Sunday, November 17, 2013

Cabaran ke Bukit Broga membawa spare tayar

minggu yang lepas, entah tak tahu angin terlebih rajin datang, geng2 tmpt keje lama masa kt Maju Geohydro ajak naik Broga Hill...mmg dah lama dah plan, tap asyik xx jadi...namu akhirnya berjaya juge..hikhikhik...tipu la cakap x mencabar, dengan keadaan yang "lebih muatan" sekarang kan..nk ngangkut byk "spare tayar", dah tak terkira berapa banyak kali berhenti sblm dpt jejakkan kaki kt atas bukit tu..tu pun x sampai puncak..nengok bertapa cerun nye bukit nk ke puncak..hu...x apela..tunggu spare tyr kurang sikit la ek...

Plan awal nk menikmati matahari terbit kt atas bukit tu...kul 4 saya kuar rumah...tp setelah mengambil semua org, singgah subuh dkt Petronas semenyih before pekan semenyih, kul 7 baru sampai kaki bukit, nengok matahari terbit dalam kereta je la kt kaki bukit..hikhikhik..
dan disebabkan spare tayar banyak n lebih muatan..saya mengambil masa 1 jam lebih untuk ke atas..amik ko..org lain 40 minit je nak ke atas..hahahahha..sampai atas dlm kul 8 lebih, cuaca pun best, angin sepoi2 bahasa, rasa sgt puas hati la bila sampai ke kt atas tu..

masa naik atas, cabaran utama ialah penafasan..fuh...nak meletop rasa dada menahan kepenatan...
masa turun lak cabaran utama ialah kekuatan lutut n kaki kita, pergh...tapi rasa macam masa turun tu lagi mencabar sbb mmg kena turun betul2 masa tu...tu pun lutut mcm terseliuh sikit..mak aih..2 hari gak kena ruhsoh sembahyang sembahyang sbb lutut xle turun masa nk sujud n xle nk bengkok masa nak duduk antara dua sujud.. (TT_TT)~~..tu la pengalaman saya dapat masa kt Broga hill ari tu..

Inshaa Allah, ada jodoh, saya g lagi sana...tp buat masa skrg ni..uhuk uhuk..fokus ngan abeskan master saya je la...kikikiki...



Firefly out...

1 comments:

Besh Shimatado said...

<3 <3 tayar spare ek...hehe.

Post a Comment