Wednesday, April 20, 2011

Me n Bio oil (NO MORE)

Finally...i just found out something..for the past few months back,jerawat kat dahi ni kat kawasan yang org panggil T zone saya ni, tumbuh dengan mencanak-canak..especially kalau waktu "mamnuk minna solah''..saya punye la risau n pikir apasal la jerawat ni tumbuh kt tempat yg sama je..memula saya suspek saya ada resdung..tp mmg ada la kot sbb mata saya gatal..tp yg menjadi tanda tanya,selalu nya when i wake up in the morning..mesti ada jerawat baru tumbuh..so, i've been thinking that maybe my cleanser wash doesn't suit my face skin la kan..coz, i dont wear any other products like moisturizer,toner and etc..so, apa yg contribute the most that cause this jerawat tumbuh dengan banyaknye...so i made a research in the internet about this problem..they said that the production of oil in our face can cause a pimple to growth..especially on the T zone..then,tetibe je saya teringat something..usually before saya tido,saya akan apply minyak bio oil kat dahi saya..sbb konon2 nk hilangkan bekas2 jerawat yg lama..so, now i got the true picture about this...by applying the bio oil kt dahi saya, secara dengan tidak sengaja,saya da menyebabkan muka saya bertambah berminyak..so thats the reason when i woke up the next morning, mesti ada jerawat baru yg tumbuh...mcm mana la saya leh x perasan kan..so sekarang saya da stop pakai bio oil tu for a while..sbbnye saya da penat n sakit kepala disebabkan jerawat yg banyak kt dahi ni..and alhamdulillah,lepas saya stop da 2 hari ni, xde lak jerawat baru tumbuh...hu..before this muka saya tak pernah ada jerawat kalau ada pn satu je..ni sekali tumbuh sampai 3 ke 4..hu..fed up..so, saya akan beri ruang untuk kulit muka saya ni bernafas..kesian dia,selama ni dia sesak nafas..tp saya ni x peka..hu...minta maaf...saya akan berusaha...he..


What is T-Zone?
from:google
Imagine drawing a line across your forehead. Then draw another line from your nose to your chin. That is your T-zone. This area of your face gets the most oily during the day, and therefore often has the most acne.you can see more clear in the picture.

ok la Firefly out..

Oh ye..lupa lak..."Mamnuk Minna solah"tu maksudnya ditegah daripada solat..atau bahasa lainnya datang bulan or haid..


0 comments:

Post a Comment