Saturday, October 1, 2011

Practical Student?again?

dah masuk bulan october, thats mean saya dah berada kt PTP, hampir dua tahun...sekejap je kan masa berlalu..starting as practical trainee for 6 months..dari october 2009. bulan April 2010, saya da start work as staff kt PTP tu, tapi masa tu temp staff lagi, bln october 2010, baru dpt staff...tp x confirm lagi, Alhamdulillah bulan 1 ari tu saya pun confirm...sampai la sekarang...sampai boss besar Capt Chong dah resign,saya still lagi kt PTP ni...

nak tahu x kenapa saya cerita ni semua?ha...last week saya g meeting..ada ke ada org tanye,before start meeting,ada seseorang tu(pekerja kt situ la gak)..."zuritah ni practical student kan?"..i said "huh?, practical student?"...so, i'm looking at my boss and just laugh, then my boss just said,"xla, zuritah ni org penting tau"...dalam hati ckp...Wtduck...dah 2 tahun kot kt PTP ni..lamanye kot nk practical pun...agak2 la...dalam hati terdetik gak...muda sangat ke muka aku ni?hu...

bila pikir2 balik, mmg betul kot muda...saya masuk PTP umur saya 22 tahun kot...before graduation lagi...hu...kalau tgk cara berpakaian pun,x nmpak mcm org dah keje..mana ada high heels make up semua...hu..tu la faktor2 penyebab kot...dah banyak kali kot org tanye soalan yg sama....kalau x practical student dorg ckp saya keje as clerk or assistant...hu...masa bayar zakat pun amil tu tanya banyak kali ktrg ni student lagi ke dah keje..(masa tu ngan anis n afzan)..hu...

tapi praktikal student?melampau kot...sebab seingat saya, saya pernah kot meeting ngan org yg sama before this...whatever pun...redha je la...kan....

Firefly out..

2 comments:

Hernee Nazir said...

hai adik praktikal :p

Zue_ita said...

HATI PANAS JE...

Post a Comment