Saturday, April 21, 2012

Cyber pet Vs iPad

Hujan sepanjang hari Sabtu, bosannya rasa hujung2 minggu ni xde geng..hmm..cerita hindustan pun x berapa nk best.smlm berangan2 nk mengemas bilik...tapi...bila bangun pagi...tgk hujan melimpah..tarik selimut balik..he...

tengah boring2 tetibe teringat kt benda ni...korg ingat x masa zaman kita muda2 dulu...gadget yg menjadi kegilaan kita semua...tada...



this is what we called "Cyber Pet"...he..ingat lagi masa sekolah rendah dulu..punya la nak cyber pet ni sampai mengigau-ngigau tau...rasanya beda ni murah je dulu..tapi ye la kan..dengan duit belanja sekolah RM3 sehari dan sifat boros yang meninggi, mana la cukup nk simpan duit sendiri untuk beli cyber pet ni...nak minta kat Abah n mak memang x berani la kan...memendam rasa je la....he..kelakar betul ingat zaman dulu2...siap pinjam kawan saya punya sbb teringin sangat nak ada..setiap hari bagi makan, mandi, tidor, ubat kalau sakit, main game...seronok gak la masa tu..

Agak2 zaman sekarang ada lagi ke? tapi kan kalau ada pun, budak2 zaman sekarang minat ke nk main cyber pet kan..sekarang kan zaman PSP(ni pun da kira out dated), iPad, Tab and seangkatan dengannya kan...x percaya? tengok Danial anak sedara saya ni...iPad ni dia punya sendiri tau..but of coz la parents dia belikan...sanggup x mkn asalkan dapat iPad...kalau Mommy dia sorok, mengamuk nak main..."mommy, pinjam, iPad"..dengan suara manja dia...Danial, danial...
even pergi umah cousin saya pun, dia belikan anak dia tab...hmmm...untung budak2 zaman sekarang kan..




tapi ye la kan...mana la nk compare zaman sekarang n zaman dulu...sekarang kan zamandah canggih..ye dak?

btw, miss lak Danial ngan acap..hu..homesick!!

Firefly out..

0 comments:

Post a Comment