Tuesday, December 14, 2010

Workload

adush..busy sungguh sekarang ni..al maklumlah hujung tahun..ada banyak kerja2 saya yang nasih pending..kerja-kerja rasmi dan kerja2 tidak rasmi..hari minggu kat ofis pun ttp x le nak siapkan semua..nak hujung tahun da ni,..nak tak nak memang kena siapkan jugak..dah tu,dengan kerja2 main terjah je(kerja2 yang tetiba upon request)..hu..tak tercapai dek akalku..hu..penat...


itu bru pasal kerja...tak termasuk lagi dengan keadaan sekeliling yang menyakitkan hati dan menambahkan stress untuk bekerja..hu..tp x semua org yang menyakitkan hati..ada segelintir org yang x reti nak memajukan diri sendiri dan bergantung harap kt org lain je..benci betull..yang lagi x boleh blah..kalau mengungkit-ngungkit sesuatu..kalau x nk tolong jgn tolong..jgn mengungkit..saya tak suka that attitude..sape terasa saya mintak maaf awal2..saya luahkan apa yang ada kt dlm hati saya je..kan ni blog saya..tempay luahan hati saya..so,sorry nye..saya bukan apa..kekadang disebabakna org2 yang x beberapa penting ni la membuatkan saya fed up ngan kerja saya sendiri..kalau drg x bg masalah..saya ok je..perhaps,i eill love my job more..tapi xpe la kan..manusia memang banyak ragam..terpaksa la saya bersabar..lagipun kekadang saya meragam jugak kan..so..redha je la..


kepada sesape yang berkaitan...saya ingat nk bantu,tapi kalau memang xde initiatif untuk bantu diri sendiri..xpela..mungkin cara saya kasar,tapi xkn da ckp byk kali pun x paham2 nk improve diri sendiri.so,lepas ni..pandai2 lah..Just satu je saya nk ckp..Hidup ni takkan berubah jadi baik kalau kita sendiri tak berusaha merubah diri kita menjadi lebih baik..kita masing2 da matang..so act la like a matured person ...jgn berangan jadi muda je..sampai bila??fikir la sendiri..saya tak pernah kisah org anggap saya matang dari usia or TUA..sbb saya rasa at least org x pandang rendah kt saya...at least org yakin ngan kebolehan saya..dan jangan lah selalu gunakan Agama Islam sebagai alasan untuk escape..saya benci gila org mcm ni...sbb org2 mcm ni la yg membuat kan org yg x seberapa dalam tentang ilmu Islam pandang serong kt Ajaran Islam..cuba la kita renung diri kita masing..but apa pun..wish you good luck la...nk menghadapi maasa depan..saya org mcm ni saya selalu ckp Org yang xde masa depan..maafla ek.maybe too harsh and hard for..but, I dont care becoz why should i care if you dont care kan..


Firefly out


and for now..


Whataya want from me..from Adam Lambert..


From: http://www.metrolyrics.com/whataya-want-from-me-lyrics-adam-lambert.html ]


Hey, slow it down whataya want from me
Whataya want from me
Yeah I'm afraid whataya want from me
Whataya want from me

There might have been a time
When I would give myself away
Oooh once upon a time I didn't give a damn
But now, here we are so whataya want from me
Whataya want from me

Just don't give up I'm workin it out
Please don't give in, I won't let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, whataya want from me
Whataya want from me
Whataya want from me

Yeah, it's plain to see (plain to see)
that baby you're beautiful
And there's nothing wrong with you
(nothing wrong with you)
It's me, I'm a freak (yeah)
but thanks for lovin' me
Cause you're doing it perfectly
(it perfectly)

There might have been a time
When I would let you slip away
I wouldn't even try
But I think you could save my life 


Just don't give up I'm workin' it out
Please don't give in, I won't let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep comin around
Hey, whataya want from me (Whataya want from me)
Whataya want from me (Whataya want from me)

Just don't give up on me
(uuuuuuh) I won't let you down
No, I won't let you down

(So hey) just don't give up
I'm workin it out
Please don't give in,
I won't let you down
It messed me up (It messed me up)
Need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, whataya want from me

Just don't give up I'm workin' it out
Please don't give in, i won't let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, whataya want from me (whataya want from me)
whataya want from me (whataya want from me)
whataya want from me

0 comments:

Post a Comment