apa lagi...he..dah boleh bukak kedai....sorry ye kak hernee....gurau2an aja sih.......he....tapi sangat berterima Kasih kat Kak Hernee yang baik hati sbb sanggup melayan perangai mengada tiba2 saya...hahahaha....saya tengah homesick..hu..nasib baik Kak Hernee layankan aje....hu..TQ ye kak...jangan risau..akak masak sedap....he...TQ...lots of love....nanti kalau ita rajin(kalau ita rajin tau) ita masakkan akak lak..tp bkn curry la...masak benda lain...curry x reti...hu..x sempat nk menuntut ilmu masak curry lagi..he..

kak Hernee's ayam curry..nmpak sedap kan?mmg sedap pun..he...

Oklah..panjang sangat menaip...kang x terlarat org lain nk baca...he....


Firefly out...

2 comments:

Hernee Nazir said...

uhuk2..ade org sbut name i upenye.. :) nextx time sile mskn sy pulak ye ngeh2..

Nazame said...

err ita pandai masak ker? he3 peace!! :D

Post a Comment